Reacties voor: Activeer je iPhone met een niet-officiële simkaart (jailbreak)

Om gebruik te maken van JailbreakMe.com heb je een geactiveerde iPhone nodig. In dit artikel lees je hoe je jouw iPhone zonder een officiële simkaart kunt activeren.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 50 reacties

  1. Is dat simmetje van Deal-Extreme wel een microsim? Anders kun je er beter gelijk een microsim cutter bij kopen.

  2. Volgens mij moet je ook kunnen activeren met een T-Mobile prepaid kaart. Die kun je (momenteel) voor €6,95 bestellen bij T-Mobile en ik denk dat je hem in de meeste telefoonwinkels ook wel kunt krijgen. Het is iets duurder, maar je hoeft geen 2 weken te wachten.

    Heeft iemand dat al geprobeerd (activeren met een prepaid kaart)? En zou het ook lukken met een verlopen officiële SIM kaart?

  3. Ik begrijp het niet wat is een officiele sim?
    ik wil een iphone 4 uit singapore halen, wat voor sim zou ik daar voor nodig hebben dan?

  4. @Superswiegie: Een officiele simkaart is gewoon een simkaart van een provider die de iPhone als officiele partner van Apple aanbiedt in een bepaald land, zoals T-Mobile dus in Nederland.

  5. @Superswiegie:
    Volgens mij zijn ze in Singapore simlockvrij, dus dan zou je geen probleem hebben.

    Koop je een iPhone uit een land waar er wel een simlock op zit (zoals hier in Nederland), dan moet je eerst de iPhone activeren. Dat kan met de officiële simkaart of met de hierboven genoemde. Daarna moet je de iPhone jailbreaken en unlocken. De unlock voor de iPhone 4 moet nog uitgebracht worden trouwens.

  6. Wat een moeite allemaal voor een iPhone.

    Het is maar een telefoon

  7. Besteld 🙂

  8. gaat dit wel blijven werken? apple zal er wel snel een patch voor vinden

  9. activeren via een Hi kaart kan toch ook?
    tenminste, als het toestel simlockvrij is.

    waarom unlocken als hij al simlockvrij is?

  10. Ik heb vandaag een iPhone 4 gekocht in Frankrijk, simlockvrij. Ik neem dus aan dat ik geen truuk met een t mobile kaart hoef uit te halen om hem in NL te activeren?.

  11. @zackary & @Theo: voor zover dit punt onduidelijk was heb ik aan het artikel toegevoegd dat het specifiek gaat om toestellen waarop een simlock aanwezig is.

  12. Gewoon naar de buren of vrienden ofzo, iemand heeft toch wel een T-Mobile kaart.

  13. Als ik dit geklungel in het filmpje bekijk, krijg ik hier geen warm gevoel van om het zelf ook te gaan proberen…….

  14. @adwkelly & @Alfred: deze methode is natuurlijk vooral interessant voor mensen die een toestel hebben dat uit het buitenland komt. Dit geldt des te meer als je bijvoorbeeld niet eens weet uit welk land je iPhone origineel komt.

    Ook met een T-mobile pre-paid kaart zou je een T-Mobile toestel moeten kunnen activeren en misschien lukt het zelfs wel met een verlopen kaartje. Zo heb ik zelf een Amerikaanse iPhone 3GS geactiveerd met een verlopen Cingular simkaart (dochteronderneming van AT&T).

  15. Ik had op eBay een duitse t-mobile prepaid kaart besteld kostte maar 3 euro inc verzending ! Werkte prima op mijn duitse iphone 4 🙂

  16. @Paul Durden: @Flex: Bedankt voor jullie reacties. Als woensdag mijn iPhone 4 arriveert met T-Mobile simkaart die pas aan het eind van de maand aktief wordt, ga ik het eerst proberen met m’n verlopen T-Mobile kaart van een paar jaar terug en als die niet geaccepteerd wordt, haal ik wel zo’n prepay kaartje.

    Overigens heb ik eens via eBay een Amerikaanse 2G gekocht (tweedehands) waar het AT&T kaartje nog in zat. Niet meer actief natuurlijk. Maar daarmee kon ik dat toestel niet activeren, hij vroeg om de laatste cijfers van het BSN nummer (social ID) en de postcode van het woonadres en die had ik natuurlijk allebei niet. Gelukkig is de unlock van de 2G allang geen probleem meer.

    Nu hoop ik alleen nog dat de unlock van de iPhone 4 gauw komt, dan kan ik deze maand mijn Vodafone kaartje nog even erin stoppen.

  17. Bij Mobistar kun je ook gewoon een gratis sim aanvragen: http://offer.mobistar.be/nl/shop/je-gratis-simkaart

  18. Wie heeft er al succes met jailbrake.me ?

  19. @Applemaster, de jailbreak deze morgen meteen uitgevoerd , 3 keer kreeg ik alleen de achtergrond ( lag aan overbelaste server ) daarna perfect en snel gejailbreaked, ik was nooit voor het jailbreaken maar dit was kinderlijk eenvoudig.

  20. Origineel geplaatst door Vincent Verbist
    Bij Mobistar kun je ook gewoon een gratis sim aanvragen: http://offer.mobistar.be/nl/shop/je-gratis-simkaart

    Dat is leuk voor België maar gaat NIET werken om een iPhone van T-Mobile te activeren, OOK een PREPAYED van T-Mobile gaat zo goed als zeker NIET werken !. Wat wel werkt is een oud Orange NL kaartje…… of een ge-deactiveerde T-Mobile SIM kaart, dus even zoeken in de keukenla. En heb je die niet meer dan blijft er weinig over…….

  21. Werkt dit ook op een iPhone 2G?

  22. @Vincent Verbist:
    Gaat dit wel werken op een Nederlandse iPhone dan?

  23. @Alfred: Ja dit lukt heb het al geprobeerd met een prepaid kaartje van t mobile.

  24. t-mobile sim nog geen 7 euro bij de kijkshop

  25. @Eppo Spaargaren & @Jan:
    Mooi, ik heb nog twee oude T-Mobile kaartjes, eentje een jaar of 2 oud en eentje ouder dan 5 jaar, dus dat ga ik eerst proberen en anders haal ik zo’n prepay voor deze maand. Daarna moet m’n officiële abonnement gaan werken. En als de unlock snel komt, kan m’n Vodafone er nog even in.

    Overigens heb ik twee van die activator kaartjes besteld, waarvan ik er een ga bijknippen als micro-sim. Ik speel nog wel eens vaker met telefoons en iPhones dus het komt altijd wel van pas. Als ik goed begrijp werkt de activator kaart als een abonnementsloze (dus voor bellen/internetten onbruikbare) simkaart waar de functionaliteit van zo’n proxychip (unlock chip) is ingebouwd, zodat hij voor alle mogelijke netwerken geldig is. Daarmee zijn ze dus ook bruikbaar voor andere simlocked toestellen bv. als ze na een reparatie even getest moeten worden en de orginele kaart en/of pincode zit er niet bij.

  26. iemand die weet waar ik dit kan bestellen zonder paypal

  27. @mattias: Op marktplaats, bij mensen die hem met Paypal hebben gekocht op eBay of bij DealExtreme. Maar dan is de prijs wel enigszins “anders”.

  28. Ik heb de simkaart van dealextreme vandaag toegekregen na 2 a 2.5 weken wachten en het is geen microsim. Maar ondertussen had ik al een phonebook simkaartje :p

  29. @Delvora: verkoop je me een van de 2 door? in het forum ben ik ook als mattias gekend stuur me zo een mailtje

  30. Ik heb net de iphone4 gejailbreakt. Was al simlockvrij uit de u.k. Komt de iphone4 vandaan en gewoon met een KPN simkaart

  31. Ik heb een IPhone uit Amerika dus met A&T als provider, hoe kan ik dan precies men IPhone hactiveren? Want de jailbrake en unlock zijn namelijk al geïnstalleerd, maar er komt op “wachten op activatie”. Aangezien ik nog geen microsim adapter heb wacht ik liever tot ik 100% zeker ben dat men IPhone belklaar is :p.

  32. IK HEB ER 1 OVER

    ALS JE M WILT HEBBEN EN BINNEN 24 UUR IN HUIS WILT HEBBEN.

    Neem contact op via mijn site:

    http://www.my-middleman.com

    Ik zit mijn email hier liever niet neer ivm Spam

  33. Weet iemand onder welke benaming zo’n phonebook simkaartje in Nederland te verkrijgen is? In Amerika lijkt dat een heel normaal iets te zijn, hier heb ik het nog nooit gezien…

  34. Is er hier soms iemand uit België die zo’n phonebook simcard in zijn bezit heeft. Want ik kan deze bestellen voor 30eur en ik vind dit toch wel prijzig voor iets dat ik maar eenmalig ga gebruiken. Of weten jullie waar ik deze in België of Nederland kan kopen?

  35. @Alfred: hi is het gelukt je te activeren via t-mobile prepaid?

  36. Origineel geplaatst door andrew
    IK HEB ER 1 OVERALS JE M WILT HEBBEN EN BINNEN 24 UUR IN HUIS WILT HEBBEN.Neem contact op via mijn site:http://www.my-middleman.comIk zit mijn email hier liever niet neer ivm Spam

    €30 euro! Dat vind ik toch wel zo belachelijk.. Vooral omdat ik net 3,90 heb betaald voor eentje op ebay.
    100% winst, ok.. 700%, gaat echt te ver..

  37. Is het iemand nou al gelukt om te activeren met een t-mobile pre-paid, of gaat dat niet??

  38. Kan iemand uitleggen hoe ik de simlocked iPhone 4 geactiveerd krijg?
    -Ik probeer mijn iPhone 4 te activeren met de meegeleverde AT&T simkaart, maar krijg het niet voor elkaar. Kan dit alleen in de USA, en niet in Nederland?
    -Verder heb ik een originele T-mobile simkaart, moet die dan werken als geautoriseerde iPhone provider? Zo niet, hoe kan een pre-paid kaart zoals eerder genoemd wel werken? Iemand dit al gelukt?
    -Eventueel iemand omgeving Utrecht met een Phonebook Simcard?

    (Red.) Voor support kun je beter op het forum terecht.

  39. mijn iphone komt uit Virginia er zat een AT&T microsim in
    hiermee geactiveerd
    daarna kwestie van jailbreaken en unlocken.
    nog geen 5 minuutjes werk.

  40. @kedeng:
    Okay activeren is gelukt met prepaid kaartje van T-Mobile van de kijkshop (6,99).. prima.. Die simkaart doet het en kan daarmee bellen met de iPhone..
    Maar als ik nu mn T-mobile abbo simkaart erin schuif, geeft de iPhone “geen service”…

    Iemand een idee?

  41. Ik heb hier een Iphone 4 met prepaid kaartje van T-Mobile van de kijkshop . Ik kan deze AT&T Iphone ook niet activeren. Was benieuwd hoe jij voor elkaar kreeg…

  42. ik heb deze simkaart gekocht. Werkt goed je kan hem inderdaad activeren en dan jailbreak vervolgens unlock. maar ik krijg nadat ik dan deze Phonebooksimkaart eruit haal en mijn Vodafone erin doe een melding.

    Dat ik een andere simkaart erin hebt gedaan. Ik heb wel netje bereik en kan gebeld worden alleen ik kan toestel niet openen. Zie weer dezelfde melding voordat hij geactiveerd was. 112/sos bellen alleen.

  43. @hitaf: Heb exact zelfde probleem! Simkaart voor activatie lijkt goed te werken. Vervolgens jailbreak en unlock uitgevoerd. Vervolgens wil ik sim omwisselen naar Vodafone…….krijg ik de melding ‘andere Sim aanwezig, connect met iTunes’. Kortom terug bij af…..:-(

  44. @moi:

    hoi,

    is bij mij nu opgelost.
    in cydia moet je een fix installeren.

    SOURCES > cydia.pushfix.info > Hacktivation Patch

  45. Heel moo! Bij mij had inmiddels onderstaande link de uitkomst geboden. Wat ik hier handmatig heb gedaan doet de patch wellicht geautomatiseerd…….beide werkt iig! 😉

    http://www.dealextreme.com/forums/Default.dx/sku.42595~threadid.680578

  46. Heb een vraagje..wordt nl niet duidelijk uit het artikel.
    Ik krijg binnenkort een T-mobile iphone 4 die ik zou willen unlocken voor gebruik op het vodafone netwerk. Kan ik hem gewoon eerst met de meegeleverde T-mobile simkaart activeren, vervolgens jailbreaken met jailbreakme.com en dan unlocken met ultrasnow?
    Of kan het allemaal niet meer als je eenmaal activeert met de T-mobile simkaart en kan het alleen maar met de phonebook simcard?

  47. Ok, ik ben helemaal in de war..
    Heb zelf een iPhone 4, heb deze gejailbreaked gekocht en ik snap niets van Cydia wat erop staat.
    Als ik nu een update doe, is dat er dan van af?
    Heb een mobistar abonnement (België)

  48. Waar in nederland kan ik zo een phone book card kopen ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.