Reacties voor: Adobe gaat Flash op de iPhone mogelijk maken met HTTP Live Streaming

Adobe heeft aangekondigd dat ze HTTP Live Streaming gaan ondersteunen. Daarmee wordt het mogelijk om Flash-content op de iPad en andere iOS-apparaten aan te bieden, waarop geen Flash Player is geïnstalleerd.

Reacties: 15 reacties

  1. Nog ff en dan zijn we Apple dankbaar dat flash uitgefaseerd word.

  2. ik vraag me sterk af, of dat het ook werkt met het aanklikken van knoppen in websites die geheel in flash zijn. Ik denk dat het enkel alleen video’s die nu omgezet worden.

  3. Adobe geeft zich inderdaad gewonnen door Flash-content via html5 naar iDevices te gaan streamen. Flash komt steeds verder onder druk en dat is helemaal geen slechte ontwikkeling. Het is niet meer de vraag of Flash ‘uitsterft’ maar wanneer. Het gebruik als basis voor een site kan (voor de meeste sites) echt niet meer, door gebrekkige ondersteuning van de browserknoppen (‘vorige’) en de slechte indexatiemogelijkheden voor zoekmachines. Je moet wel hele sterke argumenten hebben om hier anno 2011 nog Flash voor te gebruiken.

  4. @sjors, misschien even de bijgevoegde video bekijken.

  5. Dat zou mooi meegenomen zijn vind ik.
    Bij de ipad heb je al iswifter die volledige flash ondersteunt.
    Bij de iphone nu zou ook mooi meegenomen zijn.

  6. Geld dit voir zowel flash video als overige flash content zoals oa games en reclames etc?

  7. Flash toepassingen zijn vaak niet geschikt voor touchscreens doordat de bediening anders werkt.

    Als mijn Mac crasht is dat meestal het gevolg van Flash.

    Weg ermee dus.

  8. ik kijk naar een filmpje in een filmpje in een filmpje 😐 kan het nog bizarder worden XD

    wel goede ontwikkeling 😀 waarschijnlijk betekend het wel dat sites zelf dit moeten gaan toepassen… dus megavideo op de iphone is nog ver weg (dan moeten ze Ads kunnen laten zien)

  9. Het leuke is, dat ik gister nog via skyfire (browser voor iphone die FLASH ondersteunt) de wedstrijd Real madrid – Barcelona heb gekeken 😉 echt een aanrader die app!!

  10. kun je dan ook speletjes op bijvoorbeeld spele.nl spelen.

  11. Apple heeft hele mooie toestellen in haar portefuille, maar op software gebied is Apple geen kl*ten waard!!!

    Daarom draait nog altijd ruim 90% van wereldbevolking op Microsoft OS

    Adobe Flash is schitterend naar mijn mening!

  12. Het is niet meer de vraag of Flash ‘uitsterft’ maar wanneer.

    Tót die tijd (if ever) is de iPhone/iPad in ieder geval een gemankeerd apparaat als het op internetten aankomt. Legio sites werken gewoon niet (volledig). Onlangs nog wat flash sites bezocht op een Desire HD (Android) en dat werkt gewoon goed. Je kunt aantikken of je wel of geen flashcontent wil zien. En zo zou het op de iPhone ook gewoon moeten.

  13. Net weer een hoop ellende gehad met flash op mijn enige Windows bakkie in mijn huishouden.
    Je kan niet met flash en niet zonder.
    Daarom loopt mijn iPhone nooit vast en mijn htc wel.
    Maar mis flash wel op mijn computer en niet op mijn iPhone .

  14. @rob: En waarom zou ik Appel daar dankbaar voor moeten zijn? Het feit dat de Grote Leider het niet in Flash ziet zitten, betekent niet dat ik het daar zonder meer mee eens moet zijn.

  15. Bekijk de hedendaagse mogelijkheden van Flash nog maar eens. Pixelbender en Molehill…. Doei HTML5… html5 is niks anders dan hypertext markup language. Het zit hem allemaal in die gebrekkige, slordige javascript, waarmee je ook flash dingen kunt doen. Verder is het ook nog eens afhankelijk van css3.

    Ik sta open voor innovatie en vernieuwing, maar voorlopig is flash nog steeds onmisbaar. Het is simpelweg arrogant om de klant de keuze te ontnemen bepaalde content te bekijken omdat je er zelf een mening over hebt.

    Flash is o.a. uitstekend voor video, games en ria’s, mits professioneel ontworpen en geschreven. Soms ligt het ook aan het amateurisme van de ontwikkelaar.

    Feit blijt overigens wel dat Flash op Apple stukken minder draait dan op Windows.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.