Reacties voor: Gerucht: ‘Volgend jaar geen 3D Touch op iPhones meer’

Zou jij het missen?
Een iPhone zonder 3D Touch, zou jij daaraan kunnen wennen? Als het aan Barclays ligt hebben we geen keus, want alle 2019 iPhones moeten het volgens hen zonder 3D Touch doen. Daarnaast doet de analist nog meer voorspellingen voor 2019.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 33 reacties

  1. Ik zou het enorm missen! Maar echt!

  2. Jammer! Ik gebruik het dagelijks! 😟

  3. Ik gebruik het enkel en alleen om de intensiteit van de zaklamp aan te passen, als ze daar iets anders voor verzinnen maakt het mij niet veel uit

  4. Zou heel jammer zijn! Gebruik dit dagelijks bij het typen (terug in de regel gaan, tekst selecteren, etc.) en zou dit ook echt gaan missen.

  5. Bijna de helft gebruikt het niet ? Dus de andere helft wel.
    Typisch geval van het glas is half leeg of half vol.
    En gezien de enorme aantallen verkochte iPhones met 3d zijn dat een hele boel gebruikers.

  6. Ik gebruik het om previews van webpagina’s te laden. Dit is handig als je een pagina hebt met veel links en je alleen snel even wilt kijken wat er achter die link zit zonder de pagina te verlaten.

    Jammer als dit verdwijnt, ook al is het een weinig gebruikte functie zou ik het oprecht jammer vinden als ze dit weghalen (en buiten de kosten zou ik ook niet weten waarom)

  7. Als iets niet wordt gebruikt door de meerderheid van de klanten, is het normaal voor een technologieconcern om een weloverwogen keuze te maken, nl. de functie uitfaseren. Zeker als het andere voordelen biedt zoals een kostenonderdrukking en efficiënter productieproces én design. Als dit gerucht waar is dan heeft Apple waarschijnlijk een grondige kosten & batenanalyse uitgevoerd vooraleer ze de beslissing namen. Of men daar akkoord mee gaat of niet, is voer voor discussie. Persoonlijk juich ik deze keuze toe!

  8. 3D touch is de doorslaggevende factor geweest om de 6s plus aan te schaffen, een echt nieuwe feature en zeer nuttig. Inderdaad, ik gebruik het dagelijks, en mis het als ik aan de slag ben op mijn oude ipad4.
    In 2020 ben ik toe aan een nieuwe iPhone, en ik zal erg moeten wennen als touch id en 3D touch er niet meer op zitten.
    Maar ongetwijfeld gaan de alternatieve features mijn hart winnen.

  9. Om heel eerlijk te zijn zag ik er tijdens de launch niet echt het nut van in.
    Maar moet wel zeggen dat ik het tegenwoordig echt een handig hulpmiddel vind. Zowel op m’n iPhone als op m’n Apple Watch.

    Sterker nog, wanneer ik vandaag de dag een iPad gebruik, fop ik mezelf steeds weer omdat het apparaat geen 3D touch ondersteunt.

  10. @Erwin: Insgelijks! Foutjes in teksten aanpassen is een verademing met 3D touch. Eventjes hard drukken op het toetsenborden en vervolgens vegen naar de plek waar je wilt typen/corrigeren. Ook selecteren gaat handig ja.

    Ik zou het enorm missen!

  11. Ik zou het enorm missen. Ik gebruik een aantal apps van ons bedrijf en daar zitten heel veel 3D touch shortcuts in. Dus jammer als het zou verdwijnen

  12. Ik gebruik het heel veel en mis het echt op mijn (oudere) iPad.

  13. Je gebruikt het vaker dan je door hebt, daar kom je pas achter wanneer je een apparaat zonder gebruikt!

  14. Origineel geplaatst door Bobski
    Ik gebruik het enkel en alleen om de intensiteit van de zaklamp aan te passen, als ze daar iets anders voor verzinnen maakt het mij niet veel uit

    Die is er al; een lange druk. Dus daarvoor is 3D-Touch eigenlijk overbodig…

  15. 3D touch weg?
    HALLO ANDROID! ☻

    Maar zonder dollen, (on)bewust gebruik ik het dagelijks!
    Niet dat ik opnieuw aan een telefoon kan wennen zonder 3D touch.
    Knoppie om en gaan.
    Als de prijzen hiermee “drastisch” (sarcastisch) naar beneden gaan 👍🏻

  16. Het zijn maar geruchten. Geloof nooit dat Apple dit doet omdat er games en apps in de appstore staan die gebouwd zijn voor 3d touch. En 3d touch is uniek in deze apparaten en super handig

  17. Ik hoop toch wel dat 3D touch blijft want gebruik het best wel veel eigenlijk.

  18. Mag er wel af van mij, gebruik het zelden tot nooit.
    Zal het niet missen

  19. Cursor in tekst verplaatsen is voor mij een cruciale 3D touch functie. Veel preciezer dan ergens tappen en veel makkelijker met één hand te doen.
    Ik zou het vreselijk missen als het verdwijnt.

  20. Ik gebruik het ook vaak vooral bij typen. Werkt erg goed hopelijk is dit BS

  21. Voor het hard drukken op het toetsenbord: je kan ook lang de spatie ingedrukt houden

  22. Ik zou het heel erg jammer vinden. Het is een functie die ik continu gebruik. Om apps te switchen, om de cursor te verplaatsen, op app-icoontjes om snel een functie te activeren, voor previews. En haptic feedback maakt het een erg intuïtieve en prettige functie.

  23. Ik zou ‘t ook enorm missen! Ik vind 3D Touch geweldig, en ook een duidelijke meerwaarde ten opzichte van Android telefoons: nog door niemand nagemaakt!
    In dit stukje tekst al 3x gebruikt.

  24. Moest laatst even terug op de 5s omdat op de 6s de batterij werd vervangen. Kwam er toen achter hoe vaak ik 3D touch gebruikte:

    Favorieten oproepen op het telefoon icoontje
    Zaklamp intensiteit
    Snelkoppelingen op de app icoontjes
    Etc.

    Kortom, ik zou het wel missen!

  25. Volgens mij heeft men de techniek zo ver verfijnd dat de speciale schermen niet meer nodig zijn, als je op je iPad pro 1 ste generatie 9,7 waar dus geen 3D touch opzit niet tikt maar drukt geduurde ongeveer 1 seconde op bv pages of Pixelmator zul je zien dat het zonder special scherm ook gaat.

  26. Ik zou het jammer vinden als 3D Touch verdwijnt. Gebruik het dagelijks.

  27. Gebruik het nooit , zal het niet missen

  28. Onwaarschijnlijk dat 3D Touch verdwijnt. Wat eerder het geval zal zijn is dat de detectie zal worden gecombineerd met de Apple Pencil ondersteuning. Hierdoor zullen er wat andere scherm componenten worden gebruikt.
    Maar analisten die niet verder kijken dan een paar componenten bestellijsten maken hier weer een heel punt van. En met succes als je de artikelen leest.

  29. Echt helemaal niets gelezen in dit artikel wat niet al eerder door andere analisten voorspelt of gesuggereerd is.

  30. “(…) Barclays houdt hier in ieder geval rekening mee. Ze benadrukken wel dat de planning nog lang niet definitief is.”

    Hoe zorg ik dat mijn voorspelling altijd klopt… door te verwijzen naar iets (de planning van Apple) dat niemand kan verifiëren. Verdwijnt 3D-touch dan hadden ze gelijk, verdwijnt het niet dan hebben ze ook gelijk. Lekker makkelijk…

  31. De SE ( heb een SE) heeft t niet dus nog nooit gebruikt.

  32. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  33. In principe zou je de meeste acties kunnen vervangen met een long press. Als dit de prijzen omlaag haalt, vind ik het niet erg.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.