Reacties voor: Airbus gaat speciale iPad-apps voor piloten uitbrengen

Vliegtuigbouwer Airbus gaat binnenkort iPad-apps speciaal voor piloten uitbrengen. Hiermee kunnen piloten in de cockpit handleidingen raadplegen en zware berekeningen maken.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 2 reacties

  1. De opmars van de iPad lijkt ondanks de concurrentie niet meer te stuiten.

  2. De tekst is niet helemaal correct… een Electronic Flight Bag is geen computerprogramma. Een EFB is niet anders dan de gedigitaliseerde vorm van de papieren die een piloot nodig heeft om te vliegen. Een simpele vorm hiervan is een Excel-sheetje waarop je je weight and balance (of je niet te zwaar bent en of je niet teveel gewicht aan de voor- of achterkant hebt hangen – het is af en toe net een caravan 😉 ) uitrekent, tot een compleet systeem met navigatieplanning, kaarten van luchthavens en luchtruimen, etc.

    Dit kan allemaal op een laptop, maar ook allang prima op een iPad. Verschillende luchtvaartmaatschappijen maken er dan ook al op grote schaal gebruik van. Daarnaast wordt het heel veel in de kleine luchtvaart (het sportvliegen) gebruikt met allerlei hulpprogramma’s. Ideaal, zo’n iPad!

    Wat Airbus nu gedaan heeft, is het opzetten van een systeem dat calculaties doet en de handleiding in zich heeft. Op het moment dat ze dit zouden gaan koppelen met de MCDU (Multi-function Control and Display Unit – de boordcomputer) zodat er bij problemen automatisch de juiste pagina op je iPad wordt weergegeven, wordt het pas echt leuk! Verder zie ik eigenlijk niet wat deze app(s) van Airbus zo interessant maakt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.