Reacties voor: Accenture nomineert Appie, BuitenBeter, feest.je en andere iPhone-apps

Accenture heeft de Innovation Awards 2010 aangekondigd, waarbij je op vijf iPhone-apps kunt stemmen: Appie, BuitenBeter, feest.je, SeatMe en WijnShaker.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Waarom die engelse presentaties? Alsof mensen in het buitenland ook Appie gaan gebruiken…

  2. @koenvdvoort: eens!

    Als die presentaties mij moeten overtuigen om te stemmen dan houd ik mijn stem in m’n zak. Geen enkele “presentatie” (eigenlijk voorleesbeurt) loopt lekker en is door de veelal slechte uitspraak moeilijk te volgen. Ik zou zeggen: doe het lekker in het Nederlands als Engels je niet ligt en bereid het verhaal voor, zodat je niet de hele tijd langs de camera kijkt. Erg storend.

    Wel leuk om te horen van applicaties die ik nog niet ken. Appie heb ik al, maar ik ga de rest zéker uitproberen! (Met uitzondering van feest.je, die spreekt mij totaal niet aan. Bovendien hebben we daar al Foursquare voor.)

  3. ^^Hebben jullie niet iets anders om druk over te maken.

    Al deden ze het in het Chinees (met ondertiteling;) ) dan zou het nog niets uitmaken………

  4. Leuk die nominaties. Appie begrijp ik, want is erg handig. BuitenBeter lijkt me omslachtig; thuis via e-mail werkt beter denk ik; zoveel spoed zit er niet achter het melden van een klacht (maar misschien vergis ik me)? SeatMe ken ik niet, is misschien wel handig als alle restaurants mee doen op een zaterdagavond. Van kloon feest je begrijp ik totaal niet dat ie is genomineerd. Hoe kan dat? Wijnshaker ken ik niet, want ik drink geen wijn, maar zou een aantrekkelijke app voor de liefhebber kunnen zijn.

    Mijn prognose als winnaar: Appie.

    Edit: net de iTunes beschrijving van buitenbeter bekeken. Als gemeenten mee doen toch een handige app!

  5. Origineel geplaatst door Goenigoegoe
    ^^Hebben jullie niet iets anders om druk over te maken.Al deden ze het in het Chinees (met ondertiteling;) ) dan zou het nog niets uitmaken………

    JA, ik wel.
    Je moet om te kunnen stemmen je emailadres opgeven, daarna krijg je een bevestigings mail waar je op een link moet klikken om je stem te bevestigen . . . . .
    Ik denk dat veel stemmers dan al afgehaakt zijn en ten tweede is er niemand die mij garandeerd dat mijn opgegeven emailadres niet gebruikt wordt voor andere doeleinden. De praktijk doet het ergste vermoeden wat email misbruik betreft.
    Ten derde is een engelstalige presentaie voor apps die uitsluitend bedoeld zijn voor de NL markt inderdaad een aanfluiting en zeker geen aanbeveling voor de presentator.

  6. @Michiel:

    Weet niet hoe het met jou Engels zit, maar behalve de uitspraak van BuitenBeter, vind ik het allemaal prima te volgen. Tja, het zijn geen native English speakers, maar daar kan je als Nederlander toch moeilijk een probleem van maken 😛

  7. Feest.je nomineren als een van de beste ideeën? Laat me niet lachen zeg! Als het tegenwoordig al een ‘idee’ is om een ander product 1-op-1 te kopiëren en wat te vertalen…. Nou, dan weet ik er nog wel een paar.

    Wat een belachelijke nominatie.

  8. Ik vind het raar dat veel nuttigere apps als kranten, tvgids, reizen, iPc, enzo er niet bij staan. Appie is niks voor mij, want ik woon boven de Jumbo, wijnshaker is ook nix voor mij, ook vanwege de Jumbo, feest.je vond ik 10x nix, waardeloze app, en seatme bestaat niet eens, dus hoe moet ik daar nu op kunneb stemmen?
    Wat is dit voor lullige wedstrijd jonges? Wat voor verkapte marketingtruc zit hier achter?

  9. Ik zie het al! Mensen, niet stemmem, want deze hele actie is bedoelt om email adressen te vergaren om die vervolgens te bombarderen met spam.

  10. Een Nederlandsche verkiezing onder Nederlandsche bedrijven…. Er worden in eerste instantie Nederlandersch aangesproken… of het nou goed of slecht Engels is, ik begrijp niet waarom het in het Engels wordt voorgelezen gepromoot.

  11. @johan: dan gebruik je toch 10minutemail.com

  12. Appie is voor mij, met afstand de onbetwiste winnaar. Het enige wat ontbreekt is de mogelijkheid om je boodschappenlijstje rechtstreeks naar de bezorgservice te sturen maar daar wordt aan gewerkt heb ik begrepen.

  13. Origineel geplaatst door johan
    Ik zie het al! Mensen, niet stemmem, want deze hele actie is bedoelt om email adressen te vergaren om die vervolgens te bombarderen met spam.

    Ik ken Accenture alleen als een betrekkelijk saai B2B IT-bedrijf dat vnl. Windows georienteerd is.
    Waarom deze plotselinge consumenten-interesse?
    Loopt de business zo belabberd dat ze moeten meedijnen op de golven van Apple ?
    Aan de manier waarop dit gepresenteerd wordt kan je zien dat het niet echt hun “ding” is…

  14. Eens met @BloodDragon, geen native speakers. Maar blijkbaar ben ik niet te volgen, sorry for that… 😉

    Deze video is gemaakt voor De Nationale Phone Show. Beter?

    de ‘pitch’ wacht je toch niet af ?!…. gewoon de gepresenteerde apps installeren en proberen net als @michiel en @willem

    ……en doe een PROEFmelding in september met BuitenBeter en je maakt ook nog kans op iPhone4.

    @willem bedankt voor je edit, nu nog een echte melding doen en je zal zien dat het werkt. Hoe denk je dat het komt dat de hele publieke ruimte niet één grote *******zooi is…..gemeenten zijn continue bezig met repareren van gaten in de weg, vervangen kapotte straatverlichting en veilig houden van bijvoorbeeld speeltoestellen.

    Deze App, met Foto en GPS locatie maakt het gewoon heel makkelijk voor iedereen om te melden op het moment én de plek dat je een probeem ziet. Voor de gemeenten is het meteen duidelijk, door de foto en locatie.

    Op het iPhoneclub forum of de twitter (@BuitenBeter) zien we graag terug wat je ervan vindt in de praktijk. [en kijk eens wat anderen ervan vinden tot dusver…]

    Overigens, Engels is voorgeschreven omdat Accenture ook internationaal deze Nederlandse innovaties promoot. Goede zaak dus. Appie is zo Carrefour in het Frans en BuitenBeter….wie heeft er een goed idee?! Zie hier een voorbeeld van de internationale aandacht voor dit Nederlandse concept.

    Kortom, gewoon proberen die apps, overtuig jezelf.

    Jens (http://www.BuitenBeter.nl)

  15. Alsof Apple een prijs van deze club hooibalen met Drs. titels nodig heeft. Driedelig accountant grijs die echt niet begrijpt wat er in de wereld gebeurt wil zeker aanhaken op het succes van een innovator. Hoe heette die wethouder ook alweer? Oh ja Hekking uit Juinen.

  16. Origineel geplaatst door mooserwirt: Alsof Apple een prijs van deze club hooibalen met Drs. titels nodig heeft. Driedelig accountant grijs die echt niet begrijpt wat er in de wereld gebeurt wil zeker aanhaken op het succes van een innovator. Hoe heette die wethouder ook alweer? Oh ja Hekking uit Juinen.

    Jawel burgemeester! 😉

    Maar ik snap ook niet dat een club als Accenture zich ineens met dit soort dingen gaat bemoeien. Het hele concept slaat ook nergens op, okee dan komt er een top 29 lijst uit met ‘beste’ apps. En dan? Gaan ze dan een mooie glimmende beker kopen bij ‘Jopies prijzenshop’ op de hoek? Het heeft wel een hoog ‘de liegende hollander’ gehalte zeg, pronken met andermans veren om er zelf (marketingtechnisch) beter van te worden…

  17. Mensen, mensen, die awards zijn niet alleen voor iPhone apps. En de jury binnen de Best Mobile Concept lijkt me toch wel aardig in de materie te zitten:

    Jury Best Mobile

    • Jan Wildeboer – Director Strategy & Business Development KPN
    • Susanne Mostertman – Strategy & Business Development Director Sanoma
    • Bob Bunnik – Director Strategic Development Tele2 Nederland
    • Boris Veldhuijzen van Zanten – Owner/Entrepreneur The Next Web
    • Marc Fonteijn – Chairman Mobile Monday Amsterdam
    • Menno van Leeuwen – Sector banker Technology, Media, Telecom ABN AMRO Bank
    • Giulio Goletto – Senior Executive Accenture

    Maar ik ben wel bevooroordeeld, want ook genomineerd. In best green categorie. Hier mijn steenkolenengels 🙂
    Filmpje Treemagotchi
    De autocue stond trouwens aardig eindje naast de camera ja. Maar dat wisten geen van de presentatoren, vandaar die scheve ogen…

    Wat vinden jullie van dit initiatief?
    Binnenkort trouwens ook een iphone app versie van Treemagotchi. En nieuw design van site.

  18. Ik vindt het wel humor,…
    succes de komende tijd in ieder geval.!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.