Reacties voor: Adobe organiseert evenement tijdens Apple’s iPhone-lancering

Adobe heeft gelijktijdig met Apple een evenement georganiseerd. Terwijl Apple de nieuwe iPhone onthult, gaat Adobe de ontwikkelaars bijpraten over Adobe Max-technologie
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 41 reacties

  1. Vind dat ze toch is een x flash op de iPhone/iPad/iPod touch moeten brengen. Vooral op de iPad vind ik het een gemis.

  2. Ik vind het een groot gemis dat je veel sites niet kan openen. Het is het enige minpunt nu.

  3. Er zijn toch voldoende pers mensen om beide evenementen te kunnen verslaan?!? Ik ga ervan uit dat beide volle zalen zullen trekken en vol = vol.
    Als Adobe wel, en Apple niet live streamt, dan zullen wij als gewone burgertjes het moeten stellen met hetgeen binnen onze mogelijkheden ligt.

  4. Tendentieus artikel zonder noemenswaardige nieuwswaarde. Relevanter is deze blog.
    Ik verwacht(e) beter van iPhoneClub.

  5. @Rob: beter iets dan niets! Of weet jij hier meer over?

  6. Ik ben vorig jaar bij MAX geweest, en toen was deze datum al bekend. De hele dag door zit het vol met sessies, waaronder heel veel over browserbased ontwikkeling, dus dit is gewoon toeval geweest.

  7. Ook ik vind flash op de ipad/iphone/ipod een groot gemis…. zet mij soms toch aan het twijfelen om voor de galaxy tab/galaxy s2 te gaan, ookal ben ik een apple fan.

    Ik wil gewoon lekker surfen op het internet en een filmpje afspelen zonder dat iets mij tegenhoudt. Bij Apple is het limited. Toch jammer vind ik dat.

  8. Ik vind dat die ouderwetse sites omgezet moeten worden naar HTML5. Flash en Silverlight haat ik ook op mijn PC.

    Ik kan me ook kapot ergeren aan die samsung reclame, ze noemen het zo uitdrukkelijk dat ze eigenlijk toegeven dat de andere toepassingen de iPad niet kunnen evenaren.
    (Ik heb een Iconia A500 van mijn werk en weet waar Android 3.1 nog achterloopt.)

  9. Heb nog geen enkele keer Flash gemist op m’n iPhone de afgelopen twee en half jaar. Iedere serieuze contentprovider biedt vandaag de dag aan in html5 formaat.

    Maar goed, dit is slechts mijn mening.

  10. De apple keynote is toch 19:00uur lokale tijd?

  11. Origineel geplaatst door Larzzz
    De apple keynote is toch 19:00uur lokale tijd?

    klopt dit ? en zo ja gaat iphoneclub net zoals voorgaande jaren weer live verslag doen ?

  12. Origineel geplaatst door doubleUS
    Heb nog geen enkele keer Flash gemist op m’n iPhone de afgelopen twee en half jaar. Iedere serieuze contentprovider biedt vandaag de dag aan in html5 formaat.Maar goed, dit is slechts mijn mening.

    Ik mis het nu en dan wel op mijn iPad en moet dan alsnog mijn PC of laptop opstarten. Maar het kan zo simpel zijn, doe het net als op Android. Ik kan op mijn Sensation zelf op de sites beslissen of ik de flashcontent wil laden of niet. Echter, meneer Jobs heeft een hekel aan flash dus daarom moet ik een mindere gebruikservaring hebben zonder zelf te kunnen beslissen. Zorg dat flash op de iPad kan en het is een bijna perfecte tablet.

  13. @Frits: Ik ben het volledig eens met je.

  14. Keynote is 10:00 lokale tijd, en dat is dan weer 19:00 NL tijd…

  15. @Frits: @ottie: Apple heeft hiervoor zijn redenen, zoals Steve Jobs heeft aangegeven.
    Het is misschien rot, maar Flash wordt gewoon vaak gebruikt voor stuff die onnodig is. Ik zou er maar aan wennen, want zelfs microsoft gaat nu Flash (en silverlight) bannen in windows 8 (link)

  16. Misschien betekent dit wel dat ze tegelijkertijd flash voor ios gaan aankondigen?

  17. Ik weet niet op wat voor vage sites jullie je begeven, maar ik zie vrijwel alle filmpjes op m’n iPad die ik tegenkom op internet.

  18. Als je dan zonodig flash wilt hebben op je ipad pak je puffin als browser te vinden in de app store

  19. eindelijk zitten we in fase 5 hoor!

    5. Stilte voor de storm. Apple heeft een datum bekendgemaakt. Iedereen is ziek van voorspellingen en geruchten, elk mogelijk gerucht is tot het uiterste uitgemolken en het heeft geen zin meer om nieuwe te verzinnen.

  20. @doubleUS: ik heb het de afgelopen maaaanden slechts éénmaal gemist… of eigenlijk ik nite, maar T-Mobile heeft ergens iets gemist.

    Waarschijnlijk herkennen de meesten het wel, de actie van T-Mobile om je eigen hoesje te ontwerpen voor je iPhone… Goed gedaan T-Mobile, daar moesten we wel flash voor hebben, hoe zo gemist?

  21. @Larzzz: jaa op de mobiele versie van windows 8, niet op de notebook/pc variant.

  22. @Ottie: Je hebt het zelf toch ook over de iPhone/iPad/iPod variant!

    Op Mac OSX lion, de MacBook/iMac kun je naar hartelust Flash gebruiken!

  23. Origineel geplaatst door Anonymous
    Ik weet niet op wat voor vage sites jullie je begeven, maar ik zie vrijwel alle filmpjes op m’n iPad die ik tegenkom op internet.

    Je zegt het zelf al, vrijwel. Ik heb flash niet dagelijks nodig maar op de site van de Telegraaf kom je regelmatig flash tegen. Probeer eens een nieuwe auto uit te zoeken op je iPad, dat kun je vergeten door de flashcontent. Heeft weinig met vage sites te maken lijkt me. De site van Blizzard over Diablo 3 is ook niet echt vaag, toch heb ik mijn laptop of PC nodig om alles op die site te kunnen bekijken. Of ik pak mijn telefoon…

  24. Flash ondersteunen zou de helft van de tijd niet goed werken met touch en is ook absoluut niet meer nodig. Dat flash maar snel uitsterft, is niet meer van deze tijd.

  25. Snap ook niet naar wat voor sites sommige mensen kijken. Ik mis Flash nauwelijks, of het moet bij één of andere stoffige site zijn die achterloopt. En die mijd ik dan gewoon. Moeten ze zelf weten dat 55% niet bij hun content kan.

  26. Snap het ook niet. Ik mis Flash nauwelijks, of het moet bij één of andere stoffige site zijn die achterloopt. En die mijd ik dan gewoon. Moeten ze zelf weten dat 55% niet bij hun content kan.

  27. Snap het ook niet. Ik mis Flash nauwelijks, of het is een stoffige site die achterloopt. En die mijd ik dan gewoon. Moeten ze zelf weten dat 55% niet bij hun content kan.

  28. Ik vraag me af hoeveel personen flash al verafschuwden, voordat meneer Jobs er tegen aantrapte. Zeer weinig, denk ik. Ik vind iedereeen dan ook een beetje napraters.
    Ik mis Flash ook heel regelmatig. Mooie sites met veel design worden heel vaak met flash ontwikkeld. Veel sites werken met flashgestuuurde menubalken.
    Dat Apple dit niet wil aanbieden op MIJN ipad, vind ik heel treurig.
    Over stoffigheid gesproken. Als zo’n nieuw apparaat die oude techniek al niet ondersteunt…

  29. Origineel geplaatst door Richard
    Ik vraag me af hoeveel personen flash al verafschuwden, voordat meneer Jobs er tegen aantrapte. Zeer weinig, denk ik. Ik vind iedereeen dan ook een beetje napraters. Ik mis Flash ook heel regelmatig. Mooie sites met veel design worden heel vaak met flash ontwikkeld. Veel sites werken met flashgestuuurde menubalken. Dat Apple dit niet wil aanbieden op MIJN ipad, vind ik heel treurig. Over stoffigheid gesproken. Als zo’n nieuw apparaat die oude techniek al niet ondersteunt…

    Ik vind dit een zeer goed punt… Ik ben namelijk begonnen met webdesign vanwege flash. Maar omdat er de laatste jaren een anti flash campagne is opgezet heb ik mijn verdere studies (actionscript 3) achterwege gelaten. En me meer gaan toespitsen op HTML 5 en Javascript. Wel moet ik erbij zeggen dat SEO me meer heeft doen besluiten dan Steve Jobs zijn anti flash campagne

  30. @Richard: Volledig mee eens.

  31. Origineel geplaatst door Richard
    Ik vraag me af hoeveel personen flash al verafschuwden, voordat meneer Jobs er tegen aantrapte. Zeer weinig, denk ik. Ik vind iedereeen dan ook een beetje napraters. Ik mis Flash ook heel regelmatig. Mooie sites met veel design worden heel vaak met flash ontwikkeld. Veel sites werken met flashgestuuurde menubalken. Dat Apple dit niet wil aanbieden op MIJN ipad, vind ik heel treurig. Over stoffigheid gesproken. Als zo’n nieuw apparaat die oude techniek al niet ondersteunt…

    Ik heb altijd al een hekel gehad aan flash sites met veel onnodige effecten die de boel alleen maar vertragen en dat was lang voor de iPhone uitkwam. Het enige nuttige aan flash waren de videoplayers tot bleek dat HTML 5 dat ook zonder probleem kon.

  32. Wat met iTunes dan?
    Dit werkt voor geen meter en is in mijn ogen 10x slechter dan flash!
    Maar, dit wordt wel door Apple door je strot geramd.

  33. De insteek in dit artikel vind ik aardig subjectief, ik kan bijna zeker zeggen dat er op die dag nog 10 andere software/hardware bedrijven wereldwijd events hebben, want dat gebeurt dagelijks. Ook wordt in dit artikel gesuggereerd dat alles om Apple draait. Het is misschien wel het grootste event, maar er zijn genoeg mensen die duidelijk andere belangstellingen hebben, en niet omdat ze Apple haten of Windows juist liefhebben.

  34. Ja, ik heb ook altijd al een hekel gehad aan leaders van tvprogramma’s, trailers van films, decorstukken op het toneel….pffff….
    Het is toch niet altijd overbodig? Sommige sites zijn echt visitekaartjes voor de muzikant, kunstenaar of architect.
    Met flash kun je creatief uit de hoek komen, zonder heel informatief te zijn. Dat hoeft namelijk ook niet altijd.

  35. Ben het met Rob boven eens. Erg tendentieus artikel. Eigenlijk heel triest, nivo van iphoneclub is erg aan het dalen met dit soort tikwerk…

  36. @Peter: En het gevolg van dit soort tendentieus tikwerk zie je dan ook terug in de overwegend irrelevante comments…. #FAIL

  37. Vind het verbazend dat op een forum van een Apple produkt zoveel kan worden gezeurd over alles dat Apple juist onderscheidend maakt ?! If you don’t like it, don’t buy it 😉 Ben blij dat er een bedrijf bestaat met een visie die breder is dan zomaar een verkoopbaar produkt te willen brengen … maar nogmaals, koop gerust iets dat beter bij jullie noden past en schrijf vol lof op een forum van dat produkt. Zou dit forum weer fijn positief maken.

  38. Vooral Adobe Edge zal te zien zijn op Adobe Max. Edge is een tool waarmee je animaties (en na deze week ook interactie) kan maken met behulp van html5, css3 en JavaScript. En dat dus draait op iOS!! De manier van werken voelt aan als after effects.

    Het is nu in public beta en dus gratis te downloaden vanaf http://labs.Adobe.com

    Tijdens max wordt de derde beta onthuld.

  39. Adobe kennende, is deze datum al lang van te voren vastgelegd en gecommuniceerd. Dit in tegenstelling tot Apple die dit soort evenementen graag pas een week van te voren wereldkundg maakt.
    Dus de titel van dit artikel had moeten zijn:
    “Apple organiseert evenement tijdens Adobe’s jaarlijkse MAX evenement”

  40. Het is al eerder opgemerkt: wat een tendentieus artikel. Van iPhoneclub verwacht/hoop ik (op) inhoudelijke artikelen. Maar wat lees ik: “Stel dat je een diepgewortelde haat voor Apple hebt. Je huis staat vol met Microsoft-machines en je droomt ‘s nachts over Flash, de technologie die Apple graag snel ziet verdwijnen”.

    Ik ken weinig Windowsgebruikers die enige haat (wat een sterk woord trouwens) jegens Apple koesteren; het omgekeerde is eerder het geval. Er zijn nogal wat ex-Windowsgebruikers die na hun overstap naar Mac een gedrag vertonen waarvoor ex-rokers zich nog zouden generen: een schaamteloze hysterie met betrekking tot alles waar een stuk fruit op staat.

    Er wordt verder volledig aan voorbij gegaan dat er ook mensen zijn (zoals ik) die verschillende systemen draaien. Mijn huis staat gelukkig niet vol met computers, maar ik werk naar tevredenheid op zowel MS, Linux als MacOS. En dromen doe ik wel over andere dingen.

    Kom op, iPhoneclub, dit moet beter kunnen!

  41. @zonda: Fijn voor jou, wat boeit ‘t ons nou om te lezen dat je huis vol van computers is, en dat je graag werkt op zowel ms, linux als MacOs… boeit mij i.i.g geval geen ene reet..

    Dus dan zit je onder het niveau van iPhoneclub hoor…

    Kom op, zonda, dit moet beter kunnen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.