Reacties voor: Adobe stopt met Flash-speler voor mobiele apparaten

Adobe zal geen Flash voor mobiele apparaten meer ontwikkelen. Het is een kleine overwinning voor Apple en wijlen Steve Jobs, die nooit in Flash op iPhone en iPad heeft geloofd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 30 reacties

  1. ach gossie, kan samsung niet meer in zn reclames zeggen dat ze flash kunnen bekijken op hun tablet, en de apple haters niet meer roepen dat ze geen apple willen vanwegen flash 😛

  2. Krijgt wijlen Steve Jobs toch nog gelijk, en inderdaad Makkiej kan de recklames van Samsung de prullebak in.

  3. ik vind het behoorlijk irritant dat ik soms geen filmpje kan kijken op mijn iphone omdat het flash is. Belachelijk eigenlijk. iphone 4 is verreweg de mooiste iphone wat ik ooit heb gehad maar ik baal soms echt van de beperkingen. Eigenlijk vind ik em gejailbreakt pas echt mooi omdat ik ook de look helemaal zat ben. Ik denk dat ik overstap naar
    iets anders waar ik meer met mij gekochte hardware mag doen. 650euro voor betaald!

  4. Echt jammer.
    Wordt de kloof tussen pc en mobiel weer groter.
    De playbook werkt echt wel lekker met flash. Niet voor alles zal een App gemaakt worden.

  5. @silly: Je hebt toch zelf die iPhone aangeschaft? Je wist precies wat je kreeg toen je hem kocht..

    -Ontopic-

    Ik kom misschien één keer per week een flash-filmpje tegen die ik niet kan bekijken. Dan zoek ik datzelfde filmpje gewoon op in de native youtube-app en dan kan ik hem alsnog bekijken. Ik zie de noodzaak van het per sé bekijken van flash filmpjes op de iPhone niet zo in, eerlijk gezegd. Daar heb je toch een computer met een veel groter en beter scherm voor?

  6. Och jee, nu kunnen de fanboys himmelhoch jauchzend feest vieren, omdat ze een hekel hebben aan Flash omdat hun overleden voorman dat had.

  7. Origineel geplaatst door kolibrie
    Och jee, nu kunnen de fanboys himmelhoch jauchzend feest vieren, omdat ze een hekel hebben aan Flash omdat hun overleden voorman dat had.

    Als je een Mac heb weet je hoe bagger Flash is, dan is het logisch dat menn dit niet wil op een iOS apparaat.

  8. @silfer: Ja ik heb het zelf aangeschaft maar ik ben er pas later achter gekomen dat je op veel dingen beperkt wordt. Ik ben niet ontevreden maar ik zou meer vrijheid willen. Ik geef apple niet de schuld maar ik leg t bij mezelf en ga mooi wat anders kopen. Kan toch? Of vind jij alles aan de iphone helemaal goed gedaan? lijkt me sterk

  9. Erg mooie ontwikkeling dit!
    Hopelijk gaan veel ontwikkelaars Flash nu verwijderen uit hun website en het aanpassen aan HTML5, etc.

  10. Origineel geplaatst door michel
    Als je een Mac heb weet je hoe bagger Flash is, dan is het logisch dat menn dit niet wil op een iOS apparaat.

    Juist je zegt het zelf, fout ligt bij apple op windows draait het OK. gebruik zelf beide systemen dus geen apple hater of fanboy.
    Ben juist objectief naar beide partijen.

  11. @michel: Hm, ik heb een Mac, een Windows-PC en een Linuxnotebook en het was mij niet bekend dat Flash bagger is.

  12. gelukkig dat gezeur nu weg waarom android beter is ten opzichte van iOS. Eerlijk gezegd mis ik het nog niet.

    Voorbeeld bv .. Dumpert gebruikt flash om filmpjes te installeren. Kun je dus niet via de site bekijken. Alternatief is de Dumpert App.

    Flash zal op een gegeven moment toch vervangen worden door HTML5. Dan zijn zowel android als iOS 5 gelijk in browser gebruik 🙂

  13. Origineel geplaatst door kolibrie
    Och jee, nu kunnen de fanboys himmelhoch jauchzend feest vieren, omdat ze een hekel hebben aan Flash omdat hun overleden voorman dat had.

    Jobs publiceerde in april 2010 een open brief met voldoende valide argumenten om mobiele Flash te ditchen. Mobiele Flash in de browser was, is en blijft crap. Gelukkig ziet Adobe dit nu zelf ook (eindelijk) in en gaan ze zich richten (deden ze al) op het maken van toffe apps met Flash AIR-technologie, voor de grote platformen. Volkomen terecht!

    Hierna moet Flash voor de PC’s zo snel mogelijk verdwijnen. Het is de nummer 1 reden dat Macs crashen. Ik spreek ook uit eigen ervaring wat dit betreft. De fout hier ligt bij Adobe, niet bij Apple. Alle andere applicaties op de Mac werken uitstekend. Ik heb zelden tot nooit crashes. Het is goed dat ook Adobe tot inzichten komt en gaat innoveren. Het is ze nooit gelukt om Flash fatsoenlijk te laten werken op een mobiel.

  14. Ik gebruik al heel lang geen Apple computers meer en heb toch een vreselijke hekel aan al die Adobe rommel die continue beveiligingsupdates moet installeren…

  15. @silly:Zou zeggen jailbreak je iphone dan heb je niet veel beperkingen meer!

  16. @RR: Hier op de pc is adobe top. Geen probleem kan je dat dan verklaren waarom het op osx bagger is en op pc top werkt.
    Ligt het niet toch aan Apple???

  17. Goed nieuws! En nu allemaal zo snel mogelijk je websites aanpassen!

    Het komische is dat Jobs toch gelijk krijgt. Fanboy of niet, je moet toegeven dat Apple heeft bepaald dat Flash ter ziele gaat. Of je nu wilt of niet, het was een kwestie van tijd.

    Binnenkort verdwijnen de DVD spelers uit alle Mac’s (zie Mac Mini) en gaat iedereen zeuren. Totdat je erachter komt dat je de DVD speler steeds minder gebruikt (waar is de videotheek gebleven?). Apple heeft mij ertoe doen besluiten geen cent uit te geven aan BlueRay.

  18. Origineel geplaatst door michel
    Als je een Mac heb weet je hoe bagger Flash is, dan is het logisch dat menn dit niet wil op een iOS apparaat.

    Of: als je een mac hebt dan merk je hoe apple je beperkt in je vrijheid.
    Van de veel geroemde stabiliteit van mac heb ik niet verl gemerkt in de 5 jaren dat is les gaf in een lokaal met 12 macs. Altijd minimaal 2 down.
    Als we nu eens stoppen met prediken en kijken wat er nu werkelijk gebeurt? Een nog altijd veel gebruikte manier van info overdracht wordt beeindigd vanwege de starre houding van éém bedrijf cq man.

    @RR: Hierna moet Flash voor de PC’s zo snel mogelijk verdwijnen. Het is de nummer 1 reden dat Macs crashen.

    Lees dat nu zelf nog eens over …

  19. Dit vind ik dan wel spijtig nieuws 🙁

  20. @silly: Probeer eens met puffin of photon web browser.
    Op de ipad is iswifter steengoed en beter dan bovenstaande maar die is er niet voor de iPhone.

  21. Welke zot beweert nou weer dat Macs crashen ?
    Sorry hoor, maar dat is complete nonsens. Dat flash player zelf crasht zal me een worst wezen, ik heb alle animaties uitgezet (prachtige optie in de browsers). Een Mac moet je van 9 hoog naar beneden laten vallen om ’em ècht te laten crashen.
    Begrijp me goed, ouwe System 9 en eerdere macs konden heerlijk crashen. Ook met de eerste versies van OSX een paar keer een crash gehad, en zelfs met Leopard.
    Maar sinds Snow Leopard en de Intel chips nooit meer crashes gezien. En dat bij machines die 24 u./dag aanstaan.
    Niks crashen.

  22. Origineel geplaatst door Louisvl
    @RR: Hierna moet Flash voor de PC’s zo snel mogelijk verdwijnen. Het is de nummer 1 reden dat Macs crashen.Lees dat nu zelf nog eens over …

    Mac is personal computer.

  23. @Vomera: Het zal nog wel een paar jaar duren eer flash volledig verdwenen is. Tot die tijd biedt Android een completere internetervaring dan iOS.

  24. @iFeun: Tuurlijk niet. Html 5???

  25. Ik ben er blij mee, dan gaan ze ook meer toekomstgericht werken 🙂

  26. Origineel geplaatst door kolibrie
    Och jee, nu kunnen de fanboys himmelhoch jauchzend feest vieren, omdat ze een hekel hebben aan Flash omdat hun overleden voorman dat had.

    Laat ze niet te vroeg juichen ;). Voor de huidige mobiele apparaten blijft Flash in vorm zoals het nu is. Er komen enkel nog updates voor security en bugfixes.

    Qua toekomstige Android apparaten komt het wel goed omdat ze de huidige versie kunnen porten. Dus mobiele versie van Flash zal voorlopig niet verdwijnen. En alhoewel ik een Android telefoon heb moet ik toegeven dat ik niet vaak gebruik maak van Flash, dus als het weg is zou ik het niet missen.

    Ik ben wel voorstander dat Flash moet verdwijnen van websites die er video’s mee afspelen. Het afspelen van video’s kan immers al met HTML5 en wordt ondersteund door ruime keuze van (mobiele) webbrowsers. Voor online spelletjes vind ik flash dan weer wel ideaal.

    Origineel geplaatst door dirk
    @RR: Hier op de pc is adobe top. Geen probleem kan je dat dan verklaren waarom het op osx bagger is en op pc top werkt. Ligt het niet toch aan Apple???

    Ligt geheel aan Adobe, zij zijn immers de ontwikkelaars van Flash en daarom moeten hun er voor zorgen dat de software goed werkt op de Mac. Je kan een besturingssysteem niet verwijten dat software instabiel is.
    Dat Flash voor Windows wel goed werkt komt waarschijnlijk doordat het beter geïmplementeerd is.

  27. Flash werkt niet bagger op een mac.. Flash is gewoon bagger, en ouderwets. Iedereen die hier zegt dat het onzin is dat flash niet ondersteunt word snapt er schijnbaar niks van.

    Flash was heel goed om filmpjes mee te bekijken en animaties op websites te hebben. Maar sinds html5 is het niet nodig om flash voor filmpjes te gebruiken. Vooral in combinatie met jqeury is html 5 ontzettend sterk en maakt het flash overbodig.

    Flash is een externe plugin en sloom terwijl html standaard in je browser zit.

    Stel je voor, dat je je iPhone met Apple tv kon laten verbinden via wifi (deze functie zit al op je telefoon) en er zou na de tijd een externe partij komen die een kabel heeft geproduceerd zodat je je iPhone ook via kabel kan aansluiten op Apple tv maar bied geen extra mogelijk heden, slurpt je batterij leeg en het word zelfs trager!
    Dan zou je het toch ook onzin noemen dat die kabel überhaupt gemaakt is en dat niemand dat wilt hebben.

    In dit geval is flash dus de kabel.

  28. Origineel geplaatst door Wallybally
    Welke zot beweert nou weer dat Macs crashen ? Sorry hoor, maar dat is complete nonsens. Dat flash player zelf crasht zal me een worst wezen, ik heb alle animaties uitgezet (prachtige optie in de browsers). Een Mac moet je van 9 hoog naar beneden laten vallen om ‘em ècht te laten crashen. Begrijp me goed, ouwe System 9 en eerdere macs konden heerlijk crashen. Ook met de eerste versies van OSX een paar keer een crash gehad, en zelfs met Leopard. Maar sinds Snow Leopard en de Intel chips nooit meer crashes gezien. En dat bij machines die 24 u./dag aanstaan. Niks crashen.

    Overdrijven is ook een vak. En ik kan het weten, want mijn vak is o.a. het herstellen van Mac’s…
    Begrijp me niet verkeerd, ik ben (uiteraard) een Apple-liefhebber maar als je een dagje met me mee zou lopen zou je zien dat óók Mac’s gewoon te kampen hebben met allerlei hard- en softwarefailures etc. Voor zo ver ik kan beoordelen minder vaak en minder heftig, maar toch.

  29. Mijn pc met Windows 7 crasht ook elke keer met flash.
    Heb hem er maar af gehaald en nu gaat het wel goed zonder flash.

  30. wtf.. waarom oppeens zoveel haters? met een galaxy tablet kan ik een keer films kijken op http://www.movie2k.to ik weet niet mij komt het over dat het lijkt of flash een trojan is jeetje…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.