Reacties voor: Apple TV en iPhone 6s uitgerust met 2GB RAM, iPad Pro met 4GB RAM

Apple noemde het niet tijdens het Apple Event, maar de iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn wel degelijk uitgerust met 2GB RAM, net zoals de nieuwe Apple TV. Ook van de iPad Pro weten we dat deze uitgerust wordt met 4GB RAM.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Vond het “event” niet wat het zou moeten zijn. Weinig bijzonders. Apple wat niet duidelijk zoals de kop van dit artikel al aangeeft. Maar zo heeft Apple nog meer niet verteld, Siri niet op ATV in Benelux.

    Niet echt super.

  2. Vond het persoonlijk ook een beetje tegen valllen, het enigste waar ik oren naar had is de nieuwe Apple TV.
    Alleen ga ik deze wel in Duitsland halen met de herfstvakantie aangezien we dan toch naar duitsland op vakantie gaan en de Duitse versie WEL Siri ondersteuning heeft.

  3. Wat moeten ze nog uitbrengen om sommigen tevreden te stellen? Wat verwachten jullie? Moet die achter je aanvliegen?

    Er zijn enorm veel verbeteringen doorgevoerd op alle vlakken. Zelfs behuizing is op aluminium niveau aangepast. 3D touch verandert radicaal de mogelijkheden samen met 12mp camera.

    Wat ik graag wel verbeterd had gezien was de batterij nog, maar deze is gelukkig veel beter dan 5S

  4. Snap niet zo goed waarom mensen het geheugen belangrijk vinden.
    Je kan t niet uitbreiden, en je gsm word 70% sneller.
    Maakt het dan uit welke chip dat doet ?

  5. @Michel: wat zei je net dat je het niet kan uitbreiden? Wel dan moet je er 1 halen met meer geheugen! Anders ga je lekker samsung halen, die misschien wel kan uitbreiden, maar ik persoonlijk vind het wel goed de nieuwe 6s

  6. Origineel geplaatst door Michel
    Snap niet zo goed waarom mensen het geheugen belangrijk vinden.
    Je kan t niet uitbreiden, en je gsm word 70% sneller.
    Maakt het dan uit welke chip dat doet ?

    Er is wel een punt waarop je merkt dat de iPhone vaak een app opnieuw moet laden of een Safari-venster moet verversen. Ik ben onlangs nog op reis geweest en heb door de dag heen precies drie apps gebruikt: Muziek, Camera en een simpele reisgidsapp met een route op een kaart. Laatstgenoemde werd heel vaak uit het geheugen gegooid en moest dan opnieuw laden, maar alleen wanneer ik tussen de apps wisselde en de app ca. 10 minuten niet meer had gebruikt. Dat is wat iOS doet: het gebruikt het geheugen als een spons water opneemt en heeft er geen moeite mee om het geheugen aan andere apps te onttrekken wanneer een actieve app het nodig heeft. Apps als Safari, Foto’s, Kaarten en Muziek hebben sowieso al een behoorlijke eetlust.

    Al met al is het gewoon vervelend dat ietwat complexere apps al het geheugen opvreten en andere apps daardoor niet lang in het geheugen blijven. Games, apps met kaarten en apps met veel ‘WebViews’ (waaronder Muziek) lijden daar behoorlijk onder. Dan heb je nog geluk als je een snelle processor hebt die dan weer snel alles kan oppakken, maar het is nou ook niet zo dat je iPhone super soepel blijft draaien na een paar jaar als Apple een nieuwe versie van iOS introduceert. Meer geheugen maakt het systeem gewoon prettiger, vooral omdat je ook zonder ‘echte’ achtergrondprocessen nog steeds veel tussen verschillende apps heen en weer springt en je deze snel wilt gebruiken zonder te wachten.

  7. Ik verbaas me toch een beetje over de Apple TV. Mooi ding hoor, daar niet van. En toch bekruipt me het gevoel dat de nieuwe Apple TV een oude Apple TV is. Geen gigabit ethernet, geen optische audiopoort, geen A9 chip, bluetooth 4.0. Het lijkt wel alsof hij al 2 jaar op de plank ligt en Apple nu dan maar heeft besloten om van zijn voorraden af te komen. Ik ben heel benieuwd of we volgend jaar een hardware-update gaan zien.

  8. Origineel geplaatst door Michel
    Snap niet zo goed waarom mensen het geheugen belangrijk vinden.
    Je kan t niet uitbreiden, en je gsm word 70% sneller.
    Maakt het dan uit welke chip dat doet ?

    Nou als iOS 15 uit is dan werkt het nog soepel omdat van te voren al genoeg geheugen erin zit.

  9. @HaJee: Op zich heeft Apple geen voorraad van producten die ze nog moeten aankondigen. Aangezien de lancering pas in oktober is begint de productie nu pas (minder kans dat een nieuw product uitlekt).

    Maar ik begrijp je gevoelens wel. A8 chip kan ik wel mee leven, die moet genoeg power hebben (al had een logischere keuze de A8X geweest). Maar geen BT 4.2, geen optical out, geen Nederlanse Siri (en geen afstandsbediening die dat op den duur kan ondersteunen) geen gigabit ethernet… Ik snap het ook niet helemaal.

    Ik wacht wel weer op een update. Zolang Siri niet ondersteund wordt is de update toch nog minimaal. Waarom weet Siri trouwens nog steeds helemaal niets over Nederlandse films, bioscopen etc. Echt dramatisch dat Siri nog steeds niet lekker op de Nederlandse markt is ingespeeld. Zo moeilijk kan het niet zijn. Ze werken samen met Yelp! en die weet vrijwel alles.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.