Reacties voor: Accessoiremakers gebruiken vaker Bluetooth om Lightning en AirPlay te omzeilen

Accessoiremakers kiezen steeds vaker voor Bluetooth, in plaats van AirPlay of een Lightning-aansluiting. Licenties afsluiten met Apple is duur en Bluetooth is veel breder toepasbaar.

Reacties: 26 reacties

  1. Zonde, heeft Apple nogal dom aangepakt..

  2. Apple has been licensing the audio portion of AirPlay to speaker manufacturers for $4 a pop.

    Wow, wat een kosten

  3. Leuk bedacht zo’n chip in een kabeltje, maar had Apple echt verwacht dat mensen staan te springen om er een licentie voor af te nemen? Doodzonde, er zijn hierdoor zo weinig docking stations / cradles voor de iPhone 5. Ik ben nog steeds aan het zoeken..

  4. @Jean-Paul Horn: Is wat anders dan de $30 in het artikel.

  5. Origineel geplaatst door Maurice
    Leuk bedacht zo’n chip in een kabeltje, maar had Apple echt verwacht dat mensen staan te springen om er een licentie voor af te nemen? Doodzonde, er zijn hierdoor zo weinig docking stations / cradles voor de iPhone 5. Ik ben nog steeds aan het zoeken..

    Gewoon een belkin nemen, kan je je eigen kabeltje gebruiken.

  6. @eddiemen: Die schijnt niet geweldig te zijn. Als je de iPhone er uit neemt, trek je het kabeltje mee.

  7. Ik heb een JBL On Stage 200ID speaker dock.
    Deze is voorzien van een ‘oude’ iPhone connector (30-pens).

    Weet iemand of ik mijn iPhone 5 kan gebruiken op deze speaker dock met een originele Apple Lightning-naar-30-pens-adapter (€30,00)?
    En beter nog: heeft iemand ervaring met een goedkopere DealExtreme variant (vanaf enkele euro’s)?

  8. Zoals destijd bij lancering van dat geweldige kabeltje met die overweldigende prijs door de extra ordinary licentie kosten, gedoemd te mislukken.

    Vindt met kabels werken toch al zo jaren “80, draadloos is veel gebruiksvriendelijker. Nu nog de perfecte draadloze manier van opladen en de kabeltjes kunnen de prullenbak in. Jammer voor Apple maar ja de laatse tijd zie je steeds meer dat hun arrogante houding en denken afgestraft wordt, de comsument is het zat en de toeleveranciers zoals bv voor kabel ook.

  9. Apple prijst zich op deze manier uit de markt…….
    ik heb graag Apple producten maar ze moeten niet te rigide zijn met hun beleid…..kan ze zomaar eens “de wereld” kosten….

  10. Origineel geplaatst door Ben
    @Jean-Paul Horn Is wat anders dan de $30 in het artikel.

    Beter lezen.

    AirPlay is more common in high-end audio systems, partly because adding the technology contributes significant costs to a product — at least $30 per speaker system or receiver sold, according to one manufacturer.

  11. Enerzijds ben ik er niet blij mee dat fabrikanten Apple laten vallen. Maar aan de andere kant vind ik het goed dat Apple wordt afgestraft voor hun gierige gedrag. Ik begin Apple steeds meer onuitstaanbaar te vinden. Ik hoop dat ze snel met beide voeten weer terug komen op de aarde. Zodat ze weer open worden. Ze gaan op deze manier steeds meer marktaandeel verliezen.

    Geen batt verwisselen
    Geen uitwisselbare media kaartje
    Geen usb lader of usb communicatie
    Geen nfc ondersteuning
    Geen uitwisseling van muziek

    Jammer maar wel logisch dat Android zo hard aan het groeien is. Als alle fabrikanten nu ook Apple laten vallen. Dan zal Apple er wel op terug komen.

  12. Origineel geplaatst door Ben
    Apple has been licensing the audio portion of AirPlay to speaker manufacturers for $4 a pop.Wow, wat een kosten

    Op een speaker met een kostprijs van tussen de 2 en 10 dollar max is dat een fors bedrag ja.

  13. @Rob: Ik heb voor mijn dochter zo’n extreem goedkoop adapter (voor tientje of zo) gekocht. Het werkt nog goed. Geen problemen.

  14. @Rob: De originele apple moet werken, let er wel op dat veel van de chinese niet met audio apparaten werken. Heb het zelf ook gehad (en op dealextreme zien staan, wel verstopt onder de forumvragen). Dus let daar op, want anders is het weggegooid geld.

  15. @Rob: Ik heb vandaag mijn Adapter van DX gekregen, was 1,90 dollar. Syncen met PC werkt goed, opladen ook… Maar geluid via mijn BOSE docking station werkt niet, hij laad dan alleen op!

    @Olga2000: Mag ik vragen waar je deze vandaan hebt en met welk docking station deze werkt?

  16. De connector van Apple werkt uiteraard perfect.

    Heb JBL boxje en met connector erop blijft mijn iPhone 5 gewoon rechtop staan.

    Maar geef mij maar AirPlay! Heerlijk protocol. Moeten ze goedkoper en toegankelijker maken.

  17. Toch zit er ook een behoorlijk verschil tussen AirPlay en Bluetooth.
    Bij AirPlay kun je (via een Mac) meerdere speakers simultaan afspelen. Niets geen vertraging etc.
    En de beperking zit hem niet in afstand tussen telefoon en speaker – maar het bereik van je netwerk.

    Ook grappig dat AirPlay duur blijkt te zijn (met bedragen erbij) – maar Bluetooth blijkbaar een beter tarief blijkt te hebben (zonder bedragen)

  18. Een van de vele redenen waarom ik volledig klaar ben met Apple en nu zo’n fijne Samsung gebruik. Die in tegenstelling tot iPhone ook nog eens Apt-X Bluetooth ondersteunt voor superieure audio weergave.

  19. Origineel geplaatst door Sjeltur
    Bij AirPlay kun je (via een Mac) meerdere speakers simultaan afspelen. Niets geen vertraging etc.

    Ik merk wel degelijk 2 à 3 seconden vertraging via AirPlay. Maar dat maakt me niet uit, want iTunes rental films worden netjes door iTunes lip synchroon afgespeeld….

    Ik heb ook een tijdje een bluetooth ontvanger gebruikt (Belkin for iPod dinges) en de kwaliteit is om te huilen zo waterig en dof vergeleken met het lossles AirPlay.

  20. Origineel geplaatst door Ericc B
    Een van de vele redenen waarom ik volledig klaar ben met Apple en nu zo’n fijne Samsung gebruik. Die in tegenstelling tot iPhone ook nog eens Apt-X Bluetooth ondersteunt voor superieure audio weergave.

    Wat doe je hier dan nog? Heimwee? 😀

  21. Bedankt voor de reacties op mijn bericht.
    Ik ga de originele Apple Lightning-naar-30-pens-adapter kopen (€30,00).

    Nog wel iets grappigs: Ik vroeg vorige week in de Apple store in Amsterdam of ik zo’n Lightning-naar-30-pens-adapter even mocht proberen op een speaker dock met mijn iPhone 5. Wilde horen of de audio stream goed werkte op diverse docks.
    De Apple medewerker zei toen: “De adapters zitten in de verpakking en ik heb er geen één uit de verpakking liggen”. Ik vroeg of hij er één uit de verpakking kon halen, zodat ik het kan proberen.
    Hij zei toen: “Als ik er één uit de verpakking haal, kan ik ‘m niet meer verkopen!”.
    Waarop ik zei: “In de hele Apple store staat een paar ton aan apparatuur waar je je op uit kan leven en wat niet meer als nieuw te verkopen is. Dat ding kost €30 en dat kan niet?”.

    Hij keek mij verontwaardigd aan.
    Vreemde jongens die Apple verkopers! 😉

  22. Airplay is overigens gewoon DLNA met een apple sausje. Wil je DLNA (wat met veel meer audio video samenwerkt) download je gewoon een dlna app.

  23. Origineel geplaatst door Rob
    Waarop ik zei: “In de hele Apple store staat een paar ton aan apparatuur waar je je op uit kan leven en wat niet meer als nieuw te verkopen is. Dat ding kost €30 en dat kan niet?”.Hij keek mij verontwaardigd aan. Vreemde jongens die Apple verkopers!

    +1! Mee eens!
    Klant onvriendelijk!

  24. @Rob: heb een connector converter van een paar euro, die niet werkt

  25. Ik heb inmiddels de originele Apple Lightning-naar-30-pens-adapter gekocht (voor het belachelijke bedrag van €30), maar deze werkt wel prima op mijn speaker dock!

    En inderdaad heb ik op de op de website van Dealextreme (en enkele soortgenoten) gelezen dat de goedkopere varianten van enkele euro’s de audio stream NIET doorgeven en alleen geschikt zijn voor opladen en synchroniseren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.