22tracks iOS-app

De Nederlandse muziekapp 22tracks is terug op de iPhone en wil je filterbubbel doorbreken

De Nederlandse muziekapp 22tracks is terug op de iPhone, om je te helpen nieuwe muziek te ontdekken. Je hebt Spotify Premium nodig om naar de muzieknummers te kunnen luisteren.

Het Nederlandse muziekplatform 22tracks gooide een halfjaar geleden het roer om. De populaire iPhone-app verdween en de 22 afspeellijsten met 22 nummers per genre verdwenen ook, samen met de 22 dj’s die afspeellijsten samenstelden. 22tracks wilde zelf geen muziek meer licenseren en hosten, maar koos voor een intensievere samenwerking met Spotify. Inmiddels staat de nieuwe aanpak goed op de rails en is het tijd om de iPhone-app weer terug te brengen. Voor iedereen die de voorspelbare afspeellijsten van Spotify wel een beetje zat is.

22tracks iOS-app

Minder afspeellijsten, toch meer keuze
“Dankzij deze stap kunnen we voor onze playlists straks niet meer uit duizenden, maar honderdduizenden nummers kiezen”, vertelde 22tracks-oprichter Vincent Reinders vorig jaar. De muzieknummers staan niet meer bij 22Tracks zelf maar het zijn in feite afspeellijsten, samengesteld uit Spotify-nummers. Je zult bij het installeren van de vernieuwde app dan ook eerst een machtiging voor je Spotify Premium-account moeten geven. Daarna heb je toegang tot 12 afspeellijsten, die wekelijks worden vernieuwd (dus geen 22).

22tracks iPhone-app

‘Kom uit je filterbubbel!’
22tracks wil vooral zorgen dat opkomende en underground artiesten meer zichtbaarheid krijgen, “door een vergrootglas te leggen op de beste, nieuwe en moeilijker vindbare songs”.

Overigens werkt VPRO’s 3voor12 tegenwoordig op dezelfde manier: de Luisterpaal bestaat niet meer, maar je kunt via Spotify wel de #NIEUWEMUZIEK afspeellijst beluisteren.

Opvallend aan beide initiatieven is dat ze geen gebruik maken van kunstmatige intelligentie of dat ze je voorkeuren willen leren kennen, maar dat je simpelweg nummers krijgt voorgeschoteld die de muziekkenners vernieuwend of belangrijk vinden. “Door het luisteren naar meer obscure muziek via de 22tracks-app kunnen Spotify-gebruikers hun filterbubbel doorbreken”, beloven de makers van de 22tracks-app. Dat is ook gunstig voor je Discover Weekly en Release Radar, want die worden dankzij de nummers die je met 22tracks luistert een stuk gevarieerder.

22tracks iPhone-app

Het idee is dat je met de 22tracks snel een goede playlist kunt opzetten, waarvoor je je niet hoeft te schamen bij je vrienden. Tegelijk leer je nieuwe muziek kennen. Er zijn 12 wisselende afspeellijsten die samengesteld worden door onder andere Lefto, SHMLSS, Wicked Jazz Sounds, Detroit Swindle en Venz. Daarnaast is er een My22-playlist, die je kunt vullen met favoriete nummers. Het vernieuwde 22tracks werkt ook samen met Apple Music, maar dat geldt nog niet voor de iPhone-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2017, 13:17
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.