Reacties voor: Nieuwe 3D Touch-acties in iOS 9.3: dit kun je ermee

Naast alle nieuwe functies, zoals een nachtmodus en meer nieuwe functies voor CarPlay, brengt iOS 9.3 ook enkele kleinere maar handige toevoegingen. Nieuwe 3D Touch-acties voor standaard apps is zo'n toevoeging. Wij zetten de nieuwe acties op een rijtje.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Ik dacht het onlangs weer eens te activeren om te kijken of ik het nu wel meer toegevoegde waarde vond hebben. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik er meer hinder van heb dan plezier. Dus snel weer uitgezet. Ach de iphone 6s heeft wel een betere camera en fingerprint reader. Dat zijn voor mij de meerwaarden.

  2. Bachelijk dat deze functie alleen beschikbaar is op de 6S en de 6Plus. De 6 is misschien maar eem half jaar jonger. Beetje flauw!

  3. Ik heb advies nodig! Zou ik mijn jailbreak (9.0.2) afstaan tegen deze 9.3 beta?

  4. @020: waarom zou je? Wat mis je?

  5. Ik mis nog wel een snelle manier om mobiele data aan/uit te zetten…

  6. Begrijp ik het nu goed dat je het menu niet zelf kunt aanpassen? Ook niet voor third party apps?

    Jammer. Net als dat control center.

  7. Wat moet je nog met een jailbreak?

  8. @020: Direct doen

  9. Ik vind 3D touch wel handig. Je moet jezelf er in het begin ff aan herinneren om het te gebruiken maar na verloop van tijd gaat dat automatisch. Wat ik mis is dat het niet in de spotlight werkt. Apps die niet op mijn hoofdscherm staan start ik allemaal vanuit de spotlight of Siri suggesties op. Als ik daar nu ook eens 3D touch kon gebruiken….

  10. Dus nieuw is bv. Snel bij WiFi en Bluetooth instellingen? Die gebruik je waarschijnlijk alleen om ze aan en uit te zetten. Kan ook prima door het control panel op te roepen met 1 swipe. Kompas? Niemand in m’n omgeving gebruikt die. Aandelen? Evenmin. Het weer gaat via locatievoorzieningen automatisch, dus een andere stad uitkiezen? Doe je bijna nooit. Met scrum voeren wij de activiteiten uit in de volgorde van prioriteit. Als Apple dat ook doet, vrees ik het ergste voor de overige zaken op de backlog…

  11. ELKE dag krijg ik de melding op m’n 5S of ik de software naar 9.2 wil updaten.
    ELKE dag zeg ik “later” want dat wil ik helemaal niet. Ik wil niet meer verder updaten want m’n telefoon wordt er alleen maar trager door. Weet iemand of er een mogelijkheid bestaat om die meldingen niet meer te krijgen? Ik wordt er knetter gek van….

  12. @Mark: iOS 9 zal met de komende updates alleen maar sneller worden (iOS 10 zal weer trager zijn) en als je geen updatemeldingen meer wil zien kun je overwegen om te jailbreaken (Apple geeft geen OTA updates voor iDevices die zijn gejailbreakt.

  13. Welke standaard apps hebben vanaf 9.3 nog geen ondersteuning dan? Of is nu elke app voorzien?

  14. @Tristan: Tristan, bedankt voor je advies en je tip! Ik zal hem zodra IOS 10 uitkomt Jailbreaken. Thanks!

  15. @Mark: Die 5S werkt prima met iOS 9.2. Hoe kom je er bij dat hij trager zou worden?!

  16. Origineel geplaatst door Mark
    ELKE dag krijg ik de melding op m’n 5S of ik de software naar 9.2 wil updaten.
    ELKE dag zeg ik “later” want dat wil ik helemaal niet. Ik wil niet meer verder updaten want m’n telefoon wordt er alleen maar trager door. Weet iemand of er een mogelijkheid bestaat om die meldingen niet meer te krijgen? Ik wordt er knetter gek van….

    Ga naar: algemeen/ opslag en iCloud gebruik/ beheer opslag/
    en verwijder daar het update bestand.

  17. @R. van Geijn: kan helemaal niet: 3D touch vereist speciale hardware in het scherm die alleen in de iPhone 6S zit. Heeft dus niets te maken met flauw doen. Bovendien krijgt de iPhone elk jaar een update. De iPhone 6 is dus een jaar ouder dan de 6S.

  18. Wat ik nog steeds niet begrijp waarom dit niet met een ‘long press’ kan.
    Op mijn iPad bekijk ik de Live foto’s op die manier ipv via de 3d Touch en waarom zou dat niet kunnen met de andere functies die 3D touch toevoegt.

    Zie ik iets over het hoofd waarom het niet op die manier opgelost kan worden. Ik kan zo niks anders bedenken dan dat het een (nare) commerciele zet is.

    Origineel geplaatst door LB
    Ik dacht het onlangs weer eens te activeren om te kijken of ik het nu wel meer toegevoegde waarde vond hebben. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik er meer hinder van heb dan plezier. Dus snel weer uitgezet. Ach de iphone 6s heeft wel een betere camera en fingerprint reader. Dat zijn voor mij de meerwaarden.

    Hoe kun je er in vredesnaam hinder van hebben?!?

  19. Alle hierboven beschreven 3D touch acties doen het, behalve de weer app. Wat doe ik verkeerd of wat moet ik wijzigen. Ik druk bijna door mijn toestel heen maar hij doet het niet.

  20. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  21. Origineel geplaatst door Tommy
    Ik mis nog wel een snelle manier om mobiele data aan/uit te zetten…

    Inderdaad mag er vlug bijkomen 🙂

  22. @scooter: wacht ik ook al lang op…

  23. Origineel geplaatst door Robert
    Wat ik nog steeds niet begrijp waarom dit niet met een ‘long press’ kan.
    Op mijn iPad bekijk ik de Live foto’s op die manier ipv via de 3d Touch en waarom zou dat niet kunnen met de andere functies die 3D touch toevoegt.

    Zie ik iets over het hoofd waarom het niet op die manier opgelost kan worden. Ik kan zo niks anders bedenken dan dat het een (nare) commerciele zet is.

    Helemaal mee eens, Instagram bewijst ook dat peek and pop zonder 3D Touch ‘techniek’ gewoon op de iPhone 6 werkt.

  24. Die nieuwe shortcuts voor de instellingen app zijn wel handig alleen zou het nog fijner zijn als je gewoon zelf kon kiezen wat voor shortcut je per app hebt. Ik hoop dag apple daar ooit nog mee komt

  25. Op je gejailbreakte iP kan het ook met Revealmenu. Weliswaar maar 2 druklevels (maar Apple benut er ook maar 2)
    En met QuickCenter werkt het ook in je ctrl center (dat gaat bij Apple nog wel wat revisies duren)

  26. @Eize: voor mij geldt exact hetzelfde

  27. In 9.3 beta 1 had de instellingen app een 3d touch optie meer “achtergrond wijzigen” of zo iets. Snap niet egt waarom ze die er uit hebben gehaald

  28. @Marc: bij mij werkt 3D Touch op de weer app het ook niet. Gelukkig ligt het dus niet aan mij, maar aan de iOS 9.3 update… Weer een bug dus

  29. Origineel geplaatst door Robert
    Wat ik nog steeds niet begrijp waarom dit niet met een ‘long press’ kan.

    Binnen een app zou dat inderdaad wel kunnen voor peek & pop. Een long press op een app ikoon heeft uiteraard al een andere functie.

    Maar vergeet niet dat 3D touch veel meer niveaus drukverschil kan meten dan alleen die “long press”, wat bijv. bij tekenen in notes gebruikt wordt om de “inkt” dikte te regelen.

  30. Beste lekker zeg due ios 9.3. Mails werkt niet urls werkt niet etc. Ik heb een iphone 6s plus. Maar ik kan geen site bezoeken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.