Reacties voor: Accenture NL: ‘Apple geeft weinig prioriteit aan zakelijke iPhone-kopers’

Accenture Nederland wil overstappen naar de iPhone 4 maar Apple maakt het moeilijk: er is maar beperkte voorraad voor zakelijke partijen. Distributeurs geven voorrang aan consumenten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Als je de iphone4 in Januarie 2011 gaat uitdelen dan is de iphone 5 misschien al leverbaar 😉

  2. Origineel geplaatst door Johan
    Als je de iphone4 in Januarie 2011 gaat uitdelen dan is de iphone 5 misschien al leverbaar

    Mwoah.. dat lijkt me wel erg snel. Zal er niet eerst een 4GS komen? Zoeken ze nog mensen bij Accenture? Ik kan niet zo veel, maar wil wel een gratis iPhone 4 😉

  3. @Johan:
    Doe toch eens normaal… je praat als een kip zonder kop! Het duurd alleen al 18 maanden om een iphone te ontwikkelen, van ontwerk tot produktie.
    Mogen we eerst even van de iphone4 genieten zeg.

    Misschien komt in Juli 2011 de iPhone 6 wel!!!!

  4. Het bedrijf waar ik werk deelt Blackblurrys uit. Ik steek mijn collega’s heerlijk de ogen uit met m’n privé-iPhone met bedrijfs-SIM. Onze EMEA-baas heeft naast zijn BB een iPhone en geeft duidelijk aan welke hem meer bevalt ;).

  5. Tuurlijk positioneert Accenture zich als Microsoft bedrijf. Daar kunnen ze meer consultancy uren slijten, vanwege het gebrek aan visie en leiderschap… dat hebben ze bij Apple niet nodig.

  6. FY11 begint bij Accenture op 1 september 2010.

  7. @Mickel: Tamelijk agressief richting Johan he ?
    Overigens, praten als kip zonder kop is zeker van toepassing als je DUURD en ONTWERK schrijft.

  8. Niet meer dan normaal dit, waarom zou een bedrijf ineens voorrang moeten kunnen krijgen op de rest van de mensen die wachten op een iPhone 4… Tenslotte zijn er genoeg consumenten die al lang een iPhone 4 gereserveerd hebben. Wanneer de iPhone voor iedere consument goed leverbaar is, dan zal dat ook voor alle bedrijven gelden.

  9. Ik weet niet hoeveel ze er besteld hebben, maar 2 weken geleden zijn hier +-30 iPhone4’s geleverd via T-Mobile 🙂

  10. …ook al is het hogere management er minder van gecharmeerd. Accenture positioneert zichzelf liever als een ‘Microsoft-bedrijf’.

    Bied ze dan ook geen iPhone aan zou ik zeggen… Ze hadden op voorhand kunnen inschatten dat de meerderheid hier voor zou kiezen.

  11. Hardly nieuwswaardig dit, er zijn genoeg bedrijven die zakelijk wel een iPhone kunnen regelen…

  12. Er staat dat ze bij de start van Fiscaal Jaar 2011 de iPhones gaan uitdelen.
    Dat kan iets anders zijn als kalender jaar !!
    Als je op de investor pagina van Accenture kijkt zie je dat het fiscale jaar loop van 1 sept tot 31 aug.
    Dus FY11 is 2 weken geleden gestart

    Wellicht goed om te weten.

  13. Mijn bedrijf kiest voor Blackberry, vanwege de betere beveiliging. Niet voor niets heeft India een verbod op Blackberries opgelegd, de geheime dienst kan ze niet kraken.
    Als ik morgen kan ruilen dan zou ik mijn bedrijfsBB direct omruilen voor een iPhone.

    Mocht Apple zijn veiligheidsnormen op dat niveau krijgen dan is het namelijk een prima bedrijfstoestel.
    Apple iOS verbiedt haar gebruikers namelijk al grote bestanden (+ 20 mb) te downloaden.
    Apple iOS staat geen andere software toe dan haar eigen.
    iTunes is al zo gebruiksonvriendelijk dat toch niemand dat gaat gebruiken om muziek te downloaden etc.

    M’n prive iPhone ruil ik dan gelijk in voor een Samsung Galaxy, dat is toch het betere speelgoed. (nog heeel even geduld en dan ben ik èn van T-Mobile en van m’n ‘gevangen’ iPhone af)

  14. @_Stephan:
    Dan is uw IT department een beetje outdated … sinds iOS 3 was reeds alle encryption en management functionaliteit aanwezig … je kon als bedrijf echter niet controleren of de gebruiker deze zaken wijzigde … dit is opgelost met iOS4 en MDM demon die op de achtergrond draait. Van zodra je dan als werknemer zaken verandert kan de tel. geblokkeerd worden.

    Wat India betreft, heeft niets met het toestel te zien maar alles met het feit dat BB servers in canada staan en de communicatie encrypted is …
    En dus kan iedere Jan modaal zonder eigen server infrastructuur daar een abo nemen en kan men niet mee luisteren. Maar eigenlijk is dat belachelijk want je kan net hetzelfde met een android of iOS device …
    Je moet dan wel een server hebben staan buiten de macht van de geheime dienst in kwestie … maar daar zijn er honderden van over heel de wereld.
    Laat uw IT maar hier eens alles lezen:
    http://www.apple.com/support/iphone/enterprise/

  15. Origineel geplaatst door _Stephan
    Apple iOS verbiedt haar gebruikers namelijk al grote bestanden (+ 20 mb) te downloaden.
    Apple iOS staat geen andere software toe dan haar eigen.
    iTunes is al zo gebruiksonvriendelijk dat toch niemand dat gaat gebruiken om muziek te downloaden etc.

    Man man man wat kraam jij een onzin uit zeg.

  16. Gewoon de werknemer zelf laten aanschaffen en vergoeden. Simpel toch.

  17. Da’s mooi, corporate emails zomaar doorsturen naar iphoneclub. Er zijn er al voor minder ontslagen.

  18. Meteen ontslag genomen 😉

  19. Als dit soort rakkers die de hele AEX adviseren al geen Windows Mobile nemen dan wordt het helemaal huilen voor Steve Ballmer…

  20. Als de veiligheids-eisen geen probleem zijn ruil ik graag m’n BB in voor m’n iphone voor zakelijk gebruik! Want een BB heeft omslachtige menus, inbox beheer is matig, en dat toetsenbord doet me niks.

    Verder vraag ik me af welke onzin ik uitkraam. Ik mag geen iTunes producten dowloaden meer dan 20mb. Prima geschikt dus voor werkgevers die hun dataverbruik binnen de perken willen houden (hoewel ik er sowieso vanuit ga dat alle dingen die een iphone leuk maken zijn geblokkeerd voor deze werknemers).
    Apple houdt graag alles zelf in de hand, dus prima geschikt voor de zakelijke markt.

  21. Windows mobile 7, is natuurlijk Windows phone 7.
    (Red.) Aangepast.

  22. Wat een broodje aap van iPhone en de zakelijke markt.
    Begin deze maand meldde Bloomberg b.v. uitvoerig over hoe de iPhone steeds meer de top van de financieele markt bereikt. Lees voor jezelf:
    http://noir.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=aCmtyPTr6dVQ

  23. Wachttijd? Levert Accenture witte iPhones? 😉

  24. @_Stephan : redelijk kansloos gezever. Eerst praat je over zaken waar klaarblijkelijk niets van weet en vervolgens na opmerkingen van anderen kom je terug op je keuze voor de iPhone.
    Wat allemaal best is. Maar ga niet lopen verkondigen dat een Samsung Galaxy #fail het betere speelgoed is. Foto’s slecht beeld slecht, instellingen lastiger te vinden allemaal in vergelijking met iP4. Plus je loopt met zon plastic geval die op elke hoek van de straat gratis te verkrijgen is. Pannenkoek!

  25. Origineel geplaatst door _Stephan
    Als de veiligheids-eisen geen probleem zijn ruil ik graag m’n BB in voor m’n iphone voor zakelijk gebruik! Want een BB heeft omslachtige menus, inbox beheer is matig, en dat toetsenbord doet me niks. Verder vraag ik me af welke onzin ik uitkraam. Ik mag geen iTunes producten dowloaden meer dan 20mb. Prima geschikt dus voor werkgevers die hun dataverbruik binnen de perken willen houden (hoewel ik er sowieso vanuit ga dat alle dingen die een iphone leuk maken zijn geblokkeerd voor deze werknemers).
    Apple houdt graag alles zelf in de hand, dus prima geschikt voor de zakelijke markt.

    Uit eigen ervaring weet ik dat het ONZIN is, dat je een limiet hebt van 20mb per iTunes product, want ik heb laatst de app Driver gedownload via de appstore en die is meer dan 400 mb en die kan ik gewoon op m’n iPhone zetten en gebruiken (ook zonder jailbreak), dus waar dit op gebaseerd is, mag de paus weten…

  26. Psies, tomtom 1,9 GB.

  27. @Liekele Helmus – Dat artikel over JPMorgan zegt toch helemaal niets over de leveringssituatie in Nederland bij grote bedrijven? Bij JPMorgan wordt ook helemaal niets gezegd over de snelheid van leveren aan zakelijke klanten, dus je zit nu Amerikaanse appels met Nederlandse peren te vergelijken.

    De situatie bij Accenture is een (niet door marketing of Apple-promotie gekleurde) praktijkervaring.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.