Reacties voor: Adobe lanceert Digital Viewer Technology voor tablet-tijdschriften

Adobe heeft vandaag de Digital Viewer Technology aangekondigd, waarmee ze de komende maanden meer digitale tijdschriften op tablets gaan realiseren.

Reacties: 7 reacties

  1. Ik heb deze versie van wired ook gekocht maar ik vind het nog te veel oude media op een nieuw platform. De integratie met film etc is nog miniem. Ik zie nu nauwelijks een voordeel ten opzichte van de gedrukte versie. Ik had van wired meer verwacht.

  2. Ik heb ‘m nog niet, maar al wel veel van gezien en over gelezen. Hoewel het bij lange na nog niet de mogelijkheden van de iPad benut, is het zeer zeker een goed begin.

    Dit is zoveel verder dan al die andere magazines die nu ‘op de iPad komen’. Meer dan een pdf versie is het nog niet. Wired heeft geprobeerd een stap verder te zetten. En het is een stap in de goede richting.

    Minder goed vind ik het prijsmodel: via de appstore bereiken ze de volledige wereld, in tegenstelling tot de papieren versie die bij een beperkt aantal tijdschrifthandelaren te koop is. Buiten de VS kost het blad ook een stuk meer vanwege de extra verzendkosten.

    De verkoop via iTunes (als app) is veel interessanter voor de uitgever: de marge die Apple rekent is lager dan die voor de tijdschriftenleverancier. De distributiekosten liggen ook lager. En je hebt geen overproductie (er is geen onverkochte voorraad die na een periode weer teruggestuurd wordt). Daarom is het des te vreemder dat de prijs van de digitale versie desondanks even duur is als de papieren versie.

  3. @sannie:

    dat zal vast wel gaan komen.
    Het is hun eerste poging.

    dat dat niet aansluit bij jou hoge verwachtingen valt hen niet kwalijk te nemen

  4. Ik ben hem nu aan het downloaden, het filmpje ziet er wel gaaf uit. Ben dus wel benieuwd…

    Overigens als tijdschriften allemaal 500 mb worden ben ik toch blij dat ik een 32 gb versie heb… toch? Ook geen aanrader via 3g overigens (buiten het feit dat dat normaliter niet kan)

  5. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hoop dat dit de manier wordt waarop uitgevers hun magazine uit gaan brengen. Werkt goed, iets meer interactie mag misschien wel, maar als je kijkt naar het stuk over toystory dat is gewoon goed.

    Al hoop ik dan wel dat ze het via ibooks gaan doen of 1 centrale app. Heb weinig behoefte aan 10 wired apps 😛 . Gewoon 1 app voor elk magazine, of beter dus via ibooks oid 🙂 .

  6. Ik vraag mij af of iedere tijdschriftenlezer wel zit te wachten op zoveel multimedia in zijn/haar blad. Wat is er mis met gewoon lezen? Dat doe je toch om er wat van op te steken of ter ontspanning. Voor een multimediale ‘experience’ kun je ook naar het web.
    Ik vind een pdf-achtig tijdschrift prima, ook vanwege de veel kleinere bestandsomvang. Zie bijvoorbeeld Wieler Magazine op http://www.magzine.nu

  7. Er zijn nu eenmaal artikelen waar je graag bewegend beeld bij hebt of iets in geluid om het punt sterker te maken.

    Je kan uit tekst een hoop leren maar soms heb je net dat ene stukje info nodig in een ander medium. Om de zelfde reden dat jij dus nu stopt met lezen en het internet aanhaalt voor die zelfde info.

    Waarom zou je het dat niet fijn vinden als de makers van zulke artotheken nu juist alle middelen hebben om je in een digitaal tijdschrift plaatjes geluid en bewegend beeld te geven. Scheelt je weer multitasken.

    Er zijn nu eenmaal dingen die je gewoon moet ervaren. En in die zin is tekst niet altijd toerijkend. Als je veel fantasie hebt misschien.
    🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.