Reacties voor: AirPlay-speakers geplaagd door wegvallend geluid bij iPhone 4S

Speakerfabrikant Libratone zegt dat iPhone 4S-bezitters last hebben van de nodige AirPlay-problemen met hun luidsprekers. Ook bij speakers van andere merken zou dit het geval zijn.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 27 reacties

  1. Ik heb vandaag toevallig een Creative D80 bij Mediamarkt/Saturn gezien en deze ook bij Mediamarkt gekocht voor nog geen 40 euro.
    Dit was echter op een iPod Touch 4g

  2. Ik heb Sony Ericsson MW600 bluetooth oortjes voor mijn 3Gs en bij mij valt het geluid ook soms ineens weg sinds iOS 5 :S

  3. Heb ik op mijn 3GS vrijwel altijd gehad dat geluid is weg valt of hapert op airport express.

  4. Had deze week dat m’n muziek hapert en wegvalt op mijn AppleTV2 over AirPlay. Maar als ik m’n iTunes libary benader vanuit de Apple TV heb nergens last van. Weet niet of het door de iPhone 4s komt. Met m’n iPad heb ik er geen last van. Kan ook door het wifi netwerk komen misschien.

  5. Same here, 3GS en AirPlay is zeker niet stabiel! Maar of dat iets te maken heeft met het probleem van de 4S weet ik niet..

  6. Op mijn iPhone 4 valt het geluid soms ook weg!! Ik denk dat het aan wifi ligt.

  7. Vandaag toevallig getest op een airport express met bose speakers, en ook daar viel het geluid constant weg.
    Terwijl de airplay functie met een ipad 2 gewoon perfect werkte.

  8. Bij mij valt het geluid van mijn bluetooth autoradio connection steeds weg sinds iOS5…

  9. Dit problem is niet Alleen met de 4s hoor… Maar ook gewoon met de 4 en de 3GS.. En ook Apple tv heeft hier last van…

  10. @David Oppenheim: Dat is een Bluetooth- speaker, geen AirPlay- speaker.

  11. Dat wegvallen heb ik altijd al gehad (MacBook Air – Airport Express); treedt alleen op na enkele uren gebruik. Met OS 5 is er echter bijgekomen dat na ‘slapen en ontwaken’ het streamen van mijn laptop niet meer door de Airport Express wordt herkend en ik de computer moet herstarten waarna weer normaal contact gemaakt kan worden.

  12. Als je op elke apple computer, thuisdeling uitgeschakeld en met je iphone 4 s airplay doet met apple tv 2 is het probleem opgelost. kraakhelder is ie dan!

  13. Hallo, gebruik de Apple tv2 nu al geruime tijd en constateer dat ik regelmatig mijn AirPlay functie aan een uit moet zetten in het menu van de Apple tv. Daarna krijg ik het icoontje weer terug op mijn 4S. Dit probleem was er ook al met mijn 4. Als er iemand is die dit probleem kan oplossen zou dat top zijn… Bluetooth staat uit tijdens streamen. Bedankt alvast.

  14. Heb recent de Zeppelin Air gekocht en een 4S ;-).
    Dacht dat het aan de Zep en/of Wifi lag. Misschien niet dus?

  15. Na de nieuwe update vd iPhone 4S blijft die op searching staan van de provider. Alles geprobeerd van Airplane mode tot opnieuw opstarten.

  16. Op iPhone 4 zonder JB valt de verbinding met de speakers op de airport express ook wel eens weg.
    Hele wifi netwerk (via airport extreme, maar daarvoor ook via Fritz’!Box) lijkt er dan uit te liggen.

  17. Juist sinds iOS 5.0 heb ik geen last meer dat m’n muziek via Airplay wegvalt. Gebruik een Apple TV 2.

  18. Het geluid valt bij mij ook weg via AirPlay naar mijn Apple TV; ik heb gevonden wat de ‘reden’ is:

    Ik heb mijn ATV aangesloten op mijn receiver en mijn tv staat uit. als ik AirPlay op mijn iPhone/iPad aanzet naar de AppleTV dan werkt het even, en na een korte tijd stopt de muziek.

    Zet ik dan de TV aan op mijn Apple TV kanaal, dan krijg ik een melding (weet hem helaas niet uit het hoofd) over de digitale uitvoer met HDMI.

    Laat ik de TV aan staan dan werkt het prima.

  19. Met mijn airport express in de keuken en 4S heb ik dit soms als ik de magnetron aan heb. Voor de rest geen problemen, sterker nog works als een charm. (Ik heb twee airport expresses en ATV2 en worden vaak gebruikt met 4S)
    Dus denk ook dat dit eerder een probleem is, zoals bericht vermeld, bij ingebouwde airplay ontvangers niet van apple.

  20. Is niet alleen bij de 4S heb het ook bij mijn iPhone 4 ?

  21. De iPhone 4S en iOS 5 hebben wel veel last van bugs :O

    – batterijproblemen (4S)
    – simkaart word niet herkent
    – wegvallend (3G) bereik bij wisselen van zendmast
    – airplay geluid valt weg

    Wel slordig voor een telefoon van 600 euro EX abbo…
    Gelukkig heb ik op mijn iPhone 4 nergens last van 🙂

  22. Ik heb een 3gs en sinds mijn update naar 5.0 zonder jb, valt ook bij mij het geluid regelmatig 1 of 2 seconden weg. Erg vervelend omdat ik tijdens de verbouwing van mijn huis rekening heb gehouden met media integratie via airplay in elke kamer…

  23. Ik gebruik Airplay enkel vanaf mijn pc (draai nog 4.0.1 op mijn iPhone 3Gs jb). Ik loop desalniettemin tegen hetzelfde probleem aan.
    Sinds iTunes 10.5 valt bij mij na praktisch elk nummer Airplay uit. iTunes gaat in dat geval op mijn pc door met het afspelen van muziek, maar Airplay stopt. Airplay hervat pas weer nadat ik het afspelen pauzeer en wederom afspeel.

  24. Dit wegvallen van het geluid via het afspelen op de airport express naar mijn speakers is sinds de iOS 5.0. Installatie op mijn iPod 4. Daarvoor nooit geen last gehad. Via AirPlay afspelen heb ik dit niet. Wellicht een update airport express noodzakelijk.

  25. Ik heb ook last van een volume gerelateerde bug: Wanneer ik een koptelefoon heb aangesloten gaat soms in ene het geluid op stil, heel vreemd.

  26. @Redactie: dat probleem heb ik OOK als ik deze bijvoorbeeld in de carkit stop en via de hoofdtelefoonuitgang aansluit op de radio. Of met oortjes. Dus het is niét enkel met Airplay. Echt super irritant!

    En Apple zou met hun Airport 7.6 update het probleem verholpen hebben ‘blijkbaar’, neemt niet weg dat ik het probleem ook constant had in de auto.

    This update for all 802.11n AirPort Express, 802.11n AirPort Extreme and Time Capsule models provides fixes for the following:
    An issue with performance on overlapping wireless networks
    An issue with AirPlay audio streaming
    An issue with configuring multiple entries for DNS servers

  27. Heb hetzelfde probleem na iOS update op iPhone4 en op iPad 1. Ligt dus (?) aan iOS update!
    Erg vervelend wel!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.