Reacties voor: Adobe test prijsverdubbeling voor Photoshop en Lightroom

Zou jij bereid zijn om twee keer zoveel te betalen voor Adobe Photoshop en Lightroom? Adobe wil dat onderzoeken en heeft de maandprijs van de fotografiebundel nu verdubbeld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Mocht het zover komen dan is het meteen exit met Adobe. Genoeg alternatieven beschikbaar.

  2. Origineel geplaatst door MLVC
    Mocht het zover komen dan is het meteen exit met Adobe. Genoeg alternatieven beschikbaar.

    Precies.

  3. Iemand al ooit Affinity photo gebruikt? Redelijke prijs, één keer betalen en dan is het van jou. Zie ik wel zitten, maar ik wil graag weten of de overstap van Photoshop naar AP niet te groot is.

  4. Geweldig hoe sommige managers het voor elkaar krijgen door met wat proefballonnetjes, een onduidelijk prijsplan en een snufje slechte communicatie een bedrijf helemaal kunnen afbreken in no-time…

  5. @MLVC: Eens! Voor een amateur wordt het dan wel erg duur.

  6. Ha, zo wil ik ook wel een test bij mijn werkgever doen.
    Denk dat ik heel snel een andere kan zoeken😌
    Had het sowieso al niet op dat dure abonnement en gebruik met plezier programma’s als Pixler en Pixelmator die slechts een keer aangeschaft hoeven te worden.
    Deze programma’s voldoen volledig aan mijn behoefte.

  7. @Mondo: Waardige vervanger van Photoshop
    Sinds het abo-model van Adobe ben ik overgestapt naar Affinity Photo. Werkt top! Nadeel kan zijn dat het Engelstalig is…

  8. Origineel geplaatst door Mondo
    Iemand al ooit Affinity photo gebruikt? Redelijke prijs, één keer betalen en dan is het van jou. Zie ik wel zitten, maar ik wil graag weten of de overstap van Photoshop naar AP niet te groot is.

    Ik heb Affinity en Adobe gebruikt. Sowieso is Affinity beter geoptimaliseerd voor Mac. Ik zal nooit terug gaan naar Adobe. Heb ook de gratis Publisher Beta als alternatief voor indesign (nog in Beta dus).

  9. Het was al veel te duur

  10. Een verdubbeling van de prijs is niet aanvaardbaar, behalve als je afhankelijk bent van Photoshop, dan ben je de pineut. Ik lees overigens niet dat dit ook voor bestaande klanten gaat verdubbelen, dat zou een prima reden zijn om op te zeggen.

    @Mondo: Affinity is een prima Photoshop vervanger maar het is behoorlijk anders en het zal best een poos duren voordat je er in thuis bent. Ik heb het zelf ook aangeschaft (naast Photoshop) juist vanwege de eenmalige aanschaf zonder abonnement maar ik kan er niet snel genoeg aan wennen en het kost me teveel tijd om over te schakelen.

  11. Photoshop/Illustrator is wellicht niet helemaal te vervangen met andere software, maar in mijn ervaring timmeren Pixelmator (Pro), Affinity Photo en Affinity Designer hard aan de bak. 100% alternatief is er wellicht niet, maar voor de grootste groep gebruikers zijn er meer dan uitstekende alternatieven die voor 99% zullen voldoen.

    Met name Pixelmator is vele malen sneller (opstarten in 3 seconde) dan de software van Adobe.

  12. Dit klinkt voor mij zo belachelijk een verdubbeling….
    Toen ik het las dacht ik meteen aan een grap maar het schijnt dus bloedserieus te zijn ?

  13. Pfffff heb allang opgezegd, vond het nu al veel te duur. 😬

  14. Ugh.. mag ik ook zo’n test met de Belastingdienst opzetten? Nee meneer de Belastinginspecteur. Dit is een test om te zien of ik er mee weg kom om maar de helft van de belasting te betalen.

  15. Origineel geplaatst door MLVC
    Mocht het zover komen dan is het meteen exit met Adobe. Genoeg alternatieven beschikbaar.

    Ik volg dan ook….

  16. @Mondo: Top software Affinity Photo en Designer, deze applicaties/apps gebruik ik al enige tijd op de Mac en iPad. Adobe gebruik ik al een paar jaar niet meer en, ik mis het totaal niet meer.

  17. Geen abo-model voor mij.
    CS6 doet het nog prima. En in een Linux omgeving werk ik met Gimp.

  18. Denken al dit soort bedrijven dat er bij iedereen een geldboom in de tuin groeit ofzo?
    Naar iets toesparen en dan kopen, lukt mensen wel omdat ze dat in een eigen tijdsbestek doen.
    Het huren van een programma heb je niets aan, soort geld weg gooi constructie.
    En uiteindelijk ook nog eens een stuk duurder.

    Als dit nou bij 1 bedrijf blijft, maar een veel gebruikte plug-in voor photoshop is ook al begonnen met een tientje in de maand….

    Maar ik vrees dat na de komend grote Apple update ik verplicht ga worden, exel en photoshop op deze manier te moeten “aanschaffen” .
    Ik krijg nu steeds al meldingen op mijn iMac dat na de komende update, deze programma’s niet meer ondersteund zullen worden. 🙁

  19. Na zo’n prijsverhoging blijven die klanten over die hem kunnen doorberekenen (en de particulieren met een geldboom of een verknochtheid aan Adobe). De anderen stappen dan over op iets goedkopers (of gratis).

    Ikzelf moet mijn amateuristische grafische draai nog vinden op iOS en Android.

  20. Ik ben een jaar geleden al overgestapt van Adobe naar DxO photolab en Affinity. Geen seconde spijt van gehad.

    DxO is een goede vervanger voor Lightroom

    Affinity voor Photoshop.

  21. Bijzonder hoe iedereen direct moord en brand schreeuwt en al op de opzeg-knop dreigt te drukken.

    Het is een test.

    Met een test probeer je iets uit, om te kijken of dat gunstig uitpakt. Als bij voorbaat duidelijk was dat dit geen verstandige test zou zijn, dan zou de test niet uitgevoerd worden. Waarschijnlijk is er prima vooronderzoek gedaan om deze test te kunnen doen. Zo zijn er wellicht veel bedrijven die hun Adobe account voor medewerkers automatisch verlengen, of geen weet hebben van de exacte prijs. Anderen kunnen wellicht niet zonder hun Adobe applicaties op het moment dat de verlenging eraan zit te komen, of weten niet meer wat ze eerder hebben betaald, of vinden de getoonde prijs op het moment dat er verlengd moet worden alleszins prima. Redenen genoeg. En mocht uit de testresultaten inderdaad blijken dat het geen verstandige move is om dit permanent aan iedereen te tonen, dan zullen ze dat waarschijnlijk ook niet doen.

    Dus, iedereen die in de positie zit om voor zijn/haar organisatie een goed doorberekende en onderbouwde test uit te voeren en hiermee te kijken of bedrijfsresultaten, in welke zin dan ook, verbeterd kunnen worden: vooral doen! Ik denk dat je leidinggevende je inzet zeer zal waarderen.

  22. Ik heb vanochtend enkele RAW foto’s van New York bewerkt op de iPad, in de Apple-eigen app Foto’s. En dat volstaat prima voor een snelle bewerking.

  23. Origineel geplaatst door Mondo
    Iemand al ooit Affinity photo gebruikt? Redelijke prijs, één keer betalen en dan is het van jou. Zie ik wel zitten, maar ik wil graag weten of de overstap van Photoshop naar AP niet te groot is.

    Als professioneel beeldbewerker kan ik je vertellen dat dit zeker de moeite waard is. Ik werk sinds 1997 met photoshop. En affinity photo is een waardig alternatief. Sommige dingen zijn zelf veel beter en doordachter.

  24. Bij de commentaren van Affinity zie ik recente negatieve commentaren dat de app regelmatig vastloopt of uitvalt. Hoe zijn hier de ervaringen in dat opzicht?

  25. @Walter van Bergen: Niemand in de gaten dat het wel eens een geweldige marketingtool kan zijn. Kijk even hoeveel ‘stof’ het doet opwaaien en hoe vaak de naam van Adobe weer over het net gaat 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.