Reacties voor: Apple opent medische klinieken voor eigen medewerkers

Apple gaat met AC Wellness een reeks medische klinieken openen, gericht op eigen medewerkers. Het worden state-of-the-art zorgcentra met veel technologie. Maar je komt er alleen binnen met een Apple-personeelsbadge.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. … of is het ook een beetje win – win, Apple kan deze “infrastructuur” erg goed gebruiken voor (door) ontwikkeling van Apple medical (health kit) en co…

  2. The Circle… 😉

  3. Klinkt handig, kans is veel groter dat je binnen een uurtje terecht kan in tegenstelling tot de huisarts.

  4. Als Apple uiteindelijk maar niet de kant op zal gaan van Philips: de ‘consumentenelectronica’ verkopen en alleen ontwikkeling en verkoop van dure medische apparatuur overhouden 🙄

  5. DYSTOPIAN FUTURE WORLD WHERE COMPANIES RULE THE FUTURE! Die sci-fi films van vroeger waarbij een paar bedrijven alle macht hebben lijkt langzaam aan meer en meer realiteit te worden.
    Nog even en iedereen staat in dienst van die grote bedrijven…

  6. Met zo’n kliniek in de buurt van het hoofdkantoor hoeft ook het noodnummer niet gebeld te worden als er iemand op het glas in loopt…

  7. Ik zie het wat zorgwekkender… Apple weet straks precies wat je als medewerker mankeert, doordat die jouw medische “dossier” tot zijn beschikking heeft. En kan daar wellicht ook op inspelen met betrekking op jouw toekomst bij Apple.. waar is dan JOUW privacy nog geborgd?

  8. Origineel geplaatst door wouter
    The Circle… 😉

    Haha, daar moest ik ook gelijk aan denken.

  9. Origineel geplaatst door wouter
    The Circle… 😉

    Echt hè! Dit idee is gekopieerd uit dat boek/film. Bizar. Dus om geld te besparen gaan medewerkers naar een kliniek van de werkgever die vervolgens alle medische data kan gebruiken voor weet ik waarvoor.

    ‘Sorry joh, maar een promotie zit er voor jou echt niet in met al die genetische afwijkingen in je familie…’

  10. @Michel: Precies, daar moest ik ook aan denken.

  11. Origineel geplaatst door Davey
    DYSTOPIAN FUTURE WORLD WHERE COMPANIES RULE THE FUTURE! Die sci-fi films van vroeger waarbij een paar bedrijven alle macht hebben lijkt langzaam aan meer en meer realiteit te worden.

    Nog even en iedereen staat in dienst van die grote bedrijven…

    Ik zou er een moord voor doen om bij zo’n soort bedrijf te mogen werken. Het is in mijn ogen heen macht maar zorg en die zorg die Apple verleend kan het bedrijf ook nog eens voor zichzelf gebruiken. Mooier kan het toch niet? Bedrijf blij en jij blij dat je kundige en snelle zorg krijgt.

    Origineel geplaatst door Michel
    Ik zie het wat zorgwekkender… Apple weet straks precies wat je als medewerker mankeert, doordat die jouw medische “dossier” tot zijn beschikking heeft. En kan daar wellicht ook op inspelen met betrekking op jouw toekomst bij Apple.. waar is dan JOUW privacy nog geborgd?

    Wat is het probleem als Apple dat allemaal weet dan? Dan kan Apple daarop inspringen om je de juiste zorg te geven om zo snel mogelijk weer lekker aan de slag te kunnen. Dat is toch prima.

  12. @Nick Seamore: Een bedrijf wat er prat op gaat de privacy van mensen te respecteren gaat nu ineens hiermee diezelfde privacybescherming de nek omdraaien.
    Ik moet er niet aan denken dat via mijn personeelsdossier mijn kwalen, problemen (en die van mijn gezin) te lezen zijn door personeelschef en leidinggevende. Er zijn nu eenmaal zaken die een werkgever niets aangaan.

  13. @Nick Seamore: Ik kan Jan Willem niet beter aanvullen in deze…

  14. Natuurlijk zal Apple de data over de gezondheid van hun werknemers anoniem gaan gebruiken, zoals ze nu ook al doen bij al hun afnemers.

    Begrijp niet dat mensen de conclusie trekken dat je chef bij Apple komt te weten dat jij of jouw vrouw een slechte gezondheid hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.