Reacties voor: Adobe maakt Flash Builder en Flex geschikt voor iOS-apps

Adobe heeft Flash Builder 4.5 en Flex 4.5 aangepast, zodat je voortaan ook apps voor iOS kunt maken. De apps zijn los verkrijgbaar en ook geschikt om apps voor Android en BlackBerry PlayBook te maken.

Reacties: 10 reacties

  1. Goede actie van Adobe, gewoon stabiele tools ontwikkelen voor bouwen van mobiele apps. Hopelijk blijven ze hier veel energie in steken. Zij moeten gewoon de beste software aanbieden voor het creëren (ontwerp, bouw, animatie, etc.) van websites en apps. En altijd gericht op de meeste relevante technologieën en apparaten. Adobe is erg invloedrijk in de industrie, en snelle ontwikkeling van nieuwe software betekend dat veel bureau’s (die zelf vaak snel willen innoveren) ook mogelijkheden krijgen om mee te gaan met de toekomst.

  2. Super! Nu wil ik er wel eens aan wagen om een app te maken. 🙂

  3. Erg interessant!
    Paar kleine nuances: Serge laat niet zien hoe hij een aandelen app maakt. Deze is al gemaakt door een collega en wordt alleen maar getoond op diverse devices.
    Verder heeft dit mijns inziens niets meer met flash te maken: er worden gewoon native apps gemaakt welke altijd geaccepteerd zullen worden (afwijzingen vanwege inhoud daar gelaten).

  4. Origineel geplaatst door Pieter
    Verder heeft dit mijns inziens niets meer met flash te maken: er worden gewoon native apps gemaakt welke altijd geaccepteerd zullen worden (afwijzingen vanwege inhoud daar gelaten).

    Dit heeft net alles te maken met Flash. Het wordt tijd dat alle Flash haters die op deze site ooit hebben staan roepen inzien dat Flash meer is dan banners. Met Flash kon je vroeger, en nog altijd trouwens, applicaties maken voor OSX en Windows, ongeacht het plaform waarop de ontwikkelomgeving draait.
    En om de Flash haters voor te zijn, dit waren geen echte applicaties maar ingebouwde Flash spelers. Wat nu voorgesteld wordt zijn wel native apps.

  5. Wel jammer dat je perse een developer account nodig hebt 🙁
    Ik zou graag een persoonlijke app maken om mijn site te beheren

  6. leuk dat dit ook op Windows werkt. hoeven ontwikkelaars geen 1000 euro voor een mac te betalen. 620 euto voor dit pakket is dan zelfs goedkoop. Kan iedere pc voor apps worden gebruikt 🙂

  7. Erg blij met deze update. Een keer ontwikkelen en deployen naar alle gangbare platformen iOS, Android, Blackberry

  8. Demo zoals dit zijn niet toevallig op een Mac: packaging voor iOS is alleen mogelijk met xcode op een Mac.

  9. Wel dapper dat Adobe toch steeds weer blijft proberen de iPhone binnen te dringen. Ik zit zelf niet echt te wachten op iets van Adobe (trage en logge software) maar kan me voorstellen dat dit een nieuwe bron “developers” kan gaan aanboren. Alhoewel ik me afvraag of de gemiddelde iOS gebruiker behoefte heeft aan nog meer zaklampen, scheten-app en andere simpele programma’s waar de app-store nu al mee verzadigd is.

  10. @Ruben.cc: Waarom zou je hiermee alleen maar een scheten app kunnen maken? Heb je het filmpje bekeken?
    Die aandelenkoersen app en de streaming video app die getoond worden, gaan toch een stap verder dan dat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.