Reacties voor: Aantal iPhone 4S-gebruikers meldt echo, ruis en geen gehoor tijdens het bellen

iPhone 4S-gebruikers vertellen op het Apple supportforum dat ze last hebben van de nodige problemen bij het bellen. De topics zijn inmiddels zo groot dat het niet duidelijk is of het een kleine minderheid is.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 87 reacties

  1. Storm in een glas water met een Iphone4s erbij, net zoals Antennegate.

    En tuurlijk vind je alleen maar problemen op een forum, mensen gaan geen topic maken ”Iphone 4s is working good”

    Kopieer dit met mensen die net iemand bellen die een slechte verbinding hebben tunnel/lift en je hebt een storm !!

    Is de mic ook niet geupdate tav de Iphone 4, waarop er juist meer te horen is zoals elke ruis op een telefoon lijn.
    zo niet dan zal er z.s.m een update komen.

  2. Zijn vast die zelfde “Amerikanen” die ook problemen hadden met het gaspedaal van hun Toyota Prius….. 😛

  3. Antennegate een storm in een glas water? Not sure if trolling or just ignorant. Apple gaat heus geen gratis bumpers weggeven als de betreffende klachten nergens op waren gebaseerd of zich slechts voordeden bij een relatief klein aantal gebruikers.

  4. Met mijn verse 4s konden de mensen mij ook niet horen, of een metaalachtig/megafoon geluid. Handsfree functie werkte wel. Meteen een nieuwe meegekregen bij de t-shop. Nu geen problemen meer (alleen “gesprek mislukt”)

  5. Origineel geplaatst door ivo
    Storm in een glas water met een Iphone4s erbij, net zoals Antennegate.En tuurlijk vind je alleen maar problemen op een forum…

    @Ivo: Ik vind je een kletsmajoor… Dat jij mogelijk geen problemen hebt (of niet weet te herkennen/reproduceren) zegt niet of ze wel of niet bestaan! De halve wereld is gek en jij niet…
    Ik heb de 4S eigenlijk gezien als een gewone 4, maar dan zonder antennagate met betere cam en met Siri, en ben dus blij dat ik al besloten had deze over te slaan…

  6. Het geluid lijkt niet zozeer op de lijn te zitten, maar meer “uit” de iPhone te komen. De opname op youtube is gemaakt aan de achterkant van de iPhone.

  7. Door die slechte accu heb je in elk geval niet lang last van echo. Dat dan weer wel.

  8. Origineel geplaatst door ivo
    Storm in een glas water met een Iphone4s erbij, net zoals Antennegate.En tuurlijk vind je alleen maar problemen op een forum, mensen gaan geen topic maken ”Iphone 4s is working good”Kopieer dit met mensen die net iemand bellen die een slechte verbinding hebben tunnel/lift en je hebt een storm !!Is de mic ook niet geupdate tav de Iphone 4, waarop er juist meer te horen is zoals elke ruis op een telefoon lijn. zo niet dan zal er z.s.m een update komen.

    Antennagate was er wat mij betreft wel degelijk. Met mijn 4S heb ik veel beter bereik dan met de 4 die ik had. Vooral als ik de iPhone met mijn linker hand vasthoud.

    Met mijn 4S heb ik echter af en toe last van een hele harde ruis op de lijn. Zo hard dat ik het gesprek gewoon moet beëindigen.
    Ook van het inmiddels bekende accuprobleem heb ik last.
    Laten we hopen dat het een softwarematig probleem is en dat het snel d.m.v. een update opgelost wordt. (5.0.1?)

  9. Heb nergens last van met de iPhone 4S geen batterijprobleem en dit ook niet…

  10. Heb met m’n iPhone 4 (niet de 4s) sinds de iOS5 GM dat het oorspeakertje erg zwak klinkt. Nu bel ik niet zo veel dus kan best al eens eerder in de beta serie zijn genintroduceerd. Irritant is het wel. En nee volumeknoppen tijdens het bellen doen niks.

  11. Ik hoor op me 3gs ook een soort van ruis als ik bel.
    Dit is sinds ik heb geupdate naar IOS5.
    Het is niet heel storend maar als je goed luisterd hoor je het op de achtergrond.

  12. @ivo: ook als Apple fouten maakt mag je dat gerust zeggen. En ze maken er de laatste tijd wel veel …

  13. storm in een glas water?
    Als je een gsm van boven 600€ koopt zou hij wel probleemloos moeten bellen

  14. Haha toen ik me iPhone 4s net had en werd gebeld hoorde ik het heel zacht en alleen op luidspreker goed. Ik bij instellingen kijken het bleef zacht toen besefte ik dat de sticker op de voorkant er nog opzat ! Ahaha bij mijn iPhone 3G het zelfde gehad haha ! Iets te enthousiast !

  15. Origineel geplaatst door ivo
    Storm in een glas water!!
    Is de mic ook niet geupdate tav de Iphone 4, waarop er juist meer te horen is zoals elke ruis op een telefoon lijn

    Kort door de bocht, luister het geluid in het filmpje maar eens. Dat komt overigens niet van de lijn maar “uit” de iPhone; iets in de telefoon begint te kraken/trillen. Zo hard dat he het hoort tijdens het bellen.

  16. Storm in een glas water?
    Weet niet hoor, maar dit is wel degelijk een probleem.
    Word een beetje moe van de mensen hier altijd alles maar proberen weg te schuiven.

    Apple fixed het wel weer. gelukkig !!

  17. Vooral blijven zwijgen over de problemen met de “simpin” !!

  18. Kun je er ook mee bellen dan?

    Nee, serieus. Ik heb hem nu een week en ik heb er nog maar twee minuten mee gebeld (net gecontroleerd). In die twee minuten geen last van ruis gehad.

  19. Tot dusver een probleemloze 4S in bezit gelukkig!

  20. @DutchClick: Rustig blijven ademen doe ik ook, ik reageer opbasis van mijn mening en hier blijf ik bij.
    Om hoeveel gevallen gaat dit precies en hoeveel zijn er verkocht kijk daar eerst even naar voordat je reageert, en zoniet word er geupdate waaruit ik vertel dat Apple wel degelijk fouten kan maken.

  21. Illuminati die afluistert, thats all.

  22. @matthijs Ik heb idd hetzelfde ‘probleem’.

  23. Nergens last van met m’n iPhone 4S. Geen batterij probleem en geen ruis. Bellen doe ik echt vaak. Zou het aan het netwerk kunnen liggen? Ik bel met Vodafone.

  24. Ik heb ook last van een rar soort ruis, het bellen werkt zonder probleem. Als ik heel luis praat dan heb ik ook een echo maar anders werkt ie prima!!

  25. Zullen wel dezelfde mensen zijn als die na de reclame van de Suzuki Alto Cool zich afvroegen waarom hun airco het niet deed. 🙂

  26. Zal ik het dan maar zeggen: “You’re holding it wrong!”

  27. Ik hoor hetzelfde geluid op mijn 4s als ik iemand bel.. Het lijkt bij mij alsof het minder hard is als op het filmpje.

    Ik ga toch maar eens bellen met de support.

  28. Hier ook geen batterijproblemen, maar wel de echo. De echo komt wel pas na 1 minuut en door eens over te schakelen naar luidspreker is het probleem opgelost.

  29. Bij mij was dit ook een probleem (hij is nu binnen voor reparatie) Ik kon niets horen (enkel via speaker) tijdens het bellen…

    En dat als eerste van België haha

  30. Ik heb KPN.
    Het geluid verschilt qua volume; soms gaat het harder, soms zachter. Op het filmpje is een luide versie te horen.

  31. Ik had deze echoproblemen met mijn iPhone 4. Mensen die ik belde hoorden een forse echo. Omdat de helpdesk.van Apple deze echo ook hoorde kreeg ik een nieuwe. Vreemd dat de echo in de 4s terug is…

  32. Heb geen probleem met bellen. Wel met de accu. Heb van de 57 apps die Location Services ondersteunen er 50 uit gezet en nu gaat het een stuk beter 🙂

    Voor mij was antennagate een redelijke “hype” maar is het probleem met de accu een veel groter!

  33. Heb ff getest, ik kan een zeer lichte ruis horen maar dat is alleen als je echt goed luisterd.
    Storend is het niet.

  34. Ik wil graag melden dat ik, na het updaten naar iOS 5, ook veel last heb van geen gehoor of ruis met een iPhone 4.

  35. Origineel geplaatst door Dan
    Heb ff getest, ik kan een zeer lichte ruis horen maar dat is alleen als je echt goed luisterd. Storend is het niet.

    Ruis op de lijn, of gekraak uit de iPhone (ergens middenin aan de achterkant)?

  36. En daar hebben we twee antennes voor…

  37. Haha koop nog sneller een 4S.
    Wacht dus altijd van te voren voordat je een aankoop koopt van 700€. Nu zijn er allemaal gebruikers met een iPhone die in de meeste gevallen niey kunnen bellen.

    Jammer dit, dan liever antenne problemen, is wel mee te leven en zo erg is de probleem echt niet!

  38. Ik heb sinds gisteren de 4s (16GB BK). heb vandaag 30 min gebeld en heb bij een gesprek 2 minuten (van de 4 die het duurde) een echo op de lijn gehad. Te vroeg om te zeggen of het door mijn 4s komt, door de BB 9900 van de andere kant, door mijn netwerk (T-Mobile) of door de andere kant zijn netwerk (Vodafone).

    Overigens had ik tijdens het eerste gesprek dat het geluid weg was gevallen van mijn gesprekspartner. En dat zag eruit alsof het hele gesprek weg was. Dus ik belde hem terug en toen hoorde ik hem praten alsof ie mij de hele tijd aan het bellen was. Terwijl ik hem hoorde praten hoorde ik de telefoon die ik aan het bellen was overgaan. Toen ik mijn (tweede) uitgaande gesprek beeindigde waren beide verbindingen weg. (geen idee hoe dat dat heeft kunnen gebeuren, opstartproblemen?)

  39. Met mijn 3gs bijna dagelijks gesprekken gehad met ‘onderwater geluiden’
    Drie weken geleden valt glas en lcd scherm kapot. Hierdoor 3 weken met een samsung uit 2004 gebeld, nergens last van. Sinds 4 dagen weer een iphone 4s en geloof ‘t of niet, maar nu alweer 3 gesprekken moeten beeindigen vanwege diepzee geluiden.

    In mijn geval ligt het dus echt aan de iphone(s)

  40. daar heb ik ook last van! vooral geen gehoor en een soms krakerig geluid..

  41. Gisteren 4S gekocht. Kon niet gebeld worden of bellen, maar had wel volle bak ontvangst. Later viel ook het bereik uit. Naar KPN business center, en daar meldde ze dat er op het 4S netwerk problemen waren gerapporteerd vanuit Duitsland naar Eindhoven. Probleem bleek simcode. Die hebben ze verwijderd en nu doet ie het weer prima. Iemand anders zelfde probleem??

  42. Ik heb geen problemen met de 4s alles werkt perfect alleen de accu duur is niet zo lang maar met n updatje is het vast opgelost. Echt een topper de 4s 😀

  43. Al eens geprobeerd hem anders vast te houden?
    Of misschien een bumper er rond doen?
    Het simpelste is gewoon blijven ontkennen, dan hoor je die ruis op den duur niet meer. En wss gaat de batterij dan ook langer mee.

    Van het perfecte en revolutionaire toestel zou je toch minder bugs mogen verwachten naar mijn bescheiden mening.

    Just my 2 cents…

  44. Origineel geplaatst door Zwaul
    Overigens had ik tijdens het eerste gesprek dat het geluid weg was gevallen van mijn gesprekspartner. En dat zag eruit alsof het hele gesprek weg was. Dus ik belde hem terug en toen hoorde ik hem praten alsof ie mij de hele tijd aan het bellen was. Terwijl ik hem hoorde praten hoorde ik de telefoon die ik aan het bellen was overgaan. Toen ik mijn (tweede) uitgaande gesprek beeindigde waren beide verbindingen weg. (geen idee hoe dat dat heeft kunnen gebeuren, opstartproblemen?)

    Aardig sterk dat spul, dat wil ik ook wel 😳

  45. Ik heb last van slechte of geen ip verkeer via wifi. Tips van Apple hebben niet geholpen.
    Tweede probleem TomTom houder wil niet de 4s opladen.

  46. … weer zoiets ….
    Als er in de krant staat dat er een bepaalde ziekte heerst gaan de meeste mensen gelijk de volgende dag naar de huisarts met zogenaamd dezelfde klacht…

    Dit is weer zoiets..

  47. een iPhone is nu eenmaal niet gemaakt om te bellen hé 😉

  48. Dit is geen Amerikaans probleem, heb een 4s (T-Mobile) 32Gb en zeker 2 op de tien keer bellen hoor ik niets, maar er is wel opgenomen . Wanneer ik praat hoor ik een echo….

  49. Ik heb precies hetzelfde probleem zoals op het youtube filmpje. Ook heb ik vaak last van een echo tijdens het telefoongesprek..

    Deze problemen had ik niet met me Iphone 4

  50. Zo te zien wacht ik nog wel even met alles, 3GS met vorige OS, nergens last van.

    Vindt het natuurlijk wel erg voor de mensen die voor veel geld jammer genoeg niet hebben wat ze hadden mogen verwachten, namelijk een toestel zonder problemen

  51. Ik dacht al een paar keer wat te horen in de auto. Dacht dat het de bluetooth verbinding was. Het geluid is wel degelijk dan via de boxen te horen heb ik het idee… Ach ja we zien wel.

  52. Ik heb soms geen geluid tijdens bellen, terwijl hij wel over gaat bij degene die ik bel! Vreemd.

  53. Hier geen problemen met de 4s. Prima iphone. Paar kinderziekte met de batterij ism de software. Apple lost dat vanzelf wel op.

  54. Gisteren voerde ik een gesprek via de headset en ook ik ervoer een echo (ik hoorde mijzelf). Ik zocht er toen nog niet veel achter omdat ik dacht dat het aan de headset/omgeving lag, maar nu ga ik het toch in de gaten houden…

  55. Sommige mensen moeten gewoon altijd wat te zeuren hebben, jah mij iPhone 4S is ook wat sneller leeg als dat het zo moeten en jah ik hoor ook een kleine echo met bellen. Maar een software update kan veel goed maken, en anders is het ook het einde van de wereld niet hoor.

  56. Had hier gisteren ineens last van met mijn 4S uitsluitend op handsfree! Mijn vriendin kon me niet meer horen door ruis/gerommel en veel echo. Andere headset precies hetzelfde. Daarna een vriend gebeld en geen problemen meer, sindsdien ook niet meer gehad. Bizar.

  57. Ik heb ook last van echo met me iPod Touch 4.

  58. Gelukkig heeft mijn galaxy er geen last van 😉

  59. Ben benieuwd waar Apple deze keer meekomt??? Misschien krijgt iedereen deze keer ipv een bumper case nu een gratis externe microfoon erbij, maar wel blijven ontkennen allemaal!

  60. Schakel tijdens het gesprek naar de luidspreker (handsfree) en direct weer terug, de echo zal nu verdwenen zijn. Naast de verkorte batterijduur is dit de tweede serieuze iPhone 4S bug in combinatie met iOS 5.

  61. Mijn 3GS deed dat af en toe onder iOS3.xx, iOS4.xx en ook nu onder iOS5. Denk meer dat het een netwerk euvel is. Want in mijn woonplaats heb ik er nooit last van, maar wel in het westen van ons land.

  62. Origineel geplaatst door Thomas-1107
    matth

    HAha, “altijd wat te zeuren hebben”… “Een beetje echo is niet het einde van de wereld”…

    Uhm, dude: een telefoon waar je 630 euro voor betaalt hoort gewoon perfect te werken….

    Als je een nieuwe auto koopt en hij start in 20% van de gevallen niet, zeg je dan ook: “ach, 4 vd 5 keer start hij wel, dus dat zit wel goed?

  63. Ik heb ook het zelfde probleem!! Heb tmobile gebeld en ze gaan m voor mij fixen

  64. ik heb geen echo op de lijn, ik heb geen batterijproblemen. ik heb geen (apps met) locatie-shit. hup, weg ermee. toch niet nodig.

    ik had problemen met internetconnectie, maar hoe langer ik mijn 4s gebruik, hoe beter de verbinding lijkt te worden.

    ik heb ook nu de galaxy note binnen. VEEL betere verbinding!

  65. Origineel geplaatst door ivo
    @DutchClick: Rustig blijven ademen doe ik ook, ik reageer opbasis van mijn mening en hier blijf ik bij. Om hoeveel gevallen gaat dit precies en hoeveel zijn er verkocht kijk daar eerst even naar voordat je reageert, en zoniet word er geupdate waaruit ik vertel dat Apple wel degelijk fouten kan maken.

    Haha… Daar heb je natuurlijk gelijk in. Ik volg je en adem gewoon door 😉 Een mening is goed! Maar als er 20 miljoen toestellen per kwartaal (!) over de toonbank gaan is een half procent (ik roep maar wat) (per kwartaal) aan problemen toch een flink aantal, lijkt me… En ja, mensen die positief zijn, hoor je nooit.

  66. Ik ervaar afgebroken verbindingen met T-Mobile bij (volgens mij) overschakeling datanetwerk (GPRS, 3G of WiFi). In Vlissingen gaf mijn toestel zelfs Edge aan, dat hebben we toch helemaal niet in Nederland.

    Ik heb “Reset Network settings” geprobeerd, maar ik denk niet dat het verschil maakt.

    Geen geluid en ruis heb ik ook al diverse momenten ervaren.

  67. je weet als je een nieuwe iphone koopt of zo dat je altijd kinderziektes op zitten is normaal bij iphone maar ja er zal wel weer verbeteren ee mijn iphone 3GS is mijn beste maatje geen enkel probleem mee

  68. Origineel geplaatst door prcko
    Vooral blijven zwijgen over de problemen met de “simpin” !!

    Problemen met de sim pin?

  69. Een nieuw relletje

    Accu. Gate en ruis gate
    Krijgen we weer een nieuw hoesje?

  70. Sinds de eerste dag met de gloednieuwe 4s heb ik het probleem dat ik naar bepaalde personen bel dat ik hen aan de lijn krijg maar dat zij mij niet horen, dan verbreek ik de verbinding en probeer opnieuw en dan hoorde ze me wel.
    Is dit een probleem dat reeds gekend is?

  71. Als ik dat zo lees ligt het – volgens mij – niet aan de nieuwe (?) micro in de 4S, maar eerder aan de iPhone die overschakelt naar een ander signaal. Juist ja, antennagate v2? Ik hoop het niet.

    Apple wordt op de boet gevolgd, andere fabrikanten niet.
    Hebben klanten last met hun producten, kunnen ze bij Apple zelf of de soortgelijke fora (zoals hier) terecht. En wees maar zener dat verschillende media deze goed in de gaten houden…

  72. Ik woon in Denmark. Had de 4 geen problemer, nu de 4S ook geen problemen. Het geluid is veel beter ( harder ) antenne altid volle signaal! Veel vlugger met alles, bv krant halen, tv zien enz.
    Ben er Heel tevreden mee!! Ik heb 3 dk als telefoon operator met een Heel goed bereik!! Ik betaal 149,- dkr = ca 20 eur pr mnd! 6uur gratis bellen pr mnd, 5 GB gratis data pr mnd , gratis bellen naar ieder 3 dk klant!! Echt een hele tevreden iPhone gebruiker, mijn iPhone 4 was mijn eerste iPhone , die mijn vrouw nu heeft, vandaar ik een nieuwe Waar ik erg tevreden mee ben! Van mij had die iPhone 5 kunnen heten met die verbetering! Dit is Dan mijn ervaring med de iPhone 4 en 4S. Prettige dag allemaal!

    Antwoord – Quote

  73. Sinds ik iOS5 op mijn 3GS heb is de kwaliteit van de gesprekken via de carkit ook slechter. Mensen hoor zichzelf echoën en mij vaak slechter. Daarnaast zie ik op het display van mij carkit geen informatie over signaalsterkte en batterij status meer.

    Met de overige ergenissen ga ik toch maar weer terug naariOS4.

  74. Ik kon niet bellen, sms’en of gebeld worden. Nieuwe sim bij tmobile heeft problemen opgelost. Geen last van ruis verder.

  75. Origineel geplaatst door dyorcy
    Haha toen ik me iPhone 4s net had en werd gebeld hoorde ik het heel zacht en alleen op luidspreker goed. Ik bij instellingen kijken het bleef zacht toen besefte ik dat de sticker op de voorkant er nog opzat ! Ahaha bij mijn iPhone 3G het zelfde gehad haha ! Iets te enthousiast !

    Ha, ha, same here!

  76. Sorry, maar ik heb last van bovenstaande problemen. Het is een soort ruist wat best storend is.

  77. ik heb een iphone 4 en zolang ik er een hoesje om heb is het bellen prima

    zonder hoesje lijkt het of ik in een holle ruimte sta… raar

  78. Afgelopen week iPhone 4S binnen gekregen. Mensen die ik belde konden mij niet verstaan, ik hen wel. Heb vandaag een nieuw exemplaar gekregen en kan weer prima bellen. Moest wel even praten als Brugman bij de klantenservice, kreeg eerst flauwe vragen en opmerkingen. Stond in de T Mobile winkel te bellen en heb daar ook direct even een kruistest gedaan zodat ze wat meer overtuigd waren. Wel snel een nieuw exemplaar, ze vertelden me dat ik 3 weken moest wachten, maar binnen een week dus weer een nieuwe.

  79. Nu ik dit hier allemaal lees denk ik toch Niet over te schakelen op een iphone ,lees hier heel weinig positieve reacties voor een prijs van meer dan 600€ had ik toch wel gedacht een perfecte gsm te hebben.

  80. Dat is dus echt niet alleen met de 4’s maar ook de voorgangers!

  81. Ik heb mijn 4S sinds vrijdag, en geheel geen van al deze problemen.

  82. Hinderlijke ruis bij een telefoongesprek (inkomend) langer dan 5 min..

  83. En ook ik (4S) heb hier last van…zeer irritant, zeker ook voor de ‘ontvangende” partij. Soms pas na 3x proberen eindelijk verbinding (en een zeer geirriteerde tegenpartij)

  84. Ik heb ook last van ruis, gekraak en echo tijdens telefoneren. Van zo’n duur toestel mag ik toch verwachten dat dit goed is. Valt mij tegen van Apple. Hopelijk is dit softwarematig op te lossen. Anders maar een ander toestel en misschien een ander merk…

  85. Blijkbaar is dit nog niet opgelost, met mijn 4S hoor ik mezelf soms ook in echo en al enkele keren opgemerkt dat mensen die ik opbel mij niet horen… dan switch ik van mijn linker naar mijn rechterhand en dan horen ze mij wel. Nog iemand die dat fenomeen kent?

  86. Ineens na 2 minuten hoort mijn gesprekspartner mij niet meer. En dat na de nieuwe IOS. En niet eens type s….

  87. mijn 4s zet zelf het geluid harder tijdens het bellen of tijdens het ontgrendelen van de telefoon en het icoon blijft dan ook staan in het scherm…verder scherp geluid maar dat is zwaar irritant en systeem herstellen heeft niet gewerkt dus toch maar op laten sturen…maar ja dat duurt 3 weken echt belachelijk lang…heb nu al spijt dat ik mijn oude 3 gs verkocht heb.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.