Reacties voor: ‘Apple krijgt 75 miljoen OLED-schermen geleverd voor iPhone 8’

Apple krijgt dit jaar 75 miljoen OLED-schermen geleverd van Samsung. Daardoor komen andere fabrikanten in de knel, waaronder Huawei.

Reacties: 6 reacties

  1. Volgens mij maakt Samsung geen OLED schermen. LG heeft hier patent op. Samsung heeft QLED schermen aangekondigd maar dat zijn in feite LCD schermen.

  2. Ik weet niet of Apple ‘gedwongen’ wordt om de iPhones 7s en 7s Plus met LCD scherm uit te brengen. De geruchten waren dacht ik steeds al dat alleen de iPhone 8/X/Edition een OLED scherm zou krijgen.

  3. Origineel geplaatst door Bas van der Togt
    Volgens mij maakt Samsung geen OLED schermen. LG heeft hier patent op. Samsung heeft QLED schermen aangekondigd maar dat zijn in feite LCD schermen.

    Dat is niet helemaal juist. LG heeft geen patent op OLED (dat zou wel heel bijzonder zijn) maar op een techniek die gebruikt wordt bij OLED.

  4. @Bas van der Togt: Waarom verdiep je je niet even in de materie voor je een commentaar geeft dat je met 1 minuut googelen zelfs als foutief had kunnen classificeren?

  5. @Bas van der Togt: nee dat klopt niet helemaal. Je bent in de war met televisies. Daar heeft LG een monopolie. Niet vanwege patenten maar omdat ze de enige fabrikant zijn die groot formaat OLED schermen kan produceren tegen een redelijke prijs. Samsung krijgt het niet voor elkaar om groot formaat OLED schermen te maken (al verschilt hun techniek wel iets inderdaad). Daarom is LG koning op gebied van groot formaat OLED schermen. Zelfs Sony en Philips kopen hun OLED schermen rechtstreeks bij LG. Samsung niet. Die zet in op QLED maar die term is eigenlijk misleidend. Het heeft namelijk niets met OLED te maken en is gewoon een LCD scherm met hele goede kleurweergave en goede zwart waardes. Samsung maakt wel al jaren smartphone OLED schermen en daar zijn ze (inmiddels) ook erg goed in. Maar het zou mij verbazen als Apple al zijn geld op Samsung zet. Ik vertrouw DigiTimes voor geen meter meer. De ene wazige bericht na de andere. Proberen volgens mij gewoon de koers van Apple te beïnvloeden.

  6. Origineel geplaatst door WvB22
    @Bas van der Togt: Niet vanwege patenten maar omdat ze de enige fabrikant zijn die groot formaat OLED schermen kan produceren tegen een redelijke prijs. Samsung krijgt het niet voor elkaar om groot formaat OLED schermen te maken (al verschilt hun techniek wel iets inderdaad). Daarom is LG koning op gebied van groot formaat OLED schermen.

    Onjuist. Het ligt ‘m wel degelijk aan patenten. LG en Samsung waren destijds tegelijk bezig met hun OLED panelen, LG met witte OLED’s met een kleurenfilter, Samsung met 3 gekleurde sub-pixels. Bij Samsung bleken de blauwe subpixels absurd snel te slijten waardoor de kleuren steeds minder blauw vertonen en het beeld dus helemaal vertekend. Toen bleek dat LG patent op hun techniek had aangevraagd, met succes. Samsung weigert bij LG aan te kloppen voor panelen, en heeft dergelijke grote OLED panelen stop gezet en is gaan doorwerken aan LCD, waar andere fabrikanten de licenties bij LG afnemen.

    Wat betreft kleinere schermen, daar zit ook die sub-pixel techniek in, echter heeft het daar minder invloed dan op schermen met een groot formaat, en daar gaan ze dan ook wel mee door.

    Dus het is allemaal wel degelijk gebaseerd op patenten. Uiteraard heeft het in dit geval niks met de mobiele schermen te maken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.