Reacties voor: Adverteerders omzeilen UDID-verbod met andere identificatiecode

Adverteerders zouden UDID hebben omgeruild voor de identificatiecode ODIN om gebruikers te onderscheiden. Hierdoor kunnen ze advertenties bijvoorbeeld toespitsen op gebruikers.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 9 reacties

  1. En aangezien dit verbod op user tracking alleen maar een verlengde is van wetgeving in diverse landen (onder andere vanuit de EU-regelgeving), zeggen ze dus min of meer dat ze nu bewust privacy-wetgeving overtreden om meer geld te verdienen. Wat mij betreft mogen dat soort bedrijven direct uit de App Store gemikt worden…

  2. Privacy op de iphone komt inderdaad wel vaker in het nieuws…
    Ik denk dat de iphone helemaal niet zo beveiligd is als Apple beweerd. Misschien tegen virussen(Dat weten we ook niet helemaal zeker, misschien komen we daar volgend jaar achter als iemand een virus uitbrengt voor de Iphone), maar 1 ding is voor mij een beetje bij beetje zekerder geworden.
    Privacy/beveiliging en Iphone gaan nou niet perfect.

    Ben er pas nog achtergekomen, dat wanneer je hem jailbreakt en een bepaalde iets op download, dat je je udid kunt aanpassen(Dus op iemand anders zijn UDID verdergaan zonder dat die het weet) Even serieus?

  3. Udid aanpassen is onmogelijk. Hem faken, dus apps laten denken dat het een ander udid code is, kan wel.

  4. @Borgqueenx: O ok, dan had ik het waarschijnlijk verkeerd begrepen.

  5. Origineel geplaatst door Borgqueenx
    Udid aanpassen is onmogelijk. Hem faken, dus apps laten denken dat het een ander udid code is, kan wel.

    Ik heb ergens gezien dat het UDID aan de hand van het macadres word gegenereerd en deze is aan te passen…

    Was een tweet van i0nic weet ik nog. Dus hij is aan te passen..

  6. Udid faker is een jb-tweak waarmee dit kan

  7. MAC-adres kun je niet wijzigen, alleen spoofen. Dus in principe kun je die faken waardoor je UDID gefaket wordt. Hetzelfde principe.

    Hoe dan ook: die 24% minder inkomsten van advertenties zijn prima wat mij betreft. Hun advertenties gebruiken namelijk 20-25% van onze batterijen.

  8. @Bubbly: En de advertenties leveren vaak 100% korting op de app op…

  9. Origineel geplaatst door sb
    Privacy op de iphone komt inderdaad wel vaker in het nieuws…
    Ik denk dat de iphone helemaal niet zo beveiligd is als Apple beweerd. Misschien tegen virussen(Dat weten we ook niet helemaal zeker, misschien komen we daar volgend jaar achter als iemand een virus uitbrengt voor de Iphone), maar 1 ding is voor mij een beetje bij beetje zekerder geworden.
    Privacy/beveiliging en Iphone gaan nou niet perfect.Ben er pas nog achtergekomen, dat wanneer je hem jailbreakt en een bepaalde iets op download, dat je je udid kunt aanpassen(Dus op iemand anders zijn UDID verdergaan zonder dat die het weet) Even serieus?

    Ja gast, jailbreaken telt natuurlijk niet! Daarmee omzeil je juist doelbewust allerlei beveiliging om daarmee allerlei dubieuze appjes te installeren! Zolang je niet jailbreakt hoef je je ook om zaken als virussen nooit zorgen te gaan maken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.