Reacties voor: Ahold: ‘Mobiele app gaat Bonuskaart vervangen’

Ahold CEO Dick Boer denkt dat klantenkaarten zoals de Bonuskaart vervangen worden door technologie, zoals apps. Maar de invoering daarvan kan nog wel geruime tijd duren.

Reacties: 18 reacties

  1. Klinkt leuk maar niet ol die manier, het kan makkelijk bij de zelfscan maar dan heb je mensen als ik die liever contant betalen, en dat kan niet bij de zelfscan en zoals al gezegd zou dit erg onhandig gaan bij de normale kassa.
    Het zou wel draadloos via bluetooth kunnen gaan maar dan heb je weer een beveiligings probleem.
    Het zou ook in plaats van een barcode gewoon met een QR-Code kunnen, die zijn heel makkelijk af te lezen zelfs van een crappy scherm zolang de camera die het zit maar redelijk goed is.

  2. Ik denk het niet mijnheer Heijn.

  3. Het slaat natuurlijk nergens op om de bonuskaart te vervangen met een mobiele app versie die alsnog gescand moet worden.

    Dat gaat dan ook waarschijnlijk niet gebeuren. Ik vermoed dat het hier gaat om draadloze technieken als NFC en bluetooth 4.x, waarbij je enkel op “ok” hoeft te drukken.

    Zelf zie ik op dit moment nog geen enkel voordeel voor het gebruik van een app ten opzichte van een kaart. Aangezien je toch je pinpas moet pakken is het geen moeite om tegelijkertijd je bonuskaart te pakken. Pas wanneer mobiele betaalsystemen als Square echt van de grond komen zie ik een voordeel in voor een volledig geïntegreerd systeem.

    Tot die tijd zou het enkel in het voordeel zijn van de winkelier, aangezien ze vanaf dat moment echt álle gegevens van klanten bij elkaar hebben.

  4. Ik heb mijn kaart aan een sleutelbos en die heb ik ook echt altijd mee, want soms wil ik gewoon geen telefoon mee lekker rustig dan.

  5. Al tijden terug mijn AH bonuskaart in de passbook app gezet maar het uitlezen van de streepjescode vanaf een iPhone scherm gaat heel erg erg slecht waardoor ik toch maar weer mijn bonuskaart gebruik.

  6. Kortzichtig als ze zeggen dat we er niet omheen kunnen. En alle 50+ ers ofzo dan zonder smartfoon?

  7. Origineel geplaatst door Michel
    Kortzichtig als ze zeggen dat we er niet omheen kunnen. En alle 50+ ers ofzo dan zonder smartfoon?

    Datzelfde werd gezegd bij de invoering van de betaalpas, maar de meeste 50+ ers betalen daar inmiddels ook mee en gebruiken ook internetbankieren.

  8. Vervangen gaat ietwat te ver, waarom niet als toevoeging?

  9. Ik gebruik Passbook voor al mijn kaarten.

    Tot nu toe zijn er winkels waar de scanner het niet oppakt en andere weer wel. Ook zijn er winkels tussen waarbij de ene keer het scannen wel lukt en de volgende dag weer wel. Naast de gewone kaarten zelfs mijn ziekenhuis pasje in Passbook geimporteerd ! Dit werkt ook naar behoren.
    In het buitenland met bijvoorbeeld de Decathlon kaart gaat het ook zonder problemen !
    En de meeste bedrijven behandelen je iPhone met respect wanneer zij moeten scannen of het nummer moeten overtypen.
    Ik juich dit alleen maar toe en het scheelt een lading pasjes in je portemonnee…..

  10. Het is nu mogelijk om een anonieme pas te hebben. Ik wil niet dat mijn pas gekoppeld gaat worden met mijn telefoon en telefoonnummer. Helemaal nu met alle Prism verhalen ben ik hier heel terughoudend voor en gaan er bij mij alarmbellen rinkelen!

  11. Origineel geplaatst door Johan
    Datzelfde werd gezegd bij de invoering van de betaalpas, maar de meeste 50+ ers betalen daar inmiddels ook mee en gebruiken ook internetbankieren.

    Wat kost een betaalpas? Wat kost een smartphone?
    Zodra de huidige kippetjes (die al smartphonen zodra ze uit de luiers zijn) hun eigen boodschappen zullen moeten doen, dan zal het wel werken. Tegen die tijd zullen er wrsch ook geen betaalpassen meer bestaan.

  12. Origineel geplaatst door Jack
    Al tijden terug mijn AH bonuskaart in de passbook app gezet maar het uitlezen van de streepjescode vanaf een iPhone scherm gaat heel erg erg slecht waardoor ik toch maar weer mijn bonuskaart gebruik.

    Klinkt bekend! Ook ik heb de AH bonuskaart in Passbook staat, voor het zelfscannen dat ik al jaren doe, werkt het alleen aan het begin, de lezer bij de betaalpaal kan mijn Passbook versie helaas niet lezen.

  13. Dat zal dan toch liever met Passbook moeten dan Appie, voor Passbook hoef je de telefoon in ieder geval niet te ontgrendelen.

  14. En wanneer komt er gratis Wifi in alle AH’s? Wel zo handig met zo’n app!

  15. Heb mijn pas met turboscan ingeladen inplaats van een foto met de camera. Werkt ook bij betaling bij AH. Waarschijnlijk hoger contrast dan alleen camera foto. En wifi zou idd handig zijn bij AH

  16. Laten ze er eerst maar voor zorgen dat je 3G verbinding in de Appie niet weg valt en dat ze Wifi aanbieden.

  17. Nee, laten ze eerst maar eens de overstap maken naar digitale koopzegels, werkelijk ongelooflijk dat we daar anno 2013 nog altijd niet vanaf zijn. Leuk hoor, die Appie-app, maar hiermee loopt AH echt ernstig achter de feiten aan. Genoeg andere supermarkten waar dit allang via de klantenkaart gaat. En die arme AH-cassières zitten maar meterslange rolletjes zegels af te tellen, terwijl de rij aan de kassa groeit…

  18. @Gerben: Anoniem? Als je 1 keer gepint hebt na je bonuskaart is die meteen gekoppeld hoor.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.