Reacties voor: 4G-netwerk T-Mobile ondersteunt iPhone 5, landelijke dekking in 2014

T-Mobile's 4G-netwerk zal vanaf de zomer van 2013 beschikbaar zijn voor iPhone 5-bezitters. In 2014 moet 4G landelijk beschikbaar zijn.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 57 reacties

  1. Na 15 jaar ,dag KPN hallo T-mobile

  2. Laat TM er eerst eens werken dat ik over normale 3G dekking heb!

  3. Welke van de 3 modellen van de iPhone 5? Het zal wel niet het CMDA model zijn, maar A1428 of A1429?

  4. Als je kiest voor TM in de buitengebieden (brabant) weet je zeker dat je geen 3G haalt, laat staan sneller

  5. Origineel geplaatst door Ruud
    Na 15 jaar ,dag KPN hallo T-mobile

    Zeg dan ook maar meteen dag tegen je bereik!

  6. Wat moet je als Apple gebruiker dan ook bij de KPN? Heb je ooit wel eens geprobeerd iets met ze te regelen? Hun website voor klanten ondersteund geen Safari en zelfs Firefox beperkt. Als je de klantenservice belt omdat de sim in je iPad niet wil, weten ze nauwelijks dat de iPad bestaat. En nu geen 4G ondersteuning voor de 5. Verbaast mij niet.

  7. @Robbie: We hebben hier over 4G niet over het huidige netwerk.

  8. @Dirk de Kok: Allebei de A1429-modellen (GSM en CDMA) ondersteunen de 1800Mhz-frequentie. Zie: http://www.apple.com/iphone/LTE/

  9. In Limburg heb je helemaal niets aan T-Mobile. Je kan blij zijn als je überhaupt bereik hebt.

  10. Origineel geplaatst door Berend
    Wat moet je als Apple gebruiker dan ook bij de KPN? Heb je ooit wel eens geprobeerd iets met ze te regelen? Hun website voor klanten ondersteund geen Safari en zelfs Firefox beperkt. Als je de klantenservice belt omdat de sim in je iPad niet wil, weten ze nauwelijks dat de iPad bestaat. En nu geen 4G ondersteuning voor de 5. Verbaast mij niet.

    En dat zien we dan ook aan de resultaten van KPN..

    Luister ‘s naar je klanten en bedien ze!

  11. En nu ff afwachten waar Vodafone mee gaat komen. Denk dat zij met alle acties de laatste tijd veel iPhone 5 gebruikers hebben binnengeharkt.

  12. Denk dat vodafone gewoon op de 800Mhz band komt, daarmee leg je namelijk het snelst een landelijk netwerk mee aan. Gezien T-mobile alleen maar 1800Mhz band heeft gekocht, heeft het keen keus en moet het wel…

    Verwacht ook wel dat nieuwe iPhone gewoon ondersteuning heeft voor de 800Mhz en 1800Mhz band en dan maakt het niet veel meer uit (zou ik altijd voor een provider gaan met een 800Mhz band, aangezien het bereik in theorie daar veel beter van is).

  13. Ik heb geen eens normaal 3G

  14. @Bastiaan Vroegop: Hmm, moet ik misschien toch maar een Verizon iPhone 5 op de kop tikken. Die werkt ook op het AT&T netwerk.

  15. Nog een verzoekje aan T-Mobile: rol ook het Edge netwerk alsjeblieft uit voor de locaties waar geen 3G beschikbaar is. Edge is enigszins namelijk nog werkbaar, GPRS is hopeloos.

    Daarnaast vind ik dat het netwerk van T-Mobile de laatste jaren goed verbeterd is. Mijn vriendin heeft KPN en het komt vaker voor dat zij geen 3G heeft en ik wel (beide iPhone 4S). Alleen zij heeft in de trein een betere constante verbinding, waar mijn iPhone vooral aan het zoeken is, en zodra je net een 3G paal hebt, is de trein er bijna alweer voorbij. Uiteindelijk heb je dan net enkele tientallen seconden 3G gehad voordat de volgende paal gezocht moet worden.

  16. Als ze nu eerst eens 3g dekking fixen, dan kijken we wel na 4g

  17. Ben blij dat ik 3 jaar geleden ben overgestapt naar TM van KPN, heb overal bereik en eigenlijk nooit problemen.
    Woon in het uiterste zuiden,
    Ben zeer tevreden over TM ipv die waardeloze klantenservice van KPN.

    Snap eigenlijk niet dat mensen klagen over bereik, ik heb in ieder geval geen last hier van.

  18. Hopen dat ze een betere dekking gaan bieden dan het huidige G3! Geen verbinding, wegvallende gesprekken. Klanten die melden dat mij telefoon steeds op de voicemail staat wat niet het geval is. Ik hoop niet dat G3 nu helemaal geen aandacht meer zal krijgen?

  19. Waarom hoor ik toch mensen altijd zeuren dat ze geen bereik hebben met T-mobile. Ik heb echt nog nooit ergens last van gehad.

    4G zou mooi zijn maar het zal ongetwijfeld meer gaan kosten.

  20. Eerst zien dan geloven.!!!

    @StijnH: @Alexander: Het is dat ik jullie niet kan plussen op je comment, tenminste nog iemand met heldere gedachtens die wakker is.

  21. KPN wordt het zeker niet.

    Ja T-mobile heeft niet het beste bereik. Maar dat komt ook door de 1800mhz.

    Eerst maar eens zien wie 4G het goedkoopst aanbied.

    KPN is voor veel onbereikbaar (prijs 4G)
    T-mobile heeft nog geen prijzen
    Vodaphone heeft nog geen prijzen.

  22. Origineel geplaatst door RJ
    In Limburg heb je helemaal niets aan T-Mobile.

    Over welk Limburg heb jij het? Ik woon in België, 8 km van Maastricht, en de 3G signaalsterkte van T-Mobile is daar beter dan die van Mobistar en Proximus.

  23. De kans dat T-Mobile een dekkend 4G netwerk kan bieden lijkt me vrij klein… tegen die tijd heeft of Apple een nieuwe iPhone of is KPN gezwicht voor de andere band.

    Als je geen early adopter wilt zijn is geduld een prima advies.

  24. @RJ: Limburg, je zal er maar wonen… Reclame is er niet voor niets blijkt maar weer!

  25. Lijkt me prima als ik het met mijn huidige abonnement kan benutten (iSmart 150). Ik ga er geen cent extra voor betalen.

  26. @Timosha: Meerssen, waar ik zowat op het dak van het tuinhuisje moet gaan staan, wil ik 1 streepje bereik hebben.

  27. Origineel geplaatst door Timosha
    Over welk Limburg heb jij het? Ik woon in België, 8 km van Maastricht, en de 3G signaalsterkte van T-Mobile is daar beter dan die van Mobistar en Proximus.

    Meest epic fail van T-Mobile ooit. Ze hebben beter bereik in België dan in heel Nederland.

  28. Jammer dat het zeuren genoemd wordt, als je geen of slecht bereik hebt….Ik zit in midden arnhem en heb thuis mijn telefoon maar op 2G staan omdat ik er anders steeds afgegooid wordt tijdens een gesprek (TM). Op zich vind ik dit geen probleem, met wifi ben je toch nog steeds het snelst, maar het zou niet moeten… Je betaald voor een product en dan zou t moeten functioneren zoals bedoelt…
    Dus voor iedereen zonder problemen, da’s hartstikke fijn en ik hoop ook dat dat zo blijft…..

  29. Waarom melden jullie niet wat de plannen zijn van vodafone?
    Dit lees ik op de website van vodafone.nl: ‘Vodafone Nederland verwacht vanaf de zomer van 2013 klanten op grote schaal supersnel mobiel internet (4G) te kunnen bieden.’

  30. Origineel geplaatst door LightPhoenix
    Waarom hoor ik toch mensen altijd zeuren dat ze geen bereik hebben met T-mobile. Ik heb echt nog nooit ergens last van gehad.4G zou mooi zijn maar het zal ongetwijfeld meer gaan kosten.

    Misschien omdat die mensen geen bereik hebben?

  31. Zit al heel lang bij t-mobile en ga na einde contract ( verlenging ) mooi weg.
    Vind het een drama dat ik geen tot helemaal geen bereik heb rond amsterdam cs.
    Je zou denken dat je juist op dat zoort plaatsen beter bereik zou moeten hebben maar dat is dus mooi niet zo via t-mobile. Drama provider.
    Ben benieuwt wat ze ervan zullen maken met 4G.
    Waarschijnlijk wordt het weer betalen voor een dienst waar je eingelijk geen drol aan hebt als je het nodig heb.
    En ja ben boos op T-Mobile.

  32. Ik lees regelmatig klachten over T-Mobile. Maar het kan ook anders hoor!!

    Ik heb namelijk helemaal GEEN klachten over T-Mobile. Al jaren klant bij T-Mobile en heb geen last van de klantenservice, website is prima met informatie en de app met info werkt ook altijd goed. Daarnaast heb ik eigenlijk altijd 3G (alleen als ik dicht bij de grens kom, dan krijg ik een ander netwerk) en over de snelheid hoef ik ook niet te klagen.

    Echt hoor, ik ben al jaren klant en ben met de eerste iPhone naar een i-150 abonnement gegaan en zit er nog steeds bij en ben nog altijd even tevreden. Dus ik blijf lekker bij T-Mobile en zie wel wanneer de met 4G uit komen. Denk wel dat ze dan gaan melden dat je van abonnement moet wisselen, maar dat zie ik dan wel weer.

  33. @Steve-O: Ik zou nergens anders in Nederland willen wonen, thank you very much.

  34. Ik moet in Alkmaar al buiten gaan staan om telefonisch bereikbaar te zijn met t-mobile… Nog 10 maanden en dan ben ik daar vanaf.

  35. Zolang KPN schijt heeft aan klanten blijf ik sowieso bij T-mobile.

  36. T-mobile zal eerst iets aan 3G moeten doen, die overigens bij vele al bar slecht is. Valt vaak weg en slechte trage verbinding…

  37. Ben benieuwd of tmobile de klanten gewoon 4g aanbieden zonder extra kosten…want daar hebben ze het nog niet over gehad en ben daar wel nieuwsgierig naar

  38. Grappig dat mensen altijd maar bezig zijn over de “CDMA-versie” van de iPhone. Het model dat in Europa verkocht wordt is de A1429 en dat is nu net hetzelfde model dat ook door Verizon verkocht wordt in de V.S.. Het enige verschil is dat de CDMA-connectiviteit uitgeschakeld is als je dit model niet bij Verizon hebt gekocht, vandaar dat de extra CDMA-frequenties ook niet vermeld worden bij de iPhones die men hier verkoopt, je kan ze toch niet gebruiken. Mensen die hun iPhone 5 dus in de V.S. gekocht hebben bij Verizon hebben exact dezelfde iPhone als wij hier hebben, alleen dan met de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten bij Verizon (CDMA werkt nl. zonder simkaart).

  39. Maar de iPhone 5 ondersteund toch 850Mhz? Dit valt toch gewoon onder 800Mhz? Iemand die me dit kan uitleggen

  40. Origineel geplaatst door Woordenaar
    Ik moet in Alkmaar al buiten gaan staan om telefonisch bereikbaar te zijn met t-mobile… Nog 10 maanden en dan ben ik daar vanaf.

    Kan je je contract niet vroegtijtig verbreken wegens onvoldoende bereibaarheid ? Zou toch eens informeren

  41. Ik ben al jaren klant bij T-Mobile en heb, zeker de laatste twee jaar, geen enkel probleem met het netwerk. Eigenlijk heb ik overal 3G en lekker snel internet – in tegenstelling tot mijn vriendin die bij Hi (KPN) zit.
    Ik ben zeker benieuwd waarmee ze begin februari gaan komen, ben vooral nieuwsgierig naar wat ze gaan vragen en of bestaande klanten ook de upgrade naar 4G kunnen maken.

  42. Ik zat zo’n 20 jaar bij KPN. Ik heb nog een Greenhopper en NMT toestel gehad. Had er ook nog twee data-abonnementen lopen en mijn kinderen hebben ook KPN.
    Heb nu alles opgezegd en ben over naar T-Mobile. De verbindingen van KPN zijn prima, maar behalve de steeds hogere tarieven had ik het wel gehad met de fouten in facturen (“Als het volgende maand nog niet klopt moet u maar weer bellen”.)
    T-Mobile is een verademing. Heldere en overzichtelijke website, heldere facturen, goede apps (voor 5 euro 50 MB data in het buitenland snel geregeld). En de ontvangst is prima. Dat wist ik want ik heb al jaren een T-Mobile abo van mijn werk.
    Overigens maakt het KPN echt niet uit dat je bij ze weggaat; ook niet na 20 jaar.

  43. Eigenlijk dom van Apple dat hun toestellen slechts één van de drie Europese LTE-frequentiebanden (800 MHz, 1800 MHz en 2600 MHz) ondersteunen. Alle andere grote fabrikanten hebben toestellen die deze drie frequentiebanden wél ondersteunen.

  44. Origineel geplaatst door Nick
    Eigenlijk dom van Apple dat hun toestellen slechts één van de drie Europese LTE-frequentiebanden (800 MHz, 1800 MHz en 2600 MHz) ondersteunen. Alle andere grote fabrikanten hebben toestellen die deze drie frequentiebanden wél ondersteunen.

    De iPhone 5S en alle volgende toestellen zullen gewoon de Europese standaard ondersteunen. De volgende iPhone zal dus gewoon bij alle NL netwerken werken..

  45. Zucht…..ik heb hier in het buitengebied met KPN 2g. Ff verder dromen over 4G:-/. KPN zorg eerst nou dat iedereen 3G kan ontvangen daar doe je meer klanten plezier mee.

  46. @Mitch: Er zijn in totaal 25 verschillende LTE banden wereldwijd.

    Een aantal zitten er rond 800 MHz. Te weten
    B5: uplink: 824-849 MHz / downlink: 869-894 MHz
    B18: uplink: 815-830 / downlink: 860-875 MHz
    B19: uplink: 830-845 / downlink: 875-890 MHz
    B20: uplink 823-862 / downlink: 791-821 MHz

    De iPhone ondersteunt band 5. In Nederland is band 20 geveild. iphone5 zal hier niet gaan werken hier, dit vereist andere hardware (duplexer filter). Zie Agentschap Telecom.

  47. Origineel geplaatst door Alexander
    Laat TM er eerst eens werken dat ik over normale 3G dekking heb!

    Bla bla bla… Makkelijk praten hé. Zoek maar is uit waarom er op sommige gebieden slecht verbinding is met 3G en kom dan terug.

    Origineel geplaatst door marc
    Ik lees regelmatig klachten over T-Mobile. Maar het kan ook anders hoor!!Ik heb namelijk helemaal GEEN klachten over T-Mobile. Al jaren klant bij T-Mobile en heb geen last van de klantenservice, website is prima met informatie en de app met info werkt ook altijd goed. Daarnaast heb ik eigenlijk altijd 3G (alleen als ik dicht bij de grens kom, dan krijg ik een ander netwerk) en over de snelheid hoef ik ook niet te klagen.Echt hoor, ik ben al jaren klant en ben met de eerste iPhone naar een i-150 abonnement gegaan en zit er nog steeds bij en ben nog altijd even tevreden. Dus ik blijf lekker bij T-Mobile en zie wel wanneer de met 4G uit komen. Denk wel dat ze dan gaan melden dat je van abonnement moet wisselen, maar dat zie ik dan wel weer.

    Hier ook zelfde ervaringen. 7 a 8 jaar klant bij T-Mobile en helemaal geen klachten.

    Zodra 4G beschikbaar is en veel klanten overstappen naar een 4G abonnement zal het op drukke punten een verademing zijn. En zal dus op het 3G netwerk minder worden waardoor de problemen die je nu hebt bijv. op Den Haag CS/HS verleden tijd worden.

    Ik blijf voorlopig mijn huidige abonnement uit 2008 houden, i-150 voor 30 p/m.

  48. Ben gister gebellt door vodafone, ik moet verlengen en toen zeg ik hoe zit het met 4G hij zegt mensen die klant worden of verlengen in 2013 krijgen gratis 4G.
    Het zal mij benieuwen.

  49. Ik heb KPN, en ik ben er zeer tevreden over. Hiervoor had ik T-Mobile, maar met KPN heb ik toch sneller internet, al vind ik dat niet altijd nodig, want ik kan gebruik maken van één van de 1500 hotspots. T-Mobile heeft dat ook. Evenals een groot aantal tankstations, alle McDonalds een aantal Starbucksen. Hoe dan ook waarom heb je 50 mb abo nodig op je telefoon?

  50. @thomas: T-mobile heeft hotspots in de intercity’s waar je gratis Wifi verbindingen krijgt.
    Zie hun website

  51. Ik ben al langer dan 10 jaar zakelijk klant van TM. Hiervoor was dat orange en dat was ietsje beter dan TM. Ik heb ten eerste heel slecht bereik en tweede heel erg slecht 3G verbinding. Elke jaar nemen we gwn de nieuwste toestellen en we krijgen niet eens een leuke aanbod zoals korting etc.
    Ik heb een zakleijke abo van 6 nummers. Hierover heb ik zo vaak contact opgenomen met TM en ze doen er gwn niets aan, maar ik moet natuurlijk elke maand gwn lkkr 400~500 euro betalen. 2013 is het voor mij gwn geen TM meer. Ik ga gwn vodafone proberen en als dat me ook niets wordt dan KPN die heeft overal goed verbinding

  52. @Thomas: T-Mobile upgrade haar GPRS masten naar EDGE

  53. Origineel geplaatst door claudio
    Ben gister gebellt door vodafone, ik moet verlengen en toen zeg ik hoe zit het met 4G hij zegt mensen die klant worden of verlengen in 2013 krijgen gratis 4G. Het zal mij benieuwen.

    Ja… en daarna gaan ze er geld voor rekenen. Wedden dat ze je eerst lekker maken, er aan laten wennen, en dan opeens zeggen ze dat je meer moet gaan betalen omdat het nu landelijk voor elkaar is. En betaal je niet dan ga je terug naar een lage snelheid.

    Ik vertrouw ze niet hoor… het is en blijft altijd maar zien hoe het gaat worden. Voorlopig zit ik nog prima met mijn abonnement en vind niet erg als ik 5 seconden langer moet wachten op mijn mail dan mijn buurman. 🙂

  54. Ik heb een TM abonnement met mijn iphone en een KPN abonnement gehad met de ipad bij KPN. Mijn conclusie is dat TM absoluut niet onder doet voor KPN en Vodafone. Maar er is een belangrijk verschil. Als TM een fout heeft gemaakt proberen ze dat zo goed mogelijk op te lossen. Bij KPN kwam ik na een gemiddeld gebruik van 10-20 %, eenmalig op 150% van de datagrens van het abonnement, althans volgens de opgave van de KPN,
    en dat werd beloond met een toeslag van 900 %!
    Geen signalering vooraf, de server die opgeeft wat je al verbruikt had, was ALTIJD down, en achteraf werd door de onbeschofte helpdesk geen enkele onderbouwing van de mogelijk foute dataclaim gegeven.
    Maffiapraktijken die mij hebben doen genoopt nooit meer zaken te doen met KPN

  55. Heb jarenlang (via mijn werkgever) T-mobile gehad. Verschrikkelijk slecht bereik. Binnen (omgeving Amsterdam) moest ik tegen het raam staan om überhaupt 3G te ontvangen. Als ik de kamer in liep was m’n verbinding weg. Overgestapt naar Hi en nooit meer problemen met bereik! Ideaal! Vind het wel jammer dat de iPhone 5 niet ondersteund wordt door KPN. Dat doet T-Mobile duidelijke slimmer!

  56. Als je maar ver weg blijft van KPN, blij met T-Mobile.

  57. Netwerk 3G van T-mobile krijgt van mij een onvoldoende ivm veel blinde vlekken.
    Heel lastig! Merk helaas weinig verbetering. dus graag eerst 3G In orde maken voor T–mobile aan 4G begint, anders blijft het modderen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.