Reacties voor: 5 redenen om uit te kijken naar de nieuwe Apple TV

De kans dat Apple op 9 september een nieuwe Apple TV aankondigt is zeer groot, zeker als je alle geruchten en gelekte documenten op een rijtje zet. In dit artikel maken we de balans op en zetten we vijf zaken op een rijtje waar je al voorzichtig naar uit mag gaan kijken.
Lars Paymans -

Reacties: 34 reacties

  1. Ik ben vooral benieuwd hoeveel van de nieuwe functionaliteit men op Apple TV 3 nog kan gebruiken.

    Tevens een grote aantal functies zullen wij in Ned toch niet gebruiken: HBO zit in Nederland niet op Apple TV en is niet van plan om binnenkort daar te verschijnen. Hoe ga je dan zoeken?

    Streamingdienst van 40 (Euro?) pm is ook voor Amerikanen.

    Ik denk dat Apple TV 4 een indrukwekkend kastje zal zijn, die buiten Amerika totaal de moeite niet waard om Apple TV 3 te vervangen.

  2. Ik denk dat hij niet eens komt, net als afgelopen jaren werd beweerd nu toch echt een nieuwe apple tv zal komen. Alle berichten zijn ook op basis van gebakken lucht. Er is in geen 1 firmware verwijzing naar een nieuwe apple tv zoals dar bijna altijd wel zo is met andere apparaten.

    Ik denk dat woensdag ipv apple tv wel eindelijk het homekit gebeuren tot leven gebracht gaat worden met producten. Zie bericht van Philips en het hinten van Philips naar zeer binnen kort mee kunnen vertellen. Zie ook de hint, hey siri. Siri is exact wat er nodig is voor homekit.

  3. Fifa 16 spelen met een paar compatible controllers op de nieuwe Apple tv, zou wel erg gaaf zijn. Wilde eigenlijk een PlayStation 4 kopen, maar w8 nog ff…..ben benieuwd!

  4. Zonder JB voeg de AppleTV niet veel toe voor mij tenminste… Maar daar zijn de meningen over verdeeld natuurlijk! En wie weet wat de eventuele AppleTV ons te brengen heeft.

  5. Altijd boeiend gevonden die Apple tv kastjes, maar naar mijn mening lopen ze altijd iets achter.
    Ooit geen Full HD nu weer geen 4 K functionaliteit.

    Vind Apple producten duur genoeg dus ze moeten dan ook wel echt perfect zijn.

    Al 4 K schermen hier thuis dus wederom geen Apple tv hier.

  6. @iphone_user: ‘t wordt iig spannend, in juni wist iCulture ons ook vier dagen voor de WWDC te melden dat de TV4 dáár toch niet zou worden geïntroduceerd
    Dus morgen goed opletten… wie weet zijn we dan alweer uit de droom geholpen. 😄

    Overigens niets nieuws in de electronica/IT wereld, ooit waren de woorden ‘real soon now’ net zo gevleugeld als later ‘one more thing’.
    Er was zelfs een apart woord voor: vaporware 😤

  7. Ben benieuwd of je er nu wel een harddisk aan kan hangen om eigen content af te spelen. Zal wel niet. Dan blijf ik maar bij mijn Apple TV 2 en Raspberry Pi 2.

  8. Er is maar 1 functie die ik wil en dat is dat er 3rd party software op kan. Als dat bevestigd word ren ik als een dolle naar de winkel. Infuse op de Appletv zonder jailbreak!!

  9. Origineel geplaatst door knoezelbos
    Infuse op de Appletv zonder jailbreak!!

    Dat is voor mij ook het belangrijkste. Hopelijk ook de nieuwste versie van Kodi, nu zij zijn gestopt met de ontwikkeling voor de Apple tv 2.

  10. Zie ook de hint, hey siri. Siri is exact wat er nodig is voor homekit.

    Mja, tegelijkertijd is het ” Siri, give us a hint “. Hint voor een film of serie te geven ?

  11. Origineel geplaatst door Frank:
    Dat is voor mij ook het belangrijkste. Hopelijk ook de nieuwste versie van Kodi, nu zij zijn gestopt met de ontwikkeling voor de Apple tv 2.

    Jij denkt dat Apple software die illegale films kan afspelen toelaat op hun apple tv? Gaat nooit gebeuren, echt nooit.

  12. @iphone_user: Sowieso als mensen er toch kodi op willen zetten dan zijn er veel goedkopere alternatieven dan een gejailbreakte Apple tv.

  13. Origineel geplaatst door knoezelbos
    Er is maar 1 functie die ik wil en dat is dat er 3rd party software op kan. Als dat bevestigd word ren ik als een dolle naar de winkel. Infuse op de Appletv zonder jailbreak!!

    Als dat het enige is wat je verlangt, koop dan een Mac Mini.

  14. @gotti: dude believe me koop maar gewoon een ps4 :p

  15. @Danny Princen: ???

    Goedkoper
    . Heb er hier 3 liggen en 1 in gebruik, gemiddeld 40 euries, kodi gratis dus hoezo goedkoper.

  16. “5 redenen om Niet uit te kijken naar de nieuwe Apple TV”

    1. Te duur
    2. Geen 3trd party
    3. No 4k
    4. Streaming niet van eigen NAS
    5. Te veel meekijken Apple

    En één extra, abbo veel te duur en inhoud gedateerd

  17. Origineel geplaatst door Henk
    @Danny Princen: ???Goedkoper. Heb er hier 3 liggen en 1 in gebruik, gemiddeld 40 euries, kodi gratis dus hoezo goedkoper.

    40 euro voor Apple tv dan heb je het natuurlijk over 2dehands of zo, in de winkel zijn ze al zeker 2 tientjes duurder nieuw.Dan is het een beetje krom vergelijken.Er zijn genoeg producten van tussen de 40 en 50 euro die speciaal bedoelt zijn voor kodi.Die haal ik liever dan dat ik een Apple tv jailbreak om daar kodi op te kunnen zetten terwijl dat product daar eigenlijk niet voor bedoeld is.Maarja ieder zijn keuze, ik vind het zelf gewoon een beetje omslachtig.

  18. @Henk: 1 hoe kan je dat nou weten, er is geen prijs bekend. En apple is in alles duur. Niks nieuws.
    2 dat is nooit geweest, vreemd dat je dat nu opeens wel verwacht
    3 hoe weet je dat nou, specs zijn niet eens bekend gemaakt.
    4 heeft nooit gekund dus waarom verwacht je dat nu opeens wel?
    5 is nooit anders geweest

  19. Origineel geplaatst door iphone_user:
    Jij denkt dat Apple software die illegale films kan afspelen toelaat op hun apple tv? Gaat nooit gebeuren, echt nooit.

    Infuse is nu gewoon beschikbaar in de App Store. Op basis van welke voorwaarde kan Apple deze app dan op de Apple tv niet goedkeuren?

  20. En homekit…

  21. @iphone_user: 1. Klopt idd. Apple is betalen voor verpakking (wat ik soms zelf ook graag doe) maar niet voor het product. Div benchmarks met vergelijkbare producten hebben dit al bewezen.

    2. Is ook idd te mooi om waar te zijn, daarom zoeken mensen hun heil in jb of ander product.

    3. Genoeg rumors op diverse sites, kan nooit heel veel afwijken.

    4. Het is een streamer, waarom heeft alleen Apple de deur naar bv andere netwerk producten gesloten? Lijkt wel een idee uit de jaren 90

    5. Wordt nog meer als Apple de streaming wel toestaat in een thuisindeling. Gaat hun geen moer aan wat ik op mijn nasjes heb staan.

  22. @Henk: Streamen van eigen nas is wel degelijk mogelijk

  23. @Henk: Hoezo niet streamen van je eigen NAS? Dat kan ik nu al op mijn Apple TV 3 vanaf mijn Synology DS. Gewoon heel simpel via de Video DS app, compleet met 5.1-geluid en ondertiteling. Alleen DTS wordt helaas (nog) niet ondersteund.

  24. @Jeroen76: Das streamen naar je phone of pad, ik bedoelde streamen met de atv naar tv. Hiervoor heb je 3th party nodig, plex, kodi etc.

  25. Alweer een compleet overbodig en overrprijst Apple apparaat

  26. Origineel geplaatst door Frank:
    Dat is voor mij ook het belangrijkste. Hopelijk ook de nieuwste versie van Kodi, nu zij zijn gestopt met de ontwikkeling voor de Apple tv 2.

    Origineel geplaatst door iphone_user
    Jij denkt dat Apple software die illegale films kan afspelen toelaat op hun apple tv? Gaat nooit gebeuren, echt nooit.

    Apple laat dit nu al toe op iPhone en iPad via Plex en op de ATV3 kan het ook via PlexConnect.

    Sowieso snap ik mensen die meerdere mediaspelers hebben en Kodi gebruiken niet 😂… Geen centrale DB, niet op meerdere apparaten bij kunnen houden wat je al gekeken hebt en wat niet… Nee, geef mij maar Plex. Lekker alles centraal geregeld.

    Hopelijk komt de Plex app ook naar de nieuwe ATV (en het liefst ook naar de ATV3).

  27. @Henk: Vanaf de synology video app kun je streamen naar een apple tv. Dit gaat niet via je ipad of iphone. Maar rechtstreeks van de nas naar de apple tv. De app wordt alleen gebruikt om content te selecteren. Daarna kun he hem uit zetten. Afhankelijk van je type Synology kan de nas ook video content live omzetten naar het juiste formaat van een apple tv.

  28. @gotti: Haha grappenmaker! Je denkt toch niet dat de “Apple TV” een concurrent van de PlayStation 4 is?

  29. Ik vind het geen argumenten om dit sing aan te schaffen.

    4k ondersteuning en uitgebreide homekit functionaliteit mis ik nog.

    4k kan makkelijk maar nee eerst deze kopen en vervolgens moet je weer versie 2 aanschaffen voor 4k. De tijden dat apple voorop liep met techologische ontwikkelingen zijn er niet meer.

    En 16 gb opslag?? Sorry maar dat is echt een grapje. Opslag kost helemaal niks, een beetje game vraagt al snel vele gb data.

    Laat me toch graag verassen want niemand weer zeker wat de specs zullen zijn

  30. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  31. @Henk: @sannie: Hmm, interesant. Misschien mijn qnap maar eens inruilen. Thnx voor deze tip.

  32. @Henk:
    Wat een onzin, ik stream nu al alles vanaf mijn NAS. Straks wordt dat nog makkelijker, want NAS makers komen natuurlijk met apps voor de nieuwe ATV.

  33. Het zal leuk zijn als de nieuwe Apple tv een internet browser op kan starten. dat je tv mee kunt kijken. Zoals hbo tv. En het hele app store. En FaceTime bellen onder elkaar met Apple TV.

  34. Dan moeten ze eerst die vertraging verhelpen, wil je er een beetje fatsoenlijk op kunnen gamen…..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.