Reacties voor: Dit vinden wij van Apple’s aankondigingen op 7 september

Hoe denken de iCulture-medewerkers en voormalig medewerkers over de iPhone 7, Apple Watch Series 2 en andere aankondigingen van Apple? Waar lopen ze warm voor en wat vinden ze he-le-maal niets? Je leest het in deze round-up!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 37 reacties

  1. Beste allen!,

    Tja,iedereen gaat bijna over tot de aanschaf van een nieuw Apple product.
    Vreemd is dit wel,omdat er eigenlijk heel weinig veranderd.
    Vrees ook dat dit niet iets is waar de massa op zat te wachten!
    Beter iets langer wachten en iets supers maken dan beetje upgraden.
    Hopen dat nieuwe iPhone dit wel inlost,ik houdt het voorlopig bij mijn Iphone 6S.

  2. Niets nieuws onder de zon bij Apple. De iPhone 7 en apple Watch 2 zullen geen toppertjes worden. Maar weer een jaartje wachten!

  3. Daarentegen verheug ik mij wel op iOS 10.

  4. Met deze Keynote heeft Apple het diversity-lijstje ook weer langsgelopen en kunnen afvinken. Goed om aandacht aan te besteden, absoluut, maar sommige dingen komen met Apple onder Tim Cook écht te geforceerd over.

  5. Ben ik met je eens, keukenartikelen waterdicht en een mat zwarte versie en een shiny zwarte.
    Veel geneuzel over Nintendo en dat Nike een speciale watch editie heeft.
    Had graag wat meer innovatieve dingen gezien welke het innovatieve concurrerende merk Samsung, wat weerstand zou bieden en nakijken zou geven. Ik hou mijn iPhone 6 plus met 128Gb geheugen aan en wacht wel op de iPhone 8.

  6. Even over die AirPods… hebben ze voor het ontwerp nu iemand in dienst die eerder bij Braun verantwoordelijk was voor de opzetborsteltjes van de Oral-B? En… ik weet niet hoe het met jullie oren is, maar in die van mij heeft nog geen enkel headsetje goed gezeten… deze zonder kabel valt ook zeker weten meteen eruit (en mogelijk ook kapot), dus voor mij een no go.

  7. Ik vond de gitzwarte iPhone er in de Keynote wel heel gaaf uitzien. Ik wil hem wel eerst in de store bekijken. Wat ik jammer vind is dat de 7 niet dezelfde specs heeft als de plus. Dus beter scherm en dubbele camera. Ik vind het 4.7 formaat namelijk perfect. Maar goed, ik ga eens kijken in de store.

    Verder ben ik heel benieuwd naar de series 2, ook die wil ik graag zien. 1000 nits, en dus 2 keer zo helder. Dat klinkt fantastisch maar hoe ziet dat er in de praktijk uit. Ik heb nu de eerste en die bevalt uitstekend.

    Als ik vanuit emotie zou handelen dan preorder ik morgenochtend de gitzwarte 128GB Plus en de Nike Apple Watch in zwart-geel…. Maar ja, is dat nu wel zo verstandig? De iPhone 6 en Apple Watch 1 functioneren nog prima en het is toch 1500 euro. Misschien toch maar eerst bij de store langs gaan.

  8. Ik wil graag de iPhone pre-orderen maar heb dit nog nooit eerder gedaan. Zou iemand dit misschien uit kunnen leggen. Moet je bijvoorbeeld meteen betalen?

  9. Ik ben totaal niet overtuigd. Iets beter dit, wat betere dat en weer een bakje meer kosten. Ik red het nog wel even met mijn 5c. Oh, de 6s en 6s plus staan trouwens nu op Apple.nl ook alleen vanaf 32GB.

    Mijn volgende iPhone gaat sowieso mijn iPad mini (1th gen.) van 32GB én mijn iPhone 5c van 8GB (ja echt, en het lukt ook nog aardig met die 5GB die ik kan gebruiken) vervangen. De voorkeur valt dan op de 6s, maar dan moet de prijs omlaag of moeten we de lotto winnen.

  10. Opmerking van Thijs vind ik GOUD! Apple Watch voor Pokémon GO! En dan vooral om een van mijn favo Pokémon te vangen 🤔

    Het zou voor mij bijna een reden zijn een  Watch te kopen. Alleen heb ik recentelijk een Havok Timepiece gekocht, van een Kickstarter. (Racing British Green, of hoe die ook heet)

    Dat word dus wachten op een leuk verjaardags/kerst kadoo, of mijn horloge die onherstelbaar stuk gaat, of de volgende  Watch.

  11. Als man vind ik de 5.5inch te groot voor de voorzak in mijn broek en heb ik liever de 4.7 zoals mijn huidige 6. Dus jammer dat de camera wel beter is maar niet zo goed als de grote iPhone. Ik heb al een paar keer een 5.5 vast gehad, en ik kan ondanks het betere scherm enz me er moeilijk toe overhalen om voor die versie te gaan. Het zal 6 blijven of in dubio, upgraden naar de 7.

  12. Moeilijk dit keer, de drang/noodzaak om de 7 aan te schaffen is er dit keer totaal niet.. Ik ben nog zeer tevreden met mijn 6s Plus. De Watch 2 is er wel eentje die ik zie zitten, heb de eerste serie overgeslagen…dus een Watch 2 in combi met de 6s Plus denk ik zo.

  13. Leuke Keynote maar de wauw factor ontbreekt. Ik hou het voorlopig nog bij mijn 5S 64GB.

  14. Hier geen vernieuwing (blijf bij 6+) airpods vind ik wel super, ik snap het gebitch niet over de airpods, draadloze rechargeable container, anti geluid (schijnbaar met name tijdens gesprekken … Welke fabrikant biedt dat goedkoper aan? Ik heb nu bose quiet comfort, lijkt mij de airpod fijner (en goedkoper!! )

  15. Zou de EarPods ook gaan werken op de Apple nano 7th gen net ingebouwde Bluetooth. Fors bedrag maar wel handig

  16. Ik heb bewust de apple watch 1 overgeslagen. Nu wel de series 2, ontzettend fijn dat deze waterdicht is. Ik wil niet nadenken als ik ga douchen enz. Enige minpunt is dat de watch niet dunner is geworden maar goed, das ook een lastig karweitje. van 6s naar 7 plus. Eerste keer plus….hopelijk past het een beetje in mn broekzakken 😀

  17. Ben ik de enige die Craig miste bij de Keynote? 🙁

  18. Natuurlijk is de iPhone 7 de beste iPhone tot nu toe!
    Alleen is ‘ie niet zo veel beter of anders dan de 6 of de 6S.

    Afgezien van innovatie is Apple toch ook design, en juist op dat punt staat alles gewoon stil. Waarom al die mooie techniek niet in een mooi nieuw jasje? Waarom een series-2 watch die als twee druppels water lijkt op de eerste, die daarnaast ook nog in productie blijft? Had dan de keuze tussen rond (2) en vierkant (1) gegeven of zo.

    Kortom waar blijven de “exciting products” waar Cook ‘t over had…?

  19. Origineel geplaatst door Fgeer
    Niets nieuws onder de zon bij Apple. De iPhone 7 en apple Watch 2 zullen geen toppertjes worden. Maar weer een jaartje wachten!

    Dat wordt elk jaar gezegd en elk jaar is het weer een verkoopsucces. Zal ook dit jaar wel weer zo zijn. Persoonlijk loop ik niet echt direct warm om er 1 te kopen maar dat komt puur en alleen maar doordat ik mijn geld eigenlijk al opzij gezet heb voor een nieuwe MacBook Pro. Als Apple nu daar even mee opschiet dan kan ik eindelijk mijn 2008 MBP vervangen. Anders had ik mijn 6s-plus wel vervangen door een 7-plus.

  20. Origineel geplaatst door Mark
    Ik wil graag de iPhone pre-orderen maar heb dit nog nooit eerder gedaan. Zou iemand dit misschien uit kunnen leggen. Moet je bijvoorbeeld meteen betalen?

    Heb ik in al die jaren dat ik een preorder gedaan heb, nog niet hoeven doen. Ik betaalde pas in de winkel. Maar goed, resultaten uit het verleden, et cetera.

  21. Waar ik best van baal is dat de Apple Watch 1 uitkomt met een snellere processor voor 365 euro. Dat maakt de eerste versie volledig onverkoopbaar, want mensen zullen dan toch voor de snellere kiezen.

  22. Meer van hetzelfde….

    En dat is dan ook de trend voor de komende jaren… Ik ga een jaartje langer door met mijn iphone 6, en mijn macbook pro uit 2012 doet het nog prima

  23. Verder geen nieuws over de schermen?
    Nog steeds geen HD voor de iphone 7? Ha ha ha hoe is het mogelijk?

  24. Origineel geplaatst door Ed
    Waar ik best van baal is dat de Apple Watch 1 uitkomt met een snellere processor voor 365 euro. Dat maakt de eerste versie volledig onverkoopbaar, want mensen zullen dan toch voor de snellere kiezen.

    Of je vraagprijs is te hoog.. 😉

  25. Ik snap de mensen niet die vinden dat er aan de iPhone weinig is veranderd. Ik vind juist dat er erg veel is veranderd. Snellere processor met Low energy cores, en een speciale processor of hoe heet dat ding die razendsnel bepaald of jouw handeling bij de snelle of de meest zuinige cores van de processor moet komen. Daar gaan we profijt van trekken bij het batterijverbruik. Helderder scherm, ein-de-lijk stereo speakers en 2x zo hard volume. Geweldige camera. Het is verbazingwekkend dat Apple elke keer z’n camera niet verbeterd maar steeds opnieuw uitvindt. Ach als je oplet zie je het wel. Ik ga net als twee jaar geleden weer voor de beste én grootste iPhone, de 7 Plus en stap na jaren wit-zilver misschien over naar shiny black. Ik vind dat toch wel gaaf en weer ‘s wat anders.

    De AirPods: prachtig in techniek, lelijk in design.
    Het doosje is mooier dan die dingen zelf.

    Apple Watch: belangrijke nieuwe functies zijn vollédig uitgebleven. Waterdicht wel belangrijk.
    De coolste vind ik de Nike+. Het is dat ik een keuze moet maken, anders zou ik ‘m wel halen!

  26. Ik ga mijn iPhone 6 upgraden naar een 6s mét 3,5mm aansluiting!
    Adapter voor m’n headset? Dacht het niet.
    Adapter om tegelijkertijd s avonds in bed muziek te
    luisteren en op te laden? Dacht het niet.
    Glimmend zwart? Done that.
    Heb nu m’n 4e iPhone en altijd verrast geweest in positieve zin, maar dit keer niet.
    Nee, ik verheug me op de iPhone 6s en wacht wel op de iPhone 8. Wie weet is dat wel positief verassend.

  27. Origineel geplaatst door Cor
    Verder geen nieuws over de schermen?
    Nog steeds geen HD voor de iphone 7? Ha ha ha hoe is het mogelijk?

    Het is al jaren HD. Sinds de iPhone4 is dat al zo.

  28. Leuk filmpje over de nieuwe iPhone 7.
    LOL

  29. @Jesni: Eens. Het zou me niet verbazen als apple met de iphone 10 het scherm kleiner maakt (om maar met iets vreemds te komen). Hier zullen ze toch WAUW schreeuwen op iculture lol.

  30. Waat? Geen nieuwe horlogebandjes?

  31. Ik was ook huiverig dit jaar , terwijl ik normaal elk jaar hyper ben van te voren.
    Ik zit nog te twijfelen of ik mijn 6+ ga upgraden naar 6S+ of 7+.
    Van 6+ naar 7+ is wel een grote verbetering qua specs maar is het de moeite waard maalt het in me hoofd.
    Deze keer ga ik hem niet op de releasedag halen en ga ik eerst de iphone 7 bekijken.
    Sommige dingen waren bij de Keynote onduidelijk, zoals de homebutton bijvoorbeeld. Te weinig details en zelfs geen demonstratie.
    Schijnbaar was Nike, Nintendo en Pokemon iets belangrijker dan een demonstratie van de homebutton.
    Wel zou ik graag de man die elk jaar het welbekende “huuu” geluid maak tijdens de Keynote bij deze vriendelijk willen verzoeken om de komende jaren thuis te blijven, het klinkt zo nep!!

  32. Knap hoe Apple het voor elkaar krijgt om telkens weer iets politiek correcter te worden onder leiding van meneer Cook. En dat niemand tegen Phil Schiller zegt dat hij zijn activity rondjes wat voller moet maken.

    Airpods twijfel ik nog over maar ga straks absoluut een matte 7 bestellen om mijn 6 64 te vervangen. Watch Series 2 is nu ook een optie met GPS.

  33. Ik denk niet dat de mensen achter iCulture aan goede afspiegeling vormen van de doorsnee iPhone gebruikers.. Hoe dan ook, het lijkt erop dat ze toch jaarlijks het nieuwste van het nieuwste willen hebben.
    Voor mij zie ik geen “must have” features in de iPhone 7 of Apple watch serie 2, ik gebruik de 5S nog wel even, die doet het nog prima !

  34. De Keynote presentatie van Apple was dit jaar teleurstellend. De intermezzo’s van Nintendo, Niantic, enz waren ronduit kinderachtig. De vernieuwingen vallen tegen. De AirPods zullen naar mijn mening floppen. De new Jet Black is schitterend, maar zal altijd een hoesje nodig hebben om krasvrij te houden. En de Watch 2 is een lachertje voor wat het doet.

    Toch heb ik genoeg reden gevonden om dit jaar m’n iPhone 6 zilver 64GB te vervangen met een iPhone 7 zilver 128 GB. Maar om nou lyrisch te doen over Apple’s nieuwe producten? Nee. Ik moet het Android-kamp toch echt gelijk geven dat daar de interessante ontwikkelingen plaatsvinden. Ook al zijn die bij Apple naderhand gelikter uitgevoerd.

    Jammer. Better luck next time.

  35. En elk keer dezelfde negativiteit. Bij de andere merken is niets beters. Zelfs de 6s van een jaar geleden kan het opsteken tegen de S7 van een maand geleden.

    De verbeteringen van de binnenkant is genoeg voor mij om te gaan voor de 7+.

  36. Origineel geplaatst door Patrick
    De Keynote presentatie van Apple was dit jaar teleurstellend. De intermezzo’s van Nintendo, Niantic, enz waren ronduit kinderachtig. De vernieuwingen vallen tegen. De AirPods zullen naar mijn mening floppen. De new Jet Black is schitterend, maar zal altijd een hoesje nodig hebben om krasvrij te houden. En de Watch 2 is een lachertje voor wat het doet.
    Toch heb ik genoeg reden gevonden om dit jaar m’n iPhone 6 zilver 64GB te vervangen met een iPhone 7 zilver 128 GB. Maar om nou lyrisch te doen over Apple’s nieuwe producten? Nee. Ik moet het Android-kamp toch echt gelijk geven dat daar de interessante ontwikkelingen plaatsvinden. Ook al zijn die bij Apple naderhand gelikter uitgevoerd.
    Jammer. Better luck next time.

    Eens, de Nintendo show was ook een lachertje.. Of zou Nintendo het vertrouwen hebben verloren in haar eigen hardware en zich willen omvormen naar een games bedrijf (alleen software) en dat als een prime op het Apple platform willen uitbrengen ? Nu eerst 1 Mario game en dan straks bij succes naar de Apple TV ?

  37. Niet iedereen heeft een iPhone 6(+) of 6S(+). Er zijn nog zat mensen die een 5 (zoals ik) of een 5S of zelfs een 4 of 4S hebben, voor wie een upgrade naar de 7(+) een grote stap voorwaarts is. Als je een 6 of 6S hebt snap ik het, wacht dan nog een jaartje op het 10-jarige jubileum model

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.