Reacties voor: Deze 8 verbeteringen willen we in iOS 10 zien

iOS 10 is onderweg, maar naast volledig nieuwe apps en functies zijn er ook genoeg bestaande ongemakken en problemen die Apple aan kan pakken. We zetten er acht op een rij.
Lees het complete artikel → Deze 8 verbeteringen willen we in iOS 10 zien
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 70 reacties

  1. “Complicaties” in het bedieningspaneel zodat je via daar bijvoorbeeld een sneltoets creerd die het licht uit doet of de gordijnen open zie ik wel zitten.

  2. Wat ik eigenlijk al lang heel hard mis is een aanduiding op het scherm of je telefoon nu op ‘stil’ staat of niet. Er kan op de statusbal bovenaan links toch gerust een extra icoontje bij (doorstreept belletje) ?

  3. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  4. Meer instelmogelijkheden voor animaties. In Android kun je animaties versnellen of in zijn geheel uitzetten. Bij Apple is er alleen of de animatie laten zien of niet laten zien, maar echt sneller wordt het toestel er niet van. Sterker nog, de enorm snelle 6s wordt vertraagd door de slechte animaties van Apple.

  5. Ik zou graag locatievoorzieningen aan en uit kunnen zetten in bedieningspaneel .

  6. Het beveiligen van meer apps. Regelmatig geef ik mijn telefoon aan een ander om iets te laten zien. Ik wil dan niet dat diegene gaat snuffelen in mijn foto’s, mail of andere zaken.

  7. Ik denk tot ik voor iedereen spreek als ik zeg tot ik muziek wil kunnen downloaden via internet zoals bij Android en ook een patroon beveiliging

  8. Bij punt 4: haal gewoon even het Berichtencentrum naar beneden en je ziet weer je providerinfo e.d.

  9. Ik ben benieuwd wat de lezers hier gaan zeggen dat Apple zo weinig vernieuwend is bij de release van de iPhone 7. Laat gier eens je originele ideeën achter dan, ik ben heel nieuwsgierig naar die vernieuwende ideeën. Vond de ideeën die hier al staan namelijk weinig revolutionair.

  10. Een van mijn wensen is dat als ik het volume wijzig tijdens een video, dat dan niet het beeld wordt afgeschermd met een overlay. Dat kan toch kleiner. Ik snap niet dat ik de enige ben die dat probleem heeft 🙂

  11. Origineel geplaatst door Chrizzz
    Een van mijn wensen is dat als ik het volume wijzig tijdens een video, dat dan niet het beeld wordt afgeschermd met een overlay. Dat kan toch kleiner. Ik snap niet dat ik de enige ben die dat probleem heeft 🙂

    Ik zie dit niet als een probleem. Gebruik meestal de volume toetsen op het toestel als het filmpje net begint.

  12. Misschien kunnen we beter onze wensen bij Apple dienen.

    Heb ik pas ook gedaan. Zou graag per App willen instellen of deze altijd data mag gebruiken, alleen in Europa, alleen in Nederland of helemaal nooit.

    Lijkt me super voor de vakantie’s!

  13. “Oh oh, ik kan de signaalsterkte niet zien.” Sorry, maar dat heb ik werkelijk nog nooit gedaan. Echt een onzinnig punt, nummer 4. Wat mij betreft dan..

  14. vooral nummer 8 en 5 zijn heel erg welkom

  15. @Gerben: Dat heeft geen enkele zin
    Achter feedback@apple.com zit een electronische shredder
    Als blog ben je ertoe veroordeeld je eigen wensenlijstje (in-crowdsource excercitie) op de eigen muur te spijkeren

  16. NFC openstellen voor ontwikkelaars?

  17. Finally…iOS X is arriving 😉 Een mijlpaal 😀

  18. Ik mis heel erg het met Siri commando’s omschakelen van de siri taal. Immers veel muziek heeft Engelse teksten/nummers. Als ik in het Nederlands tegen Siri zeg, speel het nummer That Man van Caro Emerald, dan snapt hij me niet.
    Als ik kan zeggen Siri, schakel over naar Engels en ik zeg vervolgens Siri play that man of caro emerald, dan gaat dat perfect. Op dezelfde manier moet je ook weer kunnen terugschakelen naar Nederlands, Zodat ik weer kan zeggen, bel Henk de Boer.
    Dit is erg handig als je handsfree in de auto (of motor) rijdt.

  19. De mogelijkheid om Apple apps er af te gooien zal ik zeer toejuichen. Verder is het aanpasbare bedieningspaneel ook wel handig.

  20. Touch ID op ios9.2 is helemaal de kluts kwijt. Hoop dat dit dan beter gaat werken. Heb niet veel zin om een reset te doen om te kijken of het soft/hardware is.

  21. @Caroline: Let er wel op dat als je Siri gebruikt er behoorlijk wat data naar Apple gaat. Waaronder je gehele adresboek alle zoektermen die je ooit hebt gebruikt gekoppeld aan je id voor zo ver en zo lang Apple dat nodig acht.. Dit is ook het geval met dicteren. Let op dit geld voor zowel je i-devices als je computers.
    Ik heb daarom beide functies uit gezet.. Over computers gesproken. Als je continuity functie gebruikt dan gebeurt er het zelfde maar dan een gehele kopie van het geschreven document..Allemaal begrijpelijk en ik begrijp de waarom enzo.
    Maar toch vind ik het allemaal eng en vraag me af of ze de verleiding kunnen weerstaan om er wat marketing mee te doen.. Zonder te spreken over wet handhaving van de US waarin ze alle data moeten geven en ze mogen er niet eens over praten.. oeps vergat helemaal dat gedoe wat heden loopt met encryptie.

    just food for thought 🙂

  22. Ik heb door alle vragen gelezen maar ik vraag me het volgende af..
    Heden heb ik een glass screen protector op mijn iphone6 hoe zit dat dadelijk met force-touch of 3D touch ..Waarschijnlijk kan ik het gewoon zoeken..Maar denk er nu aan..

    Wat mij betreft het grootste gemis aan de iphone en alle i-devices is een klacht dat al eerder door vele is geuit.
    – dark theme
    – meer kunnen dimmen dan heden mogelijk is.

    ps. er is wel een workaround om de zoom functie als extra dim te gebruiken..

  23. @smpie: ik heb de 6s met glazen screenprotector en 3D touch blijft gewoon goed functioneren.

  24. Wifi voor keur rang orde !!!

  25. Vooraan ook een data knop zetten of aan en uit te zetten zodat je niet altijd in de instellingen voor moet gaan, wifi en bluetooth staan er wel maar de data knoppen niet,ppff. Dat mogen ze eens veranderen.

  26. Origineel geplaatst door Paz
    NFC openstellen voor ontwikkelaars?

    Dus dat… NFC openstellen aub. Daarnaast de mogelijkheid om ‘profielen’ in te stellen, zodat je bijvoorbeeld alleen noodzakelijke apps toegang geeft tot het verbruiken van mobiele data. Dit zou handig zijn als je bijna door je bundel heen bent. Het is nu al wel mogelijk om bepaalde apps geen toegang te geven tot mobiele data, maar het is een vrij omslachtige klus om app voor app de schakelaar om te zetten als je 80 apps hebt.

  27. @Nieuwsneus: misschien dat er voor ios ook de app applock is kun je iedere april afzonderlijk beveiligen 😉

  28. Email App! Ik zou zeggen kan stukken productiever. Nu Mailbox is gestopt zou je sommige handige tools in de native email app kunnen verwerken.

    Echt gelukkig zou ik worden als ik bijlage met 1 klik kan openen (toevoegen) ipv eerst op scherm drukken totdat popup verschijnt -> vervolgens nog 1 keer klikken tot ik bijlage zie -> en dan pas openen (totaal 3 handelingen)!

    Kleine zaken die schijnbaar toch lastig te implementeren zijn.

  29. – App Store proofperiode (trial) voor dure apps mogelijk maken voor ontwikkelaars

    – horizontale rotatielock voor filmen (terwijl verticaal in hand)

    – API voor Siri, zodat bijvoorbeeld WhatsApp werkt met Siri

    – cross platform notificaties afvinken

    – mobiel internet via bedieningspaneel uitschakelen

  30. Zou graag willen dat Apple meer mogelijkheden gaat bieden voor nfc. Op mijn vorige Android toestel kon dat wel. Ideaal icm een nfc tag in de auto

  31. Log-in scherm voor meerdere apple id’s. Handig voor berichten en games. Ieder zn eigen voorkeuren, berichten en status scores van games.

  32. En een uitgebreidere niet storen functie zodat berichten van “favorieten” toch doorkomen.

  33. – icoontje voor 4g+ toevoegen.

    – toetsenbord keuze, ik zou dolgraag het tb wat de ipad pro heeft op mijn iPhone willen gebruiken, dus met de extra cijfer rij.

  34. Hahaha ik ben het met ze alle 10 eens mooi is dat APPLE LEES DIT EN VOER DIT AUB UIT

  35. Iets heel simpels als het gedeeltelijk kunnen aanpassen van een telefoonnummer in de belfunctie: nu kun je dat nog alleen backspacen of geheel wissen. Niet handig als je het nummer gedicteerd hebt gekregen en je net dat ene cijfer middenin verkeerd hebt.

    Verder zou Apple moeten inbouwen, dat bij elke app die locatievoorzieningen gebruikt, ervoor gekozen kan worden, dat de GPS enkel actief is indien de app actief gebruikt wordt.

  36. Origineel geplaatst door Hoffa
    Iets heel simpels als het gedeeltelijk kunnen aanpassen van een telefoonnummer in de belfunctie: nu kun je dat nog alleen backspacen of geheel wissen. Niet handig als je het nummer gedicteerd hebt gekregen en je net dat ene cijfer middenin verkeerd hebt.

    Verder zou Apple moeten inbouwen, dat bij elke app die locatievoorzieningen gebruikt, ervoor gekozen kan worden, dat de GPS enkel actief is indien de app actief gebruikt wordt.

    DuoSIM zou ik een grote aanwinst vinden, net als draadloos opladen. En een oLED-scherm achter saffierglas.

  37. Dat app switchen links bovenin vind ik juist bloed irritant! Het gebeurd meer dan eens dat ik gewoon een pagina terug wil en dan per ongeluk terug ga naar de vorige app.
    Kan ik dat ook uitzetten?

  38. “We weten al wat Apple zou kunnen aanpakken”: Hoe speculatief wl je het hebben. ‘Weten’ en ‘zou kunnen’ staan mi haaks op elkaar.

  39. QuickType in het Nederlands

  40. Ik zou graag het probleem, welke in versie 7 is opgetreden en waar nog altijd geen oplossing voor gekomen is, met betrekking tot handtekeningen in mail opgelost willen zien. Afbeeldingen die in handtekeningen gebruikt worden “verdwijnen” na een paar uur zo maar uit je instellingen.

  41. QuickType ondersteund in het Nederlands.

  42. Een voorkeur of rangorde van de beschikbare Wi-Fi kanalen zou erg prettig zijn, zodat je niet steeds met het zwakke signaal van de buren verbonden wordt of de Wi-Fi spot van je auto als thuis bent

  43. @Raymond: Precies dat zou perfect zijn

  44. Mail:
    Data kunnen gemakkelijk uit de mail gehaald worden en in de agenda geplaatst worden. Ik wil het omgekeerde ook kunnen. Dus een mail in een agenda plannen. Willen we dat niet allemaal?

    Profielen:
    Voorzie een profiel van een tijd, bijvoorbeeld 2 uur stil. Of komende uur geen mail ophalen. Dan wordt de iPhone nog beter.

    Mail:
    Nu eens echt goed uit gaan voeren, net als op de echte mac, lettertypes, kleuren.

  45. @Hoffa:
    Inderdaad, duo/dual sim!

  46. Sinds (volgens mij) iOS 9 krijg je dagelijks een pop-up melding te zien die je weg moet klikken als je niet de laatste iOS versie geïnstalleerd hebt.

    Vreselijk irritant, ik mag toch zeker zelf wel bepalen of/wanneer ik wil updaten?

    Dat mogen ze er wel weer uithalen van mij.

  47. Al je openstaande apps in 1 keer kunnen sluiten zou handig zijn!

  48. SPLIT SCREEN op mijn iPhone 6 plus zodat ik eindelijk TomTom en icoyote naast elkaar (in landscape) kan zien.

    En dus niet tijdens het rijden (!) telkens moet switchen tussen de 2 apps.

  49. De optie om alle openstaande apps in EEN keer te sluiten ipv een voor een weg swipen.

  50. Origineel geplaatst door Elwin
    De optie om alle openstaande apps in EEN keer te sluiten ipv een voor een weg swipen.

    Nergens voor nodig. iOS is slim genoeg.

  51. @Caroline: rij jij motor?

  52. @Elwin: dat zal niet komen want het is al ingesteld dat apps van zelf op het achtergrond uit gaat. We hadden vaker hier over gehad.

  53. @Hoffa: chip van de simkaart zal op de moederborden gesolliciteerd worden.

  54. Misschien geen echt iOS functie, maar naar bijna 2 jaar nog steeds geen Apple Pay ondersteuning in een land waarbij het contactloos betalen zo erg promoot wordt en de terminals er bijna allemaal klaar voor zijn. Hoop ik nu wel echt met iOS 10 en met mijn iPhone 7 mijn pinpas thuis te kunnen laten als ik mijn boodschappen doe.

    En nu ook hopen dat mijn staatsbank dit gaat ondersteunen. Want Touch ID kennen ze bij SNS nog steeds niet! 🙁

  55. @Daan: er is een truc waardoor dat kan: je maakt een mapje en doet daar de apps in die je niet meer wilt/wilt zien. vervolgens sleep je, een voor een, de app die je kwijt wil naar de DERDE pagina (zorg ervoor dat er niks op de tweede pagina staat). laat de app los en voilà, weg is die!
    Wees gerust: de app is niet voor altijd weg, hij is altijd nog te vinden via de zoek optie in iOS. Daarnaast, als je de iPhone/iPod/iPad helemaal uitzet, zullen alle ‘verwijderde’ apps wederkeren. 🙂

  56. Eindelijk eens (contact)groepen kunnen aanmaken en wijzigen in de Contacten app. Fijn zou ook zijn dat je (groepen van) Contacten ook zou kunnen delen bijv. met je partner of vrienden, net als de agenda. Ook graag ge-airdropte bestanden kunnen opslaan in je icloud app.

  57. QuickType in het Nederlands zou ik graag zien in IOS 10.

  58. Zou graag willen zien dat ze Apple Carplay openstellen voor meerdere ontwikkelaars, waaronder ook andere navigatie fabrikanten.

  59. Een “extreme spaarstand” voor de batterij (zoals oa Samsung heeft) mis ik.

  60. @Michael: bij mijn weten heb ik U nooit toestemming gegeven om in mijn naam te spreken.

  61. Ik zou graag filteropties in de App Store zien zoals Delen met gezin, het gebruik van bepaalde Kit’s, handoff, land van herkomst, etc.

  62. Optie om de lelijke Dock achtergrond uit te zetten. En het icon grid te verwijderen bij een folder zou ook fijn zijn. Dan zou ik geen jailbreak meer nodig hebben.

  63. Origineel geplaatst door Chrizzz
    Een van mijn wensen is dat als ik het volume wijzig tijdens een video, dat dan niet het beeld wordt afgeschermd met een overlay. Dat kan toch kleiner. Ik snap niet dat ik de enige ben die dat probleem heeft

    Dit hoop ik echt al elke update sinds iOS7. Super irritant! Maak hem desnoods transparant.

  64. Niet storen per dag in kunnen stellen. Want nu moet je die zelf handmatig aanpassen. Had het eerst aanstaan voor de hele week maar als ik dan vrijdag in een kroeg sta, dan mis ik een heleboel apps of belletjes omdat dan de nietstoren voor bijvoorbeeld vrijdag en zaterdag uitgezet kan worden, heel irritant

  65. De mogelijkheid om bellers die met nummeronderdrukt bellen (privé nummers) te blokkeren!!

  66. Er staat een fout in het artikel, het artikel beweert in de eerste zinnen dat ios 10 ongetwijfeld tegelijk met de iphone 7 getoond gaat worden. ios 10 wordt vanavond al getoond terwijl de nieuwe iphone waarschijnlijk pas in september getoond wordt.

  67. Wat ik heel graag zou zien is dat je meldingsgeluiden apart van je beltoon harder of zachter kan zetten. Bijvoorbeeld ik heb een leuke voor mijn mail maar die hoeft niet zo hard maar mijn beltoon wil ik wel voluit omdat ik hem anders niet hoor in mijn tas. Bij Android kan dit wel.

  68. Privé nummers blokkeren.

  69. Wanneer komt er een mogelijkheid om quick view ( van beneden naar boven vegen) om daar wifi, 3g-data op plaatsen neer te zetten of wijzigen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.