Reacties voor: 3GS Downgrade Assistant maakt downgraden iPhone 3GS makkelijk (jailbreak)

Heb je je iPhone 3GS per ongeluk geüpgradet naar OS 3.1, terwijl je afhankelijk was van je jailbreak en unlock? Dan is alle hoop nog niet verloren, zeker niet wanneer je je ECID had opgeslagen in Cydia.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Beter werkt dit 🙂 Dank!

  2. Heb het niet nodig, maar toch altijd handig :’)

  3. En voor de mensen die nooit de ECID geupload hebben kunnen nu ook downgraden, of nog niet (3GS)?

  4. Nu nog even een 3.1 jailbreak voor de 3GS en ik ben helemaal blij. Heb voor de zekerheid de ECID via Cydia op laten slaan op saurik’s server. Kan je altijd weer terug.

  5. En als je een 3G hebt en een iMac….en je wilt terug van 3.1 naar 3.0?

  6. Kan het in iTunes 9 of moet je downgraden naar 8.2?

  7. Eerste zin is onjuist, je downgrade niet je baseband. Dus blijft een unlock onmogelijk!!

  8. Grrrrrrr en tot op heden heb ik die button nooit gehad in Cydia om de backup van de files te maken (En yupp draai de laatste versie en ook de button development helpt niets hierin.

    Anyone een idee?

  9. Nice!
    Maar een software (redsn0w) voor de jailbreak naar 3.1 vanuit Windows is nog handiger ! (wanneer komt die beschikbaar?)

  10. Je kan je ECID toch ook krijgen zonder Cydia met zo’n USB programma?

  11. En wat nou als je net vanmiddag je nieuwe iphone 3gs hebt gehaald, en inderdaad zonder goed op te letten 3.1 heb geupgraded (dus heb geen cydia oid), werkt het dan ook..?

  12. Origineel geplaatst door xcx
    En wat nou als je net vanmiddag je nieuwe iphone 3gs hebt gehaald, en inderdaad zonder goed op te letten 3.1 heb geupgraded (dus heb geen cydia oid), werkt het dan ook..?

    Nope, ik zit met het zelfde “probleem”. We moeten wachten tot de 3GS jailbreak.

  13. Ik zit met een soortgelijk probleem. Heb een nieuwe 3GS, nog wel op 3.0.

    Hij is jailbroken en unlocked. Wat als hij nu crasht, heb die codes niet opgeslagen want dat kan niet meer toch? Ik kan nergens een tutorial vinden die me uitlegt hoe ik nu nog mijn 3GS de ECID dingen moet opslaan. …

    Dus hopen dat mijn phone blijft werken totdat saurik een eureka moment heeft?

    Heb wel in cydia nu gebruik gemaakt om wat op te slaan bij saurik, maar dat is anders toch? :s ik twijfel op het moment aan alles. Nergens is een up to date verhaal met alle feiten 🙁

  14. Een uniek moment.
    Moeten hacken voor een DOWNgrade…
    Hemeleju, Apple hoe diep kan je vallen.
    Gewoon een patch om die rommel op te ruimen plus de belofte om voortaan een fieldtest te doen op bijv. 100 van je honderdmiljoen gebruikers.
    Is dat teveel gevraagd..?

  15. @Ivo:
    Zolang je iets opgeslagen hebt in Cydia (SHSH) zit je in principe goed.. bovendien zoals het dev-team heeft gezegd: once jailbroken, always jailbroken. Dat betekent wel dat je alleen naar custom firmwares moet updaten, *nooit* naar een officiele IPSW (via iTunes).

  16. En 3G van 3.1 terug naar 3.0?
    En al je 3Gs hebt moet je van van itunes 9 terug naar 8.x?

  17. Als het bij de komende firmware updates ook zo’n gedoe gaat worden, wordt het tijd om eind juni 2010 iPhoneclub.nl uit de bookmarks te verwijderen en deze te vervangen voor Androidplanet!

  18. Origineel geplaatst door Wouwiej
    Als het bij de komende firmware updates ook zo’n gedoe gaat worden, wordt het tijd om eind juni 2010 iPhoneclub.nl uit de bookmarks te verwijderen en deze te vervangen voor Androidplanet!

    Sorry hoor, maar je kan Apple niet verwijten dat ze er alles aan doen om een jailbreak+unlock te voorkomen, daarom zijn onder meer die updates.. En Sony, Nintendo en Microsoft doen hetzelfde met hun consoles..updates uitbrengen om de hackers tegen te gaan..

    Dus om nu ineens Apple de schuld te geven, is een beetje de omgekeerde wereld, niet?

    Maarre….have fun met je Android dan he 😉 (is ook een heel leuk platform).

  19. Volgens mij is er een verschil tussen jailbreaken

    Origineel geplaatst door Malork
    Sorry hoor, maar je kan Apple niet verwijten dat ze er alles aan doen om een jailbreak+unlock te voorkomen, daarom zijn onder meer die updates

    Volgens mij proberen de consolebouwers voornamelijk illegaal gebruik (lees: gejatte software) tegen te gaan met hun beveiligingen en niet zozeer het gebruik van niet goedgekeurde software.

    Hoe vaak het nog gezegd moet worden weet ik niet maar de gemiddelde jailbreaker wil gewoon wat meer vrijheid hebben. Wil naast de Appstore ook nog kunnen shoppen in Cydia.

    Ondanks het feit dat ik Apple en haar visie/ businessmodel waardeer verwijt ik hen teveel mij te willen betuttelen. En nee dan gaat hij mij niet eens om de Google Voice/ Skype discussie die hen mogelijk geld kost maar vooral om het feit dat ik geen cameratooltje, blote t****n, andere kleurtjes van de menu’s en 5 tooltjes op een rij mag zetten.

    Dus ja ik geef Apple de schuld van deze situatie en hoop dat ze ooit het licht zien. Zo niet dan hoop ik dat Android een serieus alternatief wordt.

  20. Dus ja ik geef Apple de schuld van deze situatie en hoop dat ze ooit het licht zien. Zo niet dan hoop ik dat Android een serieus alternatief wordt.

    Sterker ze hebben ooit het licht gezien… zo is Apple immers begonnen. Eigenlijk verloochent apple zichzelf met deze acties. En begint idd steeds meer op organisaties als Nintendo, Microsoft en Sony te lijken.

  21. Origineel geplaatst door avdvee
    Volgens mij proberen de consolebouwers voornamelijk illegaal gebruik (lees: gejatte software) tegen te gaan met hun beveiligingen en niet zozeer het gebruik van niet goedgekeurde software.

    Precies. Ik zie niet in waarom een jailbreak Apple op welke wijze dan ook zou schaden. Het enige wat je doet is jezelf meer keuze te geven. Natuurlijk, je kunt apps downloaden uit de CydiaStore en daardoor loopt Apple inkomsten mis. Maar ze hebben zelf deze apps afgekeurd.

    Ik vraag me ook af wat er op tegen is als ik een, voor mijn persoonlijke betere, sms app wil gebruiken of dat ik graag een app heb waarmee ik met een ‘swipe’ over de bovenkant van mijn scherm om wat snelkoppelingen te zien krijg van bijvoorbeeld, gps, bluetooth, wifi, 3g etc.

    Ik vind de iPhone een fantastisch apparaat. De iPhone OS werkt bij mij als een zonnetje en alles zit strak in elkaar. Alleen al die restricties op de meest simpele dingen doet je af en toe toch hunkeren naar een meer flexibele OS.

  22. Wat als je met een vorige poging een 3002 melding krijgt in itunes als je het firmware bestand wilt laden in de iphone?

  23. Betekend dat nu dat ik mijn iBSS en iBEC bestanden alsnog kan achterhalen? Aangezien ik nu kan restoren naar 3.0 software.

    Ik ben nu jailbroken en unlocked met 3.0 nog niet naar 3.1 geupdate geweest. Ik heb inmiddels wel mn ECID naar saurik gestuurd via cydia.

  24. Zoals hierboven al een keer werd gezegd:

    UNLOCK herstellen is niet mogelijk op deze manier. Het artikel moet aangepast…

    Je kan wel je firmware terugzetten naar 3.0, maar niet je baseband. Eenmaal op de officiële 3.1 geweest, is (tot op heden) het herstellen van een eerdere unlock niet meer mogelijk.

  25. wat ik niet begrijp is dat er een jailbreak is voor de 3.1 maar niet voor 3GS, en dat je de 3GS kan jailbreaken, maar niet als je 3.1 hebt. Ik weet er het fijne niet van, maar t klinkt alsof er een klein verschilletje tussen moet zitten. Maar dat zal wel aan mij liggen want ik ben een prille iphone-beginner.

    Maar dus even dat ik het goed begrijp: ik snap dat jailbreaken me nu niet gaat lukken met 3GS en 3.1, maar unlocken is dus tot nog toe ook onmogelijk?

  26. @PP:

    Dank voor je reactie, weer een soort van gerust stelling! Altijd goed op blijven letten is dus het devies 🙂

  27. Kan je ook een backup van een ander model iPhone 3GS (3.0) op een nieuw model iPhone 3GS (3.1) plaatsen d.m.v. iTunes?

  28. Ik zie veel dezelfde vragen terugkomen.. maar niet de antwoorden.

    Weet iemand of de 3GS 3.1 al te jailbreaken is ??

    Dank

  29. Ik heb andere probleem, ik heb een 3GS met 3.0.1 geïnstalleerd, maar wil alles wissen en opnieuw alles doen en uiteraard weer 3.0.1 installeren, wat moet ik doen? want ik kan ook niet via Itunes herstellen naar 3.0.1 ofwel?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.