Reacties voor: Accuduur ‘een klein beetje’ beter in iOS 4.3.1, blijkt uit hands-on

BGR claimt reeds in het bezit te zijn van de iOS 4.3.1-update die binnen twee weken gepland staat. Volgens de website verbetert de update de batterijduur sinds deze met de iOS 4.3-update voor veel gebruikers verslechterde.
Michel Lusthof -

Reacties: 35 reacties

  1. Ik denk dat deze informatie niet zo betrouwbaar is, omdat er meer als genoeg jailbreak-tweaks zijn die ervoor zorgen dat je op de plaats van de iOS-versie kan zetten wat je wil. Het is dan een soort stunt van die site om bekender te worden…

  2. Hopen dat het vodafone probleem word opgelost. Mijn iPhone is nu vrijwel onbruikbaar geworden

  3. Ik vind het toch maar vreemd dat de problemen met de accuduur zo uiteenlopend blijken te zijn. Hier echt geen klachten…

    Heb mijn iPhone vanmorgen uit de lader genomen en heb hem ondertussen 2 uur en 55 minuten gebruikt met 12 uur en 35 minuten op de teller wat stand-by betreft, en ik heb nog 69% over.

    Heb vandaag redelijk wat op het internet gesurft via EDGE (Facebook, krant, apps i.v.m. hardware-sites), muziek geluisterd op de iPod en updates voor enkele apps binnengehaald met wifi.

    Op deze manier haal ik de 2 dagen ofte 48 uur stand-by en 6 uur gebruik meestal ook wel. En wat deze lading betreft ziet het er dus naar uit dat ik wel over die 6 uur gebruik heen zal geraken… Lijkt me allesbehalve slecht?

  4. dus eerst daalt de batterijduur van 100% naar 50% en nu met 25% omhoog naar 75%. Wat een verbetering…

  5. Er is nu wel een update voor Apple tv 2 beschikbaar. Haal hem nu binnen, zou de update voor de iPhone dan ook vanavond komen? Hier trouwens geen problemen met de accu.

  6. Ik heb ook nergens last van gemiddeld 2 dagen standby, maar goed er zijn mensen die wel problemen hebben sinds 4.3 dat kan je niet ontkennen.

  7. Bij mij was het batterijgebruik op mn iPod Touch 4 erg slecht, met normaal gebruik was hij binnen een dag leeg terwijl dat bij 4.2.1 toch wel 2 dagen duurde.
    Ook zag ik overal die flikkerende bugs in het scherm.
    Ben nu gelukkig weer terug naar 4.2.1 en heb nergens last meer van.

  8. Ik ben blij dat ik niet met deze updateronde heb meegedaan. Zit bij Vodafone en heb een 7 op m’n simkaart. Ik wacht wel op iOS 5 en zal dan zeker niet de eerste zijn. Jammer dat het zo moet.

  9. Ik sluit me aan bij Thibault, denk dat deze website gewoon de tekst daar heeft aangepast, zodat zij een ”primeur” hebben.

  10. @Bas: Apple tv 2G heeft geen accu. je zit aan een voeding.

    Verder heb ik er wel last van dat mijn batterij van mijn iphone 4 zo snel leeg is. Ik moet hem bijna elke dag opladen. ik hoop dat dit anders is met de iPad 2 die ik vrijdag krijg.
    Ik denk dat Thibault gelijk heeft. Ik denk dat dit is veranderd door een jailbreak tweak of het photoshop gedaan.

  11. @sh4d0w940: Hoe heb jij hem van 4.3 naar 4.2 gezet?zou dit ook graag willen 😉

  12. @Sander Akkerman: Als je nou even kans ziet om een Vodafone winkel te betreden, neem je een nieuwe Simkaart en is je probleem zeer waarschijnlijk verholpen.

  13. Ik had vroeger ook last van korte batterijduur maar sinds twee dagen niet meer! Je moet gewoon alle applicaties die je hebt afsluiten,je moet 2 keer op de homepage knop klikken en dan de applicatie wissen. Het werkt echt! Gr. En sorry Voor mijn slechte Nederlands

  14. Ik heb er ook een aantal dagen last van gehad. Het volgende heeft bij mij geholpen: Ik heb mijn Google exchange account uitgeschakeld (dus mail, contacten en agenda’s), Push uitgeschakeld en daarna een reset gedaan (home en aan/uit knop ingedrukt houden). Daarna alles weer ingeschakeld, geen probleem meer. Nu na een werkdag met een klein beetje surfen nog op 84%. Doe er je voordeel mee. Ping uitschakelen had ik al gedaan door beperkingen in te schakelen (alleen voor Ping).

  15. Ik ervaar ook een wisselende batterij duur. Heb al verschillende zaken uitgeprobeerd. Uitloggen voor Appstore lijkt niet echt te helpen maar waar het met name in zit is volgens mij de push berichten. Ik heb zelf erg veel apps die push berichten willen sturen en deze stonden allemaal aan. Ik heb nu alleen nog voor de apps (Whatsapp, nu nieuws, VI en nog een paar) die ik echt gebruik de push berichten aanstaan en ik heb het idee dat dit echt helpt de batterij duur te verlengen.

  16. Ik heb geen klachten over de batterij. Ik doe twee dagen met een lading. Heb push aan staan van veel Apps, wifi en internet regelmatig op mijn phone.
    Geen centje pijn.

  17. @dwdijkstra: Dan haal je toch gewoon ff een andere simkaart bij vodafone en activeer je die in My Vodafone? Je krijgt zo’n simkaartje voor nop mee.

  18. maar goed je hebt inderdaad gelijk gewoon al je apps afsluiten dan gaat de accu ook langer mee. Ik kon tot voor deze update altijd meer dan 3 dagen zonder op te laden nu net 2 dagen. Maar goed ik vind het nog niet extreem slecht en inderdaad gewoon al je apps telkens afsluiten als je ze niet gebruikt.
    (Red.) Reactie aangepast; irrelevant commentaar verwijderd.

  19. In Cydia kun je een tweak downloaden waarmee je multitasking uit kunt zetten. Dit heeft bij mij de batterijduur behoorlijk verhoogd. Waarschijnlijk omdat er nu geen programma’s open blijven staan.

  20. Ik haal net 1 dag mt mn 3G. Als in laat in de ochtend totdat ik ga slapen rond 1 snachts. Maar goed heb m ook al 2 jaar.

  21. Origineel geplaatst door Thibault
    Ik denk dat deze informatie niet zo betrouwbaar is, omdat er meer als genoeg jailbreak-tweaks zijn die ervoor zorgen dat je op de plaats van de iOS-versie kan zetten wat je wil. Het is dan een soort stunt van die site om bekender te worden…

    Origineel geplaatst door Martijn
    Ik sluit me aan bij Thibault, denk dat deze website gewoon de tekst daar heeft aangepast, zodat zij een ”primeur” hebben.

    Sluiten jullie je maar fijn bij elkaar aan, BGR is een betrouwbare bron en komt regelmatig met primeurs en inside Apple info. Plus, iPhoneclub post niet zomaar van “bronnen”. Heb zelf niet zoveel last van de batterij, alhoewel het wel merkbaar is. Zolang ik m’n dag haal 🙂

  22. Ben ik nou de enige met een 3GS die geüpdatet is en dit probleem met de snel leegrakende accu niet heeft?

  23. Ik begrijp niet dat er mensen zijn die 2 of 3 dagen zonder opladen kunnen. Doe je dan helemaal niets met je telefoon? Ik moet al vanaf m’n eerste iPhone dagelijks bijladen, met elke software. Dit doe ik ‘s avonds als ik slaap, dus dat vind ik niet erg. En een dag vind ik redelijk. Je mag een smartphone als de iPhone niet vergelijken met een telefoon van vroeger waar je inderdaad dagen mee kon doen. Die toestellen konden niets in vergelijking met nu.

  24. Ik haal met mijn iPhone 4 met 4.2.1 gisteren 3 dagen stand-by, gebruik 4 uur 10 minuten en heb nog 29 procent over. Ik gebruik geen push, wifi en gps staan altijd aan.

  25. Voor de mensen die het nog steeds niet begrijpen. Iedere dag de iPhone aan de lader verlengd de levensduur van de accu. Pas om de 2 à 3 dagen opladen is super slecht voor de accu. Dat verkort de levensduur.

  26. Fake inderdaad, als je het plaatje in Photoshop opent, zie je dat men zich 1 pixel vergist heeft tov andere ‘. 1’ karakters. Als je nog dieper kijkt zie je dat er mee gerommeld is.

    Evengoed een vergelijk tussen 2 tegelijk gekochte iphone 4 modellen hier: de ene op v4.2.1 (wifi/3g-aan, bt-uit) houdt het nog geen halve dag vol, de ander op v4.3 doet hetzelfde in 1,5 dag. Rara hoe kan dat?

    En fgeer heeft gelijk: elke dag helemaal leeg laten lopen verkort de levensduur van een lithium ion accu drastisch. Accu cycling stamt uit de NiCd tijd, niet nodig bij lithium.

  27. @Sander Akkerman: Je kan zo naar de vodafone winkel om een ander simmetje te halen. Hier in Groningen doen ze in elk geval niet moeilijk.

  28. @Marcianow: Aan populariteit winnen door die stunt is alvast gelukt… iOS 4.3.1 zal binnenkort wel uitkomen en Apple kennende zal de batterij-‘bug’ opgelost worden. Maar ik geloof niet dat zij iOS 4.3.1 al hebben.

  29. @fgeer: Volgens mij is dat helemaal niet nodig. Apple adviseert dat de electronen regelmatig in beweging moeten blijven, minimaal 1 keer per maand helemaal opladen en helemaal laten leeglopen.

    Voor een goed onderhoud van een lithiumbatterij is het belangrijk dat de elektronen in de batterij van tijd tot tijd in beweging zijn. Laad de batterij ten minste één maal per maand volledig op (tot 100% en dan weer helemaal laten leeglopen).

    Verlengen batterijduur iPhone

  30. Er zijn een paar beroepsidioten die hier de boel verdraaien, worden jullie daar betaald voor?

    Apple beweert en geeft zelf in de voorwaardes aan dat hoe vaker je oplaadt, des te minder de kwaliteit maar het verschil zal dan pas op z’n minst merkbaar zijn EN dan gaat het vooral niet om het geval dat je met de half/volle batterij voor het slapen gaat en dan de volgende dag weer helemaal op is….

    Op z’n minst na 2 jaar merkbaar zijn maar dan zou je dr niet zoveel moeten merken als de drama wat we nu opeens meemaken…

    Vraagje, waarom staat die Google Map niet bij instellingen?

    Dat iedereen hier maar wat kan roepen. Er beweerden een paar dat je je accu iedere dag moet opladen, hoe vaker hoe beter. Tegen degenen zeg ik, lees de gebruikers-fabrieksvoorwaardes maar nog eens… Totaal omgekeerde wereld dus. Ik sluit me totaal aan de voorwaardes aan

  31. oke wachten op de 4.3.1 want dan komt de JB ook uit voor 4.3.1 en daar wacht ik al op vanaf kerst… Laat apple deze keer maar goed opschieten…

  32. Kijk bij locatie voorzieningen @onzin:

  33. Bij mij was mijn batterij na 1 dag leeg bij ios 4.3 maar ik heb dan bij locatievoorzieningen en berichtgeving dingen die ik eigenlijk niet gebruik afgezet en nu werkt mijn batterij weer als normaal.

  34. Batterijprobleem is met iOS 4.3.1 niet verholpen. Ik was het zat, ook dat pers hotspot niet werkt. Vanwege dit laatste gejailbreakt. En wat schetst mijn verbazing: na een werkende hotspot heb ik geen last meer van een snel leeglopende batterij…
    Ik vermoed dat de WIFI stack niet helemaal correct werkt ivm sommige HW versies.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.