Reacties voor: Handelsmerk iSlate al in 2006 ingediend door mogelijke dekmantel van Apple

De vermoedens dat de Apple tablet de naam iSlate krijgt, nemen vastere vormen aan. Apple zou niet alleen de domeinnamen iSlate.com en iSlate.co.uk hebben geregistreerd, maar heeft ook connecties met Slate Computing, dat de handelsmerken iSlate en Magic Slate wil registreren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 23 reacties

  1. Zo ja? Ik ook hem dan zeker ste weten!! echt waar, ik vind het zo mooi en handig er uitzien 🙂

  2. iSlate? Niet echt een sexy naam. Maar ja, de naam iPod doet het bloed ook niet veel sneller stromen. Toch heeft deze naam een enorme cult status gekregen. We weten het over precies een maand…

  3. Is een tablet hetzelfde als een netbook vraag ik me af. Zou anders niet weten wat je met zo’n ding moet als ie een stuk duurder wordt.

    Nieuwe Apple introducties lekken meestal voortijdig uit doordat toeleveranciers niet altijd hun mond houden al blijft het altijd bij aannames over het te verwachten product. Voor de 3GS werd geïntroduceerd waren er ook allerlei speculaties door alles wat uitgelekt was. Niet alles klopte toen. Nu zal er ook wel weer een deel waar zijn en een deel niet, zoals de prijs en de afmetingen van het scherm.

    Als Apple zelf voortijdig wat heeft laten lekken is dat vast geen toeval, ze kunnen als geen ander aandacht genereren. En dan blijkt het straks een heel andere naam te zijn maar de aandacht hebben ze alvast.

  4. Apple lekt zelf hier en daar op strategische wijze.
    Zo kunnen ze voortijdig al pijlen of het een product potentie heeft om aan te slaan.

    Das allemaal onderdeel van de marketing. Iedereen is al al warm voor het product nog voor het op de markt is.

    De rest zal volgen. Ik ben benieuwd of de concurrentie die nu massaal een tablet op de markt zet weerstand kan bieden tegen wat apple gaat doen.

  5. Apple heeft de naam ‘Slate’ niet aan de NYT reporter gegeven, ‘slate’ is gewoon Engels voor ‘schrijfbordje’, en deze term wordt in Amerika veel gebruikt met dezelfde betekenis als ‘tablet’. De NYT reporter weet of vermoedt dus alleen dát er een Apple Tablet/Slate komt, niet hoe deze gaat heten.

  6. hoe dan ook de gruschten zitten er elka jaar steeds dichter op. Het verbaast mij niks als dit apple’s marketing weg is.

    andere bedrijven kondigen gewoon hun producten aan en een jaar later kan je het kopen. Apple zet het ineens op de markt. Maar de aanloop naar het product toe gaat via de blogoshere. Met alle feedback op de geruchten kan apple mooi het product en de functies bijstellen voorzover het binnen de filosofie past. Dat passen ze dan aan op zon’n manier dat er maximaal geld uit te melken is met toekomstige updates.

  7. Een ding is sowieso bereikt; we ( de consumenten ) en de media ( iPhoneclub ) “roddelen” weer over de iSlate. Ik vindt MacBook Touch trouwens mooier klinken maar goed, ze ook omdat het toch een soort mini laptop wordt. En waarom was er anders onlangs de verschuiving naar Pro-moddelen ( 13″ werd Pro ) ?

  8. @DouweM: Slate is meer een plaat leisteen, zo’n schoolbordje. Ik heb ergens gelezen dat ze bij NYT de hele tijd al spreken over ‘slate’ als ze het over de Apple Tablet hebben. Maar om nu te zeggen dat het een gangbare benaming is…

    Van de andere kant: Fujitsu heeft in het verleden wel eens een ST5011D Slate Tablet PC gemaakt en het onbekende merk Sahara heeft ook een Slate Tablet gemaakt. Ik vraag me af of Apple dan iSlate als merknaam kan registreren, door er domweg een i-tje voor te plakken. Zo’n algemene benaming… De i-Slate bestaat trouwens al.

  9. Ik heb het genoegen gehad al zo’n slate-achtig apparaat te hebben gehad met de naam SlateVision, zie http://www.pencomputing.com/frames/fic_tpc.html . Snelheid en reactievermogen van het touchscreen was een drama en was alleen met pen te bedienen. Kennelijk toch wel een gangbare naam in de Angelsaksische taalgebieden.

  10. iSlate, iTablet, het maakt niet uit. Ik vind het mooi en zal er vast een willen hebben, alhoewel ik me afvraag wat de functionaliteit zal zijn. Het kan geen volwaardige computer (en telefoon tegelijk?) worden lijkt me. En dan dat scherm… Ik poets me nu al suf op die iPhone en blijf secuur met mijn vingers van m’n MBP scherm af. De gedachte alleen al om dat grote tablet scherm steeds te moeten poetsen! 😀

  11. @4saus:

    Wat denk je zelf? 😉

  12. Ben benieuwd wat er na de iSlate komt :”D iSlafe ;3 ?

    Ik vind het niet echt een mooie naam ervoor maar dat kan aan mij liggen. Je zal vast en zeker weer ene poetsdoek krijgen bij deze slaaf XD

  13. @sander: het perfecte product zal Apple niet neerzetten. Met reden. Anders verkoop je daarna niet meer. 😉

  14. Deze 2 kwamen een aantal uur geleden voorbij op Twitter:

    http://i47.tinypic.com/35damn7.png

    http://i48.tinypic.com/fvhctd.png

    Maar of het geloofwaardig is…

  15. @Jeroen: heeeeeeel Mooi gefotoshopt. Mijn complimenten.

    Zou wel heel slordig zijn als ze dit nu al op de site zouden plaatsen nog een maand voor een evenement waarop het aangekondigd moet gaan worden.

  16. Niet van mij hoor. 😉

    Het zou inderdaad slordig zijn als Apple dit nu al op de website zal plaatsen. Normaal gesproken doen ze dat ook nooit voordat er een aankondiging is geweest van het product.

  17. ik ben erg benieuwd of dit het gaat worden.
    Peraoonlijl vind ik het mooier aks er rondom hey scherm even veek zwart is.

    Net als rondom het acherm van een iMac of MacBook PRO. Dat zou beter aansluiten bij de vormgeving van het al bestaande assortiment.

    Ik ben benieuwd hoe Apple dat ding in de markt gaat zetten en wat Apple denkt dat wij nu missen in de computerindustrie waardoor een tablet van Apple nodig is.

    Lezen van tijdschriften en kijken van films en het hebben van een universal remote lijkt mij een beetje te weinig speciaals om een tablet voor te kopen. Datzou technisch al haalbaar zijn op de iphone.

    Ik hoop dat als er dan iPhone OS4.0 op draait het iets meer gaat lijken op OSX voor de Mac en minder op een iPhone 3.x OS. Dan heb je een computer desktop als je wilt werken. En een iPhone 3.x OS uiterlijk als je de iPhone apps zou willen benaderen. Het zou mooi zijn als je dat dan kan oproepen net zoals dashboard nu naar voren komt onder Mac OSX.

  18. Zijn er al mensen fanatiek domeinen aan het registreren geslagen? Wereldwijd gaat het vrij rap met de premium islate-domeinen. islateforum.nl, islateclub.nl zijn bijv ook al geregistreerd.

  19. wat een *****naam! 😀 Nee hoor Apple zal het wel een andere naam geven, iSlate lijkt me meer een codenaam, klinkt echt niet sexy

  20. Zeer treffende naam: Is Late !

  21. Wie weet komt er zelf geen Apple tablet…

  22. @Gonny van der Zwaag:
    Zo’n schoolbordje bedoel ik inderdaad, kon niet op het goede woord komen.
    Ik weet dat vooral door de NYT die term wordt gebruikt rondom de Apple Tablet/Slate, maar omdat ik zelf niet precies wist wat er mee bedoeld werd, zat ik er ongeveer een week geleden zelf wat op te zoeken, en naar wat ik kon zien is het gewoon een andere term voor een device als een tablet, die misschien wat minder gebruikt wordt (ik kende ‘m bijvoorbeeld nog niet), maar imo geenszins betekent dat de NYT meer weet dan wij. Wat betreft de naam dus, over het bestaan van het device weten ze misschien wel meer.

  23. Mijn vriendin zei al als ik z’n ding koop word ik mss een Isletje.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.