Reacties voor: 5 producten die Apple in 2015 dringend moet verbeteren

Apple heeft in 2014 mooie aankondigingen gedaan, maar er is ook ruimte voor verbetering. Deze 5 producten moeten in 2015 dringend een upgrade krijgen!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 91 reacties

  1. Siri is inderdaad belachelijk en voor mij het belangrijkste punt. Gebruik t nu wel maar dan in het Engels. Hetzelfde geld voor het voorspellende toetsenbord, in het Engels perfect maar in het Nederlands nergens te vinden. Terwijl we toch net zoveel betalen als klanten in Amerika 🙂

  2. Ik zie maar 2 producten en de rest diensten.

    Ik vind dat de iphone ook eens echt veranderd mag worden.

  3. De ipod nano mag ook wel een update krijgen, dat er spotify opkan

  4. Ik verwacht dat de Apple Watch straks ook direct voor verbetering vatbaar is. Veel te afhankelijk van de iPhone, een beperkte batterijduur en niet waterdicht, om maar drie minpunten te noemen

  5. Apple Pay zal ook wel weer op zich laten wachten..

  6. @steven: Dat laatste stukje ben helemaal mee eens 😛

  7. Een Mac mini met quadcore (hexa is ook prima)

  8. iCloud drive anyone? Laat er een app komen zoals Google drive. Lijkt me ideaal. Zoals het nu is vind ik het waardeloos.

  9. Apple zou Muziek (iTunes op iOS) eens moeten aanpakken. Het werkt niet echt handig, met name het maken en wijzigen van speellijsten werkt niet.

  10. T klinkt mischien raar , maar ik denk dat de iPod touch toch wel vernieuwd mag worden , denk dat daar toch nog wel een kleine markt voor is maar dan niet meer als uitgebreide mp3 speler maar meer als een tablet op zak formaat

  11. Zolang de streaming diensten niet mijn volledige muziekbibliotheek aanbieden ben ik ZEER tevreden met itunes match.

  12. Wat mij betreft mogen ze de UI wel eens wat versnellen. Kan makkelijk.

    Siri kan me inmiddels gestolen worden. Als het al eenmaal in het NL komt. Dan gaat het toch meestal mis.

    Apple TV werkt toch gewoon goed? Wat moet daar aan veranderen.?

  13. Helemaal eens dat Siri veel te lang op zich laat wachten.
    Sowieso vind ik dat Apple de laatste jaren veel mooie dingen verzint, maar helaas ook veel dingen niet afmaakt.
    Onder druk van de vaste Keynotes worden ook steeds meer beloftes gedaan voor de toekomst of er wordt maar snel een Beta uitgebracht.

  14. Wat dachten jullie van eindelijk high-end content en niet dat gekropte en gecomprimeerde wat je in de iTunes store koopt.. Een van de redenen dat ik illegaal download is het gebrek aan goede content.

  15. Een 21″ iMac met Retina scherm! Het is toch te gek dat er geen handzame desktop met een Retina scherm leverbaar is?

  16. Wat dachten we van de Tunderbolt Display? Iets meer dpi à la retina, iets meer à la voor de iMac?

  17. Origineel geplaatst door rick
    Ik vind dat de iphone ook eens echt veranderd mag worden.

    Wat moet er nog aan de iPhone aan veranderen? Ik stel mensen regelmatig de vraag: “Wat mist er nog in de iPhone?” maar ik krijg zelden antwoorden die me overtuigen. Ik snap dat mensen graag willen dat Apple steeds spectaculaire nieuwe dingen verzint, maar dan moeten er wel nuttige dingen zijn die er nog niet in zitten.

  18. Een macbook air met retina? Dat is de huidige generatie MBP toch al?

    Ik wil juist weer écht een Macbook PRO, met retinascherm. Ik wil hem niet zo dun mogelijk, ik wil hem elk jaar kunnen uitbreiden met meer werkgeheugen of een grotere (en 2e) harde schijf! Welke ‘pro’ koopt nu een macbook, als ie volgend jaar al outdated is zonder kans om te upgraden?

  19. Apple moet toch maar terugkomen op het stopzetten van de iPod Classic en er een flisend nieuw apparaat van maken

  20. @Gonny van der Zwaag: Ze zouden de iPhone steviger kunnen maken zodat ie meteen kapot of beschadigd is als je m één keertje laat vallen.
    De mogelijkheden zijn er al lang voor door sterkere matiaralen te gebruiken zoals saffierglas en liquid metal of titanium.
    Ook zou het fijn zijn als de iPhone waterdicht zou zijn!
    Andere fabrikanten zoals Sony en Samsung kunnen ook een waterdichte smartphone maken, dan moet Apple dat toch zéker ook kunnen?
    Ik denk dat daar meer consumenten op zitten te wachten dan op een steeds dunnere (en breekbaarder) iPhone.

  21. Origineel geplaatst door Sarafina:
    Andere fabrikanten zoals Sony en Samsung kunnen ook een waterdichte smartphone maken, dan moet Apple dat toch zéker ook kunnen?
    Ik denk dat daar meer consumenten op zitten te wachten dan op een steeds dunnere (en breekbaarder) iPhone.

    Vooral als je bedenkt dat een iPhone veel moeilijker te openen is dan menig andere smartphones moet het toch niet zo moeilijk zijn?

    Ook ben ik het eens met de MacBook Pro dat tegenwoordig meer een MacBook Air is.

    Zelf zie ik het liefste ook nieuwe iPod en een mooi Thunderbolt Display met net zo dunne randen als op de iMac. Dat is toch niet zo moeilijk?

  22. Het thunderbolt scherm verdiend zeker ook een update

  23. Voeg Apple Pay ook maar gelijk toe aan het lijstje. Niet echt Apples schuld, maar hier is pin betalen teveel ingeburgerd.

  24. Dat ze thuisdelen maar verbeteren a’la Plex. Nu is het waardeloos. En trouwens een Airport Extreme MET audio uitgangen is ook wel een hele verbetering.

  25. Waarom kunnen we nog altijd niet in Belgie de voice mail op de iPhone bekijken zoals het initieel bedoeld was door Apple?

  26. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag:
    Wat moet er nog aan de iPhone aan veranderen? Ik stel mensen regelmatig de vraag: “Wat mist er nog in de iPhone?” maar ik krijg zelden antwoorden die me overtuigen. Ik snap dat mensen graag willen dat Apple steeds spectaculaire nieuwe dingen verzint, maar dan moeten er wel nuttige dingen zijn die er nog niet in zitten.

    Wat dacht je van het aloude profielen-verhaal wat we allemaal nog kennen van Nokia?
    Lijkt me echt een verademing.

  27. Origineel geplaatst door madhouseNL
    T klinkt mischien raar , maar ik denk dat de iPod touch toch wel vernieuwd mag worden , denk dat daar toch nog wel een kleine markt voor is maar dan niet meer als uitgebreide mp3 speler maar meer als een tablet op zak formaat

    Klinkt helemaal niet zo raar vind ik, een iPod Touch 6 plus (5,5″ dus) zou idd een minitablet worden die nog net ff handzamer is dan ‘n ipad mini. En omdat je er niet mee belt heb je ook minder last van de omvang dan bij de iPhone 6 plus. Als het prijsverschil ook zo groot wordt als nu tussen iPhone 5S en iPod Touch 5 zou ‘t een interessant iDevice kunnen zijn.

  28. Origineel geplaatst door Danny Middelburg
    Wat dachten jullie van eindelijk high-end content en niet dat gekropte en gecomprimeerde wat je in de iTunes store koopt.. Een van de redenen dat ik illegaal download is het gebrek aan goede content.

    Eens, is voor mij ook de enige reden dat ik nog CDs koop. Na lossless rippen met itunes verdwijnen ze in de kast om er nooit meer uit te komen.

  29. Ik mis de monitor van Apple…

  30. Origineel geplaatst door Jack
    Apple zou Muziek (iTunes op iOS) eens moeten aanpakken. Het werkt niet echt handig, met name het maken en wijzigen van speellijsten werkt niet.

    daar ben ik mee eens.

  31. Origineel geplaatst door ferryman
    Eens, is voor mij ook de enige reden dat ik nog CDs koop. Na lossless rippen met itunes verdwijnen ze in de kast om er nooit meer uit te komen.

    ik koop veel muziek uit de iTunes store en ik ondervindt geen problemen mee.

  32. ik mis een macbook air met retina scherm en touchscreen. Waarbij ook nog het toetsenbord eraf gehaald kan worden. Ik gok op iPad pro 12″ op iOS ( of beter gezegd ik hoop…. )

  33. Photostream, ken veel mensen met problemen!

  34. Apple TV is hoogste prioriteit uit het rijtje. Bovendien mogen ze wel met iets innoverend komen op de iPhone 6S. De huidige generatie heeft geen meerwaarde tov de 5S, buiten een nieuw designtje.

  35. Langzaam is het zo dat:

    – iTunes Match is overbodig, weg ermee.
    – Siri in het Nederlands? Duurt te lang, en als het uit is duurt het nog langer voordat wij op z’n minst de helft mee kunnen wat de amerikanen allang kunnen, Siri is gewoon nu in Nederland veels te laat.
    – Apple Tv? Het doet wat het doen moet, dus 4de generatie is flink opvoeren en veel handige dingen toevoegen wat Chromecast al kan (en voor minder) of wat Popcorn kan
    – Macbook Air Retina? De enige waar wachten op waard is, maar het wordt flink duurder dan wat een MBA nu kost (vanaf 999 euro)
    – iTunes Radio? Weg ermee, de standaard radio functie die wij in de iTunes hebben is genoeg, en voor de rest hebben wij nog Pandora of TuneIn die veel en veel beter zijn.

  36. Ik vind ios 8.1.2. hakkelen. Heb voor de kerst tomtom west gekregen a 44 euries.
    Tijdens navigeren vind ik alles maar erg stotterend gaan, als ik de bocht neem dan krijg ik oa plaatjes te zien ipv een vloeiende bocht. Of is dat normaal?

    Zou dat liggen aan tomtom of aan IOS 8.1.2?

    Dit alles op een iPhone 5s

  37. Origineel geplaatst door Sarafina
    Ze zouden de iPhone steviger kunnen maken zodat ie meteen kapot of beschadigd is als je m één keertje laat vallen.De mogelijkheden zijn er al lang voor door sterkere matiaralen te gebruiken zoals saffierglas en liquid metal of titanium.Ook zou het fijn zijn als de iPhone waterdicht zou zijn!Andere fabrikanten zoals Sony en Samsung kunnen ook een waterdichte smartphone maken, dan moet Apple dat toch zéker ook kunnen?Ik denk dat daar meer consumenten op zitten te wachten dan op een steeds dunnere (en breekbaarder) iPhone.

    Dan moeten ze de iPhone niet steviger maken maar juist zwakker bij deze vreemde wens.

  38. Origineel geplaatst door Mike
    Ik vind ios 8.1.2. hakkelen. Heb voor de kerst tomtom west gekregen a 44 euries. Tijdens navigeren vind ik alles maar erg stotterend gaan, als ik de bocht neem dan krijg ik oa plaatjes te zien ipv een vloeiende bocht. Of is dat normaal?
    Zou dat liggen aan tomtom of aan IOS 8.1.2? Dit alles op een iPhone 5s

    Ben het helemaal met je eens. Op een iphone 6 werkt TomTom net als op een ouderwetse Tomtom. Komt door de laatste update van TomTom. Door deze wijzigingen gebruikt ie minder batterij en wordt de iphone niet meer warm, maar het vloeiend navigeren is helaas verdwenen. Was altijd erg enthousiast, maar nu ook stuk minder.

  39. soms doet apple echt raar

  40. Laat ze liever zorgen voor fatsoenlijk multitasken in iOS. Als je nu van de ene naar de andere app switcht, moet de app iedere keer even laden.
    Stop gewoon iets meer geheugen erin en laat meer apps open staan.

    Ook dat hele idee dat er eerst een screenshot van een app geladen wordt is achterhaald.
    Tegenwoordig is de hardware meer dan snel genoeg, dus dan kunnen ze beter zorgen dat de appjes zelf direct snel laden i.p.v. dat je eerst traag een screenshot ziet en twee seconden later pas het daadwerkelijke appje. Ik krijg ook regelmatig screenshots te zien die maanden oud zijn.

    En dat op een iPhone 6 plus…

  41. @Sarafina: Samsung en dergelijken zoeken enkel een oplossing. Neem bijvoorbeeld de plastic klepjes waarmee alle ingangen moeten worden afgesloten; dat is gewoon niet handig een mooi. Als je een beetje Apple kenner bent, dan weet je dat Apple een Elegante manier zoekt om een probleem op te lossen. Dit kost echter meer tijd en geld, en daarom laat het op zich wachten. Ook het sterker maken van zijn telefoon kost veel tijd en geld wil je dit echt goed doen, en misschien is de techniek er momenteel gewoon nog niet klaar voor. Dat Samsung dit wel kan, is weer het zelfde als hierboven: Samsung ziet alleen een oplossing, Apple een elegante. Daarnaast wil Apple liever geen producten maken die een totale misser worden, en daarom duurt het iets langer totdat Apple met een product komt. Neem bijvoorbeeld de Apple Watch en andere smartwatches.

  42. @Mitchell: Screenshots op een iPhone 6 plus die maanden oud zijn…. dan was je er wel heel snel bij 😉

  43. @ferryman: Mooier had ik het niet kunnen zeggen

  44. iOS mag wa beter worden en op de iPad
    zou multiuser heel handig zijn kids enkel “hun programma’s” met beperkte mogelijkheden.
    Alle Push notificaties via 1 switch allemaal uitschakelen zoals vroeger
    Beter energiebeheer grootste energievreter is mijn startscherm en een batterij gaat pas echt afzien bij veel herladen. Want de huidige middeltjes om je batterij langer mee te laten gaan is functionaliteit uitschakelen, en daarvoor koop je nu net niet zo’n telefoon. Dus stop met ze dunner te maken, dat zelfs onderdelen zoals de camera begint uit te steken.
    Prijs: voor wat we tegenwoordig krijgen, vind ik de iPhone te duur geworden.
    Siri daar geloof ik al lang niet meer in en zou me ook sterk verwonderen mocht er vloeiend Nederlands of Vlaams uitkomen.
    Dus er is, wat mij betreft, nog veel werk aan de winkel.

  45. Radio op de iphone, gewoon via de ether en niet via internet.

  46. Iemand ook last van dat de iPad air 2 niet altijd aangaat. Duurt heel even en soms langer voordat ie aan springt. Zeer vervelend. Binnenkort maar naar de Apple store.

  47. @gonny jammer dat je het verschil niet ziet tussen Spotify en iTunesMatch.
    Bij Spotify betaal je maandelijks 10 euro om onbeperkt muziek te luisteren, maar het word nooit van jezelf en bij iTunesMatch betaal je 1 keer per jaar 25 euro om al je muziek die je bezit op al je apparaten te beluisteren.

  48. iCloud Drive zou ook relaxed zijn, als dat even wat sneller gesync’d wordt.. Is echt huilen nu.

  49. Ik vind dat Apple een GMac maakt (gamingmac) zodat het een echt goeie gaming pc word met OS X en Windows 7 of 8. Zodat je afentoe kan switchen tussen de systemen om te gamen. Windows word alleen veel verkocht omdat het goedkoop is en omdat je er alle games op kan spelen.

  50. Ik vind dat ze wat moeten doen aan alle bugs in iOS. De LG G3 van mijn vriend vertoont minder kuren dan mijn iPhone 6 plus met 64gb. Beetje irritant. En misschien kan iCulture zijn app gereed maken voor mijn grote scherm?

  51. Beste redactie… Niet iedereen is fan van Nick&Simon…. Dus iTunes match is wel degelijk van toepassing op de gebruiker met fatsoenlijke muzikale smaak die iets buiten de mainstream luisteren.

    Wat betreft de ATV, hoezo niet van toepassing? Werkt altijd en streamt zonder haperingen alles! Even omzetten via Converter Pro2 en hoppa. Film met dolby en ondertiteling.

    Ben trouwens benieuwd wat Dell de afgelopen vijf jaar voor vernieuwende producten op de markt heeft gebracht…;-)

  52. Ik wacht nog steeds met smart op verbetering van IOS 8, zodat m’n WiFi weer net zo geweldig goed op m’n iPhone 5s en iPad Air werkt als voorheen, met IOS 7. Niemand, ook bij apple niet, kan een goede verklaring voor dit verschijnsel geven, dat niet alleen bij mij voorkomt. Alle updates zijn met kabeltje via iTunes verricht. En nog steeds moet ik m’n apparaten vele malen per dag uit- en weer aanzetten. Behalve m’n iPhone 3g, 4, en iPad nul; die werken gewoon goed op een oudere IOS-versie. Ik voel me bekocht door apple!

  53. Ben het volledig eens met de verdedigers van match. Zelf gebruik ik het ook met veel plezier en hoewel ik ook een abo op Spotify heb vervangt dat voor mij echt niet match.

  54. De vergeten iPod?

  55. Origineel geplaatst door mano
    ik koop veel muziek uit de iTunes store en ik ondervindt geen problemen mee.

    Ik koop alleen losse nummertjes nog wel eens via iTunes, als het hele album niet de moeite waard is of nog niet uit. Als ik dan later toch een album op CD koop waar het op staat is er vaak nog opmerkelijk veel verschil te horen. Dat hoor je natuurlijk alleen als je lossless en lossy kunt vergelijken, met alleen de lossy versie weet je niet hoe het eigenlijk zou moeten klinken. Ook niet alle nummers hebben evenveel te lijden onder lossy compressie. Maar bij sommige is de balans tussen verschillende instrumenten en/of vocals echt heel hinderlijk verstoord in de lossy versie.

    Is dus een beetje zoals waarom pure Android gebruikers denken dat dat de vergelijking met iOS zou kunnen doorstaan: als je niet anders gewend bent, weet je ook niet wat je mist 🙂

    Origineel geplaatst door Ed
    Ben het helemaal met je eens. Op een iphone 6 werkt TomTom net als op een ouderwetse Tomtom. Komt door de laatste update van TomTom. Door deze wijzigingen gebruikt ie minder batterij en wordt de iphone niet meer warm, maar het vloeiend navigeren is helaas verdwenen. Was altijd erg enthousiast, maar nu ook stuk minder.

    Denk dat het toch aan de combi van TomTom- en iOS- versie ligt, ik heb van TomTom altijd de laatste versie ivm recente kaarten, maar zit (vanwege alle berichten over onopgeloste wifi en bluetooth issues in 8.x) nog op iOS 7.1.2 op een 5S en heb nergens last van terwijl hij wel merkbaar minder warm wordt.

  56. iTunes Match is inderdaad erg handig. Als ik m’n iPhone weer herstel, upgrade en jailbreak, bespaart iMatch mij de moeite om alles te syncen. Evenzo voor mijn Mac, mocht het (weer) nodig zijn om te herstellen.

  57. iPod touch, iPod nano + WiFi + apps. ter vervanging van de classic grotere storrege ..

  58. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag

    Origineel geplaatst door rick
    Ik vind dat de iphone ook eens echt veranderd mag worden.

    Wat moet er nog aan de iPhone aan veranderen? Ik stel mensen regelmatig de vraag: “Wat mist er nog in de iPhone?” maar ik krijg zelden antwoorden die me overtuigen. Ik snap dat mensen graag willen dat Apple steeds spectaculaire nieuwe dingen verzint, maar dan moeten er wel nuttige dingen zijn die er nog niet in zitten.

    Niet de iPhone maar de iOS moet volledig onder handen genomen worden.
    Het moet volledig open source zijn zoals Android.

  59. iTunes Radio? Nevermind. Spotify of shuffle is prima.
    AppleTV? Nevermind. Chromecast en XBMC is voldoende.
    Siri? Ik ga denk ik over naar Android, laat maar dus.
    iTunes Match? Zucht. Ik zit met albums waar altijd 1 of 2 nummers niet (of wel) zijn herkend. Ho-Pé-loze rommel.
    MacBook Air? Heb een pro met het minder pro georiënteerde os x Yosemite.

    Verbeteren? Ja, de arrogantie graag.

  60. De situatie rond iPhoto en iCloud is ronduit belachelijk. Ik weet dat ze in januari met Photos komen, maar ze hadden dit zo nooit mogen implementeren.
    Op mijn iPad (2 met 8.1.2) heb ik iCloud Photos “Aan” met ong. 9000 foto’s en op de iPhone (5S met 8.1.2) 901 foto’s.
    Bij het aanzetten van iCloud Photo op een apparaat zouden de foto’s naar iCloud moeten “verdwijnen”, maar ze verdwijnen totaal. Gelukkig staan ze “nog” in iPhoto op de Mac.
    Bij het weer uitzetten van iCloud Photos en syncen met iTunes staan er dan plm. 900 foto’s dubbel op een iOS-apparaat, die je dan weer “met de hand” moet verwijderen!!
    Apple is te hard gegroeid. Ze brengen nieuwe zaken uit om apparaten te verkopen, maar de kwaliteit van de software blijft achter bij de hardware.

  61. Origineel geplaatst door Sezgin
    Niet de iPhone maar de iOS moet volledig onder handen genomen worden.
    Het moet volledig open source zijn zoals Android.

    O.o wat zeg jij nou weer voor gekke dingen joh. Krijg je op iOS straks ook allemaal haperende zooi, trage widgets, skins die je batterij slurpen of je gegevens stelen en een App Store met allemaal slecht functionerende apps. Windows Phone en iOS zijn veel beter en gebruikersvriendelijker dan Android, juist omdat het gesloten systemen zijn.
    Wel zouden ze bij Apple de regels op sommige vlakken iets mogen versoepelen.

  62. Stoppen met Apple TV? Wat voor argumenten zou je daar voor kunnen vinden dan?

  63. Het zou al leuk zijn als je na een update (naar iOS8), je iPhone nog steeds kunt gebruiken om te bellen of naar muziek te luisteren via de audio-instalatie in de auto.

  64. Denk dat de schrijfster alleen thuis zat met de kerst en haar ATV, iTunes match en haar MacBook niet werkte…..

  65. Voor een bedrijf met een dergelijk bedrijfskapitaal en middelen vind ik dat ze te weinig aan kwaliteit doen en kwantiteit de overhand heeft genomen. Apple wil teveel te snel en raffelt tegenwoordig alles af. Neem de iPhones: nadat er een nieuwe versie uit is gekomen mankeert er van alles aan zodat een ‘S’ noodzakelijk is om de bugs eruit te halen. Zo ook met iOS. iOS 8 is toch Apple-onwaardig! Een grote bak met bugs! Maar het ergste blijft de arrogantie van Apple. Apple WAS ooit uniek maar is dat al lang niet meer. Er zijn gewoon veel betere smartphones op de markt die meer kunnen voor veel minder. En doordat iOS ook sterk achteruit gaat, wordt de kloof met andere OS’en steeds kleiner. Ik vraag me echt af hoe de markt er over 5 jaar uitziet. Ik vrees dat Apple tegen die tijd volledig is opgegaan in de massa…

  66. @steven: dat siri en het toetsenbord nog niet in het Nederlands zijn is niet de schuld van apple maar onze eigen schuld als niemand die een Nederlands taal expert is in het siri team wil werken ja dan kan apple zelf ook niets doen

  67. Ik ben eigenlijk wel heel tevreden met iTunes Match. Alleen jammer dat het niet goed werkt i.c.m. family sharing. Het blijkt dat alleen gekochte nummers gedeeld kunnen worden met de familie, gematchte nummers vallen buiten de boot…

    Maar er is één ding dat me al jaren een doorn in het oog is. Waarom is het niet mogelijk op je iDevice alle metadata van een nummer te bekijken? Ik luister veel klassieke muziek, daarbij zijn de titels van nummers vaak zeer lang. Bovendien is het vaak zo dat veel nummers met dezelfde naam beginnen, bijvoorbeeld bij een symfonie van vier delen. Dan valt dus juist het deel van de titel dat het nummer uniek maakt buiten beeld. Heel irritant!

  68. Origineel geplaatst door rick: Het zou al leuk zijn als je na een update (naar iOS8), je iPhone nog steeds kunt gebruiken om te bellen of naar muziek te luisteren via de audio-instalatie in de auto.

    LOL.

    Hoewel, eigenlijk heel triest, je hebt wel een punt. In dit verband zou het alleen al heel goed zijn als downgraden veel langer mogelijk zou blijven, bijvoorbeeld tot dit soort basisfunctionaliteit weer voor iedereen op alle iDevices betrouwbaar werkt.

    Dus wens: backups inclusief iOS versie mogelijk maken zodat je met een gerust hart iOS kunt upgraden in de wetenschap dat je altijd terug kunt bij problemen.

  69. Origineel geplaatst door doei
    Denk dat de schrijfster alleen thuis zat met de kerst en haar ATV, iTunes match en haar MacBook niet werkte…..

    LOL!!

    ITunes Match is na de aanloopproblemen gewoon een goed werkende dienst die doet wat het belooft: al je muziek in de cloud voor 25 e per jaar. Dat vergelijken met Spotify voor 100 e per jaar waar niet al je muziek beschikbaar is? Kansloos.

  70. Zelf heb ik jaren in het Apple ecosysteem geleefd. Maar naar alle zware bugs die mijn iPad 2 en iPhone 4 hadden was ik er zo spugzat van dat ik 2 weken geleden een note 4 heb gehaald. Tegen alles in wat ik hoor van haperende telefoons, en nog meer bugs in van wat ik hier allemaal hoor en elders van Apple fans.

    Ik kan nu 2 weken later zeggen dat er gewoon helemaal niks van klopt de note 4 is soepelere dan mijn iPhone ooit was. En ik kan EINDELIJK twee apps naast elkaar draaien !! Wat nog steeds niet op een iPad kan.

    Apple is al lang niet meer het bedrijf wat het was. De philosophy van” It just works” klopt nog steeds maar dan in van ” omg het werkt een keer !!”

    Als ik dit artikel lees, zie ik ook dat Apple hun naam waar zij voor stonden eigenlijk al is verloren. En dat is zonde heel zonde. Ik als trouwe Apple fan, heb Apple de rug toegekeerd en ik weet dat ik echt niet de enige ben !

    Dingen zoals Siri is gewoon te triest voor woorden ! Naar zo lang en het nog niet hebben ?! Google kan het toch ook !

  71. Ik kies voor een betere quality comtrol bij Apple. Priducten, software en updates pas lanceren wanneer ze echt klaar zijn en niet het moment laten dicteren door de markt.

    Ik krijg zelf een sik van de cloudd en bird processen in yosemite die mijn cpu opvreten waardoor de fans aan gaan en de laptop erg warm wordt. Dit heeft te maken met het hierboven genoemde icloud drive.

    En verder: de iPhone 6S mini, een 4″ iphone update dus. De 6 en 6 plus vind ik te groot.

  72. Apple is allang het Apple van vroeger niet meer.
    Ze willen zelf koste wat kost hun cult status behouden, maar die raken ze echt steeds sneller kwijt.
    Ik heb alleen maar Apple producten gehad sinds de eerste iPod touch. Daarna iPhone, iPad , MacBook.
    Wachte met smart op een tv van Apple, maar afgelopen week toch maar een Samsung toestel aangeschaft. En ik moet zeggen ik ben positief verrast! De vernieuwing is gewoon weg, de prijs is ten opzichte van concurrenten veel te hoog en de producten zijn te gesloten. (Er had allang eens een sdkaart slot in een iPad kunnen zitten). Een horloge aankondigen, die niet eens klaar is en een half jaar later nog niet leverbaar is! (Presenteer een product dan nog niet, mensen verliezen hun interesse…) daarbij ga ik geen 400 euro betalen voor een horloges om een jaar later tot de conclusie te komen dat er weer een beter model is… Voor dat zelfde geld en minder koop ik een mooi horloge waar ik 10 jaar mee kan doen…
    Ik wil zeker niet te negatief overkomen, want ik ben altijd een grote Apple fan geweest, maar ik overweeg serieus om mijn volgende telefoon een Samsung te maken, want die doen het toch tegenwoordig ook niet slecht……

  73. Wordt het niet eens tijd voor een upgrade van de iPod Touch anders? Gebruikte die vroeger echt veel, natuurlijk veel minder (lees: niet meer) sinds ik m’n iPhone heb.

  74. En dan heb ik de mega teleurstelling van Family Sharing niet eens genoemd.
    Was mega blij toen dat aangekondigd werd, dat zou in ons gezin super handig zijn! Kom je er later achter, na de iOS update, dat het niet te gebruiken is als je geen creditcard hebt! Terwijl ik al jaren alles netjes via click and buy betaal… Slaat werkelijk nergens op. Nu moeten we dus nog steeds alle 4 voor de zelfde app betalen, terwijl dat eigenlijk niet nodig zou zijn… Typisch Apple voorbeeld weer. En ik ga er echt geen creditcard voor aanschaffen

  75. Naast alle eerder genoemde issues, is het grootste probleem de geslotenheid van het apple eco systeem. De keuzes die gemaakt worden door apple om er maar zeker van te zijn dat ze er geld aan verdienen is zo enorm klant onvriendelijk.

    Alleen al de niet ondersteunde formats van bestanden op de appel tv, iphone, ipad. Je kan niet eens je familiefilmpjes afspelen zonder allerlei bewerkingen. Dat wil de gemiddelde gebruiker niet. En dan moet alles ook via Itunes. In plaats van simpel naar een directory of cloudservice te verwijzen ergens in de instellingen van een app. Dat zou op zich nog niet erg zijn, als ze zelf een goede cloud dienst aanbieden (tegen betaling desnoods), maar dat doen ze niet. Dus onbruikbaar.

    Hun argument voor deze geslotenheid is illegale content. Dat zal allemaal wel, maar dan moeten ze er dus voor zorgen dat alles feilloos werkt en ook echt een alternatief is voor illegale content.

    Dus moet je voor een film huren geen 5 a 6 euro rekenen. Dat zijn prijzen die in 1996 al niet meer gerekend konden worden door de videotheken. Waarom hebben ze nog geen “film/series/muziek/boeken spotify” opgezet. Noem het Icontent, waarbij je een bedrag per maand betaald voor alle bestaande content op de wereld. Ga samenwerken met google die alle boeken van de wereld al heeft gescand. Doe wat.

    Ze zijn 1 van de grootste partijen op de markt en dus in de ideale omstandigheid om het van de grond te krijgen. Het zou de concurrentie verpulveren, met de klant en apple als grootste winnaar.

  76. Apple zit in dezelfde fase als Microsoft eind jaren ’90.
    Suprematie, arrogantie, eindeloos veel randactiviteiten, ten koste van de basisprodukten en teveel Vice Presidents die zo graag in de schijnwerpers staan
    Het kontakt met het veld zijn ze al lang kwijt.
    Ze hebben niet door dat de markt gekanteld is door Spotify en Netflix. Het BEZIT van media legt het snel af tegen het overal afspelen / streamen, waarbij de iTunes Store alleen maar duur en minder handig is (een AppleTV die geen Netflix draait flikker je uiteindelijk weg voor een dongeltje)
    De hele keten van Mac’s, AppleTV’s en iDevices die aan de media-Hub (iTunes) hangt is dus achterhaald en wat Apple daarvoor in de plaats brengt is too little, too late.
    Jobs was een goede onderhandelaar in Hollywood en bij platenlabels. Cook niet, hij is een logistieke man met verstand van de produktieketen (maar in China volstrekt nat gegaan met zijn beloften en garanties) en blijkt uiteindelijk niet tegen de waarheid of tegen kritiek te kunnen.
    Er is weer een visionair nodig die de zaak innovatief maakt – anders blijft het uitmelken van bestaande concepten totdat de concurrentie hetzelfde goedkoper maakt.

  77. @Bart: Helemaal mee eens. Apple wilt je doen geloven dat ios en mac os geheel andere ervaringen zijn. Totaal andere werelden. Pffff…. Gewoon samen smelten die 2. En beginnen met laptops met touchscreens. En ophouden met die onzin dat het gescheiden moet blijven.

  78. De Apple-TV moeten ze openstellen voor meerdere partijen, zodat NPO, RTL, SBS en hopelijk ook kleinere partijen kunnen uitzenden.

  79. Zo ernstig is het allemaal niet. Een paar kleine bugs en problemen, maar over het algemeen werkt het perfect. Het enige wat ik echt slecht kan noemen is de update waardoor alles kapot ging, gelukkig zelf niet uitgevoerd 😉

  80. @Bep: Tja ik heb sinds kort de iPhone 5s en ik moet zeggen deze werkt echt wel goed.
    Ja de batterijduur mag van 2 naar 3 dagen, maar ben hier best blij mee.

    Wat wel zo mogen is dat je terug kunt naar een vorige iOS. Op de iPad bv. iOS 8 staan, maar juist daarom de iPhone maar niet ge-update. Want iOS 7 werkt het beste tot nu toe

  81. vernieuwing is mooi, echter zou het wel iets klimaat neutraler moeten kunnen. apple zou het makkelijker kunnen maken om allerlei apparatuur te upgraden desnoods voor de armen, dan dat wij steeds maar weer ‘jaarlijks’ iets nieuws moeten kopen (en op z’n minst een twee sporen beleid moeten volgen).
    binnen korte tijd out-dated raken van die spullen zoals ipad 1; je kunt er niets meer mee, ja digitaal fotolijstje van maken misschien.en ook ipods, telefoons, imacs etc.
    mensen met geld kopen toch die nieuwe producten wel omdat ze het fijn vinden actueel te zijn, maar laat mij nu gewoon de oudere dingetjes van apple maar op-gebruiken en maak dat niet onmogelijk.
    sommigen zullen zeggen dat wat ik zeg helemaal niet kan omdat dat alles gewoon sneller wordt… ‘alles kan en niets is onmogelijk’ is mijn credo.
    laat iedere apple fan alhier maar even nagaan wat ie de laatste vijf jaar heeft uitgegeven aan apple producten die nu gewoon bij het vuil kunnen… de tranen springen in je ogen toch? wat een geldverspilling……..

  82. Wat ze van mij mogen verbeteren is het iphone oplaad snoertje. Zie vaak dat het kapot gaat

  83. iTunes match is een haperende zooi. En een ding dat ik hier echt mis in de lijst is iTunes. Wat een log hel programma is dat geworden.

    Ik zou ook heel graag naar een ander eco systeem overstappen. Het is tijd voor iets nieuws. Maar Samsung…. Meh. Ik denk het niet

  84. wens1) Dat Apple iOS weer serieus neemt. Wat ik nu zie heb ik nog nooit eerder meegemaakt. iOS is een opeenstapeling van bugs. Bijna niks werkt fatsoenlijk, crashes, airplay werkt zelden en stopt vaak, soms weigert airplay de Airport te selecteren. Soms blokkeert het touchscreen. iOS lijkt steeds meer op Windows.
    wens2) Maak ipads geschikt voor onderdeel te worden van een hifi set. Dan bedoel ik niet airplay, dat is een lachertje en leuk voor op de kinderkamer. Ik bedoel dat er een digitaal signaal van de ipad naar de DAC/versterker gestuurd moet kunnen worden. Nu gaat dat alleen via omwegen zoals via de digital camera connection kit. Als dit niet vlug komt wordt het android.
    Wens3) nieuwe displays die tevens kunnen dienen als woonkamer beeldscherm, Achterop een bay om ATV, Roku box etc te kunnen bevestigen. Dus forward compatible met nieuwe ATV etc.
    Wens4) Deze is dat domotica in een stroomversnelling komt. Apple lijkt me de speler die een nieuwe norm kan introduceren. Op het moment is het de wildgroei die me ervan weerhoudt om met deze systemen te beginnen.

  85. Ja, eigenlijk kunnen alle bovenstaande wensen worden ingelost door over te gaan naar het MSFT eco systeem, nooit gezeur, lekker open en alles werkt met elkaar, legaal of illegale content, net wat je wilt. Maarja, veel Apple fans vinden Windows niet hip hè 😉

  86. Origineel geplaatst door Tjeu
    Ja, eigenlijk kunnen alle bovenstaande wensen worden ingelost door over te gaan naar het MSFT eco systeem, nooit gezeur, lekker open en alles werkt met elkaar, legaal of illegale content, net wat je wilt. Maarja, veel Apple fans vinden Windows niet hip hè 😉

    Hé, maar dat is het! Tegenwoordig is toch alleen de Apple hardware nog hip, de SW (OSX en iOS) is traag, onbetrouwbaar en beperkt houdbaar. Dus doe mij maar een iPad waarop ik W8.1 kan draaien ;-). En als we dan toch cross-platform bezig zijn wil ik er eigenlijk ook Android, Linux, Windows Phone op kunnen gebruiken. En, vooruit, ook maar meteen OSX en iOS erbij, voor de bestaande app collectie en content. 😛

    Moet toch mogelijk zijn met de huidige virtualisatietechnieken? Zo combineer je de voordelen van alle ecosystemen. Maar dan wel liefst zonder de nadelen te combineren natuurlijk…

    PS heb naast iPad al W8.1tab, dus weet uit ervaring dat die echt niet alleen voordelen heeft. Alleen geschikt voor precies dat: ernaast, niet ervoor in de plaats. Maar beide op één (i)device zou ideaal zijn 🙂

  87. Origineel geplaatst door ferryman
    Klinkt helemaal niet zo raar vind ik, een iPod Touch 6 plus (5,5″ dus) zou idd een minitablet worden die nog net ff handzamer is dan ‘n ipad mini. En omdat je er niet mee belt heb je ook minder last van de omvang dan bij de iPhone 6 plus. Als het prijsverschil ook zo groot wordt als nu tussen iPhone 5S en iPod Touch 5 zou ‘t een interessant iDevice kunnen zijn.

    Hm, net ff gangbare prijzen vergeleken. Met iPhone5S/iTouch5 prijsverschil (€400!) kom je exact op iPad mini3 prijspeil uit. Dus graag €50-100 extra daaronder, anders heeft zo’n iPad Micro / iPod Touch 6Plus geen bestaansrecht… met minder pixels èn kleiner scherm

  88. @steven: Correctie wij betalen zeker 100 dollar meer. 😉

  89. @Ed: Hopen dat ze daar dan weer wat mee gaan doen 😉
    Thx @Ed voor je antwoord. Ja heel jammer en hopen dat ze daar nog wat aan gaan bijschaven mbt tomtom

  90. Ik vindt de iTunes match vele malen beter dan spotify en/of deezer.
    Waarom?
    Niet al mijn muziek kan ik vinden op deze diensten!
    Dan lost iTunes match dit met 25.000 nummers perfect op,dus laat dit in godsnaam blijven!!!!?

  91. Ik heb een iPhone 5. Ben er blij mee op een paar punten na.
    – Het valt mij op dat de foto’s van een Samsung bijna altijd scherper en helderder van kleur zijn. Ik vind dit teleurstellend voor echte Apple.
    – Daarbij blijft het snel leeglopen van de accu een probleem.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.