Reacties voor: 5 tips om ruimte voor iOS 8 vrij te maken

Je wilt iOS 8 installeren, maar hebt onvoldoende opslagruimte? We geven 5 tips om opslagruimte vrij te maken op je iPhone of iPad, zodat je toch kunt updaten.
Lees het complete artikel → 5 tips om ruimte voor iOS 8 vrij te maken
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. of het via de computer doen 🙂

  2. nog een tip: indien je spotify hebt geïnstalleerd, kan je ook ruimte maken door offline afspeellijsten af te vinken

  3. Goeie tips! heb zelf me iPad aan itunes gelegd, op deze manier hoef je niks te verwijderen, download die de update in itunes zelf.

    Excuses zie ineens de reactie van Joey.

  4. Facebook verwijderen en opnieuw installeren scheelt ook al snel 500MB!

  5. Of een backup via iTunes maken en dan kiezen voor herstel. Er komt dan het verzoek om direct te updaten naar de laatste versie en als dat is gebeurd wordt je backup terug gezet. Dit alles zonder eerst op te hoeven schonen..

  6. Het staat wel in het artikel, maar de optie om het via iTunes te doen is echt een heel stuk praktischer. Op mijn iPad (16GB) moest ik 5.8GB vrijhebben, maar via iTunes is dit slechts 1.2GB.

  7. Je telefoon herstellen en als nieuw instellen. En dan backup terug zetten. Op deze manier al een paar keer zo’n 2 tot 3 gig aan overige data weg gekregen

  8. Ik heb m’n iphone en iPad als nieuwe herstelt. Ios 8 erop, en Back-up terug. Na mijn idee sneller om 5 GB aan apps en foto’s te verwijderen.

  9. Ik ga iOS 8 ook maar via iTunes installeren. Vandaag of morgen :-). Ben benieuwd naar de bevindingen over iOS 8 tot nu toe.

  10. Het scheelt ook al enorm als je even icloud foto’s uitschakelt (Fotostream).
    Scheelde bij mij al snel 900mb

  11. @n1mber: @Jordy: Volgens mij werkte het in het verleden ook zo wanneer je je toestel via iTunes ging updaten naar een nieuwe softwareversie: iTunes maakte een complete backup van je toestel, installeerde de software en zette de backup terug.

    Ik denk dat het oa. door de grote hoeveelheid verschillende toestellen, maar ook door de iOS installatiewizard die je bij een “leeg nieuw” toestel krijgt, niet meer op deze manier kan. Tenzij je er zelf voor kiest natuurlijk.

    Ik denk dat ik op mijn bomvolle toestel (16GB iPhone 5, 220MB vrij) ook maar op deze manier ga doen.

  12. mijn iphone geeft aan dat ik 2 gb in gebruik heb bij berichten. Maar zelfs nadat ik alle berichten had verwijdert stond er nog steeds 2 gb iemand tips ofzo?

  13. Origineel geplaatst door Gerrit van Dijken
    mijn iphone geeft aan dat ik 2 gb in gebruik heb bij berichten. Maar zelfs nadat ik alle berichten had verwijdert stond er nog steeds 2 gb iemand tips ofzo?

    Dit is een bug waar je weinig aan kunt doen. De berichten app reserveert een stuk geheugen wat hij ooit nodig had maar als je daarna berichten/attachments verwijderd hebt blijft hij het vasthouden. Ook na een restore van je backup helaas… Had dit probleem ook en van alles geprobeerd. Enige remedie was toen ik er een jailbreak op had gezet, ik via iFile de ruimte wel vrij kon maken…

  14. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag: @joey: Staat in het artikel! 🙂

    Inderdaad een goeie tip; scheelt heel veel benodigde ruimte op de iPhone (ik koop overigens nooit meer een 16 GB-model grrr).

    Bovendien maakt iTunes automatisch eerst een volledige Back-up, heb ik gemerkt.

  15. Ipad met 16 gig is ramp want zodra het je koopt en aanzet heb je nog weinig capaciteit over..Apple mag duidelijk dat vermelden.. uitbreidingskaart/kaartlezer is er ook niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.