Reacties voor: Adverteerders klagen over iOS 9 Nieuws-app

Nu de Nieuws-app van iOS 9 steeds dichterbij komt, beginnen adverteerders langzaam maar zeker door te krijgen dat er heel wat gaat veranderen. Het is dus afwachten hoe de app aan zal slaan en welke publicaties er aan mee blijven doen.
Lees het complete artikel → Adverteerders klagen over iOS 9 Nieuws-app
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Wat gebeurd er eigenlijk met je krant wanneer je update naar ios 9 als je een abonnement hebt op een krant die in kiosk zit?

  2. De hamvraag is natuurlijk: komt iCulture ook in de Nieuws-app?

  3. Is deze Nieuws app van Apple niet straks de doodsteek van Blendle?

  4. Ik draai al een tijdje iOS 9, nu de GM versie, maar heb de news app nog niet voorbij zien komen. Kan iemand mij vertellen hoe dit precies zit ?

  5. Wij hebben ons ook aangemeld als nieuwsleverancier voor toeristisch nieuws. Wij zijn dat o.a. ook al voor Google News. Ik ben benieuwd wanneer Apple de Nederlandse markt gaat opengooien. Voorlopig werd onze aanmelding aangehouden omdat ze nog niet actief zijn op de Nederlandse markt.

  6. Origineel geplaatst door Bram
    Wat gebeurd er eigenlijk met je krant wanneer je update naar ios 9 als je een abonnement hebt op een krant die in kiosk zit?

    Werkt gewoon, alleen de kiosk zelf is weg. Je hebt dan een losse app die op de achtergrond ververst.

    Origineel geplaatst door Woudloper
    Is deze Nieuws app van Apple niet straks de doodsteek van Blendle?

    Grote kranten en tijdschriften gaan echt niet al hun artikels gratis weggeven, met advertenties waar Apple 30% van afpakt. Ook is iAd nog lang niet zo lucratief als DoubleClick e.d., dus het is per saldo gewoon echt geen goede deal voor aanbieders. 70% van niks is nog steeds niks.

    Blendle creëert nou juist een platform waarop kranten ook nog wat aan verdienen. Klanten betalen gewoon zelf, niet adverteerders. Dat maakt het voorspelbaar en inzichtelijk. Het is absurd wat Apple doet. De Nieuws-app is niet meer dan een simplistische RSS-reader, maar je kunt zelf geen feeds toevoegen en bent afhankelijk van het aanbod van Apple (zij moeten de sites nog zelf goedkeuren ook).

    Origineel geplaatst door Phthisicus
    Ik draai al een tijdje iOS 9, nu de GM versie, maar heb de news app nog niet voorbij zien komen. Kan iemand mij vertellen hoe dit precies zit ?

    Alleen beschikbaar als je de regio op VS, VK of Australië en de taal op Engels hebt ingesteld. Anders is de app niet zichtbaar.

    Ik heb zelf de UK-versie getest, maar ik vind er niks aan. Het is een stuk beperkter dan Flipboard.

    Hoe je het ook bekijkt, Apple wint. Kranten gaan eigen apps maken met reclame (goed voor het platform), kranten gaan eigen apps maken met in-app-kopen waar Apple 30% van krijgt, kranten gaan meedoen met de Nieuws-app (geeft inkomsten met iAd) of kranten gaan voor een webapp met het risico dat iOS-gebruikers binnenkort gewoon een content-blocker gebruiken. Apple wint hoe dan ook. Daarbij komt dat Apple naar Amerikaanse standaarden censureert en apps en feeds blokkeert die niet aan hun wensen voldoen.

  7. @Bram: komt als losse app in een mapje Kiosk te staan.

    @Phthisicus: Gaat nog niet van start in Nederland.

  8. Bij het lezen van dit artikeltje had ik een “Oh ja erlebnis” 🙂
    De Nieuws App van Apple. Die was ik tussen al het andere nieuws alweer vergeten. Maar ik ben heel benieuwd hoe dit zal gaan. 48 uur tijd tussen uploaden en plaatsen kan natuurlijk niet. Nieuws is dan oud en zelfs veel achtergrondartikelen hebben tegenwoordig een korte houdbaarheid. Daar zal Apple echt iets aan moeten doen.
    Wat verdienmodellen betreft moeten de leveranciers zich niet zoveel zorgen maken, maar er zo goed mogelijk op in spelen. Als ze zelf 100% van zelf geplaatste advertenties mogen houden, dan weten ze toch wat ze het beste kunnen doen. Of ben ik nou gek. Ik ben heel beniewd naar de kwaliteit én de lay-out van de nieuwe app.

    Als groot nieuwsliefhebber heb ik veel nieuws-apps op mijn iPhone. De doodssteek voor Blendle zal het volgens mij niet worden. Hooguit zal het buitenlandse (lees Engelstalige) activiteiten van Blendle kunnen frustreren. Maar ik vraag me echt af of Apple’s nieuws app wel Nederlandstalig nieuws gaat brengen. Het lijkt alsof Apple nauwelijks weet waar Nederland ligt op de kaart. Of moeten de Nederlandse nieuwsleveranciers zelf Apple weten te vinden en gaat de rest vanzelf?! Ik ben héél benieuwd. Was het maar vast woensdag!

  9. Origineel geplaatst door Phthisicus
    Ik draai al een tijdje iOS 9, nu de GM versie, maar heb de news app nog niet voorbij zien komen. Kan iemand mij vertellen hoe dit precies zit ?

    Als je je regio wijzigt naar de Verenigde Staten, verschijnt de nieuws app vanzelf. Geen idee wanneer de app voor Nederland beschikbaar komt.

  10. @MLVC: Ach jongens jongens…. zitten we weer een tijdje in het verdomhoekje bij Apple…. Plus al die andere landen met andere talen dan Engels. Apple doet er beter aan nieuwe dingen pas naar buiten te brengen als het ook buiten Amerika werkt. Zijn ze nou een regionaal bedrijf of een wereldfirma…

  11. @Bram: alles wat in je kiosk staat komt als losse app in een mapje genaamd kiosk te staan. Daarna kun je ze gewoon uit het mapje halen en in andere mappen doen bijvoorbeeld.

  12. @Woudloper: ik denk eerder andersom!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.