Reacties voor: Afwijking in bewegingssensoren iPhone 5s bij sommige gebruikers

Gebruikers klagen al een week over afwijkingen in het kompas, de gyroscoop en accelerometer van de iPhone 5s. Een test van Gizmodo gooide opnieuw olie op het vuur.

Onderwerpen

Reacties: 19 reacties

  1. Een totaal niet bestaand probleem. De kompas dien je ook altijd te kalibreren, omdat die meestal standaard niet goed gekalibreerd is…

  2. Is het bevestigd dat de coprocessor de oorzaak is? Een slechte kalibratie vanuit de fabriek lijkt me namelijk logischer. En of dat opgelost kan worden met een software update is nog maar de vraag.

  3. heb m ook gekalibreerd, maar als ik m naast de iphone5 leg van een vriend, geven ze beide een totaal ander getal aan..
    maar gebruik t toch never eigenlijk haha.

  4. Dit probleem is niet inherent aan de iPhone 5s. Het komt ook voor op een iPhone 4 en 4S sinds iOS 7 Beta 5. Apps zoals bv. Star Walk geven de windrichting soms om 180 graden verschoven aan.

    Op een test iPhone 4 moet het kompas bij elk gebruik gekalibreerd worden. Op een iPhone 4S en 5s dan weer niet.

    Ik heb een bug report ingediend. Dit bug report werd na een week gesloten als “duplicate”. Het “duplicate” bug report staat nog steeds open.

  5. Dit verhaal klopt niet helemaal. Ten eerste moet je je kompas goed kalibreren, ten tweede: Er mag helemaal geen metaal in of ROND de iPhone zitten, dus IN een auto is er altijd afwijking. dicht bij een tv of een metalen bureau heb je altijd afwijking, alsook in een betonnen gebouw waar metalen in de muren zitten. dit heeft helemaal geen invloed op een spel, dat kan enkel invloed hebben als je TIJDENS het spel van situatie verandert (bv in een auto stappen).

  6. En toevallig gebruiken mensen een iPhone voor navigatie in een auto.
    En daar is een kompas wel voor nodig.

  7. Origineel geplaatst door Patryk
    En toevallig gebruiken mensen een iPhone voor navigatie in een auto. En daar is een kompas wel voor nodig.

    Ik gebruik een iPhone niet toevallig voor navigatie, ik doe dat heel bewust. 😉

  8. Origineel geplaatst door Patryk
    En toevallig gebruiken mensen een iPhone voor navigatie in een auto. En daar is een kompas wel voor nodig.

    euh, navigatie gebruikt de GPS antennes, en de beweging in een bepaalde richting bepaalt de richting zelf, net zoals in een GPS toestel (waar ook geen kompas in zit)

  9. Hier op mijn iPhone 5 is de waterpas ook niet correct op de zijkant doet hij het prima alleen zodra ik hem gebruik door hem plat te leggen op de achterkant geeft hij bij elk plat voorwerp -1 aan valt dit misschien op te lossen?

  10. 179 en 165 graden op het kompas. Ik heb op mijn kompas (iPhone 5) nog nooit consistente waarden binnen een dergelijke marge afgelezen.

  11. Het gaat niet alleen over het kompas, het gaat over de bewegingssensoren die je niet kan kalibreren. Je iphone als waterpas gebruiken is dus niet zo handig.

  12. Origineel geplaatst door v8x
    Het gaat niet alleen over het kompas, het gaat over de bewegingssensoren die je niet kan kalibreren. Je iphone als waterpas gebruiken is dus niet zo handig.

    Klopt probeer de iphone 5s maar eens waterpas te houden.
    Edit:
    Euuh de waterpass kan je ook kalibreren :-/

    Dat is alles behalve waterpas

  13. Mensen hebben er ook last van tijdens race-spellen… Dat is niet te kalibreren.

  14. Origineel geplaatst door Patryk
    En toevallig gebruiken mensen een iPhone voor navigatie in een auto. En daar is een kompas wel voor nodig.

    Weet je dat zeker? Navigon bijv. gebruikt de kompas in de iPhone niet. Misschien maar goed ook, want je kunt je iPhone op een bepaalde manier verticaal houden en dan raakt de kompas helemaal in de war. En toevallig staat de iPhone verticaal in een houder aan mijn dashboard.

  15. Heb even gekeken op mijn iPhone 5. Krijg zelf -1 graden als ik hem plat op mijn bureau leg.

  16. Origineel geplaatst door Andy
    Heb even gekeken op mijn iPhone 5. Krijg zelf -1 graden als ik hem plat op mijn bureau leg.

    Dat komt hoogstwaarschijnlijk doordat je iPhone niet (meer) plat is 😉 Mijn iPhone5 laat -2 zien, als ik deze op een plat ondergrond leg en druk zet op één kant dan zie je duidelijk de andere kant circa circa 1mm omhoog komen.

  17. Ik hoop dat die Syriërs die de iPad en iPhone gebruiken om hun mortieren in te stellen nog niet hebben geüpgrade……..

  18. Ik heb vandaag mijn 5s binnen.
    Hij is idd niet waterpas. is 4 graden!

  19. Je moet ook nog eens zeker zijn dat je ondergrond 100% waterpas staat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.