Reacties voor: AdBlock Plus brengt iOS-browser uit

De makers van AdBlock Plus hebben een iOS-browser uitgebracht, waarmee het op websites mogelijk is om advertenties te blokkeren.
Lees het complete artikel → AdBlock Plus brengt iOS-browser uit
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 15 reacties

  1. Hele mooie browser!

  2. Met zulke berichten graaf je eigenlijk je eigen graf als iCulture zijne. Ik ben wel blij ermee, maar kan het wel voorstellen dat dit rare berichten zijn voor de redactie.

  3. Wellicht dat je bepaalde websites (zoals iCulture) een uitzondering kan maken op de adblock.

  4. Dan ben ik wel benieuwd hoe dat zit met de bedrijven die Adblock betalen om ge-whitelist te worden ?

    met de huidige browser AdBlock addons in bv Firefox, ben je al niet meer zeker dat alles geblokkeerd is en blijft !

    Ik ben bang dat AdBlock binnen afzienbare tijd verlaten gaat worden voor een betere die geen betaalde white-list optie heeft.

  5. Origineel geplaatst door Daan
    Met zulke berichten graaf je eigenlijk je eigen graf als iCulture zijne.

    Tsja. Je kop in het zand steken heeft ook weinig zin. De ontwikkeling is nou eenmaal gaande, en we zouden onze lezers een slechte service verlenen als we er helemaal niet over zouden schrijven. Maar verwacht van ons niet dat we elke adblocker uitvoerig bespreken of complete howto’s gaan publiceren 🙂 Ook omdat er domweg elke dag wel een nieuw projectje wordt aangekondigd en de nieuwigheid er al snel vanaf is.

    Verder zul je zien dat websites die willen overleven, steeds meer gedwongen zullen worden tot andere inkomstenbronnen, bijv. native advertising. Of dat leuker voor de lezers is, is nog een kwestie van afwachten. De oplossing ligt vooral bij advertentiebureau’s, die iets moeten doen aan hun trackers, meetpixels en andere zaken die websites traag maken. Lees daarvoor dit interview met Jean-Paul (halverwege het artikel onder ‘Publishers kijken met argusogen’).

  6. Uitgeprobeerd op intensieve reclame/ads sites als gofeed2all en jammer genoeg kan de app daarop weinig bieden maar de meeste sites is t wel oke.

  7. mooie browser, lees rustig. Haalt meer weg dan Ad-Blocker. Ic is leeg nu, hmmm ga ik toch die adv missen?

    @Jean-Paul Horn: Wil best jullie toevoegen als uitzondering, maar zodra er weer pag grote adv komen waar ik zelf met het Xje naar de site ga dan geen uitzondering meer. Tis idd zoals je zegt, geld moet binnen komen, maar als je klanten ontevreden zijn over de site ivm adv komt er ook geen geld. Hoop idd dat ic wat terughoudener wordt, mn in de grote.

  8. @Jean-Paul Horn: Fijn te horen, ik meld het ook altijd dat de adv over de pag gaat, maar had het idee dat er niets mee gedaan werd.
    Ps de whitelist is in use voor IC

  9. Mercury doet dit ook al volgens mij maar ik wacht nog even, volgens mij heeft safari dit in ios9 ook al

  10. @Gonny van der Zwaag, @Jean-Paul Horn: Misschien kunnen wij lezers (ja, allemaal 😃) het adblocker effect voor jullie ook een beetje compenseren door (nog) vaker @jullie doorlinkpagina te gebruiken als we online shoppen?

    Dat vind ik nog steeds een heel slimme, sympathieke en niet-opdringerige manier van inkomstenwerving. Heeft bij mij al een (paar) prominente plek(ken) tussen de Safari bladwijzers gekregen. Als we dat allemaal eens deden? 😀

    Al moet ik wel bekennen dat ik ook zonder adblockers iets te compenseren heb 😳 omdat ik (uit de macht der gewoonte?) nog steeds de app vaker gebruik dan de website. Terwijl die laatste zo mooi is geworden 👍

  11. In Safari wordt wordt bij pagina’s waar gebruikersnaam en ww moet worden ingevuld, dit vóóringevuld met de iCloud sleutelhanger. Bij AdBlock Plus werkt dat niet schijnt het… Aangezien ik dit soort pagina’s iedere dag gebruik (met niet te onthouden wachtwoorden) gaat AdBlock Plus het voor mij niet worden.

  12. ik vind dit trager dan safari zelf, is dit ook bij de andere zo?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.