Reacties voor: Aanwijzingen in iPhoto voor iPhone-geotagging

Een verborgen panel in iPhoto '09 wekt de suggestie dat Apple van plan is om de iPhone en iPod touch te gebruiken voor het geotaggen van foto's die met digitale camera's zijn gemaakt.
Lees het complete artikel → Aanwijzingen in iPhoto voor iPhone-geotagging
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Worden de foto’s die je maakt op je iPhone niet sowieso gegeotagt?
    Dat dacht ik namelijk…

  2. @Phil.:
    Inderdaad foto’s gemaakt met je iPhone. Maar dit draait er om dat je een foto gemaakt met een normaal fototoestel kan geotaggen met je iPhone. Die zet je aan, die maakt een logbestand met plaats en tijd. Dit koppelt hij dan aan de foto, aan de hand van het tijdstip.

  3. En sinds wanneer kan de touch foto’s maken, dus waarom dat probleem van de GPS ontvanger?

  4. Dartlink;
    Lees even de post boven je 😉

  5. grappig, 1-op-1 de suggestie die ik apple heb gedaan een tijdje geleden. lijkt me extreem handig, de foto’s die ik maak met mijn 5D do kunne taggen bij import in Aperture of iPhoto

    we’ll see

  6. Ik denk dat er dan eerder een programma uit komt waarbij je zelf een locatie kan toevoegen aan de foto’s op je iPhone en iPod Touch. Dan kan de iTouch het alleen als die verbonden is met wifi! Misschien nieuwe functie in GoogleMaps?

  7. Zo verborgen is die functie niet hoor. Lees hier maar eens: http://www.apple.com/nl/ilife/iphoto/#places

  8. @alchemist: Ik zie het daar toch echt niet…

  9. Het is zowiezo een raar verhaal, aangezien de iPhone 3g dit zowiezo al doet, Voor de iPhone 1g zou ik me er iets bij voor kunnen stellen, al is dat op basis van wifi natuurlijk wel erg onnauwkeurig.

    Enkele reacties als: “Dan zet je foto’s die je met je 5mp camera maakt op de phone en dan maakt die een geotag aan”, lijkt me vreemd. Dan zou de geotag waarschijnlijk onjuist zijn, want waarschijnlijk zet je de foto’s pas later over. (aangezien je daar zowiezo een Mac of PC voor nodig hebt)

    Gaat het hier daarom niet om een mis opvatting, met name omdat er hier ook wordt gepraat over de iPod Touch, en die heeft geen camera en geen GPS?

  10. Lezen is lastig blijkbaar. Er bestaan al andere gadgets met gps module ingebouwd die niets anders doen dan het opslaan van tijd en locatie op het apparaatje. Je losse fototoestel waar geen gps op zit slaat ook informatie op, o.a. Belichting, merk en tijd. De tijden worden bij het synchroniseren op je computer met elkaar gematched (camera en gps gadget) en daardoor heb je geotagging mogelijk gemaakt op je bestaande camera.

    In topic: briljant idee om dit op de 3g mogelijk te maken. Kan niet wachten!

  11. Klopt helemaal niets van dit verhaal. Dit is allemaal al lang mogelijk met Iphoto 2009.

  12. Dit was toch al duidelijk met de presentatie die apple gaf?

    Lekker laat nieuws. XD

  13. jullie moeten echt leren lezen..

  14. De eerste iPhone doet dit ook aan de hand van de gsm masten. En nog redelijk nauwkeurig ook!
    Zo heb ik mijn iPhone foto’s ook in places staan!

    Wat hierboven wordt beschreven lijkt me wel een leuke feature.

  15. Je kunt dit nu ook al doen met het gratis programma Instamapper voor de iphone. Je locatie data en tijd kun je dan downloaden van die website en met PhotoGPSEditor koppelen aan je foto’s van je gewone digitale camera. Wanneer dit geintergreerd zou worden met iphoto zou dit wel een stuk makkelijker worden.

  16. @alchemist:
    Ik denk dat men hier op doelt dat je op de iPhone/iPod Touch nu ook een Places mogelijkheid krijgt waarbij je handmatig op een kaart kunt aangeven waar een foto is genomen. Achteraf geotagging toevoegen door zelf op een kaart aan te wijzen waar het genomen zou moeten zijn. Beetje zoals je met Google Earth/Maps ook al foto’s kan toevoegen. Het is dan ook een vrij onnauwkeurige manier van geotagging. Niet zo heel erg want het gaat er uiteindelijk om dat je weet in welk land, welke plaats en misschien nog welke straat de foto is genomen. Het is nou niet bepaald exact science die iemands leven moet redden. Het gaat er gewoon om dat jij terug kan vinden waar je die foto ook alweer gemaakt had.

    Overigens, als ik die melding op de screenshot zo lees dan lijkt het erop dat die geo informatie niet direct aan de foto wordt gekoppeld dmv de exif informatie. Zo te zien slaat het programmaatje de geo informatie op met daarbij de vermelding welke foto erbij hoort. Mogelijk dat na een sync met iPhoto uiteindelijk iPhoto zelf wel deze informatie in de exif info van de foto zet. Mogelijk dat dit niet gebeurd en iPhoto die informatie gewoon 1 op 1 overneemt waardoor het dus feitelijk een beetje useless is omdat het dan alleen werkt op je iPhone/iPod Touch en in iPhoto. Niet iets wat de meeste mensen verstaan met nadien foto’s geotaggen. Als reden waarom ze dit zouden doen kan ik me voorstellen dat het de onnauwkeurige geo bepaling is.

  17. Sjonge jonge, mensen, lees eerst eens het bericht voordat je onzin begint te spuien!

    Het gaat erom dat je iPhone als een GPS log werkt. Hij slaat bv elke minuut op waar je precies bent. Met de tijd erbij.

    Als je dan een foto maakt met je NORMALE CAMERA (dus niet je iPhone, iPod Touch, aansteker, onderbroek of wandelstok), dan kan je later in iPhoto de tijd van de foto en de tijd van de GPS log (die op je iPhone staat) matchen. Zodoende gebruik je de GPS functie van je iPhone icm je normale camera om geotagging mogelijk te maken.

  18. Is inderdaad moeilijk dat lezen…. prima functie, hoop wel dat er app komt die het mogelijk maakt zelf events d.m.v. een drukknop kan toevoegen.

    @Sluuz:

  19. Ik gebruik mijn iPhone 3G nu al voor dit doel (= foto’s geotaggen die genomen zijn met mijn Nikon D80)!
    Ik heb me ongeveer een maand geleden de iPhone app GeoLogTag aangeschaft (3,99€) die mijn iPhone omtovert in een geologger EN een geotagger. Het geotaggen werkt alleen voor foto’s van mijn Flickr account.
    Om foto’s op mijn Mac te geotaggen gebruik ik de GPX file die door GeoLogTag geëxporteerd wordt in combinatie met GPSPhotoLinker. Eens de foto’s gegeotagged zijn importeer ik ze in iPhoto en worden ze automatisch in Places getoond. Zo eenvoudig kan dat zijn!

    http://www.galarina.eu/GeoLogTag/News/News.html

  20. Op aanraden van Pros heb ik mij ook GeoLogTag aangeschaft.

    Ondertussen ondersteunt de app ook het geotaggen van foto’s die op je Mac staan (over WiFi). Geen gedoe met GPX files meer! GeoLogTag is voor mij een complete geotagging oplossing in combinatie met Places in iPhoto ’09.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.