Reacties voor: AirPlay: draadloos muziek en video’s streamen

Apple komt binnenkort met AirPlay. Met deze nieuwe functie in iTunes kun je straks muziek streamen van iTunes naar je iPhone, televisie en stereosysteem.
Lees het complete artikel → AirPlay: draadloos muziek en video’s streamen
Vincent Davids -

Reacties: 49 reacties

  1. Wat Apple wel even vergeet te vertellen is dat wanneer je veel draadloze netwerken om je heen hebt je streaming gaat happeren. Ik gebruikte een paar jaar geleden al airtunes en dat werkte nooit lekker. Heb toen een appletv gekocht. De muziek wordt dan gesync waardoor je het zonder stotteren kunt afspelen.

  2. Hoezo geen release datum? Als ik op de website lees zie ik dat het in versie 10 zit…

  3. Dit is een zeer uitgekiend plan van Apple, dat veel perspectief bied voor zowel de toekomstig producten van Apple als de Consumenten.

  4. Gebruik al jaren de airport express om vanaf verschillende laptops muziek te luisteren, zeker i.c.m. Remote op je iphone is het met feestjes superhandig, echt een topding!!!

  5. Ik gebruik AirTunes(AirPlay) al jaren. Aanvankelijk had ik wel eens een haperende verbinding als ik de magnetron aanzette. Switchen naar een ander netwerkkanaal verhielp dat probleem. Van andere netwerken en apparaten heb ik geen last meer sinds ik naar Wireless-N op 5 Ghz ben overgestapt. Die frequentie wordt hier in de buurt (nog) niet bereikt en ook niet gestoord door apparaten in huis.

    Streamen kan alleen vanuit iTunes en niet vanuit andere applicaties. Voor Spotify blijft dus nog steeds Airfoil nodig. Maar wellicht gaat Apple het toestaan dat iOS applicaties er gebruik van maken. Dan kun je van de Spotify app op je iPhone of iPad streamen naar je stereo.

  6. Zou het dan ook mogelijk zijn als ik een wifi USB in mij hifi set steek, de muziek daar heen te sturen? Of zou het alleen met nieuwe apparatuur werken?

  7. Mooie feature… vooral muziek streamen vanàf je iPad of iPhone naar je versterker. Dat doe ik nu nog vanaf m’n Mac. Met je iPad vanaf de bank door iTunes akkeren is wel zo relaxed.
    Essentieel voor mij is wel een AirportExpress in dit nieuwe netwerk het verdeelpunt blijft (of loopt dit straks allemaal via AppleTV?)

  8. Even hard op denken

    Stel. thuis itunes met muziek
    iPhone met vpn verbinding verbonden met thuisnetwerk
    op werk via remoted esktop itunes van thuis overnemen en je iphone selecteren voor Airplay… zou dit gaan werken?

  9. @thommes: je hifi-set zou zowel het AirPlay-protocol als de WiFi-stick moeten ondersteunen. Daar zijn drivers voor nodig, die je niet kunt installeren op een hifi-set. En aangezien het bij geen internet al ophoudt; nee, dat is niet mogelijk.

  10. @Thomas steek jij er maar lekker een USB in zou wel 1 doen met veel geheugen !

  11. Origineel geplaatst door Edwin
    Maar wellicht gaat Apple het toestaan dat iOS applicaties er gebruik van maken. Dan kun je van de Spotify app op je iPhone of iPad streamen naar je stereo.

    Ik denk dat apple het media framework update dat wordt gebruikt door spotiy om muziek af te spelen, zodat dit direct out of the box werkt. Zonder update van de app… Kan ook zijn dat er een nieuwe API voor wordt gemaakt.

  12. @Tom Janssen:

    Ik vind alles best, zolang ik Spotify straks dan ook van m’n iPad/iPhone (via AirportExpress?) naar m’n versterker kan streamen.
    Ik zeg: Airfoil for iPad/iPhone of kan ‘t simpeler?

  13. Wat alleen jammer is:

    Je kan maar één muziekje afspelen. Dus in elke kamer waar je ‘AirTunes speakers’ hebt hoor je hetzelfde liedje.

    Het systeem van Sonos (http://www.sonos.com) stelt je in staat in iedere kamer een ander liedje te draaien.
    Dus alle muziek op 1 harde schijf die verbonden is met je netwerk en eenieder kan zelf uitkiezen welke muziek hij/zij wil luisteren.

    Dus nogal een beperkte uitgave van Apple

  14. @Richard waar je bij het streamen goed op moet letten is het onderscheid tussen N en G netwerken. Zelf past Apple dit al toe met Dual-Band netwerken in Airport Extreme in Airport Extreme & Time Capsule om snelheidsverlies door bijv. een iPhone op het netwerk (van N wordt deze in snelheid dan omlaag gehaald naar G) dit kan er voor zorgen dat samen met internetverkeer de streaming kan gaan haperen.
    Bij onderscheid tussen N en G netwerk heb ik zelf nog nooit hapering gehad in Airtunes 🙂 En er bevinden zich 2 Airports Express-jes in huis …

    Je kunt ook je Router als N netwerk gebruiken en je Airport Express je netwerk laten uitbreiden als G netwerk. Twee netwerken die je aan elkaar knoopt en daarvoor zorgt dat alles wel goed functioneert, maar geen snelheidsverlies optreed.

  15. chapeau apple! hele wereld kent dit al lang – UPnP 🙂 werkt prima, is standaard, alleen komt niet in strakke apple-kastje.

  16. Word groots aangekondigt maar een beetje achterhaald…

  17. @Robert:

    Sonos: €849
    AppleTV: €120
    AirportExpress: €89

    Dàt is het verschil dus.

  18. Dit doe ik al jaren met een Airport Express om mijn muziek van mijn iMac te streamen naar mijn stereo.
    Is net als het warm water opnieuw uitvinden.

    indien ik natuurlijk mijn muziek van mijn iPad naar mijn Airport Express zou kunnen streamen dan zou dat pas een vernieuwing zijn 🙂

  19. Been there, done that, got the t-shirt…

    Airport express gebruik ik hier allang voor, heb er verschillende door het huis. ICM met iPhone met remote. Perfect! (wacht alleen op een iPad variant van remote)

    Zoals ze deze variant brengen moet je dus speciale boxen en/of andere apparatuur aanschaffen om te kunnen ontvangen. Terwijl met AExpress dit allang op de markt is.

  20. ben wel blij met de optie in iTunes 10 om bij multiple speakers ook de volumes apart te kunnen regelen!

    Heb een airport Express in de badkamer die te hard uitzond voor de speakers, da’s nu opgelost!

  21. ik heb op mijn nas server een itunes server staan.
    kan ik dan via mijn ipad/iphone hierop geraken en mijn video’s van op mijn nas bekijken?
    ik veronderstel van wel. Ik kan nu al deze bestanden bekijken via plugplayer op mijn ipad die mijn twonkey media server vindt op mijn nas. MAAR, nu moet ik alles omzetten naar mp4, zou dat via de itunes server ook nog moeten (misschien zet hij ze on the fly over)…

  22. Misschien een domme vraag hoor, maar werkt dit dus met videos alleen met mp4 bestanden? Of ook met andere bestanden? Dit als vraag omdat het misschien dan AirVideo zou kunnen vervangen? (die doet overigens wel aan Live Conversion, dus ik betwijfel het)

  23. Mijn huis hangt vol met Airport Expressjes.. En het lijkt me toch zeer onwaarschijnlijk dat airplay hier niet mee zal werken. Het hele concept is gebaseerd op streamen van- en naar (bijna) alle recente Apple hardware (en windows PCs), dus zul je vast ook van je iPad direct naar je Airport Express kunnen streamen. En als je die niet op speakers, maar op je Hifi-set hebt aangesloten, zal dit ook prachtig werken.

    @Richard: Zoals Edwin al zegt, zet je Wifi router eens op een ander kanaal, dat lost je hele probleem op. Het probleem is namelijk dat al die signalen op dezelfde frequentie zitten, en daarbij elkaar verstoren. Gebruik anders eerst een wifi-scanner tooltje om te zien welke kanalen nog niet in gebruik zijn in je omgeving.

  24. Eindelijk ! Hier heb ik opzitten wachten..

  25. Origineel geplaatst door Bas
    Je kunt ook je Router als N netwerk gebruiken en je Airport Express je netwerk laten uitbreiden als G netwerk. Twee netwerken die je aan elkaar knoopt en daarvoor zorgt dat alles wel goed functioneert, maar geen snelheidsverlies optreed.

    Dat vindt ik trouwens een goede tip!
    Thankx

  26. Wow, zo had ik het nog niet bedacht. Wel vet, als je een sounddock of stereo kan kopen die compatible hiermee is, zodat je op je iPad een nummer kan selecteren en die draadloos kan laten afspelen op je sounddock/stereo.

  27. Iemand die weet of de oude Apple tv ook airplay gaat ondersteunen?

  28. @Olafski: Ik denk dat het simpeler kan. Gewoon je PC verbinden met kabel met je stereoset en dan Spotify op je computer gebruiken. Hoef je ook geen Iphone-abo op Spotify te nemen.

  29. Denk het niet, tenzij er een firmware update komt, maar dat lijkt me niet waarschijnlijk. Ze zullen vooral de aandacht naar de nieuwe Apple TV uit laten gaan.

    Origineel geplaatst door Igor Quint
    Iemand die weet of de oude Apple tv ook airplay gaat ondersteunen?

  30. Jammer alleen dat er een plaatje bij staat bovenaan van de B&W Zeppelin. Voor zover ik weet heeft dat ding van mij geen airplay functie. Ook geen wifi oid dus zou niet weten hoe dat dan zou werken. Wellicht een Zeppelin2 ofzo… :(?

  31. Origineel geplaatst door Igor Quint
    Iemand die weet of de oude Apple tv ook airplay gaat ondersteunen?

    Die moet je gewoon flashen! Handmatig of b.v. met aTVFlash. Ben je gelijk van alle beperkingen af die de aTV heeft.

  32. Gebruik zelf ook al jaren airtunes. Maar van de iPhone naar apparaten streamen is iets waar ik al vanaf m’n eerste 3G op wacht. TOP!

  33. @rob: dan kun je ook gewoon een remote control app gebruiken: kortom kan nu dus al.

  34. Onze hele cd collectie (zo’n 700) ligt precies NU bij ripfacility om alles te laten rippen en op een nas te laten zetten om daarna te gebruiken in combi met een bestelde sonos installatie. We willen ook spotify blijven gebruiken en dat streaken naar Sonos. Geen idee of dat kan. Ik krijg het gevoel net te vroeg besteld te hebben?

  35. @mees: mer een Apple tv aangesloten op je audio installatie kun inderdaad je ook muziek streamen, maar een Sonos biedt meer. Ik maak er al jaren gebruik van en ben nog steeds tevreden.
    Spotify kun je niet gebruiken met de Sonos en dat zal, zoals het er nu naar uit ziet ook niet snel komen. Om dat te laten werken zou Sonos software van Spotify moeten installeren op ieder Sonos apparaat en dat gaat niet gebeuren.

  36. @Pieter: herstel: sonos en spotify gaat dus wel werken! (in tegenstelling tot eerdere berichtgeving)
    Nice

  37. Iemand een idee of dit gaat werken met een ps3. Of zijn mijn verwachtingen dan echt te hoog?

  38. @Pidi: want?

  39. Toch knap hoe ze iets dat al jaren kan, door een andere naam en wat kleine toevoegingen als een “nieuw en revolutionair product” neerzetten. Airport express deed dit trucje al jaren, ze gaan het nu alleen inbouwen in andere apparaten…

  40. gaat het nu om implementatie van deze Airplay?
    http://www.airplaysdk.com/

  41. Klinkt interresant.
    Ik zoek nog een nieuw systeem die goed samen werkt met itunes. Een versterkerset die bv in de woonkamer staat. waarmee je dan op de versterker zelf een playlist kunt selecteren vanuit een itunes server of laptop.
    Ik wil het mijn vrouw zo makkelijk mogelijk maken om gebruik te maken om muziek te streamen vanuit een itunes library.
    Zou dit dan iets zijn?

  42. @Pieter Spotify en Sonos hebben juist deze week een volledige integratie gepresenteerd…

  43. Zezouden het ijgenlijk gewoon naar je oordopjes moetten sturen en dat er op die oordopjes pauze play en spoellen staat zou best handig zijn. Of bestat het al?

  44. Streamen van muziek vanuit iTunes 10, werkt gewoon al met Apple TV OS 3.0.2, op dezelfde manier als naar je Airport Express speakers. Allen dan nu dus via het AirPlay icon/knopje

  45. @Ralph Reijs Nachum:
    Ja ik zag het, bedankt! Hier word ik helemaal gelukkig van.

  46. Ik gebruik al een tijdje : AirFoil en dat werkt geweldig op m’n N-netwerk.
    Elke audiobron is te selecteren en dus niet alleen iTunes en de keuze aan clients is groot.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.