Reacties voor: Acer-oprichter noemt tablets een voorbijgaande modegril

De oprichter van Acer zegt dat tablets zoals de iPad en ultrabooks zoals de MacBook Pro een kort leven zijn beschoren. Notebookfabrikanten zouden wel meer naar Apple moeten kijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 46 reacties

  1. Een Acer tablet lijkt me inderdaad een voorbijgaande modegril. De iPad daarentegen zal nog veel groter worden. Daar ben ik van overtuigd.

  2. die Stan Shih is net zo’n dwaas als Steve Ballmer.
    Beiden de boot gemist en dan achteraf zulke (en vanuit Ballmer soortgelijke) berichten afgeven.

  3. Haha op die foto ziet hij er ook heel geloofwaardig en intelligent uit…
    Een grote domme knuppel, dat is ‘ie.

  4. Wat een stumper

  5. Droom maar lekker verder,Acer het probleem merk,garantie tot de deur.

  6. Wat is hij gek hij is gewoon jarloers op apple domme chinees

  7. Uhh jongens/meiden fanboys/girls dit is de oprichter van Acer niet de directeur oftewel hij heeft geen zeggenschap over wat ze nu op de markt brengen.
    En hij kan wel eens gelijk hebben, al ben ik nog steeds heel blij met m’n ipad, ik bedoel de ipad heeft z’n beperkingen ik kan bv niet zonder mijn macbook.
    Beetje jammer dat iemand met een andere visie dan die van apple gelijk wordt afgeschoten door de community.

  8. Die vent lult uit zijn nek, de tablet gaat zich verder ontwikkelen, en gaat steeds meer ingezet worden voor educatieve doeleinden en piloten

  9. Die man praat uit zijn N K, de tablets zullen zich verder gaan ontwikkelen en meer ingezet worden voor scholieren en piloten omdat ze de zware boeken helemaal zat zijn, en men wilt ook geen zware acer computer.

  10. Nou ik denk dat deze meneer eerder bedoeld dat hij er niet in geloofd dat producten als de MacBook Air en de iPad op lange termijn de ‘zware’ computers kunnen gaan vervangen. Nou ja ik denk juist wel dat dat het geval is aangezien de chips die in deze producten zitten toch ook steeds beter worden en een desktop computer die je vandaag is volgend jaar qua snelheid ingehaald voor een van de dunste laptops ter wereld. Plus ik blijf erbij dat Apple er erg goed aan doet dat ze hun eigen software ontwikkelen. Daar kan menig concurrent nog een puntje aan zuigen. Ik denk dat dat het gene is dat de producten zoals de iPad, iPhone en iPod tot zo’n gigantisch succes hebben gemaakt.

    Ach ja, hoe we er met z’n allen ook over denken, over jaren zullen we weten welk lot de ultrabooks en tablets krijgen toebedeeld.

  11. Mooi. Ik hou wel van mensen met visie!

  12. @Bbo: wil je eerst jouw huiswerk doen, voordat jij hier een domme opmerking plaats? Hij is een Taiwanees.

  13. Ik moet toegeven deze man is wel heel stijlvol met zijn paarden gebit en jampot glazen, zal dit ook een modegril zijn?

  14. Met zo’n opmerking lijkt het me verstandig om snel je aandelen acer van de hand te doen. (mits deze man nog enige invloed uitoefent bij Acer zelf)

  15. @Bbo Daar denkt de communische volksrepubliek China hèèl anders over…..misschien voor jou ook nog wat huiswerk.

    OT:Als die semi-Chinees zich eerst eens toe gaat leggen op het produceren van laptops die níet gemaakt zijn van oude comodore 64-onderdelen (ik chargeer een beetje), en zich dan pas gaat bemoeien met de toekomst van wat dan ook. Dat zou heel mooi zijn.

  16. die man begrijpt wel dat hij hiermee zijn ‘eigen’ iconia tab volledig afkraakt?

  17. Als ik zo oud ben als hem zit ik liever met een tablet op mijn schoot dan een laptop. Alleen al de mogelijkheden voor oudere mensen in een bejaardenhuis die doormiddel van een tablet makkelijk contact kunnen krijgen met familie en de zorgverlener is al een hele stap vooruit. We zetten deze meneer met zijn laptop in een bejaardenhuis. Voordat hij bij zijn laptop is, deze opgestart heeft en contact gezocht heeft met de zorgverlener heeft hij het al in zijn broek gedaan.

  18. Door dat soort uitspraken zal acer altijd een b merk blijven en altijd achter de feiten aanlopen

  19. Mijn 87-jarige moeder wilde wel weer eens een ‘naakt’ schilderen.

    Haar dochter had verteld dat de reportage van Birgit Schurmans in de Playboy daar wel geschikt voor was.

    Zij dus tijdens het boodschappen doen in de supermarkt gevraagd naar de desbetreffende Playboy. Buiten dat ze haar héél vreemd aankeken, was de uitgave al oud, dus niet meer verkrijgbaar.

    Samen op de bank tijdens het koffiedrinken, met de iPad op schoot, hebben we dus wat foto’s opgezocht van Birgit. En staan de schilderspullen al klaar.

    Ja meneer Shih, het is van voorbijgaande aard.

  20. Wil de ipad blijven dan moet er toch meer gebeuren, ipad is erg beperkt, kan er b.v. niet mijn TomTom en Garmin er aan hangen, daarom moet er bij vakanties nog altijd een netbook o.i.d. mee, Ipad is niet universeel en dat is jammer. Even een filmpje downloaden is er ook niet bij, ff koppelen aan de tv in het vakantiehuisje noway. Deze meneer heeft dus niet helemaal ongelijk en wordt wel erg snel afgeschoten. Wat mijn iPad betreft heb is dus nog wat wensen, graag een apparaat met de interface van de iPad en de open mogelijkheden van een computer, zo’n apparaat gaat het echt maken denk ik.

  21. Je kan je ipad wel aansluiten op de tv dmv een snoer… Met een snoer kan je filmpes en foto’s kijken en als je er dan nog een bij koopt kan je je hele ipad scherm op tv zien!@Albert:

  22. Wat een triest figuur zeg!

  23. “”640K ought to be enough for anybody.” – Bill Gates, 1981″

    Nuff said…

  24. *khug* *khug* jaloers

  25. Origineel geplaatst door Albert
    …ipad is erg beperkt, kan er b.v. niet mijn TomTom en Garmin er aan hangen…
    …Even een filmpje downloaden is er ook niet bij, ff koppelen aan de tv in het vakantiehuisje noway. Deze meneer heeft dus niet helemaal ongelijk en wordt wel erg snel afgeschoten. …

    De voorbeelden die je noemt hebben ten eerste niets te maken met de visie van meneer en ten tweede noem je zaken die best eenvoudig werken op een iPad.

    Op die navigatiesystemen na dan. Maar waarom neem je in Godsnaam een netbook mee om je navigatie aan te hangen??? Kan die navigatie niet zelfstandig werken dan?

  26. Waarom al die hatelijke opmerkingen? Zelfs dat bericht van Gonny is weer eens tendentieus, met “onsterfelijk .. belachelijk dus.. gemaakt”.

    Geef de man zijn credits dat hij een bedrijf heeft op weten te zetten (al dan niet met capabale mensen) dat in ieder geval wereldwijd bekend is en waar veel mensen met plezier producten van afnemen/gebruiken.

    Persoonlijk denk ik dat apparaten steeds ‘dommer’ worden, als in een terminal die via het internet verbonden is en het OS aangeleverd krijgt (WebOS). Sneller (mobiel) internet en alles in de cloud gooien wijst op die ontwikkeling.

    Of je daar een iPad voor nodig hebt of een werkpaard netbook van Acer is van ondergeschikt belang. Ieder apparaat heeft z’n voor- en nadelen. Door die eerdergenoemde ontwikkelingen zullen kleine portable apparaten in ieder geval hun nut gaan bewijzen.

  27. Velen maken dezelfde fout, twee producten vergelijken die onvergelijkbaar zijn.Fiets en auto zijn beide vervoer en hebben wielen, maar dienen duidelijk hun eigen doel, en dat is ook hier zo.

  28. “I think there’s a world market for about 5 computers.”
    (Thomas J. Watson, Chairman of the Board, IBM, circa 1948)
       

  29. @ Karel-Willem

    Op die navigatiesystemen na dan. Maar waarom neem je in Godsnaam een netbook mee om je navigatie aan te hangen??? Kan die navigatie niet zelfstandig werken dan?

    Jij hebt zeker nog nooit met echte navigatiesystemen gewerkt. Met een Garmin kun je zowel zonder als met pc leuke tochten uitzetten. Het uitlezen van de tracks etc gaat echter alleen gekoppeld aan een pc. Daarom had ik mijn iPad en laptop bij.

    De gedachtegang van Stan is dus helemaal niet zo verkeerd. Als Apple straks een iPad/MacBookAir combi heeft, waar ze nu al mee bezig zijn, dan kan ik mijn iPad en Laptop aan de kant leggen en heb dan maar een toestel nodig.

  30. Misschien heeft de beste man gelijk, maar Apple zal niet stil blijven zitten – en Acer mag er al-dan-niet-kopierend achteraan hobbelen.

  31. En toch ga ik echt mijn oude MacBook Air vervangen met, jawel, een nieuwe MacBook Air. En daar ga ik ook nog eens Windhoos XP op installeren naast Lion.

    En die oude iPad gaat ook niet vervangen worden door iets anders dan een iPad 🙂

  32. Toevallig had ik net vanmorgen een artikeltje geschreven over mijn Ipad als zakencentrum. Ik gebruik hem prive en zakelijk en gebruik de laptop alleen nog maar voor backuppen (tot ios 5). De ipad is veelzijdig, licht en charmant. Ik koop eerdaags nog een connector om films op tv af te spelen.

    Zie: http://goo.gl/fb/kc9Zs

  33. Oh hehe. Patrick is met ck. Het virtuele toetsenbord is nog af en toe wennen. 🙂

    Die meneer van Acer heeft zijn mening dat is prima. Ondertussen kun je gerust stellen da de ipad een gaaf ding is! Er worden er ook gigantisch veel van verkocht: cijfers zeggen hier meer dan woorden over morgen.

  34. Origineel geplaatst door PJ
    @ Karel-WillemJij hebt zeker nog nooit met echte navigatiesystemen gewerkt. Met een Garmin kun je zowel zonder als met pc leuke tochten uitzetten. Het uitlezen van de tracks etc gaat echter alleen gekoppeld aan een pc. Daarom had ik mijn iPad en laptop bij….

    Daar gaat het hele verhaal nu eigenlijk over.
    Dat we af gaan stappen van dergelijke constructies.

    Je hebt straks (en meestal nu al) geen extra apparaten meer nodig om een ander apparaat iets te kunnen laten doen.

  35. Ik lach me slap hier om alle reacties, met als uitschieter de reactie van Ronald1959, ik deed het haast bijna zelf in m’n broek van het lachen! 😉

    Maar ik snap de beste Acer Taitaichinees ook niet echt. Het is dan ook maar goed dat hij niet meer deelneemt aan het bedrijfsleven, dat is alleen maar beter voor Acer. Dergelijke bekrompen en conservatieve (lees: reactionaire) geesten zijn er al te lang de oorzaak van dat de innovatie zo traag gaat. Kom op zeg, het is 2011! Waar zijn alle beloofde antizwaartekracht vliegpakken die ons beloofd zijn in de jaren tachtig? Want wat is er nu sinds de jaren tachtig veranderd? Bitter weinig!

    We wonen nog hetzelfde, koken nog hetzelfde, verplaatsen ons nog op dezelfde wijze, werken nog hetzelfde en erger nog: denken nog hetzelfde! Okee er zijn zo links en rechts wat kosmetische trucjes uitgehaald. Wat leuke gadgets op de markt gekomen, dingen zijn wat lichter, wat glanzender, een paar symbolen zijn veranderd zoals de Hollandsche Florijn in de Euro, een kB heet nu GB en verder?*

    Nee de techniek gaat tergend langzaam vooruit, we hadden nu echt al vele jaren verder kunnen en ook moeten zijn. En zoals gezegd is de reden hiervan dergelijke Acer-piepeltjes.

    Maar gelukkig is er een Apple die zich niet door zulke individuën laat leiden en WEL een visie durft te hebben en uit te voeren. Door de iPhone en vooral iPad is er een revolutie ontstaan binnen de PC-wereld (hiertoe reken ik alle Windows, Linux en OSX systemen). Eindelijk (godzijdank) beginnen we van die achterlijke RSI-verwekkende muis af te komen. Gewoon lekker tegen je schermpje rammen, heerlijk! Geen piepende harde schijven meer die na een paar jaar gierend ineenstorten en waardoor je weer maanden kwijt bent om je backups bijeen te vergaren. Geen gesjouw met zware laptops meer. Gewoon alles in één klein dun ‘hebberig’ apparaatje!

    Zelf gebruik ik de iPad en iPhone nu ruim een jaar en ik mis mijn PC niet eens. De noodzaak is verdwenen er is NIETS wat ik op mijn PC kan doen wat ik ook niet op mijn iPad kan doen. Okee misschien moet of gaat het iets anders en moet ik ipv met een programma nu met een vergelijkbare app werken, maar het kan allemaal wel en daar gaat het om!

    Nee meneer van Acer, ik zou maar vast mijn kist afstoffen want zo te horen duurt het niet lang meer. Nature is calling! 😉

    *Voor de liefhebber:
    Ja ik hoor je denken kB is toch véél kleiner dan GB? Maar… is dat wel zo? Er wordt gewoon belachelijk met geheugen omgesprongen. Vroegâh paste een compleet programma in 32 kB, nu hebben we daar ettelijke MB’s voor nodig om hetzelfde resultaat te bereiken. De nieuwe generatie denkt alleen nog maar in GB’s en TB’s, hebben geen benul van de grootte van een kB laat staan byte…

  36. Los van de belachelijke opmerkingen over het uitzicht van die brave man, of zij herkomst. Om nog maar te zwijgen wat die man opgezet heeft in zijn leven…. Shame on you.

    En voor alle duidelijkheid…. Ik heb iMac 27 quadcore en een iPad en een iPhone.

    De iPad is een leuk ding en ik gebruik hem heel veel, maar wie een beetje tekstverwerking, of fotobewerking doet heeft echt niet genoeg met een iPad. De MacBook air kan wel al voor velen een oplossing zijn.

    Dat Tablets een gril zijn… Dat weet ik niet, ik vermoed van niet. Daarom zou ik eerst even alle argumenten van die man willen lezen en luisteren naar die man. Maar dat is een beetje het probleem, teveel mensen die spreken, te weinig mensen die luisteren.

    @gonny
    …. Onsterfelijk belachelijk…. Vind ik persoonlijk niet echt passend…

  37. Origineel geplaatst door PJ
    @ Karel-WillemJij hebt zeker nog nooit met echte navigatiesystemen gewerkt. Met een Garmin kun je zowel zonder als met pc leuke tochten uitzetten. Het uitlezen van de tracks etc gaat echter alleen gekoppeld aan een pc. Daarom had ik mijn iPad en laptop bij.De gedachtegang van Stan is dus helemaal niet zo verkeerd. Als Apple straks een iPad/MacBookAir combi heeft, waar ze nu al mee bezig zijn, dan kan ik mijn iPad en Laptop aan de kant leggen en heb dan maar een toestel nodig.

    Ik weet wat je bedoeld, ik heb nl zelf een Garmin Zumo. Maar ik zie niet in waarom je hetzelfde niet met een iPad zou kunnen doen. Dat het op dit moment niet kan komt volgens mij alleen doordat er nog geen software voor geschreven is. Dus als Garmin dat nou ff oplost…
    Op de pc/mac werkt het immers ook niet zonder software.

    Dus ik snap ook niet precies wat je met “universeel” en “open mogelijkheden” bedoeld. De iPad is juist heel erg veelzijdig imo.

  38. Als de man bedoeld dat de iPad nooit de notebook compleet zal vervangen, heeft hij ongetwijfeld gelijk. (Natuurlijk zijn er mensen die door het gebruik van een tablet geen notebook meer nodig hebben, maar dat is helaas maar een percentage van de markt).

    De interface van een tablet (zoals deze er nu is) is gewoonweg niet voldoende om alles op een tablet te kunnen doen. Misschien als er over een tijdje echt gebruik gemaakt kan worden van een stylus (niet zoals nu waar een punt 0,5 CM of groter moet zijn) dat dit nog wat zal verbeteren.

    Maar als de beste man alleen denkt dat een tablet zelf een mode gril is, dan zit hij er naast. Men raakt nu gewend aan het browse gemak op de bank/onderweg op een tablet, dat zullen ze vast niet meer willen inleveren ten faveure van een notebook. Dus zullen dergelijke devices, denk ik, nog jaren naast elkaar blijven bestaan. (Hoewel enkele devices meer naar elkaar toe zullen groeien).

  39. Acer is een ‘wij hebben dat ook’ bedrijf. Ze hebben als strategie doen wat anderen doen dus ik vraag me af hoe serieus je de mening van iemand die zelf nog nooit een product of echt eigen authentieke strategie bedacht heeft moet nemen;)

  40. Meneer Shih haalt wat consumenten willen en wat bedrijven (i.c Acer) wil(len) door elkaar.
    “Omdat pc’s het hart van de IT-industrie vormen moeten producten via het pc-platform ontwikkeld worden, vindt Shih.” Het lijkt erop dat Shih wel kan bepalen wat goed is voor de mensheid. Hij heeft natuurlijk gelijk, als de bedrijven zich toeleggen op het verder ontwikkelen van het PC-platform en zich niet storten op de ontwikkelingen zoals de iPad wordt iedereen wel gedwongen om dit soort mastodonten te blijven kopen (want geen alternatief). Helaas voor hem en gelukkig voor ons zijn er bedrijven die wel aanvoelen waar de consument voor warm loopt!

  41. Ik heb de iPad nu ruim een jaar maar heb momenteel een Sony Vaio 11″ op het oog. Zelfde prijs maar veel meer opslagcapaciteit, volwaardig toetsenbord en geen verplichte winkelnering. De iPhone heb ik reeds vervangen door ee HTC Wildfire S van 222 eurie. Sinds ik OSX Lion heb geinstalleerd, werken meerdere programma’s niet meer en bij 1 externe harde schijf krijg ik zelfs een kernelfout. Apple was leuk maar ze worden me laatste tijd veel te opdringerig en te hebberig. Service is echt slecht en daar heb ik meerdere voorbeelden van gezien. iMac’s en Macbooks vertonen vaak al mankementen na een jaar. Ik zal wel weer tientallen Apple-fetisjisten met oogkleppen op mijn dak krijgen. Succes!!

  42. @Frank: Als je daar prettig bij voelt, waarom niet, maar wat heeft dit met het artikel te maken?

  43. Als ik sommige reacties lees, wordt deze man als een idioot afgespiegeld. Wat ik alleen maar probeer aan te geven is dat er mensen zijn die terugkomen op de iPad en iPhone. Apple verplicht haar klanten om bij de Appstore te shoppen, programma’s als “Mac the ripper” mogen niet meer gebruikt worden van Apple terwijl mensen zoals ik dit programma gebruiken om eigen DVD’s op een HDD te zetten. Apple bepaalt wat wel en niet mag. Zo ook dat hele gezeur rond Flashplayer. Ik was een Apple-fanaat maar ben helemaal genezen. Een Sony Vaio 11″ biedt veel meer functionaliteiten en je kunt kopieren/knippen/plakken wat je wilt. Niemand die je iets verbiedt.

  44. @Frank:
    Als je mijn stukje leest zie je dat ik de beste man inderdaad afschilder als een idioot. Heb ik mi ook goede redenen voor. Het zijn altijd de ‘No-sayers’ die de boel tegenhouden. Acer is totaal NIET innovatief, nooit geweest en zal het nooit worden. Wat zij op de markt zetten zijn klonen en ideeën van anderen. Dus wat is zijn mening waard? Kort, bekrompen, conservatief en hij doet een dergelijke uitspraak alleen maar omdat hij vindt dat zijn eigen handeltje van traditionele PC’s en laptops in het geding komt. Dat is de enige reden, het voegt verder niets toe. Dat de man een ‘autoriteit’ is komt alleen door de verkochte volumes van Acer en niet door de innovatie van Acer.

    Ik draai al heel wat jaren mee in de ICT-wereld en heb al heel wat ontwikjelingen meegemaakt van begin jaren 60 tot nu toe.

    De iDevices zijn mi de eerste echt serieuze pogingen om computers en het computergebruik rigoreus te wijzigen. Er wordt febroken met oude tradities en nieuwe eegen ingeslagen.

    Maar dat jij blij bent met jouw Sony Vaio 11″ is prima. Is ook een mooi ding, niks mis mee. Maar ergonomisch gezien slaat zo’n trackpad natuurlijk nergens op net als een muis. Je moet ieen sensor bewegen om dan op je scherm een virtueel pijltje te kunnen laten bewegen. Is gewoon onzin. Als je een tablet pakt dan merk je pas hoe het ECHT moet. Geen gedoe meer om een pijltje te mikken en te klikken in de hoop dat je bij de goede positie bent uitgekomen. Je merkt pas goed hoe fout het hele ‘muis-en-trackpad-concept’ is als je via je iPad je PC overneemt met bv. Splashtop. Ook al kun je daarmee gewoon met je vingers alles bewegen, je merkt al snel ‘dat de UI niet klopt’.

    Nee Apple is verre van zaligmakend, dat weet ik ook. En idd met de boycot van Flash is een goede techniek om zeep geholpen. Was niet nodig geweest en had juist impuls kunnen zijn om die techniek te verbeteren. Maar soms moet je breken met oude tradities om iets totaal nieuws en er ook iets beters voor terug te krijgen.

    Ik denk echt dat Apple over het geheel gezien op de goede weg is. Nog niet perfect maar Apple heeft wel een concept neergelegd wat voor meer dan 80% de lading dekt. En dat is de kracht van Apple: als het iets doet, dan meteen goed en doordacht. Dit itt concurrenten die maar snel iets op de markt zetten wat rammelt aan alle kanten en dan gaande weg er met veel houtje-touwtje-werk er een kind met een waterhoofd van maken. Bij Apple is de basis meteen goed, schaalbaar en op de toekomst gericht!

    Maar oude technieken zoals de Sony Vaio 11″ en nieuwe zoals de iPad kunnen prima naast elkaar bestaan. Maar ik weet wel waar ik voor kies…

  45. @frank

    Ik ben het met iNick eens.
    Apple is eigenwijs. Dat heeft voor en nadelen. Het voordeel is dat ze een compleet nieuwe weg durven in te slaan. Opgebouwd uit successen met de iPod Touch, de iPhone en nu de iPad. Het nadeel is dat ze ook durven beslissingen te maken die niet populair zijn, zoals Flash. Maar dat kan voor nu als nadeel gezien worden, maar zoals ik het nu ervaar versneld dit het proces om HTML5 te integreren. Is het dan een nadeel? Ik ben het wel met je eens dat bijvoorbeeld bestandsbeheer moeilijk is met een iPad. Aan de andere kant heb ik geen virusscanner nodig om me iPad te beveiligen, zoals bij Android. Weet je hoeveel jaar ik je al erger aan de traagheid door bijvoorbeeld al die scans die windows maakt die je systeem zo traag maken en als je een film kijkt (pc gekoppeld aan tv) dat de harddisk staat te ratelen (geluid), omdat er weer een of andere scan doorheen loopt waardoor de film regelmatig hapert. Ik kan me goed voorstellen dat je de Apple restricties goed zat ben, maar Windows heeft zo zijn eigen problemen door misschien wel het gebrek aan restricities. Het is een keuze, maar voor nu is ondanks de beperkingen van de iPad, voor mij het de meest flexibele apparaat die er is.

  46. grappig dat juist hij dat zegt terwijlACER hard bezig is met het klonen van Apple’s MacBook Air:

    zie
    http://www.engadget.com/2011/08/09/acers-aspire-3951-leaks-with-macbook-air-like-specs-available/

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.