Reacties voor: Accutest toont miniem verschil tussen A9-chips van TSMC en Samsung

De accuduur van de iPhone 6s met A9-chip van TSMC of Samsung ontloopt elkaar nauwelijks. Apple's beweringen dat er maar een klein verschil is, worden bevestigd door een accutest door Ars Technica.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 25 reacties

  1. Begin een beetje “chipgate” moe te worden :/

  2. Was te verwachten

  3. Er lijkt mij ook eerder iets mis met Geekbench . Volgens de testresultaten is de 6s 16 GB van mijn vrouw meer dan de helft trager dan mijn 6s 64 GB ???

  4. Gelukkig is er nu een betere test gedaan door een onafhankelijke website in plaats van al die hysterische reacties. Ik begin inderdaad ook een beetje moe te worden van dat gezeur wat je overal tegenkomt.

    Ondertussen heeft Apple wel weer mooi free publicity. Met de iPhone 4 had je al de antennagate, wat achteraf best wel mee bleek te vallen maar waardoor Apple wel een paar weken volop in de spotlights stond. Bij de iPhone 6 had je de bendgate, die achteraf ook best wel mee bleek te vallen, maar waardoor Apple weer een paar weken mooi in de spotlights stond. En nu de vermeende chipgate. Als ik me niet vergis was er bij de 5S nog wat te doen over de vingerafdrukscanner en zo is er iedere keer wel weer wat. Vreemd genoeg steken sommige Samsungs veel brakker in elkaar (de meesten niet trouwens) maar daar hoor je nooit wat over.

  5. Testen zonder sim? Verschillen zullen zeker wat groter zijn met sim. Ben blij dat ik de TSMC heb weten te bemachtigen door te ruilen in de store. De samsung liep echt veel sneller terug met zware apps als Meteo Earth en Star Walk 2. Zelfs de Plus van vorig jaar houd het langer vol. Antutu met de samsung chip kost 8% lading, TSMC 2%, 3D Mark iedem. Beide chips zijn snel, heel snel. Enkel is TSMC veel zuiniger ( dik 2 uur meer met de accu) en veel koeler (85 graden bij benchmarks). Samsung even snel maar niet zuinig kwa accu en werd erg heet (92 graden) bij de benchmarks.

    Uiteindelijk zijn het samen monsters, dus genieten van je toestel!

  6. Origineel geplaatst door Ries
    Uiteindelijk zijn het samen monsters, dus genieten van je toestel!

    Mee eens.
    Veel verbetering tov voorgangers.
    Daarnaast word er veel gejammerd over op papier staande waardes, in werkelijkheid merkt er haast niemand wat van
    (behalve tussen de oren).

  7. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  8. Een kwartiertje extra is altijd welkom. De vraag is natuurlijk: wil je eigenlijk wel een Samsung chip in je iPhone?

  9. Ben ik de enige die een hekel heeft aan de term ‘gate’ wat naderhand nergens over blijft te gaan?

  10. @Ries: Op basis van wat heeft Apple dan toegestaan om te ruilen?
    Verwacht niet dat je er heen bent hebt gegaan en hebt gezegd ik wil mijn Samsung chip versie ruilen voor een TSMC.

    En.. Hoe weet je dat je een TSMC zou krijgen, lijkt me voor een 6S (niet plus) nog aardig kleine kans.

  11. @MrRedHead: Ik had een defect scherm, flikkerend en strepen erin. Dus ik had recht op een nieuwe, dat dit de tsmc variant nu is, is puur “geluk” geweest.

  12. Het feitelijke verschil mag dan 2% zijn; gezien de reacties is het emotionele verschil tussen beide chips tegen de 100%…

  13. Naar mijn mening is deze test niet heel representatief. Ze hebben weinig tests uitgevoerd en met een te kleine sample size (1 per type). Er is dus veel kans op een meetfout of een afwijking met een van de twee toestellen. Ik wacht wel op een wat uitgebreidere test. Dit ruikt meer naar clickbait dan echt een volwaardig onderzoek.

  14. Niet geloven in de test van apple. Ik heb een iphone 6 plus en een 6s plus en batterij verschil is onwijz groot heb verschillende testen gedaan ook met een tsmc-chip iphone 6s plus en er is duidelijk verschil. Mocht je het gewoon niet geloven probeer het is zelf. test het en je zult gauw zien wat ik bedoel.
    Voor het eerste een negatief reactie normaal doet apple zulke dingen niet:p

  15. Nauwelijks?? Het is de snelste iPhone wat we ooit hebben gemaakt,we kijken naar de kleinste verschillen (Apple),maar die van u buurman is toch ietsje sneller en zuiniger…. :-).

  16. Ik wordt ook moe van al die gate’s, Gezeurgate 🙂

  17. Wat kunnen we toch allemaal melken hierover! Moest je iPhone na 1 uur leeglopen, dan kan je klagen. Maar hoe bekrompen kan je eigenlijk zijn? Ocharme een paar minuten verschil. Moest dit nooit geweten zijn, dan ging niemand er wakker van liggen. De laatste iPhone blijft het beste toestel ooit, en je bent een voor – of tegenstander… Maar wat bereik je met er steeds over te klagen?!

  18. @JK: waarom niet?? 2 jaar geleden toen Apple niet zeker wist of alles wel van Samsung geleverd zou kunnen worden omdat de vraag zo groot was werden we met zn alles gek in de kop omdat er misschien geen Samsung onderdelen in de nieuwe Iphone zouden komen . speken we elkaar nu niet een beetje tegen???

    altijd dat gezeur en gezeik over de nieuwe Iphone , vreemd genoeg hoor ik dat veeeeeel minder over de Samsung telefoons (andriod) en NEE ik ben geen andriod fan maar juist een Apple fan.

  19. Gelukkig heeft mijn 6S Plus gewoon de TSMC. Zou toch het idee van een B-model hebben als ik de Samsungchip had.

  20. Nu 2,5 weken de 6s met Samsung chip. Niks te klagen. Storm in een glas water. Batterij duur is gewoon goed.

  21. Ik heb de Samsung Chip in mijn 6S Plus
    en ik moet zeggen, het toestel valt mij tegen…

    mijn 6 Plus hield het voor mij gevoel langer uit op de batterij en dat is toch wel apart. ik kon met de 6 Plus ongeveer 2 dagen op 1 accu in het begin, maar met de 6S Plus haal in nauwelijks 24 uur…

    Ik weet niet of die aan de samsung chip ligt… maar ik vind het wel een beetje tegenvallen

  22. Ik heb niet het idee dat Apple zo licht denkt over het zwaarste component in z’n nieuwste toestellen. Dat zal echt een weloverwogen beslissing geweest zijn. Ze kunnen het zich echt niet permitteren als later door een omruilactie ca. 50% van de nieuwe iPhones omgewisseld moeten worden van Samsung-chip naar TMC. Mocht er nu een tekort ontstaan zijn dat er niet genoeg chips geleverd konden worden en strategisch werd uitgeweken naar een tweede leverancier, dan zal dat tekort ook optreden bij een massale omruilactie. Dus lijkt me meer een storm in een glas water. Ook valt mij bij een aantal vergelijkende chiptests op dat bij het ene toestel er wel een Simkaart in zit en/of deze getest wordt met flightmode aan, terwijl bij een ander toestel dit juist niet zo is. Kijk bijvoorbeeld bij The Verge tests. Oftewel: appels met peren vergelijken wat feitelijk de uitkomsten van de tests onbruikbaar maken. Het lijkt beetje op een papegaaiencultuur aan het worden.

  23. @Daan: ik ook je merkt er weinig tot niks van, maar de Samsung fans zijn wel aardig stil nu blijkt dat de chip die door Samsung gebakken wordt “minder” is.

  24. Tjonge tjonge,
    Ook ik heb me tijdelijk gek laten maken door jullie. Maar er is helemaal niks aan de hand. Op de onafhankelijke geekbench site zelf is er in 98% van de 690 metingen zelfs geen verschil in 6s en 6s plus. Allemaal een waarde rond de 4400. Dus of de geekbench 3 deugt niet of heel de chip gate is een grote farce. Tuurlijk er een uitschieter richting 4700, en ook een richting 3650. De meetfoutjes zullen we maar zeggen. Maar de 650 metingen van rond de 4400 zijn niet representatief???

  25. ..heb ook een Samsung. Heb ook maar 1 iPhone en dus geen referentiekader.
    Waarmee gezegt wil zijn dat het per saldo niets uitmaakt hoe snel, snel is. Je kunt niet vergelijken. Dan nog, 3%,waar gaat het over?!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.