Reacties voor: 63% van alle iPhones die Apple sinds 2007 produceerde is nog steeds in gebruik

Van alle iPhones die Apple sinds 2007 geproduceerd heeft is 62 procent nog steeds in gebruik. Maar het gaat niet om heel oude toestellen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 29 reacties

  1. iPhones gaan ook lang mee met ondersteuning voor software, dus elk jaar of 2 jaar nieuwe nergens voor nodig 😄.

  2. Ondanks dat vele miljoenen nieuwe toestellen verkopen is niet onaardig.

  3. En als Apple vind dat een toestel te lang mee gaat stoppen ze met de ondersteuning, nu ben ik aan de beurt met m’n 5.

  4. Mijn vrouw heeft ook nog een iPhone 4 in “gebruik”. Voor WhatsApp en bellen voornamelijk. Voor de rest gebruikt ze een IPad mini 4. Om de 5 dagen opladen is voldoende. Jammer dat ie geen update’s meer krijgt, want de iPhone 4 is nog steeds een echte iPhone 🙂

  5. Vijf jaar is voor iPhones een normale levensduur en vaak kun je er wel zes of zeven jaar mee doen.

    Gister nog een artikel op Tweakers.net gelezen over dat de volgende versie van Android, 8 of “O”, de laatste gaat zijn op de OnePlus 3 en 3T, een toestel van net een jaar oud (juni 2016 voor de 3, november voor de 3T). De reacties daar waren verbazingwekkend: “dit is nou eenmaal zo” en “dat is ook wel logisch” was wat de klok slaat. Een totaal ander verwachtingspatroon ten opzichte van Apple waar mensen na vijf jaar updates beginnen te zeuren dat hun toestel niet meer wordt bijgewerkt. Wat een contrast 😀

  6. Heb ook nog een 4 maar niet meer in gebruik laatst wel gedacht om hem voor apple music aan de stereo te hangen maar dat kan dus niet!!
    Eerste ipad mini van mijn vriendin daar maar voor aangezien die met ios 9 niet meer bruikbaar is voor andere dingen.

  7. Origineel geplaatst door @rno
    En als Apple vind dat een toestel te lang mee gaat stoppen ze met de ondersteuning, nu ben ik aan de beurt met m’n 5.

    Je kunt niet eeuwig ondersteuning blijven geven… Er moet een afweging worden gemaakt tussen winst, visie, snelheid van het OS en gebruikers. Wees blij dat je iPhone 5 nog tot ios 10 mee kon. Er zijn ondertussen al 4 nieuwe iPhones gekomen en de 5e is onderweg…

  8. Origineel geplaatst door @rno
    En als Apple vind dat een toestel te lang mee gaat stoppen ze met de ondersteuning, nu ben ik aan de beurt met m’n 5.

    Doet ie t niet meer dan nu?

  9. Hier ook nog steeds een iPhone 4 in gebruik (en ik woon niet in een arm land waar minder te besteden is 😠). Puur voor foto en bellen. Werk in een hotel met ruim 300 kamers en diverse technische ruimtes, gewoon lekker bereikbaar. Rugged case erom en gaan. Niet zomaar weggooien, we gooien al genoeg dat werkt weg, de “GROENE” gedachte van Apple.

  10. Mijn ervaringen met de iPhone 5 is toch dat de accu echt op is na 5 jaar. Ook bij meerdere mensen bij mijn omgeving. Dus voor dagelijks gebruik niet meer handig. Of je moet een accupack meenemen.

  11. Origineel geplaatst door dapaool
    Mijn ervaringen met de iPhone 5 is toch dat de accu echt op is na 5 jaar. Ook bij meerdere mensen bij mijn omgeving. Dus voor dagelijks gebruik niet meer handig. Of je moet een accupack meenemen.

    Wat verwacht je precies na vijf jaar? Gaan je autobanden ook vijf jaar mee? Die kunnen natuurlijk vijf jaar meegaan, afhankelijk van je gebruik, maar als je dagelijks je accu oplaadt (of auto rijdt, for that matter), dan slijten die zaken inderdaad. Voor €89 vervangt Apple je batterij en kun je weer een poos vooruit.

  12. Origineel geplaatst door Perry7281
    Heb ook nog een 4 maar niet meer in gebruik laatst wel gedacht om hem voor apple music aan de stereo te hangen maar dat kan dus niet!!

    Waarom kan dat niet? Ik hang regelmatig een 3GS (wel permanent aan stroom) met verloopsnoertje aan de Sonos met Spotify…

  13. Origineel geplaatst door dapaool
    Mijn ervaringen met de iPhone 5 is toch dat de accu echt op is na 5 jaar. Ook bij meerdere mensen bij mijn omgeving. Dus voor dagelijks gebruik niet meer handig. Of je moet een accupack meenemen.

    Voor € 19,95 eenvoudig zelf te vervangen!

  14. Ik heb zelf altijd elke twee jaar een nieuwe iPhone, omdat ik ervan hou om up-to-date te zijn; niet omdat het nodig is. Meestal gingen mijn oude iPhones naar mijn kinderen en nu ik een iPhone heb van m’n werk, zoeken die er een andere bestemming voor. Ik snap niet dat mensen zo zeuren als Apple na járen gratis nieuwe updates er bij jaren oude modellen een keer mee stopt. Veel maakt dat niet uit: je kunt ‘m gewoon blijven gebruiken.

  15. De 5s krijgt nog wel updates. Tweede keer in korte tijd dat de redactie hier de fout mee in gaat.

  16. Origineel geplaatst door Toine
    De 5s krijgt nog wel updates. Tweede keer in korte tijd dat de redactie hier de fout mee in gaat.

    Waar staat deze “fout”?

  17. @Paul538:
    Apple music werkt er niet op ios 8

  18. Iphone 5 hier. Ik krijg nog steeds updates hoor (10.3.3).

  19. @Gosat: dit is wel je laatste update. iOS 11 vanaf 5S

  20. @Ed: dat weet ik, maar zolang ios 11 niet uit is, ben ik nog up to date;)

    Na 5 jaar is het wel tijd voor een nieuwe. Waarschijnlijk niet meer het nieuwste ivm de prijs.

  21. Ik trek dat aantal wel in twijfel, ik kan me nog herinneren dat t-mobile bijna alle garantieclaims afdeed als val of waterschade omdat 1 op de 4 binnen 2 jaar problemen vertoonde…

  22. Origineel geplaatst door Henk
    Hier ook nog steeds een iPhone 4 in gebruik (en ik woon niet in een arm land waar minder te besteden is 😠). Puur voor foto en bellen. Werk in een hotel met ruim 300 kamers en diverse technische ruimtes, gewoon lekker bereikbaar. Rugged case erom en gaan. Niet zomaar weggooien, we gooien al genoeg dat werkt weg, de “GROENE” gedachte van Apple.

    Ik heb ook nog een iPhone 4 dagelijks in gebruik. Nu al dus 7 jaar, en niet omdat ik het geld er niet voor heb. Maar als een product goed is waarom zou je dan vervangen. Ik hoef niet perse het nieuwste van het nieuwste. Beetje zonde die wegwerpcultuur. Maar goed, dit jaar zal ik mijn gouwe ouwe toch maar een keer vervangen want hij wordt er niet sneller op 😄

  23. Mijn oude iPhone 1 (us import) is na mij bij mijn vriendin beland, daarna bij mijn dochter en uiteindelijk bij mijn schoonmoeder. Die belt er nog elke dag mee en maakt foto’s. Updates zijn al jaren geleden gestopt dus veel software werkt helaas niet meer.

  24. @Henk: Ik ben ook al jaren Applefan en geef oudere zaken door aan mn kids.. foto’s en bellen?…. Tot mijn spijt moet ik zeggen dat er iig 1 ding is waar Apple de plank mee misslaat.. en dat is het maken van foto’s op de iPhone…. Deze foto’s zijn zelfs op het blote oog vele malen slechter dan van bv een Samsung-GSM…. Verder ben ik wel supertevreden.

  25. Iedereen moet het zelf weten maar de iPhone 4 is echt geen toestel meer van deze tijd. Extreem traag in vergelijking met de 7.

  26. Origineel geplaatst door RiggerWorks
    @Henk: Ik ben ook al jaren Applefan en geef oudere zaken door aan mn kids.. foto’s en bellen?…. Tot mijn spijt moet ik zeggen dat er iig 1 ding is waar Apple de plank mee misslaat.. en dat is het maken van foto’s op de iPhone…. Deze foto’s zijn zelfs op het blote oog vele malen slechter dan van bv een Samsung-GSM…. Verder ben ik wel supertevreden.

    Dan ben ik wel heel benieuwd welke iPhone je het over hebt. Ik vind de IPhone (vanaf 6) vele malen beter dan de Samsung toestellen. Tenzij je van nepkleuren houdt natuurlijk.

  27. @Eric: hij werkt nog steeds, op de flitser na. Dus er komt een nieuwe, maar pas als Lifeproof een case heb.
    Heb’m nu al 2 keer in de houder laten zitten als ik de motor schoon spuit. oeps

  28. @Paul538: Ik heb nog een onbeschadigde 3GS die ik zo nu en dan uit de la haal en oplaad. Dan ben ik verbaasd over dat ding omdat ie zo goed in de hand ligt (bolle achterkant, goed gewicht!) en ook over het geluid dat er uit komt.

  29. Origineel geplaatst door Klaas
    @Paul538: Ik heb nog een onbeschadigde 3GS die ik zo nu en dan uit de la haal en oplaad. Dan ben ik verbaasd over dat ding omdat ie zo goed in de hand ligt (bolle achterkant, goed gewicht!) en ook over het geluid dat er uit komt.

    De 3GS blijf ik een van de mooiste ontwerpen vinden!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.