Reacties voor: Achtjarige vindt 350.000 dollar gestolen waren met Find My iPhone

De achtjarige Landon Crabtree wist zijn gestolen iPad met Find My iPhone terug te vinden. De politie vond vervolgens 350.000 dollar aan gestolen goederen in de hotelkamer van de dieven.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 20 reacties

  1. Zo niet in Nederland, de politie doet helemaal niks, of men moet voor 100% zeker weten dat jou iPad ergens binnen ligt. Privacy van criminelen is hier heilig. Zie Powlitie met die scooterdief maar.

  2. Origineel geplaatst door Wouter
    Zo niet in Nederland, de politie doet helemaal niks, of men moet voor 100% zeker weten dat jou iPad ergens binnen ligt. Privacy van criminelen is hier heilig. Zie Powlitie met die scooterdief maar.

    De rechter commissaris geeft alleen toestemming aan de politie als de lokatie 100 procent zeker is. Aangezien mijn iPhone volgens Find my iPhone ook wel eens in de tuin van de buren ligt, begrijp ik dat je dan niet zomaar naar binnen kan. Zou lekker wezen dat de politie op het verkeerde adres naar binnen gaat. Een vrijstaande woning maakt de kans veel groter voor een nauwkeurige plaatsbepaling. Het is hier in Nederland wettelijk dus prima geregeld.

  3. werkt toch ook niet echt shitterend, was deze morgen mijn ipad kwijt, find my iphone(ipad) gebruikt, en hij kon deze niet localiseren…..; Achteraf heb ik hem in de koffer van mijn wagen terug gevonden 🙁

    Je moet dus al in ideale omstandigheden zitten, om een gps locatie te krijgen

  4. En wat als ze mijn iphone uitzetten. En herstellen via Itunes dfu modus?? Kan ik hem dan nog traceren?

  5. Ventje had geen 350.000 dollar gevonden maar een dikke boef. Er zijn nog wel wat meer manieren om die te vinden.

  6. @stardust: Stond uw iPad wel aan ?

    @misterrr: Ja

  7. @stardust
    Daar kan Apple toch niets aan doen!

  8. De jeugd van tegenwoordig loopt allemaal met die iPhone & iPad’s rond.
    Maar toch een leuk verhaal voor hem om aan z’n vriendjes te vertellen! 🙂

  9. Origineel geplaatst door dekon
    @misterrr: Ja

    Euh, na herstellen (=resetten) is de find my iphone service niet langer actief en kan de ipad/iphone niet meer terug gevonden worden via find my iphone.

  10. Vind de “find my iphone” een enorm goed concept waar eigenlijk over 1 ding niet goed nagedacht is. Wanneer het “kwijtraken” een diefstal betreft zal de dief de telefoon waarschijnlijk gelijk uitzetten. weg functie.

    Op je telefoon heb je wanneer je hem aanzet een pincode, en wanneer je er iets mee wil doen heb je een codeslot. Echter gaat uitzetten zonder moeite.

    Zou het niet enorm handig zijn om een optie aan te kunnen zetten die een pincode vraagt zodra je de telefoon uit probeert te zetten of te resetten?

    Totdat de dief binnen het bereik van een computer is heb je de kans je telefoon op te sporen. Je vergroot hiermee volgens mij de kans om je telefoon terug te kunnen vinden.

    Ben wel benieuwd hoe anderen hier over denken.

  11. Knap gedaan om bij een hotel aan te komen en daarbij het goede kamernummer? Of lees ik niet goed genoeg 😛

  12. @dekon, ja mijn ipad stond aan, en er zat een werkende simkaart in, en er was 3g connectie.

    @iphonefans
    Zelfs mijn imac vindt hij binnen in huis terug, maar als iemand mijn ipad jat, en hij stopt hem in een koffer ben ik hem kwijt… Ik weet niet, maar mijn vertrouwen in find my iphone, is sinds deze morgen toch een stuk minder.

  13. @MikevS, je bent dus niks met die optie, als de dief hem in een metalen behuizing stopt (zoals de koffer van een wagen), vindt je hem ook niet meer terug. Dus je moet gewoon geluk hebben, om hem toch nog terug te vinden.

  14. “Zou het niet enorm handig zijn om een optie aan te kunnen zetten die een pincode vraagt zodra je de telefoon uit probeert te zetten of te resetten?”

    @MikevS: in cydia diverse apps (o.a. cylay.com)

  15. wat als ze mijn ipod zouden herstellen in itunes? kan ik hem dan nog traceren? en kan je herstellen als er een code slot op staat?

  16. De iPhone/iPad uitrusten als “plofkoffer” ?
    Bij oneigenlijk gebruik grote knap en verf die je drie dagen niet van je lijf weet te krijgen?
    🙂

  17. Origineel geplaatst door Willem
    wat als ze mijn ipod zouden herstellen in itunes? kan ik hem dan nog traceren? en kan je herstellen als er een code slot op staat?

    Je kunt het Apple-apparaat niet traceren als:
    – deze uitstaat
    – deze is hersteld of geherïnstalleerd
    – deze geen bereik heeft

    De Find My Apple Device service staat nog in de kinderschoenen. Zo kun je zelfs niet de laatst bekende locatie zien, laat staan een logboek met bekende locaties. Hopelijk komt dit nog, maar ik vrees dat Apple hier geen enkele prioriteit aan bindt en dit wel tot iOS 6 & OS X 10.9 zal laten wachten 😉

  18. Waarom lopen mensen nou allemaal zo te huilen? Wees blij dat er een systeem inzit, dit vergroot de kans alleen maar, zonder dit systeem ben je helemaal nergens. Daarbij moet je rekening houden dat de GPS chip die erin zit klein is en daarom niet zo accuraat als de GPS apparaten die het leger gebruikt.

  19. Omdat het systeem een pak beter kan, met relatief weinig ingrepen, daarom lopen we allemaal te huilen. Apple kan beter.

  20. Ik heb mijn iPhone ook al een keer terug gevonden met ‘find my iPhone’. Ik was in het ziekenhuis en kon hem nergens meer vinden. Alles afgezocht, met andere telefoon over laten gaan en niets te horen. Geluid stond waarschijnlijk uit. Weet ik niet meer. Wij naar huis en inloggen op de Mac en kijken waar de iPhone was. Toch midden in dat ziekenhuis. Wij opgebeld en dat toontje over laten gaan en … hij werd toen gevonden.
    Ook makkelijk voor thuis als je hem even niet kunt vinden. Ik heb nl. vaak geluid uit staan i.v.m werk e.d.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.