Reacties voor: ‘AirPlay is populairste videomirroring-techniek, maar wordt zelden gebruikt’

AirPlay is de populairste videomirroring-dienst voor smartphones en tablets. Dat blijkt uit een onderzoek van NPD. Toch is het totale percentage mensen dat AirPlay gebruik nog vrij laag.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 25 reacties

  1. Vanaf mijn iPhone gebruik ik AirPlay alleen voor muziek, vanaf mijn iPad voor de series die ik volg en vanaf mijn iMac niet omdat een mid 2010 model het niet ondersteund 🙁 Zwaar leven.

  2. We hebben op kantoor een AppleTV aan de beamer gekoppeld. Iedere presentatie gaat bij ons via AirPlay (vanaf een MacBook of een iPad). Ideale oplossing.

  3. Ik gebruik het niet zo veel omdat de maaltijden laadtijden te lang zijn( bij full hd genomen filmpjes bv. ) foto’s en muziek zijn geen probleem).

  4. Hier word het bijna elke dag gebruikt voor video op de tv.
    Ideale combinatie met airvideo!

  5. Ik gebruik Airplay al voor video sinds de Apple TV uit is gekomen. Ik heb mijn Apple TV uit toendertijd uit nieuw-zeeland laten overkomen omdat ie nog niet in Nederland beschikbaar was.

    Elke dag kijk ik wel een paar YouTube filmpjes via Airplay en mijn huisgenoten ook! De TV staat tegenwoordig zelfs standaard aan op het Apple TV kanaal zodat je altijd snel iets op TV kunt ‘gooien’. We zitten vaak op de bank met laptops. En als iemand dan iets aan mij wil laten zien op z’n laptop dan is het gewoon makkelijker om het scherm even te mirroren naar Apple TV dan z’n laptop te draaien. ^^

  6. Alle UK-kanalen via FilmOn naar de ATV. Toppie.

  7. Wat betekent “populair” in dit verband? Gebruikt nog minder dan 3% andere technieken of is populair een waardeoordeel?

  8. Origineel geplaatst door Tokke
    Ik gebruik het niet zo veel omdat de maaltijden te lang zijn( bij full hd genomen filmpjes bv. ) foto’s en muziek zijn geen probleem).

    Haha. Mooi, dat autocorrect.

  9. Ik gebruik het iedere dag!

  10. Ik zou een met de iPhone gemaakt filmpje soms wel even willen previewen op een iPad. Kan dat ook? Met AirServer lukt dat via AirPlay al van iPhone naar iMac (model uit 2007 nb, @ Rick). Iemand?

  11. Er gaat bij mij geen dag voorbij zonder gebruik van AirPlay te maken i.c.m. ATV.

  12. Waar naar moet ik dan streamen heb geen apple tv of zo
    en ik gebruik gewoon youtube tv dat werkt tenminste op alle apparaten

  13. @sieb: Je kan het uit het artikel afleiden: meestgebruikt.

  14. Gebruik air video, werkt geweldig en zou niet meer zonder kunnen! Air play for Music tijdje gebruikt maar kraakte mij te vaak..

  15. Gebruik het bijna elke dag. Ideaal.

  16. ik gebruik t regelmatig….uitzending gemist, eigen filmpjes,
    ander niet door Apple goedgekeurde sites, films,zelf m’n “Isaw” duikfilmpjes speel ik af via airplay!

  17. Origineel geplaatst door blayur
    Gebruik air video, werkt geweldig en zou niet meer zonder kunnen! Air play for Music tijdje gebruikt maar kraakte mij te vaak..

    Dat is een gek verhaal! Video gebruikt veeeeel meer bandbreedte van je WiFi dan alleen muziek. Misschien is je WiFi verbeterd (ander accesspoint, andere plek van je access point?) sinds je het voor het laatste geprobeerd hebt?

    Bij mij was de laatste keer dat muziek afspelen “kraakte” toen Airplay nog enkel beschikbaar was via een developer beta versie van iOS.

    Of gebruik je Airplay vanaf je Mac? Dat is nog vrij nieuw en dat “kraakt” bij mij ook nog wel eens. Zelfde geldt voor video. Dat hebben ze via Mac nog niet 100% in orde volgens mij.

  18. Gebruik het eigenlijk alleen via de app imediashare in combinatie met de xbox360 om video op de tv te krijgen vanaf mijn iphone

  19. Ik gebruik airplay al jaren met iTunes en een Airport Express in de woonkamer en op dit moment met XBMC op een pceetje en een Apple TV met XBMC. Youtube en uitzendinggemist zijn de meest gebruikte AirPlay apps.

  20. Gebruik AirPlay in samenwerking met xbmc op Htpc werkt ideaal. Ook handig om nummers via de Deezerapp over je stereo te laten spelen.

  21. Airplay is te gek en super makkelijk. Keep up the good work!

  22. Love my AirPlay

  23. Dankzij AirPlay heb ik voor een tientje per drie maanden eredivisie live op de TV! Werkt fantastisch. Ook muziek en series streamen werkt erg goed. Ik ben er erg blij mee.

  24. @Rick: Ik gebruik airparrot hiervoor! Ik heb een MacBook late 2008 (de eerste aluminium versie) en airparrot werkt perfect! Ik gebruik AirPlay dagelijks vanaf m’n iPad, iPhone en Mac. Ik denk zelf dat veel meer mensen hiervan gebruik maken. Ze hebben 2600 mensen gevraagd.Wat is dit nou voor percentage. Bijna alle grote fabrikanten van audio apperatuur gebruiken AirPlay al standaard in hun nieuwe apparatuur, lijkt me dat zij hier andere onderzoeken tegenover hebben staan anders zullen ze de kosten voor een ‘onbelangrijke’ update niet willen maken.

  25. Ik gebruik Airplay via mijn iPad regelmatig om video’s van bijvoorbeeld uitzending gemist te streamen via mijn Apple TV. Ik kan ook streamen vanaf mn 2011 MB air maar daar wordt die niet blij van, dan slaat de windturbine aan dus dat doe ik maar niet.

    Ik gebruik het ook af en toe voor youtube aangezien de youtube app in Apple TV verre van ideaal is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.