Reacties voor: Activeer stemherkenning door iPhone bij oor te houden

Code in iOS 5 wijst er op dat je binnenkort de stembediening kunt activeren door de telefoon tegen je oor te drukken.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 11 reacties

  1. En hoe zit het dan met je oortjes (koptelefoon). Via daar bel ik altijd iemand als ik op de brommer zit of in de trein/bus dan hoef ik niet eerst me foon uit me jaszak te halen etc. Blijft dit wel bestaan of niet?

  2. @joerie: Ik durf te wedden dat Apple daaraan gedacht heeft! ;P

  3. Vraag me dan alleen af hoe dat zit als je in de auto zit en de iPhone in de carkit hebt zitten…. Of blijft die homeknop ook nog gewoon werken?

  4. Ik snap niet helemaal hoe dit kan werken, bij Google moet je eerst een app aantikken en kun je hem pas tegen je oor houden, hier win je toch niks mee? Het zou misschien handig zijn als je niet eerst de app hoefde te starten, maar de kans blijft dan dat je toch per ongeluk het activeert, ik blijf gewoon bij de homeknop 5 sec ingedrukt houden, veel makkelijker.

  5. @Thomas,: Gyroscoop en proximitysensor, telefoon is in de buurt van een object, en de telefoon is onder een kleine hoek verticaal. Tadaa, spraakfunctie aan… Dan hoef je dus niet eerst op een appnte drukken.

  6. De huidige instelling werkt juist perfect met mijn Parrot. Niets onhandigs aan. Mijn iPhone zit in mijn zak, ik druk op de groene knop op mijn parrot en kan inspreken wie ik wil bellen. Voicedailing is toch met name bedoeld voor dergelijke situaties (Handsfree bellen)?

  7. @Flieps: Zeker, maar op deze manier hoef je niet meer door menu’s te klikken.

  8. @DennisV1984: ik dacht ook al aan een combinatie van die 2, maar wat als mijn telefoon in mijn broekzak (proximitysensor) zit, en ik bijv, fiets wat wel een beweging zou kunnen simuleren alsof ik de telefoon naar mijn oor beweeg.

  9. Natuurlijk werkt dit alleen als je telefoon niet gelocked is. Dus als jij op het homescreen zit, de telefoon tegen je oor houdt en gaat praten, dan werkt het. Voegt dus (wat mij betreft) niet heel veel toe.

  10. Je kan volgens mij ook gewoon je duim op de sensor naast oorspeaker leggen.

  11. @joerie: Je kunt de play/pauze knop meerdere seconden ingedrukt houden om de stembediening te activeren. Dat werkt nu al en zal ongetwijfeld blijven werken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.