Reacties voor: Aangepaste Apple TV verkrijgbaar, heeft kleinere A5-processor

Een nieuwe, getweakte versie van de derde generatie Apple TV heeft een A5-processor die flink wat kleiner is dan zijn voorganger.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 24 reacties

  1. Een kleinere chip maakt een apparaat vaak wel een stuk zuiniger. Dat is wel degelijk een praktisch voordeel!

  2. Origineel geplaatst door Benjamin
    Een kleinere chip maakt een apparaat vaak wel een stuk zuiniger. Dat is wel degelijk een praktisch voordeel!

    Moest een apple TV werken op een batterij zag ik het nut van je opmerking in,daar deze gewoon op je stroomnet is aangesloten maakt het nauwelijks verschil op je elektriciteitsfactuur.

  3. En een nieuwe chip geeft kansen op nieuwe exploits. Aangezien ik het gevoel heb dat de ‘oude’ 3rd generation niet te kraken valt.

  4. Origineel geplaatst door Benjamin
    Een kleinere chip maakt een apparaat vaak wel een stuk zuiniger. Dat is wel degelijk een praktisch voordeel!

    Dat ding gebruikt 6 watt ..
    Wat neer komt op 12 euro per jaar als je dat ding een jaar lang aan laat staan voor 24/7.

    Dus waarom moet het veel zuiniger? Als je dat ding een maand aan laat staan, kost ie een euro. En een dag .. Reken maar uit, niet echt noemenswaardige prijzen voor zo’n periode.

  5. Ja en nu?

  6. Origineel geplaatst door JPosthuma
    Origineel geplaatst door BenjaminEen kleinere chip maakt een apparaat vaak wel een stuk zuiniger. Dat is wel degelijk een praktisch voordeel!Dat ding gebruikt 6 watt .. Wat neer komt op 12 euro per jaar als je dat ding een jaar lang aan laat staan voor 24/7.Dus waarom moet het veel zuiniger? Als je dat ding een maand aan laat staan, kost ie een euro. En een dag .. Reken maar uit, niet echt noemenswaardige prijzen voor zo’n periode.

    Omdat, reken dat maar even opnieuw uit, het natuurlijk een stuk minder energie verspilt. Wereldwijd hebben miljoenen mensen zo’n apparaat. Als al die apparaten uiteindelijk zuiniger kunnen worden besparen we met z’n allen wél veel energie en daarmee worden ze milieu vriendelijker. En het opent natuurlijk de poort voor Apple om ze in de toekomst nog kleiner te maken.

  7. @Peterfrans:
    Dat vraag ik mij ook wel eens af na het zien van de “geweldige” updates.

  8. @Gautam: Helemaal mee eens. Een kleinere chip is energiezuiniger en elke bespaarde watt wereldwijd is er één.

    Bovendien zal een kleinere chip minder warmte produceren, wat weer gunstig is voor de levensduur van het apparaat.

    Maar ik denk vooral dat dit een vingeroefening van Apple is voor de nieuwe mobiele chips, zeg maar een uitgebreide praktijktest. Als met deze nieuwe AppleTV weinig tot geen processorgerelateerde problemen ontstaan, ga je deze chip zeker (als A5X of A6) in toekomstige iPhones, iPods en iPads tegenkomen.

    En verder kan het inderdaad een “praktijktest” zijn van Taiwan Semiconductor als fabrikant en leverancier. Apple zal vast ingecalculeerd hebben dat wanneer er problemen met de chip ontstaan, dit voor de AppleTV minder “erg” zal zijn (in de vorm van negatieve publiciteit) dan met de vlaggeschepen iPhone en iPad.

  9. Het begin dat Apple en Samsung los van elkaar gaan, mooi ook zo.

  10. Origineel geplaatst door Peterfrans
    Ja en nu?

    En nu niks…..niet al het Apple nieuws is fantastisch. Als je het hier niet had gelezen, had je het niet geweten. En ik weet niet of dat erg is. Als Siemens besluit het snoer van de stofzuiger met een halve meter te vergroten, is dat net zo interessant.

  11. @kda: Meer onafhankelijkheid voor Apple kan nooit kwaad idd.

  12. Het interessante aan deze nieuwe chip is het proces waarmee het is gemaakt. Ik vermoed dat Apple de Apple TV-chip gebruikt om dit nieuwe kleinere proces te testen voor de volgende generatie chips voor de Ipad en Iphone. De volgende generatie Ipads en iphones zouden dus wel eens een stuk beter kunnen worden wat betreft energieverbruik.

  13. Als ze alle steeds maar kleiner en kleiner weten te krijgen dan past het vanzelf ooit in draagbaardere computers als horloges en dergelijke 😉

  14. Origineel geplaatst door Gautam:

    Omdat, reken dat maar even opnieuw uit, het natuurlijk een stuk minder energie verspilt. Wereldwijd hebben miljoenen mensen zo’n apparaat. Als al die apparaten uiteindelijk zuiniger kunnen worden besparen we met z’n allen wél veel energie en daarmee worden ze milieu vriendelijker. En het opent natuurlijk de poort voor Apple om ze in de toekomst nog kleiner te maken.

    Precies. Alle kleine beetjes helpen, en vele kleine beetjes maken een grote beet (?). Jammer dat er nog steeds zoveel mensen zijn die alleen maar “ikke, ikke, ikke” denken…

  15. ” dat dit de eerste iOS-chip is die niet werd gemaakt door Samsung”

    Dus een hype waarvan de nieuwswaarde bepaald wordt door een andere hype.
    Ze zoeken het maar uit, deze geldbeluste lange tenen bedrijven die wij vnl. betalen om elkaar te bestrijden

  16. Tuurlijk is elke watt er 1, maar als mensen nou eens zouden bezuinigen door apparaten te kopen die echt een verschil maken…
    Bijvoorbeeld een koelkast die €200 meer kost maar bijna €100 op jaarbasis bespaart. Die dingen maken de verschillen. Niet iets in de trant van je oplader uit het stopcontact halen als je klaar bent met opladen.

  17. aha de zgn ‘die-shrink’ heeft plaatsgevonden op de ATV chip, behalve een lager energie verbruik (kan een factor 2 schelen). Stel dat je 1000000 ATV verkoopt en je energie verbruik gaat van 6 naar 3 watt heb je toch de helft aan energie verbruik voor dezelfde functies (3×10^6 W minder). Daarnaast zorgt een die-shrink meestal voor lagere temperaturen in de processor wat ten goede komt van de levensduur van de chip.

  18. naja omdat ze deze chip kunnen verkleinen en nu op wat kleinere schaal (nog steeds groots) kunnen testen onder de gebruikers.. kunnen ze hierna de nieuwste iphone’s en ipad’s hier mee voorzien. En dan krijgen we straks misschien een grotere batterij :O

  19. Origineel geplaatst door basvn
    naja omdat ze deze chip kunnen verkleinen en nu op wat kleinere schaal (nog steeds groots) kunnen testen onder de gebruikers.. kunnen ze hierna de nieuwste iphone’s en ipad’s hier mee voorzien. En dan krijgen we straks misschien een grotere batterij :O

    Niet alleen is er meer ruimte voor een grotere batterij (of andere nieuwe componenten), maar ook verbruikt de chip zelf minder energie waardoor je sowieso al langer op één lading kan doen.

  20. Reacties opgeschoond. Lief en on-topic blijven graag.

  21. Weet iemand het serienummer van de nieuwe om te voorkomen dat je een”oude” voor een nieuwe aanziet.
    Aan de buitenkant is dit niet te zien.

  22. @obi: Dus u bent de aangewezen persoon om dit te doen? Redelijk zelfingenomen.

    Ps: uw eigen tweede post was ook niet echt on topic….

  23. @ welkom,

    ja redelijk zelf ingenomen omdat dit gebaseerd is op meer kennis over de achterliggende processen en productie methoden om chips te produceren. o ja en lezen blijft moeilijk he?

    Waar is die 2e post van mij?

    Ik heb maar 1 keer gereageerd op dit artikel (ok dit is de 2e keer, you got me volgens jouw ‘logica’.)
    ALs je me ergens van beschuldigt moet het op z’n minst traceerbaar zijn…..

  24. Ik kom twee verschillende fabrikantnummers tegen: md199nf/a en md199fd/a

    Weet iemand het verschil?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.