Reacties voor: Ontvang jij meer WhatsApp-berichten dan de gemiddelde Nederlander?

Er lijkt geen einde te komen aan de populariteit van WhatsApp in Nederland. Een nieuw onderzoek laat zien hoe vaak we de berichtendienst gebruiken, en op welke manier we dit doen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Ik gok dat ongeveer de helft daar ja op kan beantwoorden. 😉

  2. Ik ben het helemaal met het laatste eens over het ‘niet professioneel’ zijn van whatsapp zakelijk gebruiken. Daarnaast krijgen veel mensen het voor elkaar om je om 23u nog een bericht te sturen en het vervolgens raar vinden dat je dan niet direct reageert. (ja ik zag dat je online was of ik zag dat het je bericht had gelezen) Daarnaast het taalgebruik wat mensen hanteren op whatsapp is werkelijk om te huilen. Al zal dit doelgroep afhankelijk zijn (ik heb een iphone reparatie bedrijfje)

    Gelukkig sinds afgelopen week een vast nummer en al wat langer een telegram knop die dient als chatsupport (wel met @zakelijkenaam)

  3. Ik probeer Whatsapp echt te beperken tot mijn Android contacten! Als iPhone contacten Whatsapp gebruiken schakel ik gelijk over op iMessage! Nadeel van Whatsapp is ook dat het niet werkt op iPad en desktop!

  4. Hoe zijn die 1372 personen geselecteerd en hoe zijn ze in hemelsnaam als representatief voor miljoenenpubliek aan te merken ?
    Zo kan ik ook onderzoekjes naar goeddunken optuigen.
    Als ik in 3 bejaardenhuizen ga onderzoeken kom ik wsch. tot een aanzienlijk gebruik van (verlopen) postzegels in NL

  5. We ontvangen gemiddeld 65 berichten en versturen er 30 per dag. Bij een representatief onderzoek klopt hier iets toch niet. Wie sturen er dan die 35 extra berichten om het aantal weer op 65 te krijgen…..

  6. @Ton: Wel eens van chat-groepen gehoord?

  7. @Ton: Groepsgesprekken.

  8. Ik moet nog een jaar studeren, maar heb zo nu en dan wel een opdrachtje buiten school. En deze maand dus met eentje die mail veel afwisselde met whatsapp.

    Ik ben sowieso niet echt een whatsappert maar vond het niet echt prettig en na een tijdje erg onoverzichtelijk.

    Kan me dus wel vinden in dat laatste stukje

  9. @Pedro: Weet dat het intuïtief aanvoelt als een zeer kleine steekproef, maar zo lang de deelnemers random zijn geselecteerd kun je met 1372 personen met >99% zekerheid uitspraken doen over een populatie van +/- 16 miljoen mensen.

  10. Whatapp is top! Kan niet meer zonder net als bier 👀

  11. Het blijft een K** app. Ik beperk het gebruik dan ook enkel tot m’n Android contacten. Waarom? Het is niet cross platform, het schijnt dat de foto’s die je ermee verstuurt niet privé blijven en je kan de pushmeldingen niet fine tunen in iOS: niet de naam uit mijn contactboek verschijnt, maar de zelf ingevoerde naam van mensen. Dus met allemaal emoji’s etc erin. Lekker profi op m’n zakelijke telefoon als ie bij een klant op tafel ligt. Ook wil de Voorvertoning niet uit. Dus je laat net wat zien aan iemand zien (ik gebruik m’n telefoon vaak om productfoto’s te laten zien) en dan verschijnt er weer een balk van een ouwehoergesprek. Dus pushbalken maar helemaal uit bij whatsapp. Maar dan wordt whatsapp boos en herinnert je er met zo’n irritant scherm keer op keer weer aan dat je ze aan moet zetten. Waar gaat dat over?!?

  12. Zo weinig ik heb wel eens in een avond 1000berichten minimaal gekregen maar gemiddeld krijgen ik er 250 op een dag en verstuur ik er 300 (ja ik heb lopen tellen👍)

  13. Ik ontvang per dag meer dan 2000 berichten. Sommige krijgen het voor elkaar om mij nog om 3 uur ‘s nachts berichten te sturen en dan nog zeuren dat ik ze niet lees…

  14. Origineel geplaatst door julian
    Zo weinig ik heb wel eens in een avond 1000berichten minimaal gekregen maar gemiddeld krijgen ik er 250 op een dag en verstuur ik er 300 (ja ik heb lopen tellen👍)

    Verder heb je wel een leven? Ik bedoel dat je weleens iemand ook in de ogen kijkt?

  15. Eigenlijk vind ik Whatsapp een onding, door de begrenzing dat het alleen op je telefoon werkt. Ik heb hem wel maar gebruik hem zo weinig mogelijk.

    Telegram is véél handiger omdat het minimaal dezelfde mogelijkheden heeft, een secret chat mogelijkheid heeft én ook nog eens op alle platformen, iPhone, iPad, Mac, PC, Web, gewoon werkt. Voor heel snel zakelijk messagen is het enorm handig.

  16. Origineel geplaatst door Hans
    Ik probeer Whatsapp echt te beperken tot mijn Android contacten! Als iPhone contacten Whatsapp gebruiken schakel ik gelijk over op iMessage! Nadeel van Whatsapp is ook dat het niet werkt op iPad en desktop!

    Ik doe dat ook. Maar vaak stuur ik Android gebruikers gewoon een sms. Dat zal ze leren. Sms is bovendien ook ‘gratis’ (ik heb volgens mijn een onbeperkte bundel bij T-Mobile)

  17. Wanneer gaan we eens whatsapp kunnen gebruiken op de macbook? Daar wacht ik op.

  18. Ik ben waarschijnlijk een van de weinige ZONDER Whatsapp. Die app slurpte mijn data alsof het snoep was! Vroeger (in 2009..) was het zo dat data onbeperkt was en je voor bellen/smsen een godsvermogen moest betalen. TOEN was WA heel handig en goedkoop. Tegenwoordig is het omgedraaid, data is onbetaalbaar en zwaar gelimiteerd, terwijl bellen en smsen onbeperkt is. Dus ik SMS gewoon weer lekker, en mocht ontvanger in bezit zijn van een iPhone dan wordt het automatisch een iMessage berichtje.

    Ik hoef al die troep niet meer op mijn foon! Ik ben er bijna klaar voor om helemaal alles wat met FB te maken heeft uit mijn leven te weren. Ik irriteer mij alleen nog maar!

  19. Als mensen de send toets als enter gebruiken, dan is 65 niet zo veel.
    Een simpele vraag aan mijn collega levert over het algemeen zo’n 7 berichten op.
    Dat soort mensen zet ik direct op mate: hoe irritant kun je zijn?

  20. @Hans: ik ook. Alleen foto’s doorsturen gaat via Whatsapp weer stukken sneller dan iMessage. Daarnaast wordt iMessage door de Apple watch ondersteund. Ook handig!

  21. Origineel geplaatst door Ed
    Alleen foto’s doorsturen gaat via Whatsapp weer stukken sneller dan iMessage.

    Snap ik aangezien Whatsapp de foto’s dermate comprimeert dat ze niet meer voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.