Reacties voor: ‘Toekomstige iOS-versies maken bijna 200.000 apps onbruikbaar’

Als Apple vanaf iOS 10.3 of later de stekker uit 32-bit apps trekt zouden bijna 200.000 apps onbruikbaar kunnen worden. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Sensor Tower. Het zou zelfs nog een voorzichtige schatting zijn.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. “You can only grow when killing your darlings. You only get stronger when cutting off your weak spots”.

    Gewoon doorzetten en zorgen dat developers hun app moeten updaten. Het is niet een heel lastig proces om apps van 32-bit naar 64-bit om te zetten. Kleine moeite om je belofte als developer, hart voor de gebruiker, te tonen door je product te optimaliseren.

    Plus.. Nog een extra bezem door de App Store heen, al die troep eruit.

  2. @Sander: Precies

  3. Kan apps niet selecteren bij info. (Om te kijken of die 32 of 64 zijn.)
    Zullen dan wel allemaal ok zijn ga ik vanuit.
    Geven ze niet aan in het uitleg artikel.

  4. @Freaky: Appcompabiliteit controleren:
    Ik kan bij instellingen info en dan app: deze niet activeren. Hoe kan ik dat wel realiseren?

  5. Het is aanzienlijk minder werk voor Apple om 32 bits te blijven ondersteunen dan het is voor al die honderdduizenden ontwikkelaars om in oude code te spitten. Heel veel apps zijn ontwikkeld om na opleveren foutloos te functioneren en draaien zonder problemen prima op alle iPads. Door deze apps niet te ondersteunen krijgen we ongeveer hetzelfde als wat op het web is gebeurt nadat Flash in de ban is gedaan of wat er eigenlijk voortdurend met software aan de hand is: heel veel prachtige content is verloren gegaan omdat ze niet meer draaien op zogenaamd betere OS-en. Dat is te vergelijken als het in de fik steken van musea die oude kunst tonen zodat die plaats kunnen maken voor musea met hedendaagse kunst. Bedenk dat de enige reden dat Apple 32 bits niet meer wil ondersteunen niet is omdat ze dan een betere iPad kunnen verkopen, maar omdat oudere iPads dan sneller verouderd voelen en ingeruild worden voor een nieuwere. Dat is een commerciele motivatie, niet een technische.

  6. @Geer: Dit kan pas bij IOS 10.3

  7. Ik heb een tijdje terug een inventarisatie gedaan van mijn eigen app-verzameling.

    Daarbij kom ik uit op 131 32-bit apps tegen 381 64 bit apps. Grofweg een derde is dus nog 32 bit. Het grootste deel daarvan zijn games: 113 32 bit tegen 207 64 bit.

    Dat is wel iets meer dan de 8% dan in het artikel wordt voorgesteld.
    Dat komt ook omdat veel apps die tussen eind 2013 en juni 2015 zijn ge-update, gewoon 32 bit zijn gebleven.

    Tevens zijn er nog twee apps die na de 64-bit deadline voor updates van juni 2015, nog steeds 32 bit zijn gebleven, met als grootste uitschieter Google Earth. Deze is op 3 mei 2016 van een update voorzien, maar nog steeds 32-bit. Bijna een jaar na de datum waarop 32-bit updates geweigerd zouden moeten worden.

    Ik verwacht dat een deel van deze apps alsnog een update gaat krijgen, maar waarschijnlijk een heel groot deel niet.

    Wellicht is het slim om ooit nog eens een 32-bit iPad te kopen voor een appel en een ei om deze oude spellen te kunnen blijven spelen.

  8. @Dennis: ahh vandaar.
    Hoop dan wel dat de 32 bits bij 10.3 nog wel ondersteund wordt.

    Anders kun je geen keuze maken om te upgraden als apps niet meer werken.

  9. @Sander: Helemaal mee eens, zo worden ook de app’s (troep) opgeschoond die nooit of al jaren niet meer zijn bijgewerkt/geüpdatet. Kan Apple ook tegelijkertijd de copycats app’s verwijderen, zoals een tijdje geleden de ontwikkelaar van de foto editor app Enlight (Lightricks Ltd.) overkwam begin 2016

  10. Hoe zit het dan met de app ‘s die ik en andere betaald hebben en het straks niet meer doen ?

  11. Origineel geplaatst door Jeroen
    Hoe zit het dan met de app ’s die ik en andere betaald hebben en het straks niet meer doen ?

    Tja, garantie tot aan de deur hè.

  12. Ff wachten tot 10.3 als er dan geen updates meer zijn dat is het einde update iphone en einde apple.

    Gewoon schofterig dat er geen backwards mogelijkheid is zoals gebruikelijk bij OS versies van andere partijen.
    Dit is Apple, hun arrogantie, hun support naar hun gebruikers, hun klant vriendelijkheid.

    Apple gaat van hoog zo erg laag vallen, op dit moment draaien ze nog alleen op de iphone want ipad, watch en macbook is tanende in de verkoop.

    Jammer was een tevreden gebruiker.

  13. Origineel geplaatst door alchemist
    Het is aanzienlijk minder werk voor Apple om 32 bits te blijven ondersteunen dan het is voor al die honderdduizenden ontwikkelaars om in oude code te spitten. Heel veel apps zijn ontwikkeld om na opleveren foutloos te functioneren en draaien zonder problemen prima op alle iPads. Door deze apps niet te ondersteunen krijgen we ongeveer hetzelfde als wat op het web is gebeurt nadat Flash in de ban is gedaan of wat er eigenlijk voortdurend met software aan de hand is: heel veel prachtige content is verloren gegaan omdat ze niet meer draaien op zogenaamd betere OS-en. Dat is te vergelijken als het in de fik steken van musea die oude kunst tonen zodat die plaats kunnen maken voor musea met hedendaagse kunst. Bedenk dat de enige reden dat Apple 32 bits niet meer wil ondersteunen niet is omdat ze dan een betere iPad kunnen verkopen, maar omdat oudere iPads dan sneller verouderd voelen en ingeruild worden voor een nieuwere. Dat is een commerciele motivatie, niet een technische.

    👍

    Gelukkig toch nog iemand die weet waar hij het over heeft.

    Want verder weer de (on)nodige onzinnige reacties die deze pure arrogantie, gemakszucht en (inderdaad) dubieuze marketingmethode van Apple proberen recht te praten 😢

    In de serieuze softwarewereld is backwards compatibility de norm, en wordt slechts bij hoge uitzondering om héél dringende redenen wel eens achterwege gelaten. Maar kennelijk neemt Apple softwareontwikkelaars niet serieus en/of wil het niet langer serieus worden genomen door softwareontwikkelaars.

  14. Origineel geplaatst door Ferryman
    👍

    Gelukkig toch nog iemand die weet waar hij het over heeft.

    Want verder weer de (on)nodige onzinnige reacties die deze pure arrogantie, gemakszucht en (inderdaad) dubieuze marketingmethode van Apple proberen recht te praten 😢

    In de serieuze softwarewereld is backwards compatibility de norm, en wordt slechts bij hoge uitzondering om héél dringende redenen wel eens achterwege gelaten. Maar kennelijk neemt Apple softwareontwikkelaars niet serieus en/of wil het niet langer serieus worden genomen door softwareontwikkelaars.

    👏🏼👏🏼 Fantastisch verwoord! 👏🏼👏🏼

  15. De 32-bits apps zorgen niet voor problemen, Apple veroorzaakt die problemen zelf. Zo gaan apps die op zich goed en leuk zijn verloren en dat is erg jammer, want sommige apps zijn bijzonder.

  16. Tja Apple bepaalt natuurlijk de spelregels, zij hebben immers het monopolie over de AppStore.

    Niet dat ik nu met deze actie eens ben: ik vraag me zelfs af of dit plan wel op deze manier is toegestaan vanuit de Nederlandse garantiewetgeving. Je hebt immers recht op een goed werkend product (in dit geval de apps uit de AppStore. En als Apple die onbruikbaar maakt door 64bit te eisen van de ontwikkelaars, dan lijkt mij dat Apple daarmee moet zorgen voor alternatieven voor de apps waar je voor betaald hebt. Die kun je dan immers niet meer gebruiken; door Apples toedoen nota bene.
    Daarnaast is het een vorm van geplande veroudering, iets wat je normaal vooral op gebied van hardware ziet.

  17. Mensen alsjeblieft… klaag niet zo en ga mee met de tijd! Het is 2017!

    Het opruimen van de appstore mag ook wel eens, staat veel te veel dubieuze rotzooi in, dit zijn ook meestal 32bits apps.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.