Reacties voor: Vandaag 9 jaar geleden: introductie originele iPhone (en wat kun je daar nu nog mee?)

Het is 9 jaar geleden dat de eerste generatie iPhone werd aangekondigd. Bekijk de video van de aankondiging door Steve Jobs en ontdek wat je nog met een eerste generatie iPhone kunt doen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 55 reacties

  1. Nostalgie, ik heb hem nog steeds. Zal ik denk ik nooit weg doen.

    Ondanks dat toch overgestapt naar de iphone 6

  2. Ik hen de 1e iPhone ook nog, en kijk zeker nog 2 keer per jaar naar de presentatie van Steve Jobs. Nog steeds onder de indruk van Steve zijn presentatie!

  3. Ik heb hem ook nog, destijds in amerika 2 stuks op de hotelkamer unlocked met Redsn0w. Dat waren mooie tijden ja. Cover Flow was ook zo mooi, dat mis ik wel op mijn iphone6.

  4. Inderdaad nostalgie.. Vanaf iPhone 3g niets anders meer gehad en altijd zeer tevreden geweest! Steve Jobs had spijtig genoeg wel ongelijk over het formaat, de iPhone 6 plus is gewoon het beste multimediatoestel dat ik ooit gebruikt heb.

  5. Ik wil m’n iPhone 3G nog gaan gebruiken als een soort van iPod op mijn Zeppelin.
    Alleen kan ik er geen muziek Apps (Tune FM oid) meer opzetten.
    Ik kan geen Apps vinden die nog 4.2.1. draaien.

  6. Ik kijk met weemoed terug. Spannende tijd met alle unlock procedures. Ooit begonnen met een chippje uit China die je tussen contact en simkaart moest plaatsen. Heb in eder geval de eerste iPhone nog steeds.

  7. Origineel geplaatst door Harold Bosch
    Ik wil m’n iPhone 3G nog gaan gebruiken als een soort van iPod op mijn Zeppelin.
    Alleen kan ik er geen muziek Apps (Tune FM oid) meer opzetten.
    Ik kan geen Apps vinden die nog 4.2.1. draaien.

    Misschien dat Whited00r nog uitkomst kan bieden?

  8. Ik heb nog een 3g en een 3gs liggen. Met de 3g valt ook al niet meer zoveel uit te halen. De 3gs daarintegen doet het stukken beter (2 jaar geleden wel zelf nog de batterij vervangen).

  9. Die goeie oude tijd dat de iPhone niets voorstelde bij de pocket pc van Microsoft. Nu is Microsoft zieltogend en Apple zegeviert. Toch kan je nog steeds geen afspraak kopiëren en plakken in de agenda van de iPhone, terwijl dat in de Cassiopeia al kon. Vreemd.

  10. Origineel geplaatst door Saïd Bellari
    Die goeie oude tijd dat de iPhone niets voorstelde bij de pocket pc van Microsoft. Nu is Microsoft zieltogend en Apple zegeviert. Toch kan je nog steeds geen afspraak kopiëren en plakken in de agenda van de iPhone, terwijl dat in de Cassiopeia al kon. Vreemd.

    Weekcalender? Perfecte app, sinds deze app uit is gebruik ik de standaard app niet meer.

  11. Ik kan me de presentatie door Steve Jobs nog goed herinneren. Was vreselijk jaloers op de Amerikanen omdat wij hier iPhone 1 niet konden gebruiken. De achterkant was ook mooi, want voor een groot deel al van aluminium. De eerste iPhone die in Nederland te krijgen was, was het volgende model, de iPhone 3G (2 is overgeslagen:) Ik weet nog dat ik de dag nadat de eerste iPhone was uitgebracht de volgende iPhone bestelde bij iCentre in Uitgeest, toen nog MacSupport dacht ik. Ze waren verbijsterd dat ik hem toen al bestelde, maar zetten me op de wachtlijst. Daar stond ik dus bovenaan. Ze kregen er op de eerste dag maar 6 uitgeleverd, maar ik was daar dus de eerste! De Apple resellers moesten toen nog zelf T-Mobile abonnementen afsluiten. Dat was een heel gedoe. Met heel veel plezier van mijn eerste iPhone gebruik van gemaakt! En alle modellen gehad, behalve iPhone 4.

  12. Wat een bevlogen en slimme man was het toch. Zijn presentatie, de opbouw van zijn verhaal vind ik fantastisch en ik zou bij gevolg er alsnog 1 kopen ook al is er nu versie 6. De techniek is inderdaad verblufffend en de bediening idem. Ik mis deze man.

  13. Ik heb hem nog steeds. In der tijd kon je de eerste iPhone super goedkoop kopen met simlock. Ik heb er in der tijd 12st laten overvliegen voor mij, familie en vrienden. Iedereen die er toen één heeft gekocht heeft nog steeds een iPhone. Het apparaat was echt vooruit op zijn tijd!

  14. @Harold Bosch: Ik heb net weer een iPad 1 met iOS 5.1.1 opnieuw geïnstalleerd en van een aantal apps voorzien. Het kan niet rechtstreeks, maar als je eerst de app via itunes op je computer zet, dan kan je daarna wèl de app downloaden via de App Store op je iPhone. Apple vraagt dan nl. of je een oudere versie wilt downloaden. Er moet dan natuurlijk wel een oudere versie hebben bestaan. Zou ook moeten werken met je iPhone 1.

  15. Ik weet nog goed dat ik de 3g nieuw in doos van iemand heb overgenomen voor 350 euro. Was toen paar maanden uit.

  16. #kippenvel

  17. De eerste generatie iphone was met iOS 3.1.3? Volgens mij klopt dit toch niet. Zelf ben ik pas met de 3Gs begonnen en daar zat iOS 3.1.2 op.

    De toenmalige introductie blijft mooi om te zien

  18. Die eerste iPhone overlaten komen uit de USA. Weet nog wel dat er veel collega’s waren die zeiden “wat moet je daar nou mee?”. Nu lopen ze allemaal met een smartphone rond 😀 .

    Snel gegaan allemaal.

  19. Grote simkaart nadeel? Beter!

  20. heb nog steeds iphone1 in mn kast liggen, heel veel plezier van gehad. Wat een mooie uitdaging was heet om hem te unlocken en te jailbreken

  21. Ik herinner mij alleen nog dat ik destijds via het journaal van de eerste iPhone hoorde. De eerste mij bekende smartphone die je toen volledig met touchscreen kon bedienen. Ik weet nog hoe raar en onhandig iedereen in mijn omgeving dat vond. In die tijd had ik al twee smartphones gehad, maar vond ik de iPhone door de prijs al volledig oninteressant. Van Apple wist ik toen ook vrijwel niets, alleen dat zij altijd prijzige computers hadden. Toen de 3G kwam en ik een nieuwe smartphone wilde hebben, kwam ik via YouTube de keynotes tegen. Dat nam mijn laatste twijfels weg.

    Sindsdien alleen iPhones gehad, behalve een affaire met een BlackBerry Z10 (o.a. met Android-ondersteuning). Pas als je wisselt, besef je hoe goed de iPhone in elkaar zit en hoeveel compromissen je moet maken om hetzelfde gebruiksgemak te krijgen.

  22. Ik weet nog goed dat ik donderdag 22 november 2007 naar Oberhausen reed om bij de T-Mobile shop een iPhone 1 te gaan kopen. Vanwege een tijdelijk dwangbevel moesten ze daar de iPhone ook sim unlocked aanbieden en dat heeft slechts 1 week geduurd. T-Mobile dacht dat niemand er een zou kopen als ze er 999 euro voor zouden vragen maar ik kreeg mijn werkgever zover dat ik er een mocht gaan kopen op kosten van de zaak. Om ervaring te krijgen met de iPhone experience 🙂 In de T-Mobile winkel stonden ze echt raar te kijken toen ik een vroeg maar hij werd netjes geleverd. Er moest nog worden gebeld naar het T-Mobile hoofdkwartier om de unlock te regelen en inderdaad verscheen er daarna keurig sim unlocked in iTunes.

    Mijn eerste indruk was dat touch inderdaad echt goed werkte en dat de besturing geweldig responsief was. De Nokia 5800 (die als antwoord op de iPhone kwam) kon daar echt bij lange niet aan tippen. Ik weet nog goed dat de Nokia mensen zeiden dat dit toestel de iPhone killer zou worden!

  23. @MacAanZee: Die eerste iPhone was via een Jailbreak en unlock prima te gebruiken in Nederland.

  24. Magisch 🙂

  25. Heb die van mij ook nog steeds. Het jailbreaken en unlocken van toen mis ik toch wel een beetje. Was vroeger wel een uitdaging tegenwoordig is het met 1 klik geregeld (ook niet verkeerd uiteraard)

  26. Origineel geplaatst door psvu2:
    Weekcalender? Perfecte app, sinds deze app uit is gebruik ik de standaard app niet meer.

    Dank voor de tip psvu2; ik gebruik zelf Fantastical, maar liever zag ik dat Apple dit soort basisfuncties in iOS inbouwt.

  27. De eerste iPhone via internet besteld (uit Amerika). Ik weet nog dat ik op een terrasje zat en dat de ober vol verbazing vroeg of ik een iPhone in mijn handen had! 🙂

  28. Jaaa, nostalgie. Heb m toen in NY gehaald, toen eerst die van n vriend unlocked en die van mij lukte toen niet. Na 1,5 dag pielen eindelijk gelukt. Ik was zo blij!

  29. Deze ken ik zeker nog en ik heb nog steeds spijt dat ik hem indertijd heb weggedaan om een nieuwer model aan de schaffen, jammer dat deze legende Steve Jobs niet meer aan het hoofd staat van Apple want dan had het er helemaal anders uit gezien dan zoals het nu is, daar ben ik zeker van. Apple stond altijd een paar stappen voor op al de rest en dat was zo gebleven bij hem.
    Nu tegenwoordig draait Apple nog steeds goed mee maar het heeft de magie niet meer zoals toen, het heeft niets meer dat een ander niet heeft.
    Ik ben van 2007 een trouwe iPhone gebruiker en zal het waarschijnlijk ook blijven om nog één reden en dat is het iOS, de rest kan mij gestolen worden. Android en Windows, dank je wel. Het design ook nog maar niet zoveel meer dan vroeger als je ziet wat er nog op de markt te vinden is. Het verlies van Steve is een groot drama geweest voor Apple want Steve is Apple en Apple is Steve. Jammer dat ze veel van zijn principes in de wind hebben geslagen, de tijden veranderen, dat is waar maar er waren wel principes die ze beter hadden gerespecteerd

  30. Origineel geplaatst door Kees
    @Harold Bosch: Ik heb net weer een iPad 1 met iOS 5.1.1 opnieuw geïnstalleerd en van een aantal apps voorzien. Het kan niet rechtstreeks, maar als je eerst de app via itunes op je computer zet, dan kan je daarna wèl de app downloaden via de App Store op je iPhone. Apple vraagt dan nl. of je een oudere versie wilt downloaden. Er moet dan natuurlijk wel een oudere versie hebben bestaan. Zou ook moeten werken met je iPhone 1.

    Neen, dat werkt pas vanaf iOS 4.2.1 wat enkel op de iPhone 3G en iPod touch 2G of hoger draait

  31. Een hele tijd geleden heb ik een tweedehands iPhone 2G gekocht die nog prima werkt om mijn verzameling compleet te maken. (Ben Apple fan, vandaar. :-)) Alleen heeft deze eerste iPhone geen originele iOS jammer genoeg. Hij is gejailbraked. Ik zelf heb altijd originele iOS versies gehad en wil deze iOS 3.3.1 ook graag op me eerste iPhone hebben, maar daar is niet aan te komen jammergenoeg. Ik vind dat eigenlijk raar dat je niet meer aan een officiële oudere iOS kunt komen op een of andere manier.

  32. Ik heb de eerste IPhone gekregen van een vriend die in China was geweest en daar enkele toestellen kon kopen! Heb hem nog steeds, alleen jammer dat hij niet meer opstarten wil.
    Waarschijnlijk te lang ongebruikt. Iemand een tip om hem weer tot leven te krijgen? Zal hem nooit wegdoen, de eerste kennismaking met Apple en wil nu echt niets anders meer!

  33. @Menno: even Googlen, op de jailbreak sites kan/ kon je ze altijd vinden

  34. Origineel geplaatst door Harold Bosch
    Ik wil m’n iPhone 3G nog gaan gebruiken als een soort van iPod op mijn Zeppelin.
    Alleen kan ik er geen muziek Apps (Tune FM oid) meer opzetten.
    Ik kan geen Apps vinden die nog 4.2.1. draaien.

    http://www.findoldapps.com/

  35. M’n eerste was 3GS. Ik vind het nog steeds het mooiste en meest sierlijke ontwerp. Gebruik het ding nog met regelmaat, zij het voornamelijk voor audio streamen in WiFi. Moet wel continu aan de lader met draad, want accu is kuis versleten. Helaas niet meer te bestellen/te vervangen.

  36. Nostalgie heb hem nog steeds inclusief het doosje en toebehoren. En hij is officieel simlockvrij, hoef dus niet meer te jailbreaken.

  37. 2 jaar geleden had ik nog de 3GS 2e hands gekocht voor als werk telefoon op de bouw, want overdag een Samsung gebruiken en s’avonds en weekend een iPhone gaat niet, zat altijd moeilijk te doen met die Samsung 😂
    Alles schuift nu op als ik een nieuwe koop.
    3GS ligt in de kast
    4 werk telefoon
    5 vriendin
    6s ikzelf

  38. Origineel geplaatst door Paul538
    M’n eerste was 3GS. Ik vind het nog steeds het mooiste en meest sierlijke ontwerp. Gebruik het ding nog met regelmaat, zij het voornamelijk voor audio streamen in WiFi. Moet wel continu aan de lader met draad, want accu is kuis versleten. Helaas niet meer te bestellen/te vervangen.

    Dit kon zomaar ‘s de eerste reactie zijn waarin je ernaast zit 😉: kijk hier maar eens… (voor NL, of hier voor BE)

    Zelf alleen maar goeie ervaringen met deze tent, onder veel meer daar ooit een originele goede en toch voordelige MacBook accu gescoord die toen al lastig te krijgen was (voor mijn vorige MB) en sindsdien trouw en tevreden klant😄.

    Desgewenst doen zij de vervanging voor je, maar daar heb ik nog geen ervaring mee.

  39. @Bart: ik geef jou groot gelijk in jammer dat steve er niet meer is

  40. @Ferryman: Dank voor de tip!

  41. Ik kocht de mijne in New York, omdat het toestel nog niet uit was in Nederland en een vriend van me heeft de phone toen unlocked met Redsn0w. Dagelijks volgde ik de artikelen van Gonny, leuke tijden, nu is het allemaal zo massaal. Nog steeds vind ik dat de eerste iPhone het beste in de hand ligt, van alle iPhones, maar uiteraard gebruik ik nu de 6.

  42. Hier is de presentatie in zijn geheel 🙂

  43. Hier ligt ie ook nog in het doosje in de kast.

    Weet nog dat mensen toen zeiden “hm wat kun je er mee dan” “Wat heb je eraan” enz 😀 .

  44. Prachtig om te zien dat het de wereld zo heeft veranderd ! Persoonlijk gebruik ik nu geen iPhone meer. Apple loopt nu achter de rest aan.. Ik hoop dat de echte Apple nog eens weer terug komt.

  45. Heb mijne ook nog , netjes compleet in ze doosje met Dock kabel alles . Was een van de eerst denk , die er 1 had geïmporteerd uit de VS. Dat unlocken gaf ook zoon speciaal gevoel . Whahaha . Zal hem weer eens aanzetten aks ik tijd heb , of gewoon soms gebruiken . Lekker retro . Mijne is alleen 4gb geloof ik.

  46. Origineel geplaatst door SjefkeB:
    Alles schuift nu op als ik een nieuwe koop.
    3GS ligt in de kast
    4 werk telefoon
    5 vriendin
    6s ikzelf

    Je ziet dit zo vaak, waarom moet de vrouw/vriendin het steeds weer doen met het afdankertje van manlief? En er nog blij mee zijn ook. Kom op dames, het is 2016, pak ook hier de emancipatie mee. Neem zelf de nieuwste iPhone en laat die kerel z’n oude iPhone maar lekker op Marktplaats verkopen!

  47. Ligt hier ook nog, game app ontwikkelingen zorgen ervoor dat zelfs mijn zoon een iPhone2g en 3GS liever laat verstoffen…

  48. Origineel geplaatst door Thomasl
    Je ziet dit zo vaak, waarom moet de vrouw/vriendin het steeds weer doen met het afdankertje van manlief? En er nog blij mee zijn ook. Kom op dames, het is 2016, pak ook hier de emancipatie mee. Neem zelf de nieuwste iPhone en laat die kerel z’n oude iPhone maar lekker op Marktplaats verkopen!

    De mijne stelde dit ook voor…

    Nu staan ze beide op Marktplaats 😉

  49. Prachtige presentatie. Toch is Apple door de jaren heen wel wat van de innovatieve simpelheid verloren. Kijk maar eens naar de prachtige iPod app van toen en de waardeloze muziek app van nu. Waar is toch cover flow gebleven? Ik vind ook de platte grafische look veel minder duidelijk als toen. Gelukkig zijn de devices wel beter geworden. Kijk uit naar de IPhone7.

  50. @GEO: Ik vond de eerste iPhone juist niet lekker in de hand. Té glad waardoor-ie té gemakkelijk uit je hand gleed. Vanaf de 3G had je veel betere grip.

  51. De frele man in blauw pak herkent de boardroom nog en loopt binnen. Het is stil, men houdt de adem in. Zijn blik gaat rond.
    “You have all failed this company !” zegt hij, op kalme toon.
    Chairman: you were to bring in diversity. So where is it?
    Let anyone leave until there is only minorities left in here !!
    Maar niemand beweegt.
    Hij loopt rond en blijft in het midden staan.
    “So I was to leave for a failing mapping project. Why would we do mapping in the first place ?
    Niemand heeft het vantwoord. And what came in instead ?
    Hij haalt een muis uit zijn zak die hij ondersteboven houdt “How should we use this, charge this, why would we use it anyway. It shouldn’t have shipped” en hij verbrijzelt het in zijn hand.
    Hij trekt hij een adapter uit de muur, waarbij er een laptop op de grond klettert.
    What happened to MagSafe ?
    Why did we ship MagSafe 2 that wasn’t any better and why did we kill it all without an alternative in place ?”
    Het wordt onaangenaam.
    Who is worshipping this place and does he really matter ?
    Nog meer stilte.
    What happened to the products we once cared about ?”
    What about a cpu line-up that has more overlap than the Performa’s in the late 80’s ?
    Het is nu muisstil, je kan een speld horen vallen.
    Hij haalt een iPhone uit zijn zak en zegt “Actually I wanted to notify you of this meeting, but could’t reach anyone as this thing is a brick after 6 p.m. – Do you ever use it yourselves ?
    Hij loopt door, buigt zich voorover en zegt tegen een dame “You were to redefine the Apple Stores, for a compensation that is tenfold of what we earn in any of them. What came out of it ? Woorden tables and some white cardboard !!?
    Hij loopt weer door, buigt zich voorover en sist tegen een man: “You were to restore our values to manufacturing staff all over the world. But I keep seeing people close to humiliation working for a bucket of rice a day !”
    Hij loopt naar voren voor een laatste verdict over dit verslagen groepje:
    In the Darkest of Times, I have returned. Like Steve, I have some unfinished business. In this place, I smell cosmetics instead of products. Fashion killed beauty and simplicity. Greed has killed craftmanship. We need to restore that. NOW !

    maar toen…helaas, werd ik wakker..

  52. @Thomasl: Ze hoeft niet het nieuwste van het nieuwste te hebben, dan is dit toch een mooie oplossing

  53. Ja dat was écht gaaf. Ik weet het nog als de dag van gisteren dat enkele iphone-forum leden van het eerste uur bezig waren met het simlockvrij krijgen. Niet alleen wij maar over de hele wereld waren ze ermee bezig.

    En uiteindelijk, na veel aan elkaar plakken van methodes van diverse bronnen, was het op 12 september 2007 om 05:12 in de ochtend zover! Samen met Gonnie en een collega lid waren wij voor zover ik weet de eersten in Nederland die in staat waren om via een Nederlandse provider (in mijn geval toen KPN) te bellen! Ik was zó blij!

    Pas later kwamen de tools waarmee (zoals Redsn0w en zo) je de iPhone gemakkelijk kon unlocken maar in den beginne moest je er écht je best voor doen.

    Helaas heb ik de originele iPhone al lang niet meer; heb alle versies gehad en zit nu op de iPhone 6s, met veel plezier.

  54. @Paul N: je weet wel dat Steve in 2011 is overleden en dat de presentaties nu door Tim Cook worden gegeven.

  55. @mark: Ik las het als: 2x per jaar kijk ik de originele presentatie terug (op youtube oid)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.