Reacties voor: 3D Touch op de iPhone: zo kunnen apps het gebruiken

Steeds meer apps introduceren 3D Touch-functies, speciaal voor de iPhone 6s. We staan nog in de begindagen. Hoe kunnen appmakers ons het best bedienen met 3D Touch?
Bart Breij -

Reacties: 13 reacties

  1. De titel van het artikel suggereert dat jullie ontwikkelaars tips willen geven over hoe je 3D touch het beste kunt gebruiken in apps. Die snelkoppelingen vanaf de homescreen zijn leuk, maar laat nog maar 1% zien met wat ermee mogelijk is.

    Instagram gaat er bijvoorbeeld al veel beter mee om, met het geven previews van profielen en foto’s. Dit soort functionaliteiten mis ik nog bij andere apps, maar zal met de tijd komen. (Daarom hoopte ik dat jullie dergelijke functionaliteiten zouden uitlichten)

  2. 3D-Touch kan een geweldige ontwikkeling zijn voor de iPhone. Ik denk alleen niet dat de echte functionaliteit uit het homescreen gehaald kan worden. Ik zit veel meer te denken aan diepe app integratie. AE/AF-vergrendeling met force touch, harder passen bij FIFA en andere handigheidjes. De rechtermuisknopfunctie lijkt naar mijn idee meer op een gimmick dan een vol benutte functionaliteit…
    Toch ben ik positief, dit stukje hardware is een belangrijke vernieuwing in de iPhone.

  3. Fijn dat 3D touch bestaat en voor wat het toevoegt voor de nieuwe modellen. Ik zie echter mogelijkheden voor oudere modellen. Wat zou het fijn zijn als er bij een long press een menu komt net als bij 3D touch press waarbij dezelfde opties worden weergegeven + een optie “app verwijderen/verplaatsen”. (Dit kan denk ik alleen ingezet worden bij een long press op de homescreen, maar het voegt al veel functionaliteit toe).

  4. @Jeffrey: Er zijn nog veel meer goede implementaties mogelijk met 3D Touch inderdaad, maar zoals ik in de eerste alinea schrijf, houd ik het voor nu even over de mogelijkheden op het homescreen.

    Dat heeft te maken met punt 5 (‘Vertel ons over 3D Touch’). 3D Touch is een onzichtbare interface, iets nieuws, nog geen gemeengoed. Het homescreen is de meest consistente plek voor die nieuwe functie: de toepassingen die ervoor zijn bedacht, lijken bij de eerste apps het meest op elkaar. Het is daarom een goed uitgangspunt voor 3D Touch. Een vervolgartikel over implementaties ín apps is wel een leuk idee. 🙂

  5. @Jean: Apple ziet 3D-touch bewust los van een long-press. Bij veel functionaliteiten kan dit natuurlijk wel worden toegepast, maar als je ze gelijk behandeld mis je juist dat stukje extra functionaliteit wat 3D-touch met zich meebrengt en is het inderdaad een gimmick.

  6. Het kan aan mij liggen ….

    Ik heb nu een maand een 6s plus en ik gebruik het echte helemaal nooit. Schijnbaar zit het gewoon niet in mijn systeem. Heel af en toe als ik een app wil weggooien dan ontdek ik 3D touch weer (omdat ik dan te hard druk). Verder gebruik is het niet.

    Misschien ook omdat het in de apps nog niet wordt gebruikt.

  7. Nog 1 ding wat ik mis bij de huidige functionaliteit van 3D-touch: omdat het nog niet vanzelfsprekend is mis ik de visuele hint naar de functionaliteit. Op de homescreen snap ik dat dat er niet is, maar binnen apps wil ik zien waar het mogelijk is. Ik moet het kunnen begrijpen zonder een uitleg in een app-update bijvoorbeeld. Uitdagingen genoeg.

  8. De jailbreak community heeft dit al aardig opgepakt en ik moet zeggen dat 3D touch voor mij nu een stuk interessanter en functioneler is geworden. Natuurlijk hoeven we niet van Apple te verwachten dat ze hun systeem volledig opengooien, maar zoals vaak in het verleden, komen handige tweaks uit de jb community vaak in de volgende iOS. Dus geduld hebben…

  9. Ik gebruik hem het vaakst bij de bel-app om meteen mijn vrouw te bellen en bij de foto-app om meteen tussen foto en video te kiezen. En nu ik dit schrijf realiseer ik me dat je bij de muziek-app meteen kan gaan zoeken. Dat ga ik ook heel erg veel gebruiken vanaf nu!

  10. @Tobias: JB Oplossing voor dit kip/ei probleem: Traverse (custom 3DTouch Actions die jezelf definieert)

  11. De beste toepassing van 3D touch is het drukken op de linkerrand van de 6s! In plaats van het dubbelklikken op de homeknop. Ik gebruik de homeknop bijna niet meer. Deze functie kom ik nauwelijks tegen bij uitleg.

  12. Het verplaatsen van de cursor tijdens het typen kan ook heel snel en handig met 3D Touch. Drukken op een willekeurige plek op het toetsenbord en je krijgt een soort van muis, waarbij je de cursor heel precies op de juiste plek kan zetten.

  13. Weet je wat nou zo bijzonders is. Mijn goedkope Nokia kan al lang voor de 6s 3d touch.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.