Reacties voor: Aandeelhouders willen strategisch plan voor opvolger Steve Jobs, maar Apple weigert

Aandeelhouders verwachten van Apple een duidelijk plan omtrent de opvolging van CEO Steve Jobs.
Michel Lusthof -

Reacties: 22 reacties

  1. Een Kloon !!

  2. Idd, misschien werkt Apple in het geheim wel aan de iCloner… dat verklaart het enorme datacentre ook!

  3. Nou ik hoop dan wel dat er nog steeds nieuwe en innovatieve ideeën en producten worden bedacht en op de markt worden gebracht. Kijk maar een naar het succes van de iPhone en iPad. Allemaal super producten welke stuk voor stuk een hype creëren. Daarnaast zijn zo’n beetje alle Apple producten de benchmark voor andere elektronica fabrikanten. Apple keep on going!

  4. Ik verwacht vandaag weer een lichte daling in de koers :p

  5. Ik zeg eindelijk een groter scherm en flash yay

  6. Wat mensen vergeten is dat Sculley het bedrijf in die jaren prima aangestuurd heeft. Ze zijn gegroeid van een omzet van 800 miljoen naar 8 miljard. Zo slecht deed hij het dus niet. Alleen de laatste jaren ging het wat minder maar hier zijn ook andere factoren in betrokken. Succes hangt echt niet alleen van Jobs af.

  7. Aandelen moet je hebben verkocht zolang hij nog leeft!! Anders veel persoonlijk verlies.

  8. Ach, zolang Steve* aanblijft is er geen enkel probleem !!

    (* Ballmer)

  9. @klaas: Dat denk ik dus wel, niet jobs als “goeroe” maar jons als genadeloze egocentrische dictator, die niks minder accepteert als dat wat hij het best vindt. Precies de reden van geen flash op iOs; niet goed genoeg..

    Scully zelf vindt anders dat hij het niet zo goed gedaan heeft en heeft spijt van zijn handelen in die tijd.

    Ik denk dat het succes wel degelijk voor een groot gedeelte van Jobs afhangt. Niet jobs als ‘guru’ maar van Jobs als dictator en bijna maniakaal perfectionistische verwachtingen van hem.

    Aandeelhouders daarentegen zijn funest voor bedrijven, ze helpen de economie even hard naar de *k als ze maar winst kunnen maken. Er zijn genoeg voorbeelden (aandeelhouders die een bedrijf genadeloos afstraffen als er bijvoorbeeld teveel in groen wordt geïnvesteerd oid)

    @Patrik: Typisch.

  10. @softijs: Let’s hope not.

  11. Mijn theorie: Steve is een fictief persoon, zijn ziektes zijn verzonnen om ‘m ‘menselijk’ te maken en ‘Steve’ is in het leven geroepen om de creaties van Apple een gezicht te geven. Bij de presentaties staat een robot of een hologram… Heel goed gelukt en een erg slimme marketingset 😛
    Zodra het bergafwaarts gaat met Apple gaat ‘Steve’ de prullenbak in 😉

  12. Jullie zeggen wel dat Apple niet alleen Steve is. Maar iemand moet belangrijke beslissingen nemen en zijn eigen ideeën hebben. En dat heeft hij. Hij is de man die zorgt dat alles er uit ziet hoe hij het wil en perfect is. Een paar jaar voordat de iPad werd gelanceerd was er een interview met Steve en ook Bill Gates. Hier in zij hij dat er over een paar jaar iets op de markt zal komen een soort handheld dat een enorme hype en confidentie zal opleveren. Iets dat mensen dagelijks gebruiken. ( tablet ) dit wad zon 2 3 jaar voor de iPad.

    En om zulke redenen denk ik dat hij echt wel een unieke visie heeft.

  13. Heiligschennis! Hoe durven jullie te beweren dat een God kan sterven!

    Nee maar even serieus: ik dacht dat het plan was dat alle fanboys collectief zelfmoord pleegde als het toch zo ver zou komen?

  14. Het oorspronkelijke plan was dat we een kamikaze uitvoerden op het Microsoft HQ…

    Maar ontopic: Ik zou mijn plannen ook niet bloot op tafel willen gooien! Uit ieders belang die ook maar iets met het bedrijf te maken heeft 🙂

  15. @Puck84: Ja. Bedankt voor je toevoegende waarde.

  16. Tis 1 grote commerce. Steve zit gewoon graag thuis op zn linux pc en zn htc hero te spelen.

  17. Ik ben beschikbaar hoor, mocht ‘ie er de brui aan geven.

  18. Volgens mij zit Jobs al net zolang als Mubarak aan het stuur. En is ie ook niet weg te krijgen. 😉

  19. @Frankie: Frankie, de beste man verdient maar een dollar per jaar……..
    Dat optiepakket kan je wel schudden

  20. Even geduld hebben is er zeker niet bij.
    Hij zou er tijdelijk niet zijn en nu is iedereen in paniek.
    Afwachten en nog eens afwachten mensen.
    Komt ie straks met een knaller weer terug.

  21. Het draait gewoon, rond het simpele, steve wilde eenvoud maar ook aanwezig zijn op beurzen, toch, dat ze maar voor bereiden voor een goeie opvolger, want Apple zal niet meer hetzelfde zijn zonder Steve, misschien minder druk voor het personeel. Maar de oudste aandeelhouders zien steve, geen ander. Apple maakt als ik mag zeggen een deel van mijn leven uit, 40% das veel. Apple moet blijven. Ik geloof in Steve zijn team, al vrees ik de aandeel houders.

  22. Wisselen van teamleider is nooit verkeerd, als we maar niet het echte “Apple” gaan missen, en dat het geen negatieve invloed heeft op de Apple producten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.