Reacties voor: Aanwijzingen voor volgende generatie iPhone ontdekt in firmware

De website MacRumors heeft in firmware 2.2.1 strings gevonden die mogelijk verwijzen naar een nieuwe generatie iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 47 reacties

  1. agja geruchten:)

  2. het kan natuurlijk altijd een typfoutje zijn..

  3. Multicore processor? Multisnel de accu leeg.

    Doe mij de iPhone maar wat dikker, geen probleem, maar laat dat gevuld worden door accu’s.

  4. Natuurlijk zijn ze bij Apple bezig met een nieuwe iPhone, alsof ze stil zouden zitten. Apple maakt gewoon heel mooi spul en zeer gebruiksvriendelijk, dus hoop ik dat ze snel met weer iets moois komen. iPhone nog sneller, nog mooier design en nog gebruiksvriendelijker!

  5. denk dat ze in deze tijden mooi de rem erop hebben, en met wat code’s de nerds een beetje wakker houden die dan weer wat geruchten verspreiden

  6. ik denk dat de nieuwe Gen.
    minder kinderziektes heeft en een bom word boven alle telefoons!
    Ik heb er wel vertrouwen in, in die apple.

  7. Dat meende ze ook gevonden te hebben voor een nieuwe mac mini, die is er tot op heden ook niet gekomen…

  8. Als er een nieuwe iPhone komt wordt er meestal ook een nieuwe firmware, tegelijkertijd, gelanceerd. Dit lijkt me eigenlijk onzin, code zal wel ergens anders voor staan.

  9. Dat zuigt nogal..
    Heb ik net 6 maanden m`n iPhone 3G, zit er alweer een nieuwe aan te komen:P

    Nu maar hopen dat het een simpel typfoutje is ^^
    Wat ik niet verwacht eigenlijk..

    Maar zelfs als er een nieuwe aan komt, lijkt het me niet dat hij er al snel aankomt, iig niet binnen 6 maanden, tussen de iPhone 1G en de iPhone 3G zat ook bijna precies een jaar.

  10. als ie in de winkel ligt over 1,5 jaar haal ik hem vast weer 😉

  11. Tja en waar maakt iedereen zich druk om? Alsof je een wishlist kunt invullen 😉 Bovendien is de 3G een fijn apparaat en er zijn nog genoeg mensen die dat nog niet ontdekt hebben…

  12. Als ie over anderhalf jaar in de winkels ligt bij T-Mobile dan verleng ik lekker mn abo nog voor 2 jaartjes en neem de uhmm.. iPhone 3g die na de 3g komt 😉 .. juist!

  13. Weer een nieuw apparaat.. heb je net een iPhone 2G met firmware 1.02 krijg je 1.11, 1.12 dan een iPhone 3G met diverse firmware en dat allemaal in nog geen anderhalf jaar tijd.
    Laat ze eerst maar een apparaat goed doorontwikkelen.
    Het kost me zoveel tijd en geld allemaal.

    De pest is gewoon dat je op een of andere manier het laatste model wil hebben met de nieuwste software..

  14. Wat een gezeur toch allemaal over dat er ‘alweer’ een nieuwe iPhone aan zou komen. Dat is toch logisch? Nokia brengt toch ook niet 1 model uit om daar vervolgens 2 jaar niks aan te veranderen? Nee, die hebben tientallen modellen die voortdurend worden geupgrade, opgevolgd en nieuwe functies krijgen. Wat dat betreft houdt Apple zich nog erg rustig…

    In deze business is stilstand achteruitgang. Ik heb een Macbook van 15 maanden oud en er zijn inmiddels alweer 2 nieuwe generaties uitgekomen. So what..

    Je HOEFT toch geen nieuw model te kopen zodra het nieuwe uitkomt.

  15. Loop allemaal niet te janken dat er “zo snel” een nieuwe telefoon komt.
    De 3G kwam een jaar na de 2G, dus het is logischerwijs te verwachten dat er een jaar na de 3G een nieuw model komt.
    Misschien dat ze heel even wachten i.v.m. de kredietcrisis, dat lijkt mij iig niet onmogelijk.
    Eigenlijk is het nog netjes dat ze een jaar wachten met een hardware update.
    Dat zie je bij andere telefoon aanbieders niet gebeuren.
    Daarnaast worden MacBooks ook in ongeveer hetzelfde tempo ge-update, dus je weet wat je kan verwachten van Apple.
    Beetje vreemd om te verwachten dat de iPhone een wonder telefoon is die eeuwig mee gaat, zo zit de hele elektronica industrie niet in elkaar.

    @Peter

    Stilstand is altijd achteruitgang

    @ Marcoooo

    Wees blij dat er firmware updates uitkomen, daardoor hebben we tot nu toe een aantal heel vette functies erbij gekregen.
    Dat zie je bij veeeel andere producenten niet gebeuren.

  16. Is dit raar dan,dat er ooit een nieuwe iPhone komt?
    Ik doe een gewaagde voorspelling,er komt ook een nieuwe iMac!

  17. WAAT??? een nieuwe imac? WTF! 🙂

  18. Hmmm… Eind 2010 loopt mijn abonnement pas af, en tegen die tijd zal er wel een nieuwe iPhone zijn (100% zeker weten, bij Apple zitten ze niet stil!!!). Ieder jaar brengen ”ze” (- bedrijven die gadgets maken, en games, gameconsoles e.d.) weer nieuwe dingen uit, die iedereen wil hebben.

    Blu-Ray bestaat al 10 jaar, ”toen” werd het uitgebracht, maar was het een flop. De term DVD klinkt ons nu allemaal vertrouwd in de oren, dus hebben ”ze” op tijd Blu-ray en Blu-ray spelers uitgebracht. Nu mag het allemaal wel wat kosten (schijfjes, spelers e.d. en kan je ze (nog) niet kopieren) maar dat was eerst ook zo bij DVD-spelers.

    De ”bedrijven” zorgen ervoor dat je altijd het nieuwste van het nieuwste wil hebben, anders loop je achter en hoor je er niet meer bij. Een vriend van me verslijt iedere 3 maanden een nieuwe telefoon, en zijn auto heeft prachtige velgen, en de moter klinkt lekker, maar waar doe je dit voor? Een oude Mitsubischi uit ’91 rijdt toch ook goed?

    Je wil altijd het mooiste hebben, en kopen.. En het mag allemaal wat kosten. Je kan tegenwoordig ook niet meer zonder computer, je doet je belastingaangifte via de PC, en zonder digiD kan je ook niet meer… Anoniem bellen of browsen op het Web zit er ook niet meer bij.. Altijd kijkt er iemand zonder dat je het weet over je schouder mee… Mijn opa, in september overleed hij (86 jaar) heeft nooit een computer gehad, reed in een auto van 30 jaar oud, en in een klein huisje in een gerucht.. Je kan ook leven zonder technologie…

    Nee, ik ben geen hippie, neem dit bericht niet serieus, ik heb geen zin om tegen mensen in te gaan…

  19. als het zo is.. is het wel balen.. zit ik nog meer dan een jaar vast aan mn 3G..

  20. Lekker, ik sta op het punt mÅ„ abbo te verlengen en een iPhone abbo te nemen. Dan ga ik weer twijfelen of ik niet beter nog kan wachten tot hier meer duidelijk over is…

  21. Origineel geplaatst door Joost
    Multicore processor? Multisnel de accu leeg.

    Doe mij de iPhone maar wat dikker, geen probleem, maar laat dat gevuld worden door accu’s.

    Misschien ook multi-energiebesparend? Je weet maar nooit…

  22. Even mijn idee er over:
    iPhone bezitters zij gadgetfreaks, iPhone is een must have gadget. Als er een nieuwe iphone komt wil ik die ook.

  23. Tja…

    Ik heb op mijn 12e (in 2003) een Nokia 3310 gekregen. Deze heb ik een jaar gebruikt, en toen gebruikte ik tot mijn 16 geen telefoon. Na mijn examens in 2007 kocht ik een Nokia 6234 voor €150 (nog steeds te koop bij Vodafone voor €130). Deze had alle mogelijke functies: internet, Bluetooth, Infrarood, 2mp camera en ga zo maar door. In eerste instantie wilde ik al die functies niet, maar ik vond het wel handig en ik had toch €200 gekregen toen ik was geslaagd… Ik kocht er een 1 GB micro-SD kaartje bij voor €40 (die krengen kosten nu €5!!!)… Deze telefoon verdronk op de fiets in 2008, en 20 januari 2010 kreeg ik mijn iPhone.

    Ik kan niet meer zonder mijn iPhone, en als er een volgende komt, wil ik die zeker weten weer, de iPhone werkt heerlijk, tuurlijk valt er een hoop aan te passen (batterijduur e.d.) maarrrr er valt mee te leven, en een volgende iPhone versie zal dit zeker wel hebben. Na 3 Nokia’s te hebben versleten (3310, 6234, 1209) wil ik niet meer terug sinds ik mijn iPhone heb. Nokia werkt tov. de iPhone anders. De iPhone is multi-functioneel en kan álles, en wat hij niet kan: daar moet je mee leren leven. Het touchscreen werkt geweldig, en de Apps die je er op kan installeren zijn geniaal, is echt niks op aan te merken.

    iPhone: +100.000!

  24. @ W.D.

    Dan kan je nooit een abo afsluiten en nooit een Apple product kopen want er blijven altijd geruchten komen over nieuwe producten en doorontwikkelingen.
    De eerstvolgende gelegenheid van een launch van een nieuwe iPhone duurt nog wel ff en dan duurt het ook nog wel ff voordat hij hier in de winkel ligt.
    Dus sluit je nieuwe abo maar af met een 3G 😉

  25. @marcooo
    Heb jij dan een automatische incacco bij Apple?
    🙂

  26. is volgens mij gewoon een programmeur geweest,
    die laat tot de nacht door is gegaan en die inplaats van 1,2 2,1 invoerde

  27. Ben ik nu gek, maar dit heb ik al staan in mijn USBDeviceConfiguration.plist.. (firmware: 2.2).

  28. Daarom zou ik het interessanter vinden om behalve de 2,1 en 1,2 ook es de Product ID in de vergelijking te zien, maar die wordt nooit genoemd.

    We zien wel welk product ID bij 2,1 hoort in het screenshot, maar wat is die van de 3G?

    Twee tikfouten is toch wat onwaarschijnlijker.

  29. Op zich wel logisch. In juni is het twee jaar dat de iPhone werd gereleased in Amerika. Dat betekent dat de abo’s van al die mensen die ‘m destijds hebben gekocht ook verlopen. Apple wil die mensen binnen de Apple-boot houden. Anders gaan ze naar Nokia….

  30. Als er een nieuwe komt dan koop ik die toch gwoon xD Geld moet rollen 😛

  31. Origineel geplaatst door TheStijg

    Deze telefoon verdronk op de fiets in 2008, en 20 januari 2010 kreeg ik mijn iPhone.

    Wow knap man, jij krijgt dingen in de toekomst:P… er moet denk ik 2009 staan?

  32. @destijg: mag ik jouw tijdmachine een keertje lenen? 2010? Cool dat de iPhone niet veranderd is.

    Heb net mijn 16 gb versie gekregen, en ik ga hier echt wel twee jaar van genieten. Inderdaad komt alles op willen. Opa was nog niet zo gek!

  33. Toevallig ken ik iemand die bij apple werkt in amerika. Die zei me een tijdje terug al dat er in het geheim wordt gewerkt aan een nieuwe iphone die laatste kwartaal dit jaar zal uitkomen. Alles is al af, alleen het design moet nog worden gemaakt. Ik kan wel vertellen dat er een 5.0 camera in zit dus een grote verbetering.

  34. Tja, zo gaat dat. Ook Gazelle brengt één keer in de zoveel tijd een nieuw model fiets uit dat weer wat vetter is dan het vorige. Zo gaat dat met produktontwikkeling, maar het betekent nou ook weer niet dat je je huidige 3G moet afschrijven. Ik ben er blij mee, ook al zou er gisteren een nieuw model ui zijn gekomen.

  35. Dit moet haast wel de nano zijn. Waarom? De 3G is 1,2 die kwam na de 2G die 1,1 was. De opvolger van de iPhone zou dus logischerwijs 1,3 zijn en niet 2,1. Tenzij het écht om een heel ander soort model gaat. De Nano, zou dezelfde software kunnen gebruiken, maar dan minder icoontjes tegenlijk op je springboard bijvoorbeeld, dat zou dan 2,1 zijn.

    De geruchten zijn al tijden zo sterk en ik vermoed dat ze eigenlijk op MacWorld door Jobs de Nano hadden willen aankondigen, maar ofwel door zijn ziekte ofwel door eventuele kinderziektes, hiervan afgezien hebben en de launch hebben uitgesteld.

    De firmware die gelijk met de Nano had moeten komen (2.2.1 dus) is alsnog uitgebracht (vooral om de unlocks tegen te gaan uiteraard), inclusief verwijzing naar die nog niet verschenen nieuwe iPhone Nano.

    Uiteraard is dit volledig theoretisch gezwets van mijn kant. Maar ik ben er van overtuigd dat ik gelijk heb 🙂

  36. het is toch normaal dat er een nieuwe iphone komt, wat betreft functies komen altijd betere telefoons in razendsnelle tempo er zijn al telefoons die iphone al benaderen en op sommige gebieden al overtreffen

    als je vandaag duurste computer koopt met snelste proc. videokaart dit en dat weet je toch ook wel dat na een paar weken al weer een snellere uitkomt met meer functies en betere weet ik veel wat

  37. Dit is mijn visie op de volgende iPhone:

    Ik verwacht wel dat er een nieuwe iPhone komt, mogelijk weer rond juni, maar het zou ook kunnen dat ze er iets langer mee wachten.
    Dat hangt misschien ook een beetje van de concurrentie af. Op dit moment heeft Apple nog niet wat te vrezen, de doelgroep van de iPhone is gewoon een andere dan die van de andere touchphones.

    Kwa hardware zie ik de volgende mogelijkheden:
    [u]
    Hardware evolutie:[/u]

    -Ik zou het kunnen waarderen wanneer de nieuwe iPhone een video functie krijgt, filmpjes @ 9-12 fps via een jailbreak is gewoon niet bruikbaar.
    -Ook zou het leuk zijn als je @ 120 fps kunt schieten, iets wat de creatieve mogelijkheden vergroot en dus wel bij het imago van Apple past.
    -Daarnaast een betere camera, qua megapixels kan het me niet zo heeel veel uitmaken, maar vooral de lichtgevoeligheid mag van mij verbeteren.
    Flitsen doe ik liever niet, foto’s zijn in het donker veel mooier als je een erg hoge iso waarde kunt gebruiken. Maak voor de grap eens een foto @ iso 80 met een sluitertijd van een paar seconden.
    Door de iso waarde filnk omhoog te schroeven kan de sluitertijd weer korter voor dezelfde lichtintensiteit, waardoor dit bruikbaar zal worden, ook voor bewegende omgevingen.
    Ik denk dat dit soort foto features wel bij de iPhone past. Op dit moment is de iPhone ook de populairste camera phone op Flickr, ondanks de 2 MP camera.
    Dat kan Apple goed als marketing verhaaltje gebruiken: the most populair camera phone just got even better. Ik hoor het ze zo zeggen.
    -Daarnaast zou een frontcam mogelijk zijn. Dit doet niet perse af aan het design en kan leuk zijn om te video bellen via bv. iChat.
    -Iets meer snelheid is leuk voor de grafische mogelijkheden en breidt de potentie voor de iPhone als gameplatform uit.
    -Uiteraard zouden we een nog mooier design kunnen verwachten.
    -Een andere mogelijkheid die de iPhone op dit moment heeft, maar niet volledig benut is multi-tasking.
    Om dit uitgebreid toe te passen is er meer stabiliteit nodig, een betere cpu en ram zou hier voor kunnen zorgen.
    -Een multi-core cpu kan praktisch zijn, maar zal ook zeker zorgen voor de nodige buzz.
    -Fysiek toetsenbord, ik vraag me alleen af of dit bij de design filosofie van de iPhone past.
    -Fm transmitter/receiver: wel handig als het er standaard inzit, zodat je geen aparte hardware hoeft te gebruiken.

    [u]Hardware innovatie:[/u]

    -Draadloos opladen lijkt mij een leuke om de buzz rond de iPhone te vergroten, daar er nog geen andere telefoon is die dit ondersteunt. Interessant zou het zijn als alle communicatie met andere hardware ook draadloos en snel zou verlopen.
    Dan is de stekker en het dock niet langer noodzakelijk i.c.m. de juiste apparatuur.
    -Fatsoenlijke input voor games. Niet overal volstaat het touchscreen en de accelerometer.
    De potentie is er, kijk maar naar de hoeveelheid games op de iPhone en de groei van de iPhone als alternatief om games voor te ontwikkelen.
    -Anti-afdruk/kras coating 🙂 Of iig een coating die ervoor zorgt dat vuil met 1 veeg van het scherm verwijderd kan worden.
    Op de een of andere manier is het na een nacht stappen echt drama met het scherm. Het poetsdoekje is dan niet genoeg om alle vette vingers te verwijderen.

    [u]Software:[/u]

    -iChat met mogelijkheid om in de achtergrond te draaien
    -Horizontaal toetsenbord in elke app waarin getypt kan worden, piece of cake om te integreren.
    -Ondersteuning voor turn-by-turn navigatie, bluetooth, mms, copy paste en andere door de community veelgevraagde features.
    Het ontbreken hiervan is, ookal gebruik ik het niet buiten copy paste, vaak een let-down voor mensen. Daarnaast zijn het super simpele punten waarop men de telefoon af kan kraken.
    -Gebruik als airdrive, dit kan al via sommige programma’s, maar het is totaal niet geïntegreerd met de iPhone software.
    -Synchronisatie van allerlei data, bv. notes etc. met je Mac of PC.
    -Flash support
    -Mogelijkheid om live video uit te zenden, exponent van Twitter waarmee de iPhone met de Hudson River crash in het nieuws kwam. Weet iets om buzz te creëren rond de iPhone.
    -Uitgebreidere remote functie, mogelijk modulair kwa opbouw. Hoe simpel is het niet om een IR transmitter in te bouwen en daarmee ook je TV bedienbaar te maken :).
    -Uitzenden van eigen beluisterde muziek via WLAN, door het opzetten van een ad-hoc server.

    Dat zijn denk ik veranderingen die in de lijn der verwachting liggen. Hopelijk naast het evolutionaire ook wat van het innovatieve :).

  38. Origineel geplaatst door Twan
    Heb ik net 6 maanden m`n iPhone 3G, zit er alweer een nieuwe aan te komen:P

    Dit had ik toen ik de 2G versie kocht na 1 dag al 🙂

    Is het geen leuk idee heel de telefoon binnenin te isoleren voor vloeistof en dan de foon waterdicht maken en volgooien met accuzuur 😀

  39. zie je wel de iPhone Nano…

  40. Ja en multi-laad op door zonne-energie?@Nick

  41. @WvB22

    Nou… ik denk niet dat de ze iPhone nano als 2.1 zouden aanduiden, aangezien het een heel andere klasse is.

  42. T-mobile heeft alleen recht op een iphone 3g niet alle toekomst models,in engeland heeft o2 een bod gedaan aan apple voor het 3g versie ,als een ander komt denk ik dat o2 doet het niet omdat het kost o2 veel geld om te hebben. Orange uk of 3 krijkt het volgende versie als die komt , voor t mob is het google toestel nu meer belangrijk

  43. Ik vond het ook al raar je had ook al een firmware update 2.1 en nu weer een 2.2.1.
    Tja geruchten moeten er zijn he anders had macrumors niet kunnen bestaan misschien hebben ze het zelf wel verzonnen.

  44. wees gelukkig met de iphone, komt er een nieuwe, wees daar dan ook gelukkig mee, wees gelukkig met het feit dat er een iphone bestaat in het woud van blackberries en aanverwante…. er is geen lekkerder app.store dan die van de iphone toch? ik geniet dagelijks. komt er een nieuwe dan wil ik die, onmiddellijk!

  45. Origineel geplaatst door willemwees gelukkig met de iphone, komt er een nieuwe, wees daar dan ook gelukkig mee, wees gelukkig met het feit dat er een iphone bestaat in het woud van blackberries en aanverwante…. er is geen lekkerder app.store dan die van de iphone toch? ik geniet dagelijks. komt er een nieuwe dan wil ik die, onmiddellijk!

    :p dan is de pret snel over met een app. cap. van 150 :p

  46. heej

    weet iemand de locatie van die file?

  47. Origineel geplaatst door Twan
    Dat zuigt nogal..Heb ik net 6 maanden m`n iPhone 3G, zit er alweer een nieuwe aan te komen:PNu maar hopen dat het een simpel typfoutje is ^^Wat ik niet verwacht eigenlijk..Maar zelfs als er een nieuwe aan komt, lijkt het me niet dat hij er al snel aankomt, iig niet binnen 6 maanden, tussen de iPhone 1G en de iPhone 3G zat ook bijna precies een jaar.

    War praat jij over, die nwe komt binnen 1,5 maand uit! Denk jij dat jouw 3g 6 maanden geleden pas op de markt is gekomen ofzo?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.