Reacties voor: Aanwijzingen voor digitaal kompas in nieuwe iPhone

Er zijn aanwijzingen in de debug-menu's verschenen dat de nieuwe iPhone een ingebouwd digitaal kompas krijgt.

Reacties: 27 reacties

  1. Wat ik me dan meteen afvraag is… zit er een kompas in de TomTom devices?

  2. Origineel geplaatst door Jru
    Wat ik me dan meteen afvraag is… zit er een kompas in de TomTom devices?

    Goeie vraag…

  3. @Albir: Lijkt me wel, want anders zou je niet een kompas-afbeelding op het scherm kunnen zien: voorbeeld (dat kompas moet je wel handmatig inschakelen).

  4. Je pijltje gaat dan wel direct de goede kant op staan .

    Normaal staat hij altijd parallel aan de weg waar je je het dichtste bij bevindt. En pas als je in beweging komt dan kiest hij 1 van de 2 richtingen ahv de coordinaten die veranderen.

    @gonny: hoeft dus niet perse een kompas in een tomtom te zitten.

  5. Volgens mij heeft de tomtom het niet, aangezien deze pas iets registreert als je beweegt. Als je stil staat en je draait om je as, dan ziet de tomtom geen verschil (zover ik weet). Dit zou eerdef duiden om een software matig kompas, dan een hardwarematig.

  6. TomTom apparaten hebben geen ingebouwd kompas. De gegevens voor de kompas-afbeelding worden berekend uit de GPS data (richting kan je berekenen). Je kan dit gemakkelijk testen door als je stil staat te draaien naar een andere richting. Als er een kompas in zou zitten zou het beeld mee draaien.

    Remco was me al voor..

  7. In mijn Garmin heb ik wel een digitaal kompas zitten!

  8. Het enige wat de TomTom (en de concurentie) doet is plaatsen met elkaar vergelijken per seconde, of een paar seconden. Vervolgens trekt hij eenvoudige conclusies over richting en snelheid. Niet bepaald rocketscience. De topmodellen hebben we een extra sensor voor ondersteuning in tunnels en andere plekken met slecht ontvangst. Een kompas hebben ze niet. Ben benieuwd wat Apple er mee gaat doen.

  9. Dit zou er eerder op wijzen dat er ook een goed navigatie systeem komt voor op het water. Kitchen sink is misschien wel bedoelt als op ruim tool of opslag van je laatste lokaties(logboek).

  10. Tomtom heeft het niet. Anders zou het betekenen dat mijn oude MDA Vario dit ook heeft terwijl daar alleen de software van tomtom op staat.

    In mijn carpc (windows xp) zit ook niets en daar draait sygic en tomtonprima op inclusief natuurlijk turn by turn. Dit laatste wordt inderdaad gedaan door de verplaatsing per tijdseenheid te meten. Met 2 locaties (nu en 1 tijdseenheid geleden) kan je vervolgens het noorden bepalen en dus een kompas laten zien.

  11. Die kitchen sink deed me aan het Coriolis-effect denken, en dan vooral aan het broodje aap-verhaal dat de richting waarin wegstromend water in een gootsteen draait afhankelijk is van of de gootsteen zich ten noorden of ten zuiden van de evenaar bevindt. Maar hoe dat iPhonefunctionaliteit zou kunnen zijn weet ik ook niet 😉

  12. Origineel geplaatst door gijsmans
    Het enige wat de TomTom (en de concurentie) doet is plaatsen met elkaar vergelijken per seconde, of een paar seconden. Vervolgens trekt hij eenvoudige conclusies over richting en snelheid. Niet bepaald rocketscience. De topmodellen hebben we een extra sensor voor ondersteuning in tunnels en andere plekken met slecht ontvangst. Een kompas hebben ze niet. Ben benieuwd wat Apple er mee gaat doen.

    Nogmaals de outdoor modellen van Garmin zijn in het bezit van een kompas en een hoogte meter. Bovendien kunnen ze inderdaad ook in de meeste tunnels ed nog prima ontvangen. Wat je zegt is dus niet juist.

  13. Ik gebruik af en toe xGPS en die draait ook de kaart(Google maps) uit zichzelf. Lijkt me dus geen vereiste voor de nieuwe navigatie software op de iPhone.

    Quote vgroenewold(tweakers.net):
    “Wat zeker wel handig kan zijn is dat je hiermee Streetview meteen juist hebt staan, dat de GPS alleen maar de eerste positie nauwkeurig hoeft te bepalen en vervolgens wanneer het beweging waarneemt kan het dit corrigeren mbv het kompas (in gevallen dat ontvangst weer minder is).”

  14. ‘T gaat oa om augmented reality, of in ieder geval iets in de buur. Een toevoeging naast de acceloremeter. Zo zou je bv om je heen kunnen kijken met street view van google.. De andeoid heeft dit toch ook?

  15. Richting bepaal je toch door minimaal 3 assen en niet zoals er staat maximaal 3 assen

  16. @Dirk
    Richting kun je bepalen op 1 as (niet echt behulpzaam maar het kan), 2 assen of maximaal 3 assen…
    Voorbeeld op 1 as: Ik ga naar voren..
    Voorbeeld op 2 assen: Zuid-Westen wind
    Voorbeeld op 3 assen: ik ga richting het noord oosten onder een hoek van 2graden omhoog…

  17. je hebt gelijk 😛

  18. Dit is natuurlijk wel leuk:
    Examples of how this could be used include pointing your iPhone’s camera at a building and the phone telling you what building it is by combining GPS, accelerometer and compass information. The iPhone could even overlay graphics and text on top of the image to provide additional information. Another application described is the ability to show information about stars and constellations simply by pointing your iPhone towards the sky.

  19. PointMeThere en WhereIsMyCar bieden nu al GPS kompasfunkties. Kan je zonder 3G dekking of kaart toch je auto vinden.
    Zou ook niet weten wat de meerwaarde is van een echt kompas. Beetje brood/aap verhaal..?

  20. Origineel geplaatst door TafelDertien
    Die kitchen sink deed me aan het Coriolis-effect denken, en dan vooral aan het broodje aap-verhaal dat de richting waarin wegstromend water in een gootsteen draait afhankelijk is van of de gootsteen zich ten noorden of ten zuiden van de evenaar bevindt. Maar hoe dat iPhonefunctionaliteit zou kunnen zijn weet ik ook niet

    Dat is naar mijn weten ECHT zo.

    In bepaalde incar GPS systeem zit een gyrosensor die een ‘halve’ kompasfunctie heeft. Die moet eerst ‘gekalibreerd’ worden door de gps sattelieten, maar eens hij die richting kent, zou hij blijven volgen, ook zonder satelliet ontvangst.

  21. …terwijl een vectoriële magnetometer ook de richting kan meten langs maximaal 3 assen.

    I love it when you talk nerdy to me 😉

  22. off topic
    over het nieuwe desing als er een komt denk ik dat hij van aluminium gemaakt zal worden. want dat hebben ze met de macbook’s apple tv en de imac’s ook gedaan zo een hele body uit aluminium

  23. Kitchen Sink? Kennen we echt allemaal niet de Engelse uitdrukking “everything but the kitchen sink”? M.a.w., alles zit er in (nuttig of niet), behalve het aanrecht. Als *zelfs* de kitchen sink erin zit… tja… Het lijkt mij een aanwijzing dat het bogus is. Maar kan ook een geintje zijn van een engineer 🙂

  24. Origineel geplaatst door Eelke
    Kennen we echt allemaal niet de Engelse uitdrukking “everything but the kitchen sink”? M.a.w., alles zit er in (nuttig of niet), behalve het aanrecht.

    Whoops, gootsteen, niet aanrecht.

  25. Is die kompas niet bedoeld om ook te voet goed te kunnen navigeren, zonder dat het pijltje alle kanten opdraait?

  26. Misschien heeft de “kitchen sink” functie iets met draairichting van het weglopende water te maken. Iets wat boven en onder de evenaar tegengesteld is.. Of draai ik nu door;)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.