Reacties voor: Alpine introduceert iPhone-goedgekeurde autoradio W404

Alpine introduceert de iXA-W404, een autoradio in 2 DIN-formaat met touchscreen met Made for iPhone-certificaat. Je kunt er ook de iPhone mee opladen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Kijk dit is het begin, ik had een pioneer navigatiesysteem f900bt (gestolen). Waar de iphone ook al op werkt en er zullen wel meerdere zijn.

    Maar de eerste echt goedgekeurde door autoradio door apple, moet niet gekker worden!! Als dat net zolang duurt als de doorlooptijd bij de keuring van apps, zullen er niet veel snel volgen.

  2. @pringle
    foei! 😛

  3. @Maikel22

    Ik denk dat ie bedoel dat het systeem bij HEM gestolen is 😉 …

  4. Ik heb een Pioneer PEH700BT en die werkt uitstekend met de iPhone bluetooth dan. voor ipod moet er idd nog wat verandering komen op autoradiogebied, maar aan de andere kant heb ik weinig behoefte om mijn iPhone libary ook nog eens aan te sluiten als je al een USB van 16GB en audio in op je radio hebt.

    ik vind 180 dollar voor bluetooth trouwens wel ERG veel!!

  5. Ik had het idd netjes gekocht maar die gene die het nu heeft dus niet….

  6. @KillerBeeNLD:
    okey, tis maar net hoe je het leest haha

  7. Weet niet waarom je nou net zo een speciale radio nodig hebt… gewoon kabeltje met microfoon/drukknopje, en verlengkabeltje eraan, iphone in de broekzak, kabeltje in de auxiliary en de micro aan je hemd geplugd… en je hebt zowel je iphone op je radio als een handsfree voor ongeveer 30 euro 🙂

  8. @Terrentiao:
    Dan kan je nog beter gewoon handsfree setje halen en kabbeltje naar de auxiliary doen en je iphone in een vakje leggen.

  9. Mooi, en dan komt van de zomer een nieuwe iPhone op de markt,en werkt het opeens niet meer…..

  10. Ik vind de prijs van dit toestel wel meevallen, zeker als ik vergelijk met wat ik betaald heb voor mijn toestel.
    De veiligheid om films te zien bij stilstand is simpel te overbruggen, deze werkt aan de hand van een kabel die aangesloten word op die van de handrem, dus een ordinaire massa kabel. Dus gewoon op het chassis hangen en je kan rijdend films zien. 😛

    Ik luister ook via de radio muziek die op de iphone staat, gewoon met een kabel naar de AUX en iedereen content. Kostprijs was 0€ omdat ik de kabels bij andere toestellen meegeleverd gekregen had, draadloze koptelefoon en PC, anders hadden die kabels bij de nooit gebruikte kabels terecht gekomen. 😀

  11. “Autoradio’s die geschikt zijn voor de iPhone zijn er nog niet veel”
    heeft iemand een linkje of een lijstje welke wel echt geschikt zijn voor de iphone en het liefst met dock

  12. Wel erg duur; zo kan het ook:

  13. Hebben ze al al radio’s waar je je iphone in kan steken en niet zo groot zijn want dan moet ik die hebben 😛

  14. Ik had mijn hoop gevestigd op de Parrot RK8200 maar de release daarvan wordt steeds maar uitgesteld. Er zou al eens een versie op de markt gebracht zijn maar die beviel niet zo best, las ik op een forum. Ondanks dat heeft de radio wel de spec’s die ik er aan stel.
    De RK8200 heeft mogelijkheid tot aansluiten van aparte mic, bluetooth, contacten sync en je ziet je covers uit je ipod(functie) in het scherm. De radio bestaat alleen uit een frontje, erachter zit een leeg compartiment waarin je je iPhone kan neerleggen en aansluiten met de speciale kabel. Nu vind ik het zelf wel prettig dat ik mijn iFöhn kan zien ivm navigatie. Ik hoop dan ook dat ze dat verrekte kabeltje lang genoeg maken zodat hij het tot mijn dock haalt.
    Awel, meer info op Parrot’s site mocht je interesse hebben..

    Oost west, mij best

  15. Ik heb de Alpine IDA-X100, en die is (ook volgens Alpine) gewoon iPhone-compatible (bladeren door je muziekcollectie/playlists, met display van album covers enzo).
    Daarnaast heb ik ‘n Alpine bluetooth adapter, waarmee je (op de radio) door je telefoonboek kan bladeren, handsfree bellen, en telefoontjes kan opnemen enzo. Ook gewoon iPhone compatible. Het apparaat is inmiddels ongeveer ‘n jaar oud, dus al geruime tijd op de markt, en past in een enkel DIN slot.

    Wel met ‘n kabeltje voor in je iphone; maar die zit netjes weggewerkt in het dashboard. Bijkomstigheid is dat ‘t ding (natuurlijk) ook gewoon laadt terwijl je muziek luistert.

    Absoluut een aanrader voor mensen die geen dubbelhoge autoradio willen! Mocht je een voordeliger oplossing willen: alle Alpine IDA-X modellen zijn compatible, en de voorloper (IDA-X001) is met enige regelmaat flink goedkoper te krijgen, en verschilt weinig met de IDA-X100.

  16. ik heb AEG CS MP soundmax daar kan ik mijn iphone erin doen dat werkt veel beter dan pioneers en hij heeft bleutooth

    ik maak geen reclame maar hij is uitstekend ding met 4×100 watt mosfet

  17. Ik heb zo’n dock ingebouwd in de auto (BMW) en kan hem volledig (telefoon en iPod) bedienen via 1 knop (zg. i-drive knop). Fijn doorheen je playlists bladeren mbv een kleuren schermpje dat zo geplaatst is dat je je aandacht nog steeds bij de weg kan houden.

    Is in ieder geval leuk om je hele muziek collectie probleemloos via je autoradio te kunnen bedienen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.